Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- OldFashioned
- Kontakt:
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
s23 + vs S23 ultra vs iPhone 14 max pro
Mišljenja ?
Mišljenja ?
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Zavisi od toga šta trenutno koristiš. Ako koristiš iPhone onda uzmi 14 pro max.
Ako si trenutno korisnik nekog android telefona onda uzmi s23 ultra.
Teško se dugogodišnji android korisnik navikne na iPhone i obrnuto.
Ako često mijenjaš mobitele onda uzmi 14 pro max jer ima bolju cijenu nakon 12 mjeseci korištenja nego bilo koji android.
Apple stvari su skuplje ali i duže čuvaju cijenu.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."
Da li ima kakve sanse da apple pay kod nas uskoro profunkcionira ?
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
- kraljttbvb
- Kontakt:
Samsung galaxy A04s
I Samsung a14.
Valjaju li ovi telefoni išta?
Neka mi fora ispala da ga dobijem u pola cijene, mada nemam neku potrebu mijenjati trenutni telefon...
I Samsung a14.
Valjaju li ovi telefoni išta?
Neka mi fora ispala da ga dobijem u pola cijene, mada nemam neku potrebu mijenjati trenutni telefon...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Pixel 7 Pro, riskantan al ispostavilo se seksualan izbor.
Ja kontam kad budem mijenjao da mozda njega uzmem, vidim kamere mu hvale na sva zvona, jesu li bas toliko dobre?Donnie Darko je napisao/la: ↑10 maj 2023, 17:38Pixel 7 Pro, riskantan al ispostavilo se seksualan izbor.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Jesu, pogotovo kad se u obzir uzmu cijene iPhone 14 Pro i Pro Max i S23 Ultra.enobarca je napisao/la: ↑10 maj 2023, 23:44Ja kontam kad budem mijenjao da mozda njega uzmem, vidim kamere mu hvale na sva zvona, jesu li bas toliko dobre?Donnie Darko je napisao/la: ↑10 maj 2023, 17:38Pixel 7 Pro, riskantan al ispostavilo se seksualan izbor.
Slike su savrsene (pogotovo nocne), video je dobar al nije kao slike. Sa obzirom da ja rijetko snimam videe, kamere su mi savrsene.
Kako te slusa ostalo, grijel se, baterija, fluidnost?Donnie Darko je napisao/la: ↑11 maj 2023, 06:18Jesu, pogotovo kad se u obzir uzmu cijene iPhone 14 Pro i Pro Max i S23 Ultra.enobarca je napisao/la: ↑10 maj 2023, 23:44Ja kontam kad budem mijenjao da mozda njega uzmem, vidim kamere mu hvale na sva zvona, jesu li bas toliko dobre?Donnie Darko je napisao/la: ↑10 maj 2023, 17:38Pixel 7 Pro, riskantan al ispostavilo se seksualan izbor.
Slike su savrsene (pogotovo nocne), video je dobar al nije kao slike. Sa obzirom da ja rijetko snimam videe, kamere su mi savrsene.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- kraljttbvb
- Kontakt:
Meni je zanimljivo da raja kad kupuju telefon uglavnom gledaju kakva mu je kamera.
Kao da si profi fotograf, pa ti treba kamera za posao.
Uslikaš svaki dan par slika i postaviš na internet, ako slike imaju smisla, logicno da će se raji svidjeti. Ako su neke bezveze stvari, to nikoga ne interesuje.
Apsolutno je nebitno je li kvalitet slike ko sa profi aparata ili sa nekog običnog telefona, jer su slike postale za jednokratnu upotrebu. Ono pogledaš, neko ti lajka, arhiviras i to je to.
Plus što sad imaš programe za obradu slika, pa možeš dodavati i oduzimati šta god hoćeš...
Uslikaš svaki dan par slika i postaviš na internet, ako slike imaju smisla, logicno da će se raji svidjeti. Ako su neke bezveze stvari, to nikoga ne interesuje.
Apsolutno je nebitno je li kvalitet slike ko sa profi aparata ili sa nekog običnog telefona, jer su slike postale za jednokratnu upotrebu. Ono pogledaš, neko ti lajka, arhiviras i to je to.
Plus što sad imaš programe za obradu slika, pa možeš dodavati i oduzimati šta god hoćeš...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Ima li neke osjetne razlike izmedju Galaxy A52 i A72?
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
- Donnie Darko
- Kontakt:
Baterija odlična, evo došao s posla i stavit ću ga da se puni, nije se punio od jučer u 6 ujutro. Sad ima nekih 30ak%.Sage je napisao/la: ↑11 maj 2023, 08:16Kako te slusa ostalo, grijel se, baterija, fluidnost?Donnie Darko je napisao/la: ↑11 maj 2023, 06:18Jesu, pogotovo kad se u obzir uzmu cijene iPhone 14 Pro i Pro Max i S23 Ultra.
Grije se, to je jedino hajmo reć što imam za prigovorit. Doduše grije se samo kad snimam 4k video, pored toga je ok. Doduše nije ni vani aman toplo.
Fluidniji ne može bit. Otisak prsta i face recognition rade perfektno iako se većina recenzija žalila na to. Baterija odlična za moje potrebe. Mikrofon dobar, zvučnik dobar. Display vrhunski, osvjetljenje dobro i kad je sunce vani. U biti nemam nikakvih prigovora osim što se zna prilično ugrijat. I kad se otključava pomoću prsta ima užasnu animaciju, al to je ono, nebitno na kraju krajeva sve dok je reliable.
Googleov UI, tj stock android mi je osvježenje samo takvo u odnosu na Samsung. Nema bloatwarea nikakvog, Kamere seks. I ovih par pixel exclusive featura svi su top.
Kameru je stvarno teško opisat dok ne vidiš uživo, njihov software processing.
Osvježenje nakon 8 godina različitih Samsunga.
Nema,ali uzmi A52s, obični a52 je lošiji
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."
Ima ljudi kojima je to bitno za posao. Evo npr donnie je takav, ne prica on o kameri zato sto ce svaki dan postavljati sliku na Instagram.kraljttbvb je napisao/la: ↑11 maj 2023, 11:23Meni je zanimljivo da raja kad kupuju telefon uglavnom gledaju kakva mu je kamera.
A za ovo zadnje, ako je slika losa ti nju mozes obradjivati 12 dana ali dzaba.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
pa naravno da ce gledati kameru neko kome je to bitno. ne moras biti profi lik da bi trazio odlicno kameru na telefonu.
nidje veze
nidje veze
- OldFashioned
- Kontakt:
Totalno nepotrebno miješanje u privatnost, potrebe pojedinaca..
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
- kraljttbvb
- Kontakt:
1% ljudi treba kamera za posao.harden je napisao/la: ↑12 maj 2023, 01:03Ima ljudi kojima je to bitno za posao. Evo npr donnie je takav, ne prica on o kameri zato sto ce svaki dan postavljati sliku na Instagram.kraljttbvb je napisao/la: ↑11 maj 2023, 11:23Meni je zanimljivo da raja kad kupuju telefon uglavnom gledaju kakva mu je kamera.
Ostalima treba da se slikaju za društvene mreže...
- numanumaye22
- Kontakt:
Osim kamere i fluidnosti, manje-vise svaki telefon je isti. Nadam se da si sad skontao.kraljttbvb je napisao/la: ↑11 maj 2023, 11:23Meni je zanimljivo da raja kad kupuju telefon uglavnom gledaju kakva mu je kamera.
Najjači su oni što kažu treba im svake godine najnoviji iPhone za posaokraljttbvb je napisao/la: ↑12 maj 2023, 21:531% ljudi treba kamera za posao.harden je napisao/la: ↑12 maj 2023, 01:03Ima ljudi kojima je to bitno za posao. Evo npr donnie je takav, ne prica on o kameri zato sto ce svaki dan postavljati sliku na Instagram.kraljttbvb je napisao/la: ↑11 maj 2023, 11:23Meni je zanimljivo da raja kad kupuju telefon uglavnom gledaju kakva mu je kamera.
Ostalima treba da se slikaju za društvene mreže...

Kao sam sebe isplaćuje
Ovaj ytuber to ističe u skoro svakom videu
https://youtube.com/@TheBalkanTech
- Donnie Darko
- Kontakt:
Operativni sistem i user interface su meni jednako bitni. Oni daju osobnost i dušu telefonu, ne kamere i fluidnost. To mi je najveće osvježenje sa Pixelom.numanumaye22 je napisao/la: ↑12 maj 2023, 22:52Osim kamere i fluidnosti, manje-vise svaki telefon je isti. Nadam se da si sad skontao.kraljttbvb je napisao/la: ↑11 maj 2023, 11:23Meni je zanimljivo da raja kad kupuju telefon uglavnom gledaju kakva mu je kamera.
Nisam nikad bio fan Samsungovog OneUI, a pogotovo ne TouchWiza. Nisam nikad imao iPhone, ali po onome što sam vidio i osjetio što sam malo probavao, Googlevom UI se čini kao neka zlatna sredina između iOS i Samsungovog OneUI.
Bio sam veliki fan Windows 8.1 i Lumie, dok nije umro kompletan operativni sistem, previše brzo, i natjerao me da igram na sigurno sa Samsungom skoro čitavu deceniju

Trenutno korisnika/ca: BlackRiver1987 i 10 gostiju.