Slažem se.Shategabri je napisao/la: ↑15 maj 2023, 17:12Za Dizdarevića ako uzmeš 100 k maraka, nogom u zicagu.bordobijelisampion je napisao/la: ↑15 maj 2023, 17:04Pa kako se ne konta da nas vodi BIZ NIS MEN, kojem je JEDINO bitno da ima šta? PROFIT. Kome je jedina šansa da se proda za išta? Dizdarević...Shategabri je napisao/la: ↑15 maj 2023, 17:01Dizdarević se forsira... Jer je stariji? Da se proda? Sin Mirzinog ili Ajlinog jarana?
Šahinović je za njega Van der Sar.
Šahinović bi već mogao biti ozbiljnija priča.
Dakle, bespotrebno forsiranje, mali je rupa i nesiguran.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
- Odbili smo ponudu Olimpije za Varešanovića. Na stolu imamo još 2 konkretne ponude s značajno većom finansijskom vrijednosti.
Nigdje nam se ne žuri i planiramo u toku ljetnog prelaznog roka uraditi njegov transfer koji će biti pažljivo ispregovaran i oboriti naše rekorde. Dal u zadnje vrijeme igra odlično, top je potencijal, igrač s EU pasošom i na meti je više klubova u ovom trenutku, rečeno nam je iz Sarajeva.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Ovo podebljano je laz i ubleha. Taman kad je Gospodin Vinko Marinovic postavio temelje dominaciji sklopio tim,krenulo je odustajanje Nama. Od augusta 2020 do septembra 2021 nije jedna marka ( KM ) usla u klub. Tim nam se raspao,cije posljedice osjecamo i sad. Inace finansiranje nam je nestabilno i odvisno od trenutne volje i planova pojedinaca ( Tan i Kompanija ). Ima se primjer te stihije ove sezone,kada se pocetkom decembra dovodi Mirza,prica o stednji i mladim igracima,da bi poslije Mirvahove posjete Tanu,krenula kupovina i ulaganje.GalileoGalilei je napisao/la: ↑15 maj 2023, 14:26Kad mi neko dođe i kaže da Jakirović nije nešto i da je imao sreću da Zrinjski nema konkurencije u ligi, pucao bih sebi u glavu. Što mi nikad ne iskoristimo tu lošu konkurenciju u ligi? Kako evo mi to nikad nismo, a imamo najbolje uslove unazad 10 godina. Nikad se nismo prošetali kao Zrinjski. Vazda neka opravdanja, a realnosti nigdje. Mene je sramota da klub koji ima najbolje uslove, najveće plate, kamp, Akademiju, koji plaća obeštećenja za igrače ne može da spoji jednu dobru sezonu bez skandala nego nam visi pisljiva Evropa. Sramota me je da ne možemo da dobijemo mrtvog Želju, na čelu s Bekrićem, Beganovićem, Šehićem i sličnim krampama.
Jakirović je nas sabio prvu utakmicu na Koševu, nismo mogli dahnuti, a kamoli loptu prenijeti na njihovu polovinu. Čovjek koji je okupio dobre igrače, skrojio ekipu po svojoj mjeri i filozofiji. Čovjek koji ima sistem i filozofiju igre, kod kojeg se u igri zna gdje, ko i kad stoji. Čovjek koji je autoritet kao trener i koji ima filing za taj posao. Napravio strašan posao i otišao u Rijeku, gdje je isto odradio lavovski posao, s obzirom da su ovi bili u raspadu, te da su se borili za opstanak. Došao, selektovao, raščistio što je trebao, opet doveo one koji su pogodoni za njegov stil i eto rezultata. Tad je prekrižio i Vrančića, džaba što je ovaj donedano igrao u najjačoj ligi svijeta i u Bundesligi. Tu je odmah pokazao karakter, mada ima istine i u tome da je Mario skup igrač. Jakirović se pokazao u HNL-u dobro, čak je bio i blizu Dinama, znači utomatski je sebi izgradio šanse za odlazak u bolje lige i klubove. Na to sve, dodati da je veoma mlad trener.
Opet kažem, jedan Jakirović bi s ovom našom trenutnom ekipom uradio yebacki posao. Ovako kad ti nemaš dobrog trenera, rasulo u Upravi, sumnjivog vlasnika, onda i ne možeš bolje. Zrinjski je primjer kluba kakvom treba težiti. Nemaju nikakve halabuke, skandala, sve rade u miru i tišini, a rezultati se vide. Od Uprave do trenera, svi rade svoj posao i svi ZNAJU raditi svoj posao. Ne vode im klub ofajla Ajla koja se prsi po Instagramu, Mirvić koji štajnca storyje, SFK qurave na čelu s Poturom. Trener im se ne druži s kriminalcima, niko ne prijeti igračima, ne gura svoje mutave sinčiće itd.
Mi smo jedna velika qarina, jedan veliki haos, pun kriminalaca, quravi, ubleha. Sve iole što je dobro bilo u klubu, protjerano je. Sada ide opet borba protiv mahale, kojekakvih krimosa, menadžerčića, mafije, marioneta i slično. Ponavlja se period Kantardžića i Ibrakovića, što je najžalosnije. Čovjek svake godine misli ide nešto na bolje, a ono sve šablon za šablonom.
Mi smo PROSJEK ove lige i to trebamo svi PRIHVATITI, bez ikakvog kurcenja i omalovažavanja drugih ekipa. Jedina ekipa u ovoj ligi je Zrinjski, sve ostalo buranija.
Zrinjski ima daleko ozbiljnije i bolje investitore u vidu Abraham Group,ako je i manje para,da ponovim AKO ,te pare su redovne,bez praznog hoda,stabilno i prema planovima.
Nikad mi nismo imali ovakav period raspada lige i klubova kao sto je imao zrinjski ove dvije godine. Nijednom. Uvijek je neko bio jak,cak i vise klubova. Borac,zrinjski,zeljeznicar. To nas isto i sada ceka. Ako se i saberemo finansijski i organizacijski
( u sta cisto sumnjam ), iducih godina tu je zrinjski sa Abraham Group i Borac sa vlascu RS i opet necemo imati ni blizu slicnu situaciju kao sto je imao zrinjski prosle dvije godine.
Kakva je tekma Sloboda-Siroki, ko je bolji?
-
- Kontakt:
Sloboda nesto opasnija, Siroki nista apsolutno, mogao bi X biti.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Hebo ti gospodin Vinko strinuAntikloc je napisao/la: ↑15 maj 2023, 17:37Ovo podebljano je laz i ubleha. Taman kad je Gospodin Vinko Marinovic postavio temelje dominaciji sklopio tim,krenulo je odustajanje Nama. Od augusta 2020 do septembra 2021 nije jedna marka ( KM ) usla u klub. Tim nam se raspao,cije posljedice osjecamo i sad. Inace finansiranje nam je nestabilno i odvisno od trenutne volje i planova pojedinaca ( Tan i Kompanija ). Ima se primjer te stihije ove sezone,kada se pocetkom decembra dovodi Mirza,prica o stednji i mladim igracima,da bi poslije Mirvahove posjete Tanu,krenula kupovina i ulaganje.GalileoGalilei je napisao/la: ↑15 maj 2023, 14:26Kad mi neko dođe i kaže da Jakirović nije nešto i da je imao sreću da Zrinjski nema konkurencije u ligi, pucao bih sebi u glavu. Što mi nikad ne iskoristimo tu lošu konkurenciju u ligi? Kako evo mi to nikad nismo, a imamo najbolje uslove unazad 10 godina. Nikad se nismo prošetali kao Zrinjski. Vazda neka opravdanja, a realnosti nigdje. Mene je sramota da klub koji ima najbolje uslove, najveće plate, kamp, Akademiju, koji plaća obeštećenja za igrače ne može da spoji jednu dobru sezonu bez skandala nego nam visi pisljiva Evropa. Sramota me je da ne možemo da dobijemo mrtvog Želju, na čelu s Bekrićem, Beganovićem, Šehićem i sličnim krampama.
Jakirović je nas sabio prvu utakmicu na Koševu, nismo mogli dahnuti, a kamoli loptu prenijeti na njihovu polovinu. Čovjek koji je okupio dobre igrače, skrojio ekipu po svojoj mjeri i filozofiji. Čovjek koji ima sistem i filozofiju igre, kod kojeg se u igri zna gdje, ko i kad stoji. Čovjek koji je autoritet kao trener i koji ima filing za taj posao. Napravio strašan posao i otišao u Rijeku, gdje je isto odradio lavovski posao, s obzirom da su ovi bili u raspadu, te da su se borili za opstanak. Došao, selektovao, raščistio što je trebao, opet doveo one koji su pogodoni za njegov stil i eto rezultata. Tad je prekrižio i Vrančića, džaba što je ovaj donedano igrao u najjačoj ligi svijeta i u Bundesligi. Tu je odmah pokazao karakter, mada ima istine i u tome da je Mario skup igrač. Jakirović se pokazao u HNL-u dobro, čak je bio i blizu Dinama, znači utomatski je sebi izgradio šanse za odlazak u bolje lige i klubove. Na to sve, dodati da je veoma mlad trener.
Opet kažem, jedan Jakirović bi s ovom našom trenutnom ekipom uradio yebacki posao. Ovako kad ti nemaš dobrog trenera, rasulo u Upravi, sumnjivog vlasnika, onda i ne možeš bolje. Zrinjski je primjer kluba kakvom treba težiti. Nemaju nikakve halabuke, skandala, sve rade u miru i tišini, a rezultati se vide. Od Uprave do trenera, svi rade svoj posao i svi ZNAJU raditi svoj posao. Ne vode im klub ofajla Ajla koja se prsi po Instagramu, Mirvić koji štajnca storyje, SFK qurave na čelu s Poturom. Trener im se ne druži s kriminalcima, niko ne prijeti igračima, ne gura svoje mutave sinčiće itd.
Mi smo jedna velika qarina, jedan veliki haos, pun kriminalaca, quravi, ubleha. Sve iole što je dobro bilo u klubu, protjerano je. Sada ide opet borba protiv mahale, kojekakvih krimosa, menadžerčića, mafije, marioneta i slično. Ponavlja se period Kantardžića i Ibrakovića, što je najžalosnije. Čovjek svake godine misli ide nešto na bolje, a ono sve šablon za šablonom.
Mi smo PROSJEK ove lige i to trebamo svi PRIHVATITI, bez ikakvog kurcenja i omalovažavanja drugih ekipa. Jedina ekipa u ovoj ligi je Zrinjski, sve ostalo buranija.
Zrinjski ima daleko ozbiljnije i bolje investitore u vidu Abraham Group,ako je i manje para,da ponovim AKO ,te pare su redovne,bez praznog hoda,stabilno i prema planovima.
Nikad mi nismo imali ovakav period raspada lige i klubova kao sto je imao zrinjski ove dvije godine. Nijednom. Uvijek je neko bio jak,cak i vise klubova. Borac,zrinjski,zeljeznicar. To nas isto i sada ceka. Ako se i saberemo finansijski i organizacijski
( u sta cisto sumnjam ), iducih godina tu je zrinjski sa Abraham Group i Borac sa vlascu RS i opet necemo imati ni blizu slicnu situaciju kao sto je imao zrinjski prosle dvije godine.
Ovaj desno bek valincic u sirokom fin igrac, nije im ni onaj mali na drugoj strani los
- SviUNapad1jeAFH
- Kontakt:
Ispod €1,500,000 ni pomisljatmiky_hz je napisao/la: ↑15 maj 2023, 17:36- Odbili smo ponudu Olimpije za Varešanovića. Na stolu imamo još 2 konkretne ponude s značajno većom finansijskom vrijednosti.
Nigdje nam se ne žuri i planiramo u toku ljetnog prelaznog roka uraditi njegov transfer koji će biti pažljivo ispregovaran i oboriti naše rekorde. Dal u zadnje vrijeme igra odlično, top je potencijal, igrač s EU pasošom i na meti je više klubova u ovom trenutku, rečeno nam je iz Sarajeva.
E jbga sad, da ima statistku od 10 golova isto toliko asistencija mozda bi ga i mogao za te novce prodat, ovako, daj Boze 500k do 600k eura uzet.SviUNapad1jeAFH je napisao/la: ↑15 maj 2023, 17:50Ispod €1,500,000 ni pomisljatmiky_hz je napisao/la: ↑15 maj 2023, 17:36- Odbili smo ponudu Olimpije za Varešanovića. Na stolu imamo još 2 konkretne ponude s značajno većom finansijskom vrijednosti.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Milionce € i nek ide, uz procenat.
Sve ispod je malo.
Sve ispod je malo.
- FKSDoGroba
- Kontakt:
Do kad je Dalu ugovor?
Valinčić, Kuprešak i Ćavar veoma zanimljivi igrači. Tu bih se više fokusirao na Kuprešaka, lijevi bek sa našim papirima, i na Ćavara, veznjak sa našim papirima. Obojica pokrivaju pozicije na kojim su nama potrebni novi igrači, a i relativno su mladi obojica. Valinčić isto veoma interesantan, ali tu imamo Mulalića a i stranac je.
Iz Slobode nikoga ne gledati, niti neko ima i približno kvaliteta da igra u Sarajevu, niti nam trebaju igrači sa luzerskim DNK.
Iz Slobode nikoga ne gledati, niti neko ima i približno kvaliteta da igra u Sarajevu, niti nam trebaju igrači sa luzerskim DNK.
Kad’ jednom prodje sve...
Ma ide jedno 450000 eur i 15% od sljedeceg transferaAduka87 je napisao/la: ↑15 maj 2023, 17:52E jbga sad, da ima statistku od 10 golova isto toliko asistencija mozda bi ga i mogao za te novce prodat, ovako, daj Boze 500k do 600k eura uzet.
miky_hz je napisao/la: ↑15 maj 2023, 17:36- Odbili smo ponudu Olimpije za Varešanovića. Na stolu imamo još 2 konkretne ponude s značajno većom finansijskom vrijednosti.
Auuu nekima ce ga bas zabiti Dal izgleda

Ma nemaa ponuda, ovo je dizanje cijene..
Ps ma 400 500k€ je realno. Sve preko toga ako uzmemo kapa do poda..
-
- Kontakt:
Prije 15 dana bi 90% Pitara mjenjalo Dala za Komazecapitartz je napisao/la: ↑15 maj 2023, 17:58Valinčić, Kuprešak i Ćavar veoma zanimljivi igrači. Tu bih se više fokusirao na Kuprešaka, lijevi bek sa našim papirima, i na Ćavara, veznjak sa našim papirima. Obojica pokrivaju pozicije na kojim su nama potrebni novi igrači, a i relativno su mladi obojica. Valinčić isto veoma interesantan, ali tu imamo Mulalića a i stranac je.