Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Epidaurus
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la Epidaurus » 15 maj 2023, 14:20

Kakav bolesnik :rol:

Sabe3344
Kontakt:

Post Postao/la Sabe3344 » 15 maj 2023, 14:36

Bravo Musa!!! Idemo po finale i po F4 MVP nagradu. Dovedi Real do titule i utišaj sve hejtere! Bit će teško protiv Barce najviše zbog činjenice da nemaju nikoga na 4 ko bi mogao pružiti kvalitetnu partiju protiv Mirotića. Jedini način da oni dobiju Barcu je zonska odbrana uz uslov da ovi ne mogu pogoditi more sa broda, a nije da im se to nije dešavalo ove sezone dosta puta. Svakako, bit će super tekma, mislim da će Musa i Tavares povući muški.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 15 maj 2023, 14:45

Znači Pero završio :kafa:
Ko je onda zaslužio da bude mjesto njega?
Koševo Zapad

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 maj 2023, 14:50

Sabe3344 je napisao/la:
15 maj 2023, 14:36
Bravo Musa!!! Idemo po finale i po F4 MVP nagradu. Dovedi Real do titule i utišaj sve hejtere! Bit će teško protiv Barce najviše zbog činjenice da nemaju nikoga na 4 ko bi mogao pružiti kvalitetnu partiju protiv Mirotića. Jedini način da oni dobiju Barcu je zonska odbrana uz uslov da ovi ne mogu pogoditi more sa broda, a nije da im se to nije dešavalo ove sezone dosta puta. Svakako, bit će super tekma, mislim da će Musa i Tavares povući muški.
Hezonja čuva Mirotica bez problema :salut: to ipak ne znači mnogo , Barcelona je favorit .

Real može jedino dobiti ako ubace 15-20 trica...

Sabe3344
Kontakt:

Post Postao/la Sabe3344 » 15 maj 2023, 15:17

lumani je napisao/la:
15 maj 2023, 14:50
Sabe3344 je napisao/la:
Hezonja čuva Mirotica bez problema :salut: to ipak ne znači mnogo , Barcelona je favorit .

Pa pitanje je da li će žrtvovati Hezonjin potencijalni napadački učinak, jer ako se bude trošio puno u odbrani na Mirotiću nema ga u napadu nigdje, a ja ne vidim ko može još napadački povući u tom intenzitetu pored Muse i Tavaresa. Ne mora Real ubaciti toliko trica, bitnije je da Barcu ne ide šut. Njih ako stane šut, Real će ih dobiti sigurno. Real ne živi od šuta za 3 poena u tom intenzitetu kao Barcelona. Real te može dobiti i bez trice, što je dokazao protiv Partizana gdje je u zadnjoj tekmi u onakvoj rafalnoj paljbi Partizana ubacio 5 trojki manje i dobio tekmu. U prilog tome ti govori činjenica da je Barca 2. ekipa u EL po broju ubačenih trica po utakmici (skoro 11) dok je Real čini mi se 9 (oko 9 trica po utakmici). Ali zato Real puni u reketu (4. u EL), a Barcelona 15. Tako da Real ako uspije zaustaviti Barcin šut za 3 poena mislim da ima veliku šansu da dobije tekmu i bez puno ubačaja za 3 poena.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 maj 2023, 15:54

Sabe3344 je napisao/la:
15 maj 2023, 15:17
lumani je napisao/la:
15 maj 2023, 14:50
Sabe3344 je napisao/la:

Pa pitanje je da li će žrtvovati Hezonjin potencijalni napadački učinak, jer ako se bude trošio puno u odbrani na Mirotiću nema ga u napadu nigdje, a ja ne vidim ko može još napadački povući u tom intenzitetu pored Muse i Tavaresa. Ne mora Real ubaciti toliko trica, bitnije je da Barcu ne ide šut. Njih ako stane šut, Real će ih dobiti sigurno. Real ne živi od šuta za 3 poena u tom intenzitetu kao Barcelona. Real te može dobiti i bez trice, što je dokazao protiv Partizana gdje je u zadnjoj tekmi u onakvoj rafalnoj paljbi Partizana ubacio 5 trojki manje i dobio tekmu. U prilog tome ti govori činjenica da je Barca 2. ekipa u EL po broju ubačenih trica po utakmici (skoro 11) dok je Real čini mi se 9 (oko 9 trica po utakmici). Ali zato Real puni u reketu (4. u EL), a Barcelona 15. Tako da Real ako uspije zaustaviti Barcin šut za 3 poena mislim da ima veliku šansu da dobije tekmu i bez puno ubačaja za 3 poena.
Nema Dečka koji ih je na snagu trpao ;) Hanga i društvo morao otvorene trice ubosti a dobiti će priliku .

Barca ide na staru taktiku izvlači Tavaresa

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 15 maj 2023, 16:05

prvu, drugu i trecu tekmu u playoff-u je odigrao lose, cetvrtu je odigrao solidno, a petu je odigrao vrlo dobro

sve u svemu, nije opravdao ocekivanja protiv partizana, obzirom da vazi za jednog od najboljih igraca real madrida, a od takvih ocekujes najvise i da su ispali (to bi se sigurno desilo da nije bilo onog sranja i suspenzija), musa i chus mateo bi najvise bili kritikovani (opravdano)

regularnu sezonu je odigrao vrlo dobro i zbog toga je zasluzeno izabran u idealnu petorku (pretpostavljam da pored navijaca, glasaju mediji, treneri i kapiteni, tako da niko ne moze reci da su ga izglasali bosanci i hercegovci, cak mislim da su nasi ljudi najmanje glasali, cisto sumnjam da mnogo nasih ljudi uopste gleda euroligu), ali, tek treba da se dokaze u playoff-u (okej, mozda mu je partizan nezgodan matchup, mnogi igraci, sto u evropi, sto u nba, nalete na ekipu ili individualca koji im ne odgovara, ali, final four mu je prilika da pokaze sebe u najboljem izdanju i da se iskupi za lose igre protiv partizana, a bar po onom sto sam vidio ove sezone, barca mu kud i kamo vise lezi nego partizan

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 maj 2023, 16:14

Chinaglia je napisao/la:
15 maj 2023, 16:05
prvu, drugu i trecu tekmu u playoff-u je odigrao lose, cetvrtu je odigrao solidno, a petu je odigrao vrlo dobro

sve u svemu, nije opravdao ocekivanja protiv partizana, obzirom da vazi za jednog od najboljih igraca real madrida, a od takvih ocekujes najvise i da su ispali (to bi se sigurno desilo da nije bilo onog sranja i suspenzija), musa i chus mateo bi najvise bili kritikovani (opravdano)

regularnu sezonu je odigrao vrlo dobro i zbog toga je zasluzeno izabran u idealnu petorku (pretpostavljam da pored navijaca, glasaju mediji, treneri i kapiteni, tako da niko ne moze reci da su ga izglasali bosanci i hercegovci, cak mislim da su nasi ljudi najmanje glasali, cisto sumnjam da mnogo nasih ljudi uopste gleda euroligu), ali, tek treba da se dokaze u playoff-u (okej, mozda mu je partizan nezgodan matchup, mnogi igraci, sto u evropi, sto u nba, nalete na ekipu ili individualca koji im ne odgovara, ali, final four mu je prilika da pokaze sebe u najboljem izdanju i da se iskupi za lose igre protiv partizana, a bar po onom sto sam vidio ove sezone, barca mu kud i kamo vise lezi nego partizan

A zašto je drugu odigrao lose :?: Odigrao je seriju 13 5 3 sasvim ok.brojke.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 15 maj 2023, 16:38

Lumani je sve one airballove uknjižio kao trojke, kao i ostalom svaku utakmicu koju Musa podbaci on to pretvori nekim čudesnim viđenjem i matematikom u +

Vjerovatno skuplja salvetice sa likom Muse.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 15 maj 2023, 16:43

@Sarmica, ovo je RS petorka, kakve veze imaju ti airballi?
Kao što neće imati ni za F4, bude li na nivou G5.
Koševo Zapad

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 maj 2023, 16:49

Sarmica je napisao/la:
15 maj 2023, 16:38
Lumani je sve one airballove uknjižio kao trojke, kao i ostalom svaku utakmicu koju Musa podbaci on to pretvori nekim čudesnim viđenjem i matematikom u +

Kakav Pingvin :mrgreen: pljuje ga dvije godine a ovaj MVP pa prva Petorka :mrgreen:

Da si čovjek povukao bi se sa Foruma :mrgreen:

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 15 maj 2023, 17:04

Tricu je šutirao očajno dok je u svim ostalim segmentima igre je odigrao približno na nivou reguralne sezone u ovoj seriji sa Partizanom. U tri od pet utakmica je ušao u probleme s ličnim s posebnim naglaskom na onu prvu gdje je bilo par diskutabilnih odluka na njegovu štetu, u ostalom i onaj ocigledan faul Puntera nad njim u prvoj utakmici je i prelomio istu a i čitavu seriju odveo u drugom pravcu.

Uzimao je neke nerezonske šuteve za tri, nekad nije ni imao izbora s obzirom da je dva,tri puta dobijao loptu na 4 sekunde do kraja napada. Sasvim sigurno da je ovo za njega još jedno dodatno iskustvo, mora traziti način da sam sebi iskreira neki šut za tri a da to nije šut sa devet metara.

Valjda će Real i dovesti nekog razigravača da malo balansira stanje na terenu, za Musu će mnogi reći da je sebičan ali i takav je drugi asistent u Realu poslije dede Rodrigueza. Prečesto je Real ove sezone izgledao više kao skupina individualaca nego kao ekipa koja zna šta radi.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 15 maj 2023, 17:05

lumani je napisao/la:
15 maj 2023, 16:49
Sarmica je napisao/la:

Kakav Pingvin :mrgreen: pljuje ga dvije godine a ovaj MVP pa prva Petorka :mrgreen:

Evo odmah i namah ;)

Jesi li skupio sve salvetice i slićice?

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 maj 2023, 17:51

Sarmica je napisao/la:
15 maj 2023, 17:05
lumani je napisao/la:
15 maj 2023, 16:49
Sarmica je napisao/la:

Evo odmah i namah ;)

Jesi li skupio sve salvetice i slićice?

Zadnje 2 godine samo skupljam tvoje bisere :wave: :wave: čekamo na nove.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 15 maj 2023, 17:58

daj lumani goni ga u pm, nemoj majke ti da se moram zivcirati citajuci kretena.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 maj 2023, 18:18

babino je napisao/la:
15 maj 2023, 17:58
Ma jok ;) Forum je ,ima on pravo na svoje mišljenje ,pa bilo najgore :|

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 15 maj 2023, 18:31

lumani je napisao/la:
15 maj 2023, 18:18
babino je napisao/la:
15 maj 2023, 17:58
Ma jok ;) Forum je ,ima on pravo na svoje mišljenje ,pa bilo najgore :|
e pose rem mu se na misljenje.
ovo je mrznja, kakvo misljenje. Onakve nebuloze pisati prije godinu dana i jos egzistirati na istoj temi, besramno.

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 15 maj 2023, 21:11

Manite se sarmice, lik daje balans ovoj temi :thumbup:

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 15 maj 2023, 22:52

Profesor je napisao/la:
15 maj 2023, 21:11
Danke na razumijevanju
Ali brate imaš ovdje ovih nekih goveda i junaca koje ni pod razno ne možeš dovesti u red i upristojiti da se nauče kulturno ponašati i civilizirano razgovarati. Ljudi psuju, vrijeđaju, spinuju...samo zato što sam kritičan prema Musi i što ga ne doživljavam na način na koji ga oni doživljavaju.

Neki likovi su ovdje za izučavanja, a neki su i za kakve terapije ili ustanove.

Ljudi konstantno vrijeđaju. Sramotno, ali sve se piše, tamo negdje...

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 15 maj 2023, 23:38

Profesor je napisao/la:
15 maj 2023, 21:11

Ma sarmica je kontras (psiho ), rijetki su takvi u raji, ali ih ima,imam jednog u komsiluku :urnebes:
Možda sarmica više voli Dzanana od svih nas, ali uživa u nerviranju forumasa. Što bolje igre i veća dostignuća Dzanana on više kontrira. Poslije lošijih partija tuguje, ali se na forumu prazni .
Mislim da nikad nije igrao basket u raji , ali ovdje se "relaksira" i ipak tužan teško zaspe. Nayebo je ko ovakve ima u raji.
@sarmica :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 2 gosta.