FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

mk1008
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla - RIP Probisvjet

Post Postao/la mk1008 » 17 maj 2023, 12:39

Ljudi sta mislite hoce li utakmicu sa zeljom bit subota ili nedjelja , treba mi to da znam da promijenim raspored obaveza
Evo sad pred svima tebi kunem se da ću sve do kraja biti uz tebe i kad Bog na nebo sebi uzme me s'neba ću da bodrim crno crvene...
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫

Sunderland
Kontakt:

Post Postao/la Sunderland » 17 maj 2023, 12:55

mk1008 je napisao/la:
17 maj 2023, 12:39
Ljudi sta mislite hoce li utakmicu sa zeljom bit subota ili nedjelja , treba mi to da znam da promijenim raspored obaveza
Sve je nedelja u 17
Sloboda je moja nacija

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 17 maj 2023, 13:16

ultrasstyle_tz je napisao/la:
17 maj 2023, 11:57
...
nego Borac se mora uzeti, da ne bude kao 2012.i euforije poslije pobjede u Gabeli

ne smijemo u zadnje kolo uci sa bilo kakvim prostorom za kalkulacije i manipulacije
nije gotovo. samo nismo potonuli. tacno se gabela ne smije zaboraviti i sve sto se posle desavalo.
& $ ?

DeZerbi
Kontakt:

Post Postao/la DeZerbi » 17 maj 2023, 13:21

simonknows je napisao/la:
17 maj 2023, 11:17
DeZerbi je napisao/la:
17 maj 2023, 11:12
Joj de da izborimo opstanak prvo.
Ne znam kako neko moze razmisljati o pojacanjima :D
Sad je vrijeme. Ako ispadneš prekrižiš tu listu i idemo dalje, ako ostaneš, puno će ti značiti neki početni plan, iskustvo nas uči. A neće se ispasti, opet kažem. I kad su svi govorili da nema nade ja sam govorio 100% i evo sad smo na korak od toga, zar još sumnjate :rol:
Ne znamo dok opstanak ne bude siguran.
Druga stvar koju ne znamo ko ostaje u klubu, ko odlazi iz UO da li svi odlaze, ostaje li trener ili ko će biti novi, milion stvari ne znamo da bi razmisljali o "prinovama".

ultrasstyle_tz mislim da je preveliko očekivanje da uzmemo Borac u BL, ko ih je tamo uspio dobiti, samo Zrinjski?

mk1008
Kontakt:

Post Postao/la mk1008 » 17 maj 2023, 13:37

Devedzic, Saletovic, Kapetanovic i Mehmedovic imaju ugovore do maja 2024.. Za Saida ne sumnjam da ce produzit ugovor... Ostali igraci su svi na sezonu.. Bit ce mnogo posla ako ostanemo.. Nekima treba fino zahvalit se, a ima igraca koje treba ostavit.. Al prvo da obezbjedimo opstanak pa cemo onda o tome..
Evo sad pred svima tebi kunem se da ću sve do kraja biti uz tebe i kad Bog na nebo sebi uzme me s'neba ću da bodrim crno crvene...
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 17 maj 2023, 13:40

mk1008 je napisao/la:
17 maj 2023, 13:37
Devedzic, Saletovic, Kapetanovic i Mehmedovic imaju ugovore do maja 2024.. Za Saida ne sumnjam da ce produzit ugovor... Ostali igraci su svi na sezonu.. Bit ce mnogo posla ako ostanemo.. Nekima treba fino zahvalit se, a ima igraca koje treba ostavit.. Al prvo da obezbjedimo opstanak pa cemo onda o tome..
I najosnovnije, pocet pravit planove odmah prvi dan nakon utakmice sa Zeljom. Ako budemo opet cekali kraj augusta da se krene s radom, odmah prekrizit sezonu i molit Boga da nas onaj gore pogleda
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

mk1008
Kontakt:

Post Postao/la mk1008 » 17 maj 2023, 13:44

DamirT je napisao/la:
17 maj 2023, 13:40
mk1008 je napisao/la:
I najosnovnije, pocet pravit planove odmah prvi dan nakon utakmice sa Zeljom. Ako budemo opet cekali kraj augusta da se krene s radom, odmah prekrizit sezonu i molit Boga da nas onaj gore pogleda
Upravo, pocet odma i na vrijeme a ne 5 do 12...
Samo meni je Pranjic dobar.. Pricam s ljudima ono nisu bas zadovoljni, vjerovatno ne gledaju realnu sliku da covjek igra sa ekipom čeličnog i da se on pitao sve bi drukcije bilo.. Covjek ima ono nesto, drukciju viziju svega, i vjerujem kad bi mu dali da on sklopi ekipu da bi bilo mnogo bolje..
Da se ja pitam njemu trebamo produzit ugovor...
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 17 maj 2023, 13:45

mk1008 je napisao/la:
Bukvić, Komazec i Vranješ ostaju ako struka odluči da im trebaju.
Jasmin i Melvin bi isto trebali da produže.
Jusić ako se ne odluči za penziju, kod nas je.
Ko Slobodu ne voli, I pjesme joj ne pjeva, A drugom se divi, Ne treba da živi!

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 17 maj 2023, 13:51

mk1008 je napisao/la:
17 maj 2023, 13:44
DamirT je napisao/la:
mk1008 je napisao/la:
Samo meni je Pranjic dobar.. Pricam s ljudima ono nisu bas zadovoljni, vjerovatno ne gledaju realnu sliku da covjek igra sa ekipom čeličnog i da se on pitao sve bi drukcije bilo.. Covjek ima ono nesto, drukciju viziju svega, i vjerujem kad bi mu dali da on sklopi ekipu da bi bilo mnogo bolje..
Ovaj Široki nikog lakse ove sezone nije dobio osim nas u dvije utakmice 5 komada smo primili, naravno Jaha bio trener ..
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 17 maj 2023, 13:52

mk1008 je napisao/la:
17 maj 2023, 13:44
DamirT je napisao/la:
mk1008 je napisao/la:
I meni se svidio Pranjic. Nek smo doveli nekog novog trenera, a ne sve one iste sto se u citavoj ligi vrte. Ne moze Pranjic za mjesec dana popravit ono sto je Jahic us.rao za 6 mjeseci. Kad zavrsi sezona, nek sastavi tim po svom ukusu, naravno u skladu sa finansijama.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

ZaBoljuSlobodu
Kontakt:

Post Postao/la ZaBoljuSlobodu » 17 maj 2023, 14:30

simonknows je napisao/la:
17 maj 2023, 13:45
mk1008 je napisao/la:
Bukvić, Komazec i Vranješ ostaju ako struka odluči da im trebaju.
Jasmin i Melvin bi isto trebali da produže.
Jusić ako se ne odluči za penziju, kod nas je.
Ako im ne trebaju Bukvić, Vranješ i Komazec, onda nisu struka 😁
“Bakire Izetbegoviću, nećeš Tuzlu zaviti u crno, (ja ću)”

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 17 maj 2023, 15:01

jedini igraci oko cijeg ostanka se treba brinuti su Mehmedovic i Osmankovic.
Vranjes ako odluci da igra svaku i da ne bira utakmice.

ovo ostalo sve moze da ide. Pricamo ovdje kao da je dobro sto ostaju, a oni po igri ubjedljivo najgori u ligi. I ove 2 pobjede nikakva igra i kvalitet nego samo sreca i nista drugo. Siti se isfula i promasi penal, Siroki spici stativu u 90oj.
da smo samo malo manje srece imali sad smo mogli vec da spakujemo kofere.

Jusa moze mozda ostati kao rezerva i to samo ako Kemo ne ostane, Bukvic isto tako rezerva jer je jeftin i jer ima taj x faktor ludila.

ovo ostalo, kakav Melvin Osmic, cemu i gdje on da igra. On igra samo zato sto igra za djeciji doplatak. Ali ako hocemo da izbjegnemo petu sezonu za redom gdje ni mi ne znamo kako se spasavamo trebamo zabraviti na Melvine Osmice, Komazece jer su srcani i slicne i dovesti IGRACE.
Komazec ako ce bit srcana rezerva za 2000 KM mjesecno, moze nek ostane, ovako nula bodova

ali ovi ljudi u klubu stvarno za 4 godine nista nisu niti ce nauciti. Zato prvo treba u bojkot dok oni ne odu
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 17 maj 2023, 15:22

17 maj 2023, 15:01

ali ovi ljudi u klubu stvarno za 4 godine nista nisu niti ce nauciti. Zato prvo treba u bojkot dok oni ne odu
Tesko ce ove biti istjerati, usidrili su se, haman kontaju da su kupili mjesta u upravi dozivotno......
🔴⚫️

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 17 maj 2023, 16:02

Koliko je minuta odigrao Husejnovic i kakav mu je ucinak za 2 sezone...Koliko je vremena bio "povrijedjen "i kolika su mu primanja.....Saberi i oduzmi.

Bukvic je rupa. Ja mu skidam kapu za tih par penala, ali pogledaj gol jucer gledam,mogo nas je pokopat protiv Sirokog..malo pratis nase utakmice i vidis da covjek obiluje nesigurnoscu i traljavim intervencijama. Trebao bi malo da se sabere covjek...
Komazec je igracina,Vranjes isto ali sa njima treba ozbiljan razgovor obavit....Jusic dao gol,heroj ovo ili ono. Super drago mi je, ali hajde da vidimo koliko nas je kostao taj covjek. Spor, trom, pa momci su znali izginut pokusavajuci pokriti njegove gluposti.
Mnogo je pitanja, malo odgovora....Hajde prvo da vidimo Borac i Zelju.

mk1008
Kontakt:

Post Postao/la mk1008 » 17 maj 2023, 16:13

Husejinovic koliko god nas kosta njega treba ostaviti,a danas sutra mu ponudit mjesto sportskog direktora, sto je Bekric Zelji, Zeba Igmanu. On je trenutnoo pravi lider na terenu, mentalno utice na ekipu pogotovo ove mlade, njega ne treba ni dovest u pitanje.
Bukvic je LINIJSKI golman, on kad su izlasci s gola u pitanju uopste nije siguran, Eric je tu bolji, ali je losiji linijski.. Tako da za golmane nemamo nekih prevelikih problema, s tim da je to najnezahvalnija pozicija u fudbalu, ja ne bih mijenja golmane..
Osmic Melvin aut, nista on nije pokazao, strah ga s loptom igrat..
Sto se tice ostalih vidjet ambicije njihove, vidjet kakve cemo igrace moci finansijki priustit sebi, pa onda o tome detaljnije pricat.
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 17 maj 2023, 16:17

Puno se zamaramo još uvijek, za nas, nebitnim stvarima. Dok se ne osigura opstanak i zvanično, teoretski, matematički - kako god, ne trebamo uopšte razmišljat o pojačanjima, odlascima, platama i sl. Što se svakako više nadamo, opet će bit isto, bar onog dijela što se tiče pojačanja, bar dok je ova garnitura ljudi u klubu (a nisam nešto plaho ni optimističan da će neko bolji doći). Svesti očekivanja na minimum, onda neće bit razočarenja.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 17 maj 2023, 16:19

jasta ce nego doci bolji

i mi smo tu dosta krivi, kako nema bolji, pa ne moze gore nego ovo

mi sa foruma da se skupimo smo bolji

ovi su ispucali sve moguce kredite, bezobrazluke , lopovluke i lazi da je bolje da nema nikog nego da su oni tu
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

DeZerbi
Kontakt:

Post Postao/la DeZerbi » 17 maj 2023, 16:27

Realno ne bi zalio ni jednog da odlazi, ali realno moraml biti svjesni da ne mozes ni dovesti 25 igraca.
Ako vec moram birati ko da ostane to bi bili Mehmedović i Osmankovic, te par ovih U21 igraca jer ih moras imati zbog propozicija.

Opet kazem da ode i Mehmedović nije mi zao, nije mi zao nikoga iz ove ekipe

Pashoni
Kontakt:

Post Postao/la Pashoni » 17 maj 2023, 16:45

17 maj 2023, 15:01
jedini igraci oko cijeg ostanka se treba brinuti su Mehmedovic i Osmankovic.
Vranjes ako odluci da igra svaku i da ne bira utakmice.

ovo ostalo sve moze da ide. Pricamo ovdje kao da je dobro sto ostaju, a oni po igri ubjedljivo najgori u ligi. I ove 2 pobjede nikakva igra i kvalitet nego samo sreca i nista drugo. Siti se isfula i promasi penal, Siroki spici stativu u 90oj.
da smo samo malo manje srece imali sad smo mogli vec da spakujemo kofere.

Jusa moze mozda ostati kao rezerva i to samo ako Kemo ne ostane, Bukvic isto tako rezerva jer je jeftin i jer ima taj x faktor ludila.

ovo ostalo, kakav Melvin Osmic, cemu i gdje on da igra. On igra samo zato sto igra za djeciji doplatak. Ali ako hocemo da izbjegnemo petu sezonu za redom gdje ni mi ne znamo kako se spasavamo trebamo zabraviti na Melvine Osmice, Komazece jer su srcani i slicne i dovesti IGRACE.
Komazec ako ce bit srcana rezerva za 2000 KM mjesecno, moze nek ostane, ovako nula bodova

Slažem se za ovu dvojicu ja bih uz njih dodao jos Maksimovica i Jasmina Osmica zbog zasticenog godista, Alica bih također ostavio. Za ove ostale sumnjam da bi ih i Pranjic ostavio ukoliko bude slijedece sezone (ukoliko izborimo opstanak) nekih vecih ciljeva od te borbe za opstanak, izuzev možda par starijih lisaca zbog njihovog iskustva.
"Pobjeda je blizu. Bit će opet naša BiH"
moSa bodaSlo

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 17 maj 2023, 16:46

Par stvari vezano za taj sportski segment

1. Čak i na igricama postoji nešto što se zove hemija (uigranost) ekipe, ne možemo mi otjerati 25 kako ste ih predstavili najlošijih, a dovesti 25 najboljih igrača sa Balkana, po mogućnosti reprezentativaca svojih zemalja, mi njih sve skupimo i gazimo sve redom. Volio bih i ja, ali ne ide, što je više promjena - čak i ako dolaze puno bolji igrači, postoji taj problem uigranosti koji se toliko spominjao zadnjih godina kad se dešavalo da cijela ekipa ode pa nova dođe (npr. kod Mujkanovića je to bio slučaj), a sad bismo sve mijenjali.

2. Neki igrači (poput tog Melvina) bi sigurno puno više peužili i pokazali da im trener nije bio Jahić, da su cijelu sezonu igrali na Tušnju, i da uz sebe ima nekog kvalitetnijeg. Tako da na ovo treba dovesti samo par ciljanih pojačanja, par igrača otjerati i to je to. Imaš ugiranost, imaš par pojačanja i samim tim upgrade ovih trenutnih igrača (bar 2-3 će doživiti neki ako ništa minimalni napredak).

3. Itekako se treba sad početi raspitivati, jer šta ćeš ako ostaneš? Dok ti počneš pratiti, zapisivati, zvati i pokušavati se dogovoriti, ostali su već kaparisali ta pojačanja. Ako ispadneš, opet kažem nećeš, ali hajmo zamisliti ispadneš i šta? Prekrižiš ta imena i ideš dalje. S radom se u ozbiljnim zemljama počinje par sedmica prije kraja prvenstva.

Što se tiče uprave, imaju svojih kikseva i daleko od toga da su idealni, i slažem se da ih treba tjerati, i ne sikirajte se, dočekali ste i to.
Ko Slobodu ne voli, I pjesme joj ne pjeva, A drugom se divi, Ne treba da živi!

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 3 gosta.