FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlac » 13 maj 2023, 07:05

NA POLICAMA PRVA OD TRI MEČ LOPTE

12. Maja 2023. 196 Pregleda
Ostala su do kraja sezone tri kola. U igri je devet bodova. Tuzla City se bori za opstanak. Zajedno sa još Leotarom, protiv kojeg u subotu igra na njihovim Policama.

Posljednji poraz u Tuzli protiv Sloge u finišu meča je dodatno otežao poziciju treneru Bošnjakoviću, pa je suvišno pojašnjavati u kakvoj se poziciji nalaze Plavi.

U Trebinju će biti oslabljeni za neigranje kapitena Fejzića pa će među stative Barcola. Također, suspendiran je i Šukilović pa će sa Čelikovićem na mjestu stopera zaigrati Hasanbegović ili Nikitin.

Ostali su svi na raspolaganju stručnom štabu od kojih se očekuje da zaigraju znatno bolje nego u prošloj utakmici.

Ovo je praktično prva od tri meč lopte koja bi u slučaju pobjede, Plave gurnula prema opstanku.

Susret u Trebinju se igra u subotu od 17 sati.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 13 maj 2023, 07:17

.............................................BARKOLA

....MEŠINOVIĆ............NIKITIN..................ČELIKOVIĆ.............MEHIDIĆ

.......................KARJAŠEVIĆ..........................D.PANTELIĆ

................MIŠIĆ........................KARIĆ....................IVANIADZE

...............................................HADŽIĆ
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 13 maj 2023, 08:24, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 13 maj 2023, 07:19

8.FK Igman..... 31.. 8.. 10.. 13. -7.. 38 : 45.. 34

7.FK Sloga...... 31.. 9.. 7.. 15.. -15. 38 : 53.. 34

9.FK Tuzla City. 30.. 8.. 7.. 15... -6.. 37 : 43.. 31

10.HŠK Posušje .30.. 8.. 7.. 15. -17.. 25 : 42.. 31

11.FK Gorki .....30.. 6.. 11. 13...-8.. 27 : 35.. 29

12.FK Leotar.... 30.. 7.. 7.. 16. -19.. 23 : 41.. 28

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aristotel555
Kontakt:

Post Postao/la Aristotel555 » 13 maj 2023, 07:40

Danas utakmica biti ili ne biti, nevjerovatno kad se sagleda cijela godina koliki pad se dozivio i koliko nazadovanje, koje nisam ni sanjao da se može desiti..od igranja evropskih utakmica sa (trenutno) polufunalistom Konferencijske lige do borbe za opstanak u jednoj od najgorih liga na svijetu..Ne mogu nikako da razumijem sta Uprava kluba zeli i misli o svemu ovome, previše se nonsalantno ponašaju kao da im je svejedno sta ce se desiti ili kao da znaju unaprijed ko ce ispasti pa ne reaguju nikako..ovolika nezainteresovanost je strasna..Mislim da je nasa ekipa najveća enigma za sve i svakoga, najuredjeniji klub a ovakve igre na terenu jednostavno ne idu jedno s drugim..Sto se tiče igrača oni su najodgovorniji za ovo stanje na tabeli, previse su oni razmazeni i sramotno je njihovo zalaganje i bezvoljnost da u nikakvoj konkurenciji oni nemaju trunku savjesti da vrate ekipi ono sto je uloženo u njih, kad promijene ekipu svi proigraju..Bilo kako bilo danas ce nam dosta stvari biti jasnije definitivno.. Sretno i borbeno manekenki, oznojite se makar danas..

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 13 maj 2023, 08:22

RED JE NEŠTO REĆI PRIJE DANAŠNJE UTAKMICE.
-Leotar na Policama dočekuje Tuzlu.U zadnjih pet kola Leotar ima skor 3 poraza i dva remija.Izgubio je od Sarajeva,Posušja i Igmana.Remizirao sa Gorkim i Slogom.Dakle od 15 mogućih osvojio je dva boda.Zadnja pobjeda im je 01. 04.protiv Željezničara.
- Tuzla u zadnjih pet kola ima 3 poraza ,jedan remi i jednu pobjedu.Pobijedili su nas Sarajevo,Gorki i Sloga.Mi smo pobijedili Posušjei remizirali protiv Veleža.Od 15 mogućih osvojili smo četiri boda.Zadnja pobjeda zabilježena 26.04 protiv Posušja.Na tabeli smo 3 boda ispred Leotara.
- Ne ulazeći u špekulacije tipa ,je li Husić digao ruke od fudbala,ili je li Leotar već otpisan,ovu današnju utakmicu kao navijač dočekujem kao pravu utakmicu.
- Mi smo odigrali premalo pravih utakmica tako da smo u ovu situaciju dovedeni odlukama Azmira Husića , u to nema sumnje.Kakav god da je "razlog" za ovako ponašanje u jednoj cijeloj sezoni ,može se reći da se ne pamti da je jedan tim imao jednu ovakvu -cirkus sezonu.
- Uprkos tome na zadnjoj utakmici protiv Sloge na Tušanj je došao zavidan broj navijača još uvijek vjerujući u svoju Tuzlu i Azmira.Gledao sam te ljude, uglavnom muhadžire dobre.Očekivali smo pobjedu protiv Sloge i uspon na kotu 34.Poveli smo rano i izgledalo je da će se ostvariti nadanja.Ali ,ponovio se opet isti scenario.Puštanje utakmice protivniku.Ostali smo po ko zna koji putpopišani i tiho bez velike galame napustili stadion.
- Od 30 kola Tuzla ima 15 poraza.Preko 10 poraza su prepuštene utakmice.!!??
- SAD ,PRED UTAKMICU U TREBINJU ,OPET ZDRAVIM RAZUMOM OČEKUJEM DA IGRAMO UTAKMICU OPRAVE.ISTINA, SAD KAD IGRAMO KAO GOSTI KOD DAVLJENIKA REZULTAT JE POSVE NEIZVJESTAN A UZ EVENTUALNU POMOĆ SUDIJA LEOTAR JE BLIŽI POBJEDI.
- Mi bi morali zaigrati kao protiv Željezničara,Sarajeva,Širokog,Sloge pa da pobijedimo u Trebinju.Prema TM duplo smo skuplja ekipa.Zaista, po igračkom kadru mi ne pripadamo tu gdje smo sada ali na žalost ,tu smo,na dnu.
- Danas ipak nema favorita, ovo su one utakmice" na nož".Ja Boga molim samo da ne igra sakati Ćorić.Ostalo neka tumbaju kako hoće.
- Leotaru neće igrati Stanojević i Šipovac.Mi ćemo na golu imati Barkolu a Nikitina će umjesto Šukilovića.
-Ostalo ćemo ćuti jer TV- prenosa nema.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 13 maj 2023, 11:52

Ja današnju utakmicu neću pratiti na tekstualnom prenosu s.sport portala niti na radiju.
Za vrijeme utakmice naći ću sebi neku zanimaciju.
U 19 h pogledati rez na mobitelu i ako pobijedimo radovati ću se kao da smo se plasirali u Evropu.
Ako izgubimo reći ću jednostano: znao sam, mada ništa neznam jako smo dospjeli u ovu situaciju.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 13 maj 2023, 11:56

tuzlac je napisao/la:
13 maj 2023, 08:22
RED JE NEŠTO REĆI PRIJE DANAŠNJE UTAKMICE.
-Leotar na Policama dočekuje Tuzlu.U zadnjih pet kola Leotar ima skor 3 poraza i dva remija.Izgubio je od Sarajeva,Posušja i Igmana.Remizirao sa Gorkim i Slogom.Dakle od 15 mogućih osvojio je dva boda.Zadnja pobjeda im je 01. 04.protiv Željezničara.
- Tuzla u zadnjih pet kola ima 3 poraza ,jedan remi i jednu pobjedu.Pobijedili su nas Sarajevo,Gorki i Sloga.Mi smo pobijedili Posušjei remizirali protiv Veleža.Od 15 mogućih osvojili smo četiri boda.Zadnja pobjeda zabilježena 26.04 protiv Posušja.Na tabeli smo 3 boda ispred Leotara.
- Ne ulazeći u špekulacije tipa ,je li Husić digao ruke od fudbala,ili je li Leotar već otpisan,ovu današnju utakmicu kao navijač dočekujem kao pravu utakmicu.
- Mi smo odigrali premalo pravih utakmica tako da smo u ovu situaciju dovedeni odlukama Azmira Husića , u to nema sumnje.Kakav god da je "razlog" za ovako ponašanje u jednoj cijeloj sezoni ,može se reći da se ne pamti da je jedan tim imao jednu ovakvu -cirkus sezonu.
- Uprkos tome na zadnjoj utakmici protiv Sloge na Tušanj je došao zavidan broj navijača još uvijek vjerujući u svoju Tuzlu i Azmira.Gledao sam te ljude, uglavnom muhadžire dobre.Očekivali smo pobjedu protiv Sloge i uspon na kotu 34.Poveli smo rano i izgledalo je da će se ostvariti nadanja.Ali ,ponovio se opet isti scenario.Puštanje utakmice protivniku.Ostali smo po ko zna koji putpopišani i tiho bez velike galame napustili stadion.
- Od 30 kola Tuzla ima 15 poraza.Preko 10 poraza su prepuštene utakmice.!!??
- SAD ,PRED UTAKMICU U TREBINJU ,OPET ZDRAVIM RAZUMOM OČEKUJEM DA IGRAMO UTAKMICU OPRAVE.ISTINA, SAD KAD IGRAMO KAO GOSTI KOD DAVLJENIKA REZULTAT JE POSVE NEIZVJESTAN A UZ EVENTUALNU POMOĆ SUDIJA LEOTAR JE BLIŽI POBJEDI.
- Mi bi morali zaigrati kao protiv Željezničara,Sarajeva,Širokog,Sloge pa da pobijedimo u Trebinju.Prema TM duplo smo skuplja ekipa.Zaista, po igračkom kadru mi ne pripadamo tu gdje smo sada ali na žalost ,tu smo,na dnu.
- Danas ipak nema favorita, ovo su one utakmice" na nož".Ja Boga molim samo da ne igra sakati Ćorić.Ostalo neka tumbaju kako hoće.
- Leotaru neće igrati Stanojević i Šipovac.Mi ćemo na golu imati Barkolu a Nikitina će umjesto Šukilovića.
-Ostalo ćemo ćuti jer TV- prenosa nema.
Za mene bi bilo ogromno iznenađenje da danas uzmemo i bod.Nekako je utisak da se sve tiho spušta i privodi kraju po uredno napisanom scenariju.Kad pomislim na igre TC u zadnje vrijeme prve asocijacije su mi blamaže od utakmica u Srebreniku i stravično loša igra igrača u odbrani.I protiv Sloge (kao i u nekim prethodnim "mutnijim" utakmicama) je bilo bar 7-8 situacija gdje su odbrambeni igrači TC pasovima i golman ispucavanjima prosto poklanjali igračima Sloge čiste lopte u noge na polovini i pred golom TC kao da žele da prime gol.Bezbrojni "kiksevi" Čelikovića ove sezone su priča za sebe.

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 13 maj 2023, 12:09

Aristotel555 je napisao/la:
13 maj 2023, 07:40
Danas utakmica biti ili ne biti, nevjerovatno kad se sagleda cijela godina koliki pad se dozivio i koliko nazadovanje, koje nisam ni sanjao da se može desiti..od igranja evropskih utakmica sa (trenutno) polufunalistom Konferencijske lige do borbe za opstanak u jednoj od najgorih liga na svijetu..Ne mogu nikako da razumijem sta Uprava kluba zeli i misli o svemu ovome, previše se nonsalantno ponašaju kao da im je svejedno sta ce se desiti ili kao da znaju unaprijed ko ce ispasti pa ne reaguju nikako..ovolika nezainteresovanost je strasna..Mislim da je nasa ekipa najveća enigma za sve i svakoga, najuredjeniji klub a ovakve igre na terenu jednostavno ne idu jedno s drugim..Sto se tiče igrača oni su najodgovorniji za ovo stanje na tabeli, previse su oni razmazeni i sramotno je njihovo zalaganje i bezvoljnost da u nikakvoj konkurenciji oni nemaju trunku savjesti da vrate ekipi ono sto je uloženo u njih, kad promijene ekipu svi proigraju..Bilo kako bilo danas ce nam dosta stvari biti jasnije definitivno.. Sretno i borbeno manekenki, oznojite se makar danas..
Ne znam trebali sta dodati, a oduzeti se nema nista... Veoma razocaravujca sezona, vjeruj da sam znao, pisao sam da ne ocekujem nista ,ama bas nista osim opstanka, jer znao sam kako stvari stoje..Medjutim, nisam se bas ovome nadao da do zadnjeg kola trebamo da strepimo za opstanak. Na ovaj nacin, ovakvim odnosom rastjeruje se (dobrim dijelom je rastjerano) ono malo navijaca koji vole ovaj klub. Ko je odgovoran ? Odgovornost oko funkcionisanja kluba, svih vaznijih odluka, dovodjenja igraca, ide direktno na Azmira Husica . Iako neki kazu kako ja moram da cutim , da sam svasta nesta, ja ga redovno prozivam za ono sto nije dobro. Onako iskreno i iz srca, danas ako ne pokazu ono sto se od njih ocekuje, ne pruze dobru utakmicu, ostvare pozitivan rezultat, ja bi ih sve vratio kuci pjeske iz Trebinja, nek stopaju, prebacuju se.. Ako ne mozemo dobiti Leotar, onda vjerovatno nismo za PL BiH.
Elvir Baljic

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 13 maj 2023, 12:37

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 13 maj 2023, 13:04

Danas tip 1

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 13 maj 2023, 13:16

15.10.22.Srebrenik, FK Tuzla C.- FK Igman 2 : 3
0- 1 Mirsad Ramić 2' , 0-2 Mirsad Ramić 44' ,1-2 Ajdin Nukić 59' , 1-3 Mirsad Ramić 67' ,2-3 Mićo Kuzmanović 69'.

- Ovo je utakmica 14. kola.Igman je prije te utakmice imao 3 uzastopna poraza.Ukupno u prvih 13 kola Igman je imao 12 bodova. 7 PORAZA,3 POBJEDE(uključujući onu zaostalu iz 3 kola, 3-2 protiv nas koja se igrala 14.09.) i 3 remija.Na tabeli su bili skroz dole.Ko je bio u Srebreniku vidio je kako je Tuzla "poklekla".
- Jučer ,gledam Velež-Igman 3-3 ,uštimana utakmica ašićare.Pitam sam sebe, ima li Igman kakvu obavezu prema nama?
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 13 maj 2023, 13:59, ukupno mijenjano 2 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 13 maj 2023, 13:19

Utakmica od velikog značaja

Bh. javnost zahtijeva: Omogućite prenos utakmice Leotar - Tuzla City
08.05.23. - 21:26,
E. Škorić
- "Bh. javnost zahtijeva da se omogući prenos utakmice iz Trebinja, koja je vjerovatno i najvažnija do kraja sezone, a na taj način bi se otklonile sve sumnje da se možda "nešto sprema". Uzimajući u obzir dešavanja iz Banjaluke i neke nedavne događaje, definitivno bi bilo dobro da javnost bude upoznata s dešavanjima na Policama".

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 13 maj 2023, 14:18

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 13 maj 2023, 14:20

---------------------------------------------------------------------------------------------

FK LEOTAR - FK TUZLA CITY ,06.11.2022. 13:00,,bez TV -prenosa
Sudija: Musa Mateo – Čapljina

Kakva utakmica! :urnebes:

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 13 maj 2023, 15:25

TuzlaCityfighter je napisao/la:
13 maj 2023, 12:09
Aristotel555 je napisao/la:
13 maj 2023, 07:40
Ne znam trebali sta dodati, a oduzeti se nema nista... Veoma razocaravujca sezona, vjeruj da sam znao, pisao sam da ne ocekujem nista ,ama bas nista osim opstanka, jer znao sam kako stvari stoje..Medjutim, nisam se bas ovome nadao da do zadnjeg kola trebamo da strepimo za opstanak. Na ovaj nacin, ovakvim odnosom rastjeruje se (dobrim dijelom je rastjerano) ono malo navijaca koji vole ovaj klub. Ko je odgovoran ? Odgovornost oko funkcionisanja kluba, svih vaznijih odluka, dovodjenja igraca, ide direktno na Azmira Husica . Iako neki kazu kako ja moram da cutim , da sam svasta nesta, ja ga redovno prozivam za ono sto nije dobro. Onako iskreno i iz srca, danas ako ne pokazu ono sto se od njih ocekuje, ne pruze dobru utakmicu, ostvare pozitivan rezultat, ja bi ih sve vratio kuci pjeske iz Trebinja, nek stopaju, prebacuju se.. Ako ne mozemo dobiti Leotar, onda vjerovatno nismo za PL BiH.
Apsolutno tako. Ako je šef odlučio ispadanje nemamo mi šta pricat. Puno smo poniženja doživjeli. U svakom slučaju za par sati bit će nam sve jasno. Nadam se da se nećemo razočarati.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 13 maj 2023, 16:05

slika

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 13 maj 2023, 16:09

slika

........................................barkola

......ćorić...........hasanbegović...............nikitin..........mehidić

.....................čeliković........................karjašević

.......mešinović....................subašić......................kuzmanović

........................................hadžić

pilaković,nukić,gavrić,đ.pantelić,karić,burić,mišić,mehmedović i ivaniadze.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 13 maj 2023, 16:19

Sretno momci .

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 13 maj 2023, 17:14

0 - 1 vodimo Nikitin 10'

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 13 maj 2023, 17:16

1-1 REMI 16' BARKOLIN GOL.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.