Zenca1988 je napisao/la: ↑16 maj 2023, 09:09
Zasto ne bih odmah isli na Premier ligu? Uprava je uvijek ponavljala da nam se ne isplati igrati 1 fed. ligu i da odmah kad udjemo da nam je cilj sto prije uci u Premier ligu. Jer troskovi su skoro isti, nema razloga da tavorimo u 1 fed. ligi. Naravno lako je rec, ali definitivno to nam prvi prioritet treba bit kad aBd udjemo u 1 fed. Pojacavanje i napad na Premier ligu. A pogotovo zbog publike. Nema sanse da ljudi prate jos jednu sezonu Čelika koji nema ambicije. Izgubili bi 50% prihoda od karata ali vjerujem i sponzora.
Čelik će i u Federalnoj pratiti ista publika kao i do sad, mozda na pocetku sezone da bude vise raja, ali kako bude zima dolazila vracamo se na standardnih 500 dusa na zapadu i 150 ultrasa. Ta publika je Čelik pratila i u Kantonu, u dvije sezone ove lige a pratit ce ga sigurno i 5 godina u Prvoj Federalnoj ako trebadne.
Ove sezone smo imali jasan cilj, trenutno smo na pola koraka od tog finalnog cilja, svi na terenu, u klubu i oni na tribinama su znali zbog cega igraju ili dolaze na tekme. Imali smo par kikseva rezultatskih, ali kasnije se vidjela nasa snaga, kad ostali konkurenti zaigraju međusobno i kad ih poljulja jedna losa tekma.
Uprava ce odluciti sta i kako dalje, ako kazu da se prvu sezonu samo upoznajemo sa ligom, oke treba i to ispostovati, ne zaboravite da smo mi prvu sezonu u DLC zavrsili 3. a nismo imali tako visok cilj. Ako kazu da se za dvije godine napada PL eh onda se drugacije pristupa, uz dodatna pojacanja, drugaciji mentalitet i sa vecim žarom se takmicis.
Po meni ova nasa ekipa uopste nije losa, imaju oscilacija posebno mlađi ali sve je to normalno. Mozda i mi precjenjujemo ligu, a isto tako podcjenjujemo nase momke. Pojacanja treba to stoji, ali vjerujem da je strucni stab vec do sada napravio neke planove i želje.
SAMO ČELIK.