AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

OldFashioned
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la OldFashioned » 16 maj 2023, 23:43

Na stranu sve loše odluke i izgubljenih 25-30 bodova od raznih nižerazrednih ekipa u ligi, Pioli je samo nakon ove večerašnje predstave zaslužio momentalni OTKAZ.
On nije u stanju prepoznati više ni najočitije stvari. Utakmica u jednom te istom ritmu u drugom poluvremenu, igrači ko prebijene mačke, ne stvaramo šanse, nismo opasni, glavni igrači nam indisponirani i čovjek se ne usuđuje izvršiti izmjenu nego tek nakon što smo primili gol. MRŠ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Za Brahima sam već rekao da ne može biti prvotimac ozbiljne ekipe, eventualno izmjena da, radi nekog poteza, živosti na terenu, ali on ljudi moji nema nogometne osnove a kamoli da ikada postane igrač. Samo u prvom poluvremenu je izgubio 10-ak lopti zbog konstantnog gledanja u pod i driblanja kroz dvojicu-trojicu, zbog sebičnosti. To ga krasi kroz cijelu dosadašnju karijeru i bit ću zaista iznenađen ako Maldini tražio od Reala neki discount kako bi ovaj ostao kod nas.

Dalje. Leao je večeras također pokazao zašto možda nikada neće ostvariti svoj puni potencijal, a plafon mu je zaista VISOK.
Možeš imati lošu noć, da te jednostavno ne ide, ali ne može ti se oprostiti da u polufinalu LP ne pokazuješ voljni momenat, da si nezainteresiran. Udvajali smo i mi onog lažnog Maradonu iz Napolija ali lik se barem trudio, pokušavao, ginuo... ovaj, jok !

Činjenica da su Mike i vjerovatno Krunić odigrali jedini solidne utakmice dovoljno govori o nama.

Ne znam ni kako sam ovoliko teksta sastavio s obzirom koliko sam ljut, razočaran, prije svega pristupom pojedinaca, jednim te istim greškama Piolija, istim usranim Diazom i njegovom nekonstantnošću te qurcoboljom najboljeg igrača ekipe i amaterskom obranom i prekidima.

Ovoj ekipi treba puno veći remont nego što mislimo. Od trenera do igrača, a to se sa ne ulaskom u LP iduće sezone i ovakvim vlasnicima sigurno neće desiti. Slijedi nam jako teška sezona!

P.S kao što sam već i ranije spominjao, pitanje je i da li će Maldini ostati jer sve više pokazuje frustracije prema vlasnicima u svakom novom intervjuu.
Zadnja izmjena: OldFashioned, dana/u 16 maj 2023, 23:47, ukupno mijenjano 2 puta.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 16 maj 2023, 23:44

Blago onim koji su se nadali nečemu večeras. :mrgreen:

Genije ima četiri uzastopna poraza protiv Intera, nula datih golova i osam primljenih (ako se ne varam), svaki put na isti foru. Ne sporim da Inter jeste jači tim, ali ljudi moji to su nijanse u pitanju, pa nije Real.

Kaže nema koga ubaciti, pa yebemu majku jesam li mu ja sastavljao spisak za LŠ, pa izbacio dva veznjaka? Još kad vidim kombinaciju Diaz-Messias, povraća mi se. I to ih još ostavi skoro čitavu utakmicu na terenu, ne znam ni što ih je vadio, mogli su komotno ostati i do kraja kad je već sve propalo.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 16 maj 2023, 23:51

Sve što si napisao je istina ili nije daleko od istine.

Ja bih već večeras se zahvalio Pioliju i dao mu otkaz. Jednostavno previše grešaka u kratkom periodu i upropastio je sve sa svojim odlukama.Okej, nije ekipa građena za finale, ali šta ćemo sa ekipom koja je izgledala kao skup momaka na rekreaciji? Šta ćemo sa forsiranjem jednih te istih igrača, a vidiš da im ne ide?

Dalje, nadam se ali se iskreno nadam da će se desiti dvije stvari. Prva da će otkaz dobiti Pioli. A druga je da će novac od LPa a ima ga dosta, preko 120M biti iskorišteni za jačanje ekipe. Da će se konačno riješiti pitanje desnog beka, desnog krila, desetke i špica. Zaista se nadam da će se to desiti. Dakle 4 goleme promjene tu trebaju da budu.

Vjerujem i dalje riječima Maldinija i kroz njegova dva zadnja intervjua sam zaključio da će se raditi na tome uveliko.

Također se nadam da će Diaz, Messias, Toure, Rebić, Kjaer, Origi, Dest, Florenzi i njima slični dobiti otpusnice.

Osnova tima su Mike, Theo, Thiaw, Tonali i Leao. Na njima treba graditi budućnost.

I da, trebat će nam itekako jedan centralni vezni, jer Bennacera neće biti do novembra. A i kad se vrati željeti će na afrički kup. Tako da od njega ništa do februara.

Opet ponavljam. Vjerujem Maldiniju i vjerujem da će Milan biti pojačan na ljeto i to znatno pojačan.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 16 maj 2023, 23:54

Mirante, Tatarusanu, Balo Toure, Kalulu, Thiaw, Florenzi, Krunic, Vranxks, Bakayoko, Pobega, salemakers, Messijas, cdk, Origi, Rebic.

15 igraca koji ne zna se koji je gori, o cemu mi onda ovdje pricamo ? Igrati sa ovim polufinale LP je za proucavanje. Grande Mister !
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 17 maj 2023, 00:00

Kamada i Tielmens su free agenats za par sedmica. A mi trebamo dva takva igrača. Svi smo ih gledali sigurno više puta i takvi igrači ili njima slični nam trebaju. Ovo je idealna prilika za Maldinija i Massaru, dva slobodna igrača koji ne zahtjevaju velike plate. Ali njih sigurno želi još 10ak klubova.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 17 maj 2023, 00:00

Brahima Diaza isto traži pola starog kontinenta.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 17 maj 2023, 00:03

Diaz je igrač za Elche. Nadam se da Maldini neće ništa uraditi da ga zadrži. Neka ide u Real ili gdje god već. Zabdanje glave u zemlju i driblanje 2-3 igrača je za samoubistvo.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 17 maj 2023, 00:04

Kakve kamade tielmensi phizde materine hoce li pobogu dovesti nekog normalnog???? Npr.B Silvu, B.Fernandesa i sl

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 17 maj 2023, 00:05

Ovaj talijanski Amer neće sigurno.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 17 maj 2023, 00:10

Diaz (3): Questions should be asked regarding his future at the club. As soon as he got the ball, he stuck his head down and tried to dribble centrally and it always failed. Never passed when he was supposed to, and missed a fantastic chance in the first half with such an embarrassing finish.

Leao (4.5): He wasn’t involved enough tonight, which Milan needed him to be. He had one moment, which came after a clearance really, and nearly scored but looked lazy otherwise and wasn’t synced (potentially slightly injured still).

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 17 maj 2023, 00:11

Nemam sad ni vremena a ni snage da nešto više pišem ali dovoljno je ovo. 2 igrača Intera su dali gol protiv 6 igrača Milana. Čak nije ni bilo nekih driblinga nego samo par dodavanja i gol je pao.

TheTruth34
Kontakt:

Post Postao/la TheTruth34 » 17 maj 2023, 00:22

milanist je napisao/la:
16 maj 2023, 23:54
Mirante, Tatarusanu, Balo Toure, Kalulu, Thiaw, Florenzi, Krunic, Vranxks, Bakayoko, Pobega, salemakers, Messijas, cdk, Origi, Rebic.

15 igraca koji ne zna se koji je gori, o cemu mi onda ovdje pricamo ? Igrati sa ovim polufinale LP je za proucavanje. Grande Mister !
A tek titulu osvojiti... Ja sam vam rekao prošle sezone, Pioliu spomenik dici. Scudeto osvojiti pa sljedeće godine sa ovakvim igračima igrati polufinale LP je za respekta. :salut:

Komšije, bili smo bolji i zasluženo smo u finalu , nadam se da ćete obezbjediti LP i sljedeće sezone, pa da vas sljedeće sezone mlatnemo u finalu.

Sportski pozdrav

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 17 maj 2023, 00:26

Tjera se Thiaw a lik vcrs najbolji u zadnjoj liniji, a do sad bi bio i jos bolji igrac da se celava prevara sjeti da ga ima na raspolaganju i da ga forsira jos od novembra kad je Kalulu poceo sa sve gorim partijama. Ali eto treba se momku od 21 gledati Cremonese i cherrypickati tekme (mada je ovo jedina u kojoj je bio osjetno los) pa da se i od njega napravi krs jer je trendi. Ma daj

Mogu se kladiti da ce momak izrasti u top stopera, u najmanju ruku bit bolji od Kalulua I Fikre.
Unico amore sei!
❤️🖤

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 17 maj 2023, 00:29

A dobro je komentator večeras rekao, Milan je limitirana ekipa sa 2 dobra igrača Leao i Teo, te fantastičnim golmanom, tako da je i polufinale prevazislo sva očekivanja.
Bez adekvatnih pojačanja, ova ekipa je baš prosjek i u seriji A. Ništa protiv Piolia, ovdje se može samo reći #KARAINAleout

enzo777
Kontakt:

Post Postao/la enzo777 » 17 maj 2023, 00:35

TheTruth34 je napisao/la:
17 maj 2023, 00:22
milanist je napisao/la:
16 maj 2023, 23:54

A tek titulu osvojiti... Ja sam vam rekao prošle sezone, Pioliu spomenik dici. Scudeto osvojiti pa sljedeće godine sa ovakvim igračima igrati polufinale LP je za respekta. :salut:

Komšije, bili smo bolji i zasluženo smo u finalu , nadam se da ćete obezbjediti LP i sljedeće sezone, pa da vas sljedeće sezone mlatnemo u finalu.

Sportski pozdrav
Ne seri buraz.
Pa vas bolan platni spisak je ko naša cijela ekipa, treneri, omladinci i sve zajedno za slijedeći 4 godine. Bolan pa cak nemate sponzora na dresu. Za 2 godine kad vam zakupa UEFA na vrata radi ovi "kvazi" dobiti i slično...
Sretno u finalu, al napominjem da ste se provukli protiv Porta i Benfice, strašne svjetske sile, a ovdje ste našli idiota na klupi.
Kolko god mrzio Real ili City, u finalu sam protiv vas, onako porodično

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 17 maj 2023, 00:37

AjsKjub je napisao/la:
17 maj 2023, 00:26
Tjera se Thiaw a lik vcrs najbolji u zadnjoj liniji, a do sad bi bio i jos bolji igrac da se celava prevara sjeti da ga ima na raspolaganju i da ga forsira jos od novembra kad je Kalulu poceo sa sve gorim partijama. Ali eto treba se momku od 21 gledati Cremonese i cherrypickati tekme (mada je ovo jedina u kojoj je bio osjetno los) pa da se i od njega napravi krs jer je trendi. Ma daj

Mogu se kladiti da ce momak izrasti u top stopera, u najmanju ruku bit bolji od Kalulua I Fikre.
Pa lik je večeras sam držao odbranu Milana. Tek mu 21 godina i bez iskustva. Isto je u prvom meču odradio vrlo dobro 25 min koje je dobio. Njemu treba tražiti pomoćnika u sredini odbrane a ne da on bude druga opcija. Istrpiti greške koje su danak manjku iskustva ali ga forsirati konstantno.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 17 maj 2023, 00:44

A kad je Tomori od top 5 najboljih stopera svijeta postao netko tko ne bi mogao biti par Thiawu

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 17 maj 2023, 00:48

Rosicky je napisao/la:
17 maj 2023, 00:44
A kad je Tomori od top 5 najboljih stopera svijeta postao netko tko ne bi mogao biti par Thiawu
Tomori to može biti ako se dozove. Ove sezone puno grešaka. Level ispod je u poređenju sa prošlom sezonom. Oko Thiawa treba graditi defanzivu. Ali to je samo moje mišljenje, ništa više od toga.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 17 maj 2023, 01:13

Rosicky je napisao/la:
17 maj 2023, 00:44
Ma kakav top5. Odigro jednu polusezonu na WC nivou a ni tad nije na najvisem nivou da ga poredis sa najboljim CBima svijeta. Opet ja vjerujem da je ove sezone los zbog trenera i da ce se uz (nadajmo se) novog trenera vratiti na igre iz drugog dijela prosle sezone.
Unico amore sei!
❤️🖤

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 17 maj 2023, 03:32

Stroj1946 je napisao/la:
16 maj 2023, 09:14
Ma iskreno ne vjerujem da će Inter ponoviti istu igru kao iz prve utakmice, jer ta ekipa jednostavno nema taj potencijal za tako što, ono se desi jednom u godini
4 pobjede u 4 utakmice u 2023. godini protiv manjeg milanskog kluba,7:0 gol razlika.

jEdNoM u GoDiNi

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Homelander i 5 gostiju.