Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Vrlo moguće. Čeljade iz bogate kuće. Pomalo razmažen i neiživljen.
Masovno samo otpuštaju ove velike firme poput Mete, Amazona i sličnih, jer im se potražnja smanjila. Kod nas je problem što možeš na prste jedne ruke izbrojat IT firme koje su korektne 100% i ne muljaju ništa (u Sarajevu). Zato svi traže remote poslove i uživaju.
Možda radi kod babe u firmi, pa se svi prave blesavi, kao on nešta bitno radi.
Covjek pretenduje za forumasa godine, smjena na forumu mu pocinje od 8, zato ostavlja postove tako rano
Šokirao sam se da ima programera, koji su računarski inžinjeri, a da ne znaju niti Python, niti Javu, niti C++.
Jbga ako rade dugo godina sa drugim tehnologijama, zaboravi se.ASD je napisao/la: ↑12 maj 2023, 00:58Šokirao sam se da ima programera, koji su računarski inžinjeri, a da ne znaju niti Python, niti Javu, niti C++.
I to još, likovi rade u dobrim firmama.
Rade s drugim tehnologijama i vjerujem da su baš jaki u tom poslu. Ali su valjda morali nekad pokušati tokom studija.harden je napisao/la: ↑12 maj 2023, 01:00Jbga ako rade dugo godina sa drugim tehnologijama, zaboravi se.
Il su se uhljebili a nemaju pojma![]()
Nevjerovatno. A obrati paznju kako ja nikome nikad nista ruzno napisao nisam. Ja bih volio da svi oni budu sretni i uspjesni kao ja. Bolje nego da svoje nezadovoljstvo pokazuju ovako.
Plus sto nisu jos ni do srednje dobacili
eto te ko moja zena, kaze dje trosis pareIndoMie je napisao/la: ↑11 maj 2023, 20:30Priznaj i da imas neku sa strane.muhamedhulk je napisao/la: ↑11 maj 2023, 20:23Kad smo imali moju platu cca 1200 i sad kad ja i zena zajedno imamo cca 3000, meni isto. Trosimo koliko imamo.
Jes da se vraca i pozajmica ali opet..odose pare ko lude.![]()
Logično da ne bi..državni posao se u BiH napušta samo u slučaju da otvaraš svoju firmu ili da prelaziš u neki IT, sve ostalo je nula bodova.Gunther je napisao/la: ↑12 maj 2023, 08:14Da li bi napustili stalni posao u državnoj firmi da radite kod privatnika u struci? Npr radis u Telekomu, Posti, EPS sa SSS zavrsis fax i imas priliku da radis npr u kao pravnik u banci ali ti je ugovor na godinu dana i nemas nikakvu garanciju da ces ostati za stalno.
Cak i ako nije neki administrativni posao nego radis ko postar ili na salteruSlatinash_7 je napisao/la: ↑12 maj 2023, 08:20Logično da ne bi..državni posao se u BiH napušta samo u slučaju da otvaraš svoju firmu ili da prelaziš u neki IT, sve ostalo je nula bodova.Gunther je napisao/la: ↑12 maj 2023, 08:14Da li bi napustili stalni posao u državnoj firmi da radite kod privatnika u struci? Npr radis u Telekomu, Posti, EPS sa SSS zavrsis fax i imas priliku da radis npr u kao pravnik u banci ali ti je ugovor na godinu dana i nemas nikakvu garanciju da ces ostati za stalno.
Nadam se da ovo nije neka anketa, još gore šprdnja..Uglavnom se ne napušta čak ni u tim slučajevima..u državnim firmama ti "bezvezni" službenici imaju 1300 - 1600 KM tako da ja mislim da se ne isplati napuštati. Plus svaki vikend neradni, sa godišnjim nemaš problema, provučeš karticu izađeš napolje nikog ništa ne pitaš itd itdGunther je napisao/la: ↑12 maj 2023, 08:25Cak i ako nije neki administrativni posao nego radis ko postar ili na salteruSlatinash_7 je napisao/la: ↑12 maj 2023, 08:20Logično da ne bi..državni posao se u BiH napušta samo u slučaju da otvaraš svoju firmu ili da prelaziš u neki IT, sve ostalo je nula bodova.Gunther je napisao/la: ↑12 maj 2023, 08:14Da li bi napustili stalni posao u državnoj firmi da radite kod privatnika u struci? Npr radis u Telekomu, Posti, EPS sa SSS zavrsis fax i imas priliku da radis npr u kao pravnik u banci ali ti je ugovor na godinu dana i nemas nikakvu garanciju da ces ostati za stalno.