NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

nickiZe88
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la nickiZe88 » 16 maj 2023, 08:48

AllGunsBlazing je napisao/la:
16 maj 2023, 08:29
Tacno je da se moramo polahko pojacavati, ali za premijer ligu. Dakle raditi pametno, dovoditi pojacanja ciljano. Osim Horica, koji od tih ostalih igraca bi nam pomogao u borbi za premijer ligu? Zamisli stoperski par ukupno ima 74 godine...
Ukoliko ne zelimo odmah uci i nemamo ambicije, da li ce Isak moci igrati jos jednu sezonu poslije te? Znaci da bi mogli Horic i Vardo. Eh sad opet pitanje je koliko nam treba vremena, i kad planiramo da uđemo. Od toga sve zavisi, koliko nam treba igraca, ko ce u penziju, ko ce nastaviti, ko ce ostati.

PS. Šijerkić ne moze igrati na profesionalnom ugovoru FL i PL jer radi u policiji ?

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 16 maj 2023, 08:56

nickiZe88 je napisao/la:
16 maj 2023, 08:48
16 maj 2023, 08:29
Tacno je da se moramo polahko pojacavati, ali za premijer ligu. Dakle raditi pametno, dovoditi pojacanja ciljano. Osim Horica, koji od tih ostalih igraca bi nam pomogao u borbi za premijer ligu? Zamisli stoperski par ukupno ima 74 godine...
Ukoliko ne zelimo odmah uci i nemamo ambicije, da li ce Isak moci igrati jos jednu sezonu poslije te? Znaci da bi mogli Horic i Vardo. Eh sad opet pitanje je koliko nam treba vremena, i kad planiramo da uđemo. Od toga sve zavisi, koliko nam treba igraca, ko ce u penziju, ko ce nastaviti, ko ce ostati.

PS. Šijerkić ne moze igrati na profesionalnom ugovoru FL i PL jer radi u policiji ?
O tome i govorim. Zamisli dovedes Jusica, plasiras se u PL i onda ti vise Jusic i Isakovic ne mogu igrati jer su prestari. I onda dovodi nove stopere, pa ih uigravaj, hoce li valjati ili ne... Ista situacija za Avdiju. Buric isto ima 36 godina, i koliko se sjecam bio je sklon povredama.

Naredna godina ce nam biti dobar pokazatelj. Vidjeti cemo od postojecih igraca ko moze igrati u PL. Tu mislim na Sivca, Arnautovica, Mehica, Medjuseljca, Durmisa, Karalica, Durmu, Zunu. Ukoliko nastave napredovati, imamo solidnu buducnost. Pokusati dodati jos nekog juniora, Basic izgleda solidno. I onda ciljano pojacavati konkurenciju. Nije isto kad ti treba 10 novih igraca i pet.

Mislim da nam u svakom slucaju treba spic za FL.
Celik!3,2,2.

Zenca1988
Kontakt:

Post Postao/la Zenca1988 » 16 maj 2023, 09:09

Zasto ne bih odmah isli na Premier ligu? Uprava je uvijek ponavljala da nam se ne isplati igrati 1 fed. ligu i da odmah kad udjemo da nam je cilj sto prije uci u Premier ligu. Jer troskovi su skoro isti, nema razloga da tavorimo u 1 fed. ligi. Naravno lako je rec, ali definitivno to nam prvi prioritet treba bit kad aBd udjemo u 1 fed. Pojacavanje i napad na Premier ligu. A pogotovo zbog publike. Nema sanse da ljudi prate jos jednu sezonu Čelika koji nema ambicije. Izgubili bi 50% prihoda od karata ali vjerujem i sponzora.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 16 maj 2023, 09:17

Zenca1988 je napisao/la:
16 maj 2023, 09:09
Zasto ne bih odmah isli na Premier ligu? Uprava je uvijek ponavljala da nam se ne isplati igrati 1 fed. ligu i da odmah kad udjemo da nam je cilj sto prije uci u Premier ligu. Jer troskovi su skoro isti, nema razloga da tavorimo u 1 fed. ligi. Naravno lako je rec, ali definitivno to nam prvi prioritet treba bit kad aBd udjemo u 1 fed. Pojacavanje i napad na Premier ligu. A pogotovo zbog publike. Nema sanse da ljudi prate jos jednu sezonu Čelika koji nema ambicije. Izgubili bi 50% prihoda od karata ali vjerujem i sponzora.
Fino se pregledaju materijali i izvjestaji sa prosle skupstine. Nije tacno da je prva federalna skuplja od PL. Ne znam odakle vadite te lazne cinjenice.

Druga stvar prva federalna je liga gdje i dalje mozes imati amaterske ugovore, jedino PL je profesionalna liga.

Da bi igrao PL, klub mora udvostruciti budzet u odnosu na proslu godinu. U ovom trenutku mislim da je to nerealno.

Edit: Koje publike?
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 16 maj 2023, 09:24

Celik bez ambicija prosle sezone = 500 ulaznica u prosjeku.
Celik sa napadom na prvu federalnu = 1000 ulaznica u prosjeku.

Razlika 500 × 15 = 7500 ulaznica

7500 x 5KM = ~40k KM

40k KM je nista u budzetu od 600, 700k. Vrijedi li rizikovati? Mislim da ne.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

kirat410
Kontakt:

Post Postao/la kirat410 » 16 maj 2023, 09:35

Zenca1988 je napisao/la:
Čelik će i u Federalnoj pratiti ista publika kao i do sad, mozda na pocetku sezone da bude vise raja, ali kako bude zima dolazila vracamo se na standardnih 500 dusa na zapadu i 150 ultrasa. Ta publika je Čelik pratila i u Kantonu, u dvije sezone ove lige a pratit ce ga sigurno i 5 godina u Prvoj Federalnoj ako trebadne.

Ove sezone smo imali jasan cilj, trenutno smo na pola koraka od tog finalnog cilja, svi na terenu, u klubu i oni na tribinama su znali zbog cega igraju ili dolaze na tekme. Imali smo par kikseva rezultatskih, ali kasnije se vidjela nasa snaga, kad ostali konkurenti zaigraju međusobno i kad ih poljulja jedna losa tekma.

Uprava ce odluciti sta i kako dalje, ako kazu da se prvu sezonu samo upoznajemo sa ligom, oke treba i to ispostovati, ne zaboravite da smo mi prvu sezonu u DLC zavrsili 3. a nismo imali tako visok cilj. Ako kazu da se za dvije godine napada PL eh onda se drugacije pristupa, uz dodatna pojacanja, drugaciji mentalitet i sa vecim žarom se takmicis.

Po meni ova nasa ekipa uopste nije losa, imaju oscilacija posebno mlađi ali sve je to normalno. Mozda i mi precjenjujemo ligu, a isto tako podcjenjujemo nase momke. Pojacanja treba to stoji, ali vjerujem da je strucni stab vec do sada napravio neke planove i želje.

SAMO ČELIK.

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 16 maj 2023, 09:52

Truhlo je napisao/la:
16 maj 2023, 09:24
Celik bez ambicija prosle sezone = 500 ulaznica u prosjeku.
Celik sa napadom na prvu federalnu = 1000 ulaznica u prosjeku.

Razlika 500 × 15 = 7500 ulaznica

7500 x 5KM = ~40k KM

40k KM je nista u budzetu od 600, 700k. Vrijedi li rizikovati? Mislim da ne.
Uz to nije isto kad si bez ambicija u 1FL i 2LFC. Vjerujem da niko od ovih 1000 posjetilaca u prosjeku sto dolazi na utakmice ne ocekuje da ce Celik slijedece godine u ovo doba pricati o Premijer Ligi.

Svi porede Stupcanicu sa nama, kao vidi kako oni. Stupcanica je prvu polusezonu u 1FL (15 kola) zavrsila sa 17 bodova i bila je u donjem dijelu tabele. U drugom dijelu su imali nevjerovatan niz od 8 pobjeda 2 nerijesene i jednim porazom do sad, pa su zato trenutno treci. Da li je ovaj niz odraz njihove trenutne kvalitete ili jednostavno da se drugi dio prvenstva igrao malo lezernije od ostalih ekipa, ne znam. Ako kolega @NazorUso ovo cita, nek nam da koji pametan savjet i prosvjetli nas :D

Kao sto rece Cerim nama je ovogodisnji budzet bio 700.000 a od toga je 60% islo na servisiranje dugova. Nadam se da ce ovaj procenat u buducnosti biti dosta manji, odnosno da ce se budzetom moci pokriti igranje u 1FL bez ikakvih problema.

Sto se tice igrackog kadra, ne bih da se toliko oslanjamo na igrace koji su presli 35+. Ok imati jednog Isakovica, Salcinovica, Horica i to je to. Uz njih dodavati talentovanu djecu nek uce jos godinu i kale se. Sve i kad bi se plasirali slijedece godine u PL ja ne ocekujem od Fene i Aladina da ce igrati Premijer ligu u njihovim godinama. Zato je potrebno kvalitetno podmladjivanje i dovodjenje ciljanih pojacanja.

Lakse napisati nego uraditi, ali imam povjerenja u Upravu i Strucni Stab.

Naprijed Če!!!

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 16 maj 2023, 10:03

Ukoliko se desi da prodjemo doigravanje Čelik mora biti konkurentan u toj ligi a ne da se desava da ode Tomislavu i primi tricu i ubije u mozak i ovih 1000 trenutno vjernih..

Po meni lično 4 pojacanja + Arežina je pod moranje.

Napadač, dva krila i stoper.

Ali do tada ima jos mjesec dana i dvije NAJBITNIJE UTAKMICE SEZONE.

Nemojte pisati o ambicijama, jednom nam se to već obilo od glavu.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Zenca1988
Kontakt:

Post Postao/la Zenca1988 » 16 maj 2023, 10:18

Truhlo je napisao/la:
16 maj 2023, 09:17
Zenca1988 je napisao/la:
Fino se pregledaju materijali i izvjestaji sa prosle skupstine. Nije tacno da je prva federalna skuplja od PL. Ne znam odakle vadite te lazne cinjenice.

Druga stvar prva federalna je liga gdje i dalje mozes imati amaterske ugovore, jedino PL je profesionalna liga.

Da bi igrao PL, klub mora udvostruciti budzet u odnosu na proslu godinu. U ovom trenutku mislim da je to nerealno.

Edit: Koje publike?
Nisam rekao da je skuplja.

Nama je u interesu da imamo prof. ugovore sa igracima.

Za budzet najbolje uprava zna, ali po razgovoru sa jednim od njih mislim da to ne bi trebao biti problem.

Ja svojim ocima vjerujem i vidim da dosta vise raje dolazi na utakmice nego kada smo se borili nizasta. A pogotovo u 1 federalnoj gdje imas i veci cilj a i bolje protivnike, a sad imas i tu "filmsku" pricu koja se sad sve vise prica o klubu koji se sa dna vraca na vrh uz pomoc navijaca . Vjerujem da ce bit dosta vise i interesa medija i raje koja ce doci i gledati Čelik u 1 fed. ligi.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 16 maj 2023, 10:20

Sad ispada Celik vise nikad ne smije primiti tricu, jer je to ubijanje u mozak? Pa trpili smo 25 godina SILOVANJA mozga i bilo nam je ok, ali sad zato ne smijemo vise nista...

Uvijek se Celik borio za nesto, samo je to trebalo prepoznati. Nazalost, mnogi ne prepoznaju to za sta se Celik bori. Liga nije bitna.
Celik!3,2,2.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 16 maj 2023, 10:24

avenija je napisao/la:
16 maj 2023, 10:03
Ukoliko se desi da prodjemo doigravanje Čelik mora biti konkurentan u toj ligi a ne da se desava da ode Tomislavu i primi tricu i ubije u mozak i ovih 1000 trenutno vjernih..

Po meni lično 4 pojacanja + Arežina je pod moranje.

Napadač, dva krila i stoper.

Ali do tada ima jos mjesec dana i dvije NAJBITNIJE UTAKMICE SEZONE.

Nemojte pisati o ambicijama, jednom nam se to već obilo od glavu.
Matematika je jasna, 40k na ulaznicama razlike. Kraj price.

Necemo zabijati glavu u pijesak i praviti se da nema duga prema UIO, da nema jos 100k prema povjeriocima, da nema problema sa ViKom, da nece doci milion poreznog duga kad tad na naplatu.

Kao sto je @allgunsblazing napisao da treba dati sansu ovim momcima i dugorocno graditi ekipu na terenu, tako isto i spremati budzet kluba da se moze igrati PL.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 16 maj 2023, 10:34

:arrow: Doigravanje za 1 LF
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 16 maj 2023, 10:41

dinodino2019 je napisao/la:
16 maj 2023, 07:14
BatistutA19 je napisao/la:
16 maj 2023, 00:55
Daj bolan manite tih prica kakav Buric i da Durmo ide iz kluba ili na klupu,ne treba nam ni Jusic imas Isakovica i uz njeg mladje a Avdija pogotovo vise povredjen u Sarajevu bio nego sto je igro.
Jedino Horica bi volio ali on je nerealan,imas Isakovica i Fenana od starijih .Vratili smo Karica cisti promasaj na kraju svi su onipoletili iz kluba otici nijedan nije htio pomoc kad je klubu bilo najteze.
Filip nama treba prioritet on je bolji vredniji za Celik i od Burica i Jusica i Vrsajevica zajedno i svih tih koje bi vracali.
Klasican primjer zatucanog Zenicanina koji nije otisao dalje od Lasve. Jel te stid i u snu poredit Filipa sa tom trojicom igraca mozgu jedan idi umij se malo.

Jusica i Horica treba vratiti da ovdje zavrse karijeru i da se polako uvode u trenerski dio. Koliko znam obojica imaju B licencu zavrsenu. Njih treba uvodit u onladinski pogon i polako mijenjat Skocibusice,Hrustanovice i Kamberovice.

Kada su u pitanju Buric i Vrsajevic njih vidim na poziciji sportskog direktora na terenu sigurno vise ne
Ne znam sto covjeka vrijedjas da je zatucan? I ti pametnjakovicu te "igrace" nazivas igracima a onda ih postavljas na pozicije trenera, direktora, domara i sta sve ne u klubu.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 16 maj 2023, 10:43

16 maj 2023, 10:20
Sad ispada Celik vise nikad ne smije primiti tricu, jer je to ubijanje u mozak? Pa trpili smo 25 godina SILOVANJA mozga i bilo nam je ok, ali sad zato ne smijemo vise nista...

Uvijek se Celik borio za nesto, samo je to trebalo prepoznati. Nazalost, mnogi ne prepoznaju to za sta se Celik bori. Liga nije bitna.
Hoce ljudi PL :urnebes:

A kad klub izadje sa informacijom da je potrebno 30k za deblokadu, da se pogura taj put prema PL, onda corak :urnebes:

3 utakmkce, skupili 15k na ulaznicama. Ovim tempom do oktobra ce biti deblokada :mrgreen:

Al zato vriska mora Arezina ostat, daj bilbiju u napad :urnebes:

aeroms33
Kontakt:

Post Postao/la aeroms33 » 16 maj 2023, 10:55

Ja sam uvjek govorio da treba platiti dva,tri profesionalna trenera. Sve im obezbjediti. Stan,auto ,platu kolku zele. I neka prave od djece talente. Napravimo ekipu za Evrope. Prodamo igrace nove pravimo. Bolje dovesti tri Njemacka trenera sa iskustvom. Nego kupovati igrace.
Sad dolazi do izrazaja dali ima neko u upravi sa nekom vizijom ili cemo ici na srecu pa sta Bog da.

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 16 maj 2023, 11:04

Pa mi smo do nedavno se tresli hoćemo li za vikend igrati utakmicu, a sad želje i pozdravi ko da je ovo radio Kalman Bog te jadan.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

RubikovaKocka
Kontakt:

Post Postao/la RubikovaKocka » 16 maj 2023, 11:07

Sve dok ne budemo imali svaku domacu 2.5oo - 3.ooo gledalaca u prosjeku mi nemamo sta pricati i jos na to zapovijedati kako nesto treba il ne treba. Mnogo toga je trenutno do nas.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 16 maj 2023, 11:16

samocelik je napisao/la:
16 maj 2023, 11:04
Pa mi smo do nedavno se tresli hoćemo li za vikend igrati utakmicu, a sad želje i pozdravi ko da je ovo radio Kalman Bog te jadan.
Sto je zalosno 90% bi sad potpisalo da se i dalje tresemo, ali da se borimo sa Leotarom i Posusjem za opstanak u PL.

Ne mogu shvatiti taj mozak da puni stadion protiv Radnika u kupu, a boli ga ki.ta za utakmicu protiv Maglaja gdje direktnom kupovinom ulaznice mozes deblokirati racun nakon 18 godina.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 16 maj 2023, 11:27

Nije uopste pitanje vizije naseg UO, pitanje je kapaciteta. Zato ja pokusavam spustiti loptu. Momci su i ovako na granici pucanja i daleko iza te granice, a mi sad ovdje kao hocemo i ovo i ono.

Sve cemo uraditi zajedno, ali kada dodje vrijeme. Nase je da podrzavamo klub, kupujemo karte, rekvizite i uzivamo u ovom sto imamo. Klub je na zdravim nogama i ima zdrave ciljeve i ima konacno svrhu u svom postojanju koja je daleko vise od pukog prezivljavanja i opstanka u nekoj ligi.

Zar mislite da bi klub trazio Sljaku da nema planova? Svima mora biti jasno da je nas uspjeh jedino u nasim igracima. Sto bolje igrace budemo sami proizvodili, vece sanse imamo da nesto konacno i osvojimo. A za to treba vremena i strpljenja. I para naravno.

A siguran sam da ce nas i UO obradovati pred samu FL nekim pojacanjima. Vec se svakako planiraju druga iznenadjenja pa hajmo podrzati Celik u ovoj jednoj utakmici sto je ostala, ako vec ne idemo na gostovanja.

Primjer: otisao ja uzeti dres jedan dan, Cerim izlazi iz auta, bukvalno pola sendvica u ustima, ide otkljucati fan shop...
Celik!3,2,2.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 16 maj 2023, 11:33

Pogledajte nas prvi gol. Lijepa akcija.

A tek asistenciju Arežine.
Celik!3,2,2.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.