FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

let3
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la let3 » 16 maj 2023, 14:33

Evander je napisao/la:
16 maj 2023, 12:31
A ko ce trcati? Messi ce totalno narusiti ekipu. Ne sumnjam da ce on imati statistiku, ali timska igra ce itekako trpiti. Opet ce svaka lopta morati ici na njega. Opet nece biti zatvaranja bokova, pomaganja odbrani...
I dalje je on individualno bolji od svega sto ima Barcelona, ali tim cini 11 igraca. Messi je i dalje najbolji igrac na svijetu sa loptoom u nogama, ali i ponajgori vec godinama, u igri bez lopte.
Najbolji igraci nikad nisu znacili i najbolji tim.
Titula ove sezone se uzela bas iz tih razloga. Nije odbrana ovako dobra bila samo zbog 4 igraca nazad, nego jer je cijela ekipa sudjelovala u istoj.
Finansijski ce se vjerovatno profitirati njegovim vracanjem, ali na sportskom planu, ovo je korak nazad. Krenulo se u nesto novo, tako je trebalo i nastaviti.
Sve je to možda tačno, ali boldirano je ključno :mrgreen:

Laporta želi dovesti Messija ne zbog fudbala, ne zbog toga da se oprosti pred navijačima itd, to su medijske priče za javnost - već zbog 300 miliona planirane zarade sa njegovim dolaskom ;) da se ne lažemo.
Znači marketing i zarada ispred svega. Barca je u kanalu što se tiče finansija i mora se nešto poduzeti. Messi je odlična prilika.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 16 maj 2023, 16:52

Ode i Jordi Cruyff na kraju sezone. Deco preuzima te uloge.
Rodjeni su pitarske picke!

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 16 maj 2023, 17:12

Osma ostavka za vrijeme Laportinog mandata.
Don't hate what you don't understand.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 16 maj 2023, 18:04

U pravu ste što se tiče Messija. Ima tu mnogo za i protiv. Iskreno se nadam da će pronaći svoje mjesto u timu i da drugi neće trpiti zbog njegovog šetanja.
Vidjećemo.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 17 maj 2023, 00:04

Dolazi i Krkić mlađi, kao spona između tima i B ekipe.

Neće raditi sa Decom kao pomoćnik. Na to mjesto će prema Romeru doći neko drugi, jer je rekao da Deco ne dolazi sam.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 17 maj 2023, 11:56

1921boy je napisao/la:
17 maj 2023, 00:04

Neće raditi sa Decom kao pomoćnik. Na to mjesto će prema Romeru doći neko drugi, jer je rekao da Deco ne dolazi sam.
Koji će klinac. Mislim bolje i on da je tu nego neka ubleha kao što je Cruyff. Krkić je mlad, može napredovati, imao je zanimljiv put, može prenijeti igračima nešto. Ali, kakva je to pozicija, čuj da gleda igrače iz La Masije pa da preporučuje prvom timu. Pa šta rade Sergi Barjuan koji je sportski direktor Barce Athletic, nekako to bi njegovo trebalo biti, šta rade sportski direktor prvog tima, dakle Deco, pa onda treneri svake ekipe oni trebaju međusobno da rade, pa onda direktor akademije, na kraju krajeva imaš i skaute. Ovdje je izgleda mnogo zaposlenih, teško da iko ista radi, ublehe.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

TheWeekndXO
Kontakt:

Post Postao/la TheWeekndXO » 17 maj 2023, 13:27

NisamInSajder je napisao/la:
17 maj 2023, 11:56
1921boy je napisao/la:
17 maj 2023, 00:04

Koji će klinac. Mislim bolje i on da je tu nego neka ubleha kao što je Cruyff. Krkić je mlad, može napredovati, imao je zanimljiv put, može prenijeti igračima nešto. Ali, kakva je to pozicija, čuj da gleda igrače iz La Masije pa da preporučuje prvom timu. Pa šta rade Sergi Barjuan koji je sportski direktor Barce Athletic, nekako to bi njegovo trebalo biti, šta rade sportski direktor prvog tima, dakle Deco, pa onda treneri svake ekipe oni trebaju međusobno da rade, pa onda direktor akademije, na kraju krajeva imaš i skaute. Ovdje je izgleda mnogo zaposlenih, teško da iko ista radi, ublehe.
Mislim da nije on da preporucuje prvom timu vec da igraca koji je prebacen u prvi tim malo upozna sa svime.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 17 maj 2023, 14:47

Ostaje ipak Alemany. Bolja mi je ovo opcija, pogotovo sto Cruyff ide.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 17 maj 2023, 14:48

Ubaciti Deca da rade zajedno i to je to.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 17 maj 2023, 14:59

Izgleda ce tako i biti.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 17 maj 2023, 15:14

Izgleda da je to to, Alemany ostaje, Deco mijenja Jordija.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 17 maj 2023, 15:22

deco ce dobiti posao iz dva razloga: rijec je o bivsem igracu barce, a znamo koliko to znaci klubu, te zbog brazilskog trzista i opcenito trzista u juznoj americi, gdje uvijek ima strasnih talenata... mislim da je deco doveo raphinhu u barcu, obzirom je njegov agent

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 maj 2023, 16:01

Deco i Mendes su opasna kombinacija, a to znaci uhljebljene portugalskih zemljaka u Barcu.
Nevesa i Cancela ce prve probati uvaliti Barci :hmmmmm:

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 17 maj 2023, 17:34

Gdje treba potpisati da nam uvaljaju Cancela? Inače, kad smo tu, opcija za desnog beka je Lutsharel Geertruida iz Feynoorda.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 17 maj 2023, 22:37

Nadam se da su iz kluba pratili još jednu maestralnu partiju Gündogana.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 18 maj 2023, 00:33

Evander je napisao/la:
16 maj 2023, 12:31
A ko ce trcati? Messi ce totalno narusiti ekipu. Ne sumnjam da ce on imati statistiku, ali timska igra ce itekako trpiti. Opet ce svaka lopta morati ici na njega. Opet nece biti zatvaranja bokova, pomaganja odbrani...
I dalje je on individualno bolji od svega sto ima Barcelona, ali tim cini 11 igraca. Messi je i dalje najbolji igrac na svijetu sa loptoom u nogama, ali i ponajgori vec godinama, u igri bez lopte.
Najbolji igraci nikad nisu znacili i najbolji tim.
Titula ove sezone se uzela bas iz tih razloga. Nije odbrana ovako dobra bila samo zbog 4 igraca nazad, nego jer je cijela ekipa sudjelovala u istoj.
Finansijski ce se vjerovatno profitirati njegovim vracanjem, ali na sportskom planu, ovo je korak nazad. Krenulo se u nesto novo, tako je trebalo i nastaviti.
U potpunosti ispravno razmisljanje,ovako sam ja isto pisao jos prije 4-5 godina,tako je to izgledalo na terenu,mesi je usporavao ekipu,tusio saigrace, ubijao nas u defanzivi i nabijali su nas roma,liverpool,bajern i mnogi drugi...

Sad kad smo se jedva izvukli iz rupe,kad imamo neki mladi i kvalitetan,kostur ekipe koji samo treba dograditi, vracati mesija koji je jos prije 5 godina bio uteg sad je idiotski, to bi bilo pishanje po svim naporima i po svoj omladini koja stasava u vrhunsku ekipu

Imati,sad rekreativca mesija u ekipi i penzionera levandovskog to je triput gora verzija onog loseg doba kad su mesi i suarez hodali po terenu dok nas protivnici filuju ko paprike

Mesi je svoje odigrao, u klupskom fudbalu je bio gotov jos,prije 4 godine,s,reprezentacijom je mogao izgurati,nekako jedan,turnir, jer manji je tu,intezitet fudbala,uz to jos argentinski trener i njegovi saigraci su maximalno se tako,postavili da mesi dodje do,izrazaja,ljudi su imali uvijek 9 ludjackih trkaca i ratnika i mesija koji je igrao na potez kojim se rjesava utakmica,to moze proci s reprezentacijom ,u klupskom fudbalu ozbiljnom bili bi pregazeni,al eto drago mi je,zbog starih dana ponosa i slave,sto se okrunio svjetskim prvenstvom,a to znaci i titulom najboljeg ikada

No i dalje stojim iza toga da on vec 4 godine nije nikakav faktor u klupskom fudbalu,vidjeli smo to i u parizu, pricalo,se nema s kim u,barci igrati,u parizu je imao zvijezde oko sebe pa qrchina,ne moze frajer meda vise,godinama je vec fizicki zapusten i mentalno zasicen igrac i svaka cast za sve sto nam je donio,halalosum mu za onih nekoliko zadnjih sezona kad smo se brukali s njim, al daleko mu kuca od nase,treba dovesti ove igrace koji se pominu tipa gundogan,inigo,rezervnog napadaca nekog,sve sto je dzaba, uz jos dva neka mladja skuplja igraca i imat cemo top ekipicu,kakav mesi,on je svoje davno odigrao,trebaju namkomci koji hoce da se dokazuju i ginu
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 18 maj 2023, 09:00

1921boy je napisao/la:
17 maj 2023, 22:37
Nadam se da su iz kluba pratili još jednu maestralnu partiju Gündogana.
Ako City uzme tripletu ove godine u šta ne sumnjam, mnogi će završiti priču u Manchesteru. Time vjerujem da je Gundogan gotova stvar.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 18 maj 2023, 09:04

Cancelo je odličan igrač, ali je problem za svlačionicu, i to ukoliko ne igra redovno, ovdje praktično neće imati konkurencije, pa će igrati kad god bude mogao. A realno njega ćeš moći na neku pozajmicu dovesti, što bi bilo odlučno. Ako nam ko treba od Mendesa to je on.

Deco može naći igrače kao i svaki drugi skaut iz bilo kojeg dijela svijeta. Ako se već ide to da tražiš talente tamo dovedi nekog ko je godinama u tom poslu u Brazilu, dovedeš nekog skauta iz Santosa, Gremia... Koji sad zna djecu koja nešto pokazuju sa 12-13 godina. I to za tržište i pticama na grani je jasno da se ne možeš tamo probiti. Južnoamerikanci su takvi, njihov je fudbal sve i dosta im, Europa ih interesuje jedino kada njihov superstar igra (Ronaldo, Dinho..).

Alemany se vraća nakon što je iz kluba otišao Cruyff :hmmmmm:. Kako god, svakako je bolji izbor od klasičnog ublehara koji je zbog prezimena uradio sve što je uradio.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 18 maj 2023, 13:48

Ja sam za to da se Messi oprosti na fin nacin, ali kad pogledas igrace u Cityu i njihovu igru, meni sve smijesno izgleda. Jbggg kriv je Bartomeu i lose poslovanje kluba, nekad smo dovlacili najvece igrace svijeta kao sto je Haland, sad nam vijest kad nam se po drugi put vrati ostarjeli Aubamejang, kud ces dalje.

Kad vidis jucer kako City igra, imam osjecaj da bi nas oduvali, 10 komada bi primili u 2 tekme, onaj intenzitet se ne moze pratit, nekad smo mi tako igrali. Nama ce igrat Lewa i Messi koji skupa imaju 72 godine hahaha

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 18 maj 2023, 14:14

numanumaye22 je napisao/la:
18 maj 2023, 13:48
Ja sam za to da se Messi oprosti na fin nacin, ali kad pogledas igrace u Cityu i njihovu igru, meni sve smijesno izgleda. Jbggg kriv je Bartomeu i lose poslovanje kluba, nekad smo dovlacili najvece igrace svijeta kao sto je Haland, sad nam vijest kad nam se po drugi put vrati ostarjeli Aubamejang, kud ces dalje.

Kad vidis jucer kako City igra, imam osjecaj da bi nas oduvali, 10 komada bi primili u 2 tekme, onaj intenzitet se ne moze pratit, nekad smo mi tako igrali. Nama ce igrat Lewa i Messi koji skupa imaju 72 godine hahaha
Šta je problem u vračanju igrača koji je obesmislio nogomet ?

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.