Generalno savršena ligaška sezona. Nema se tu šta prigovorit. Sa dosta povreda i limita u sastavu titula četiri kola prije kraja. Dominantno.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Svaka čast, realan i argumentovan post.let3 je napisao/la: ↑15 maj 2023, 14:00Nakon skoro 4 godine, konačno titula![]()
Od pojačanja koja su dovedena ljetos:
1. Lewandowski prvi strijelac lige, zabio dosad 19 golova. Kao što sam napisao kad je tek došao - odličan za trpanje Cadiza, Elchea, Espanjola i sl. Međutim, nevidljiv u svakoj jačoj utakmici. To je to od njega. Za Evropu i jače utakmice treba bolji napadač.
2. Kounde se pokazao kao vrlo dobro pojačanje. Polivalentan igrač koji pokriva pozicije CB i RB, i jednako kvalitetno igra na obje.
3. Kessie je zabio možda najbitniji gol Barce u čitavoj sezoni, Realu za 2-1, gol koji je prelomio prvesntvonije loš igrac, pokazao se kao solidna akvizicija, ali nije za Barce. Ako su dogovorili sa Gundoganom, onda sigurno ide prodaja Kessija.
4. Raphinha, mnogo nervirao svojom divljom igrom, ali isto ako sam donio 3 pobjede i 9 bodova, vjerovartno i više. Ostavio je defnitivno svoj pečat na ovoj tituli. Ako je istina za Newcastle i 80 miliona, obavezno prodati jer takva ponuda neće dva puta doći.
5. Christensen. Vjerovatno i najbolji transfer Barce u zadnje vrijeme. Školovan stoper koji nije sklon kiksevima, koji nije sklon padovima, koji igra konstatno dobro, doveden besplatno.
6. Alonso je bio baš bezveze transfer, nevezano što je doveden besplatno.
Xavija bi (od 1-5) ocjenio sa solidnom 4. Bila bi petica da nije te proklete evrope, iako je i tamo bio bez defanzivaca. Kup mu ne zamjeram puno jer je ekipa u tom momentu zaista bila desetkovana povredama. Da je neko na početku sezone ponudio Barci titulu 4 kola prije kraja, mislim da bi je svi potpisali bez razmišljanja. Ova ekipa je u sred tranzicije, usred smjene generacije i borba za titulu se očekivala tek za godinu,dvije. Xavi je skratio to vrijeme. Treba uzeti u obzir da je i on početnik, da još uvijek uči neke stvari ali da je u prvoj pravoj trenerskoj sezoni u Barci donio titulu. Zategnuo je odbranu Barce kao rijetko koji trener. Afirmisao Gavija i Baldea, stvorio prvotimce od njih i reprezentativce Španije. Njih dvojica su veliki plusevi.
Minusi su stagnacija Torresa i Fatija.
Za igrača sezone se dvoumim između Arauja i Ter Stegena, obojica imali brutalnu sezonu. Ipak Urugvajac za mene.
Nadam se prodaji obojiceNisamInSajder je napisao/la: ↑16 maj 2023, 00:40Znači Gundogan, Inigo. Fino se sklapa. Dolazak Iniga otvara mogućnost prodaje Alonsa (ako je to moguće) i evenutalno Erica, mada ja nekako ne vjerujem u taj transfer.
1) Pare, lova, keš, dinero. Detaljno je pojasno kolega. Messijevim povratkom Barcelona će inkasirati između 250 i 300 miliona evra. Po sezoni.Finn je napisao/la: ↑15 maj 2023, 17:48Kaže Laporta: "Želimo Messija". Je li postoji ijedan valjan razlog zašto bi, sada kada su konačno krenuli naprijed, opet se vraćali unazad?
Krenuo si dalje, posveti se gradnji nove ere, može ti samo gušiti ovo što imaš.
Ako žele dostojan oproštaj, mogu to i bez potpisa ugovora. Kontam emocija i sve to, al' valjda ima neko tamo racionalan. Šta ti znači još godina-dvije Messija.
SP je amaterski nivo fudbala, u odnosu na klupski i na LP, sto smo vidjeli jel protiv Bayerna.NisamInSajder je napisao/la: ↑16 maj 2023, 12:49Timska igra Argentine je ozbiljno trpjela u Kataru.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.