VenamaHrabrih je napisao/la: ↑17 maj 2023, 06:30
Amcho1 je napisao/la: ↑17 maj 2023, 00:59
VenamaHrabrih je napisao/la: ↑16 maj 2023, 19:16
Faruk "Arthur" Hadžibegić.
Politički odgovor, niko ga nije pitao, pranje sa suđenjem na drugim utakmicama, pozivi kao na okrugli stol. Još jedan nažalost od "naivaca legendi" koji ne zna ko i kako kroji sudbinu i ishode utakmica. Kad fino pročitaš tekst, shvatiš da ni jednom nije osudio suđenje na toj utakmici. Ali najače, niko ga nije pitao, a poslije za vid komentara daje izjavu i opet sve prešuti. Sve češće mislim da ne postoje dobri i odani, već postoje samo oni koji šute i oni koji progovore, samo ovi što progovore, omču sebi oko vrata stave za sva vremena. Ja mislim da naše legende trebaju otvoriti račune, a mi ćemo organizovano se skupiti da im uplatimo što više novca, a kako se ne bi prodavali svakom jadu, jer očito da uglavnom pare gaze ljubav hladno.
Što bi rekli purgeri: " A čuj stari, kaj da ti velim... Ne biš se štel mešat..."
Tako je i ovaj odgovor ljigav da ljigaviji ne može biti: Mene niko ne pita, pa ne mogu imati svoj stav. Znate, ipak su me izabrali za selektora, pa ću ja ipak čuvati ovaj položaj i povremeno nasitno srat. Trebalo bi tu organizovati panel- diskusije, poster-prezentacije, seminare, okrugle stolove, ali ne mogu ja to. Mislim, mogu prisustvovati tome i obećavam vam da ću odlučno šutiti o tome. Legenda? Naravno da sam legenda!
Ja ne shvatam ,sta ljudi ocekuju od Hadzije ? Covjek je selektor,ima svoju poziciju,svoj posao. Kao sto je rekao,nije tu ispred FKS i to je kraj price.
Sta ljudi misle da Hadzija treba nase probleme rjesavati ?? Svoje probleme,treba rjesavati svako sam.
Ove zahebancije sa sudijama se rjesavaju visegodisnjim radom. Stvaranjem relacija,poznanstava,veza,lobiranjem,ulaganjem i to visegodisnjim. Time se stjece : Ime ,pozicija,ugled,kako u fudbalskom cehu,tako i sire drustveno. A ko ce nama steci ugled i moc ??
Kineski mafijas,hrasnicki jalijas,sitna qurva i trener narkoman,godinama van fudbala ? Neko ce reci i oni su mafijasi. Jesu ali ovo nije Tanova teritorija,niti pokusava da je uspostavi ovdje. Mi nemamo nikoga u klubu jakog u bilo kom pogledu. Nemas politickih,sportskih,privrednih,drustvenih licnosti u klubu. Nemas nikakvog uticaja nigdje. Mirvah je u ovoj igri apsolutni outsider i mi s njim. Ostaje nam zeleni teren a tu je tesko a nikad nije bilo lako ,ni prije 10-20-30-50 godina. Uvijek isto.
Vidite medije,i to nase sarajevske medije oni su 99 % u svemu na strani plavih gurbeta. A novinare je najlakse kupiti,sto bi Balasevic rekao : Kupis ih za kaurmu i spricer

Ali ih nema ko kupiti. Bez relacija smo,bez povezanosti s bilo cime. Totalni outsideri. Nama su vece sanse za dobitak,kada bi zaigrali TV Bingo nego u PLBiH.