Ostale lige

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

VolimLiverpool
Kontakt:

Re: Ostale evropske lige

Post Postao/la VolimLiverpool » 25 feb 2011, 21:23

Ovaj Zwolle hara Eerste Divisie iliti Holandskom 1.ligom. :roll:
You'll never walk alone.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 feb 2011, 14:34

Odlicna utakmica u Niksicu evo gledam dok ne pocne Siroki-Borac.Trenutno Buducnosti vodi 2:1 evo pocinje drugi deo.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 28 feb 2011, 15:55

Plaće trenera u 1.HNL (godišnje):

Vahid Halilhodžić (Dinamo Zagreb) 900 000 €
Goran Vučević (Hajduk Split) 96 000 €
Igor Pamić (Karlovac) 60 000 €
Mile Petković (Slaven Belupo) 60 000 €
Branko Karačić (Osijek) 60 000 €
Zoran Vulić (Istra) 60 000 €
Ivan Katalinić (Split) 50 000 €
Ilija Lončarević (Zaprešić) 50 000 €
Stanko Mršić (Cibalia) 36 000 €
Samir Toplak (Varteks) 36 000 €
Elvis Scoria (Rijeka) 36 000 €
Luka Pavlović (Zagreb) 36 000 €
Ljupko Petrović (Lokomotiva) 36 000 €
Vjekoslav Lokica (Šibenik) 36 000 €
Davor Mladina (Hrvatski Dragovoljac) 36 000 €
Dalibor Zebić (Zadar) 24 000 €
...što je više lome to je volim jače...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 01 mar 2011, 17:57

E posto u subotu pocinje konacno JSL red je da sta sarnemo o nastavku sezone.

Definitivno borba se svodi na Zvezdu i Partizan,ali 5 bodova razlike je verovatno dovoljna i prevelika prednost da bi to Zvezda mogla da skine pa bi komsije i 4.put zaredom trebale da uzmu titulu.Prvenstvo ce biti itekako zanimljivo,borba za evropu,ali i borba za opstanak.

Partizan u ovu polusezonu ulazi kao lider sa "velikih" 5 bodova prednosti.U prvenstvo ulaze bez Moreire i Clea,ali su tu nova pojacanja Adiyiah,Tagoe te Vukic za koje se ocekuje da donesu novu cvrstinu od veznog reda prema napadu i da krenu u novu misiju zvanu LP.Nisam ih puno gledao na pripremama tek 2 puta i nije mi to delovalo nesta narocito,ali vidim da i Nadj i Stanojevic govore da ovo nije dobra igra,pogotovo u poslednja 2 meca protiv Srema i ovih Kosanovicevih Kineza.

O Zvezdi cemo na drugoj temi.

Vosa sa svojim standardnim luzerskim mentalitetom ulazi pa ne moze se reci dosta slabija,ali nisu doveli nista znacjno,a prodali su Milovica Dinamo Tirani,Djurovskog Metalurgu,te poslali nekoliko mladjih na posudbe,a Smiljanic je suspendovan do kraja sezone tako da je i to problem.Treba biti realan i reci da je ova Vosina ekipa izuzetno jaka sa dosta jakih individualaca,i sa trenereom Milinkovicem mogu svakoga da pobede,ali Vosa nikada nece imati pobednicki mentalitet i to ih mnogo puta kosta pa gube bodove na veoma glup nacin.

Rad Najprijatnije iznenadjenje polusezone,za mene najlepsi fudbal igre igraju upravo momci sa Banjice,prelepo to izgleda.Ponovo ce da se oslone na mladje igrace,uz tek nekoliko iskusnih.Iz kluba su otisli Dimitrijevic u Chievo te Cotra u Poloniu od znacajnih,a u klub su dosli Filipovic dosadasnji golman MTK-a,te OBradovic vracen iz Drine.Bice tu ponovo nekoliko mladjih igraca iz juniora,no mislim da ce Rad tesko ostati na pozicijama za Evropu.

Spartak ZV je prodao najboljeg igraca i jednog od najboljih napadaca lige Ubiparipa u poljski Lech za kako se po sajtovima pise 600000 eura,nema sumnje da ce Suboticani to znati da iskoriste.U klubu nije bilo nekih znacajnih dolazaka tek Igor Misan iz OFK-a,te Kovacevic iz Rudara(P) i nekoliko vracanja sa pozajmice,no Spartak ima lepu ekipu iz predhodne polusezone sto su pokazali i na pripremama gde su sjajno igrali,i mislim da mogu opet u ozbiljnu borbu za Evropu,za to poslednje mesto jer je gotovo sigurno da ce Vosa i Zvezda u ta prva dva mesta za EL.

Sloboda PS je jos jedna ekipa koja je prijatno iznenadila ljubitelje JSL.Odlicna igra ali pitanje je koliko ce da bude atraktivna i u nastavku sezone jer su ostali bez dva najbolja spica i najboljeg tandema lige Ljubinkovic(Anorthosis)-Arsenijevic(Asteras),te bez Milorada Nikolica(Debreceni),Jovanovicu je istekla pozajmica pa se vraca u Vaslui,a otisao je i Micevski u Rabotnicki.Klub je sa druge strane odlican posao napravio dovodjenjem iskusnih igraca u vidu Marosa Klipla nekada reprezentativca Slovacke te Mottherwella i Dundeea a u klub dolazi iz Viktorie,zatim tu je dosao i Polacek iz Mlade Boleslave,te dva Brazilca Galvao i Richardinho,do dogovara sa bivsim igracem Manchestera nije doslo jer su se razilazili u duzini ugovora koji je hteo da igra samo do leta.Od igraca jos su dosli i Petrovic iz Rada,Bozovic bivsi golman Partizana,te Bogunovic iz Novog Sada.Uglavnom Sloboda igra na dva fronta i mozda bi i mogla u evropu,a jos ako se napravi "Begluk" do kraja sezone a verovatno hoce onda bi se to bilo potpuno.

Javor je definitivno mnogo slabi nego u jesenjem delu,nema vise tu Odite(Tianjin),Djokic(Ruch),Kahriman(Tavriya),Gogic(Tavriya),a u klub su dosli od poznatih Nemanja SUpic do sada golman TImisoare,te Hadzibulic dosadasnji napadac Bese.Javoru definitivno predvidjam pad ove polusezone i tesko da ce ga moci izbeci.

Smederevo je takodje slabije nego prethodnu polusezonu,iz kluba su otisli Milosavljevic(Zalezgaer),Kuzmic(Etiopia), Marinkovic(Bnei Yahuda),re Rankovic u Myanmar,a u klub su dosli Karisik(Teleoptik),Kovacevic(Naval),te Igor Grkajac iz Novog Pazara.Videcemo na premijeri na Marakani kako ce to da izgleda ali mislim da ne mogu visoko.

JAgodina je moze se reci ostala tu negde po kvaliteti,mozda cak i malo jaca,i mislim da ce napredovati dalje od ovoga 8.mesta.U klub su dosli Mugosa(CZV),Radovanovic(PAO),Stojanovic(Zlate Moravce),Projic(Napredak),Dokic(timisoara),Vasiljevic(Irtysh),Dragicevic(Iran),a iz kluba su otisli Djordjevic(Kairat),Sljivic(Tobol),Simic(Bate),Popovic(Zrinjski),te ne znam kako je resena situacija sa Djilasem i Debreceniom.

OFK Beograd je takodje malo menjao tim,dosao je Markovic(Grbalj),Veselinovic(Dalian),te Batioja(Indjija),a iz kluba su otisli Sindjic(Pansseraikos) te Misan(Spartak).Ofk moze napredovati malo na tabeli jer doveli su dva napadaca ovde sto im je i nedostajalo tokom jeseni.

BSK po obicaju nije imao veliki promet u svome dvoristu,doveli su tek Arcabu(Arges),Usumovic(Zvezda),a iz kluba su otisli Dzodzo(Chareloi),Knezevic(Zorya),Djukic(nepoznato) sto je i najvise potreslo stanovnike Borce.Borca definitivno nema neki narocit tim i sreca je pa je skoro 10 bodova razlika pa nece biti borba za opstanak ali moraju da budu oprezni.

Indjija je provela vrlo buran prelazni rok.Veoma prometno je bilo,a najvise paznje je dato novom sefu struke Zoranu Jankovicu legendi ovoga kluba koji je preko noci iz dresa prekomandovan u odelo sto bi rekli i dojucerasnji igrac Indjije i kapiten je sada postao trener ovoga kluba.
Osim njega promene su bile u vidu dolazaka:Misini(novi Pazar),Slovic(Capellen),Neziri(Gyori),Tanasijevic(Salyut),Mladenovic(Smederevo),Pekaric(Dinamo Bukurest),a otisli su Ljubinkovic(Pioesti);Barreyro i Krasic bez kluba,Djurovic i Milicic Szolnoki,Devic(Tajland),Dubljevic(Sutjeska),Andjelkovic(Akranas).

Borac je dugo tragao za trenerom ali je ipak uspeo da ga nadje u vidu Petrovica dugogodisnjeg radnika u Nemackoj.Sto se tice igraca dosli su Damjanovic(Wehen),Petronijevic(Iran),Stoimirovic(Cuka),Visnjic(Cuka),Krasic(Metalac),Sadovic(Novi Pazar),a ne znam sta je sa Beslijom.Iz kluba su otisli Dmitrovic i Pejovic(Novi Pazar).

Metalac je malo trgovao a dosli su samo Pavlovic(Debreceni),Naglic(Indjija),iz kluba otisli Krasic i Rakocevic(Tajland).

I na kraju dva najveca kandidata za ispadanje Hajduk i Cuka.
Hajduk je doveo Misica(Tyrnavos),Kojica(Modrica),Zivanovica(Cukaricki),te jos nekoliko manje poznatih,a otisli su Radanovic(Kesckemeti),te nekoliko manje poznatih igraca.
A cukaricki koji je skoro pa prezaljen osim Basare i Janackovica nije nista znacajnije doveo,a otisli su Kiso(Olimpic),Stoimirovic i Visnjic(Borac),Raskovic(Tobol),Cakic(Zorya),te Ribic(Tajland).Gledao sam ih dva puta na pripremama sada i definitivno nisu kvalitet za JSL,jedva da su i za Telekom ligu.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 01 mar 2011, 18:15

I parovi 16.kola,sve utakmice 5.marta.

Indjija-Partizan (13:00) (RTS)
Jagodina-Vosa (13:00) (Arena Sport)
Sloboda-Hajduk (14:30)
Metalac-OFK (14:30)
Cuka-Rad (14:30)
BSK-Spartak (14:30)
CZV-Smederevo (18:00) (Prva Srpska Tv)

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 04 mar 2011, 22:42

1.HNL

Rezultati 19. kola:

Istra - Hrvatski Dragovoljac 0:1 (Leko)
Lokomotiva - Osijek 0:0
Zagreb - Šibenik 1:1 (Krstanović; Jelić)
Hajduk - Inter Zaprešić 0:0
Cibalia - Zadar 0:0
Slaven Belupo - Split 1:2 (Benko; Golubović, Bučan)
Karlovac - Dinamo 0:1 (Šitum)
Varaždin - Rijeka 3:0 (Vugrinec, Škvorc, Glavina)

Tablica nakon 19 kola:

1. Dinamo 48
2. Hajduk 41
3. Cibalia 31
4. Split 30
5. Inter Zaprešić 29
6. Varaždin 28
7. Karlovac 26
8. Rijeka 25
9. Zadar 24
10. Slaven Belupo 24
11. Osijek 23
12. Zagreb 22
13. Lokomotiva 22
14. Šibenik 19
15. Istra 18
16. Hrvatski Dragovoljac 10

Lista strijelaca nakon 19 kola:

11 - Vukušić (Hajduk)

10 - Sammir (Dinamo), Krstanović (Zagreb)

8 - Bartolović (Cibalia), Bule (Lokomotiva), Alispahić (Šibenik)

7 - Kresinger (Cibalia), Santini (Zadar)

6 - Štrok (Rijeka), Ibričić (Hajduk)

5 - Sharbini (Hajduk), Đalović (Rijeka), Jelić (Šibenik), Škvorc (Varaždin)

Parovi 20. kola:

Hrvatski Dragovoljac - Varaždin 3:2 (Vrnoga, Janjetović, Jurin; Vugrinec, Aganović)
Inter Zaprešić - Zagreb 0:2 (Jurendić 2)
Rijeka - Karlovac
Dinamo - Slaven Belupo
Split - Cibalia
Zadar - Hajduk
Šibenik - Lokomotiva
Osijek - Istra

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 06 mar 2011, 20:33

Jos u subotu zavrseno je 16.kolo JSL,prvo ove godine u kome je postignuto 19 golova uz samo jednu utakmicu sa 0:0.

Indjija-Partizan 1:3
U Indjiji Partizan je odneo sva tri boda sa tri gola u mrezi Poleksica.Na ispunjenom stadionu,pred oko 4000 gledalaca ali i po veoma losem terenu Partizan je od samoga starta diktirao tempo,te preko Ilieva vec na samom startu imao priliku ali lopta odlazi pored Poleksica."Crno beli" su poveli u 12.minutu za mene smesan gol Partizana,i jos smesnija reakcija odbrane Indjije gde Tagoe nekako posprema loptu u mrezu.U 30.minutu prva prava akcija domacih i odmah gol.Slovic je prosao po strani,centrirao za Novakovica na drugu stativu,koji odigrava povratnu za Davidova a ovaj je salje u mrezu Stojkovica za 1:1.Pred kraj poluvremena jos uzbudjenja prvo Indjija ima opasan napad gde nakon lepe akcije Dubajic salje loptu preko gola.U poslednjem napadu Partizana Tagoe je izasao 1 vs 1 sa Poleksicem ali poslao loptu preko gola.
Drugo poluvreme pocinje i golom Partizana.Vukic je kratko izveo korner do Ilieva koji sutira ali pogadja mislim Tanasijevica lopta menja smer i zavrsava u golu.Nakon toga i Vukic gadja lepo iz slobodnjaka ali Poleksic lepom paradom intervenise.U 64.minutu Miljkovic nakon brzo izvedenog prekrsaja Petrovica uposljava Tagoea koji ponovo pogajda za 1:3 i konacan rezultat.
Jagodina-Vosa 1:2
Po moze se reci prijatnom vremenu Jagodina i Vosa odigrale su jednu dobru fudbalsku predstavu.Krenula je Vosa ofanzivno te u 7.minutu nakon suta Medojevica i odbrane Simica lopta dolazi do Lazetica koji sa 6-7 metara iskosa sutira pored gola.Od tada nekoliko (polu)prilika ali nista opasno.Sve do 30.minute je bilo mirno Vasiljevic "faulira" Oumaroua,po meni nedovoljno za penal a koliko vidim i Jagodinci se ljute i to je 0:1 golom Merebashvilia.Ali nije dugo trajala radost "Lala".Djenic je uspeo da iskoristi jednu guzvu i pogadja za 1:1.U 69.minutu prednost gostiju ponovo Merebashvili je centrirao a Brana Ilic pogadja za 1:2 i konacan rezultat utakmice.
Sloboda PS-Hajduk 2:2
Za mene poprilicno neocekivan rezultat u Lucanima.Hajduk je uspeo da odnese bod iz Lucana iako je Sloboda bila veliki favorit u ovome kolu.Ipak rezultat je sasvim realan jer Sloboda je odigrala mozda i najlosiju domacu utakmicu ove sezone.Prvu priliku imali su u 11.minuti Lazic je prosao po desnoj strani,Sunjarevic sutirao ali veoma lose tako da je golman gostiju lako intervenisao.U 21.minutu 0:1,zimska akvizicija Hajduka Djukic je prosao, centrirao loptu a Bulatovic(stoper domacih)odigrao dupli sa njim i ovome je ostalo samo da matira Nikolica.Do 60.minute nista znacajno a onda zicer za Kuljane koji ne realizuje Zivkovic glavom,tada sledi malo bolja igra Slobode i kazna.Odlicni Lazic danas je centrirao iz slobodnjaka sa desne strane a Maksimovic lepo glavom pogadja za 1:1.Dva minuta kasnije preokret Lazic je prosao,sao loptu na drugu stranu Pavicevicu koji centrira a golman Kuljana ispusta loptu i pogadja svoga igraca koji postize autogol.U 80.minutu muk malobrojnih navijaca Zivanovic je prosao po desnoj strani hteo da centrira ali lopta odseda u gornjem desnom uglu Nikolica.
Metalac-OFK 2:0
U Kragujevcu vredna pobeda Metalca pre jedva 300 gledalaca u borbi za opstanak."Profa" je izgleda uspeo da konsoliduje redove nakon menjanja ekipe te je na premijeri pobedio goste iz Beograda.Prvo poluvreme ravnopravna borba obe ekipe a jedino vredno pomena je gol Gojaka za vodstvo domacih od 1:0:Drugo poluvreme OFK-a krenuo agilnije,domaci jedva prelazili centar,ali "Romanticari" nisu uspeli da pogode za remi.I tako u jeku napada gostiju,Metalac u poslednjim minutama izvodi lepu kontru a Bajic vrlo efektno sa 16-17 metara pogadja za 2:0 i konacan rezultat.
Cuka-Rad 0:3
Vec sam rekao pre nekoliko dana,da ono sto sam video u ove tri prijateljske tekme Cuke ove zime nije dovoljno ni za zonske lige i to se sada i pokazalo.3:0 poraz na Banovom Brdu je dokaz da Cuka ove godine mora da napusti takmicenje,a Rad pokazao da je i dalje opsan kandidat za evropu.U 18 minutu prva prava prilika na utakmici kada Milivojevic sutira a golman domacih Scekic lepo intervenise.U prvom poluvremenu nista vredno paznje sve do 38 minute kada Rad odigrava odlicnu akciju,Andric uposljava Milivojevica koji sutira pogadja stativu,a na nju natrcava Luka i matira Scekica za radost navijaca gostiju.Drugo poluvreme je uglavnom obilovalo nepreciznim sutevima gostiju sve do gola gostiju,Milivojevic asistira za Jovancica koji pogadja za 0:2.Nakon toga i 0:3,Luka je prosao po strani centrirao u sredinu a Zizic u maniru rasnih strelaca pogadja sopstvenu mrezu.
Javor-Borac 1:1
U utakmicu je krenuo jace Borac te preko Knezevica imao priliku ali nije se dobro snasao.Ali posle toga domaci iskoristavaju priliku Rendulic je izvozao odbranu gostiju i pogodio za 1:0.Od tada nista znacajno sve do 56.minute kada se Damjanovic obara u 16,a sudija pokazuje na penal i Kostic ga realizuje za 1:1.
BSK-Spartak 0:0
Ovu utakmicu nisam pogledao tako da ne mogu da pricam ni o cemu,ali po obicaju kada igra BSK jedna dosadna utakmica reklo bi se po rezultatu.
CZV-Smederevo 1:0
Na temi CZV.

1 " 16 14 1 1 44 12 43
2 Црвена $ 16 12 2 2 22 8 38
3 $ 16 10 5 1 25 6 35
4 $ 16 9 4 3 24 9 31
5 $ " Севојно 16 6 6 4 21 19 24
6 & ? $ 16 5 7 4 15 12 22
7 Јавор 16 5 7 4 13 13 22
8 $ 16 4 8 4 16 16 20
9 $ 16 5 5 6 14 15 20
10 & $ 16 5 4 7 13 15 19
11 & 16 4 6 6 10 20 18
12 & 16 2 8 6 8 19 14
13 " 16 3 4 9 14 24 13
14 ? 16 3 3 10 11 25 12
15 $ 16 1 6 9 11 22 9
16 " & 16 0 4 12 5 31 4

Sledece kolo igra se vec u sredu,a sastaju se.

CZV-Indjija 18:00 (Arena sport)
Smederevo-Jagodina (sve u 14:00)
VOsa-BSK
Spartak-Javor
Borac-Cuka
Rad-Metalac
OFK-Sloboda
Hajduk-Partizan

Jos uvek ne znam sta prenosi RTS.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 10 mar 2011, 16:21

Dakle,zavrseno je i 17.kolo JSL lige koje je odigrano juce od 14:00,odnosno Zvezda od 18:00.Postignuto je ukupno 17 golova na 8 meceva,od toga najvise u Kuli i na Marakani(po 4).No krenimo redom.

Vosa-BSK 2:1
Vosa nakon prva dva kola 100%.Nakon tri boda u Jagodini bodove su uzeli i na svome Karadjordju teskom mukom.Pobedom od 2:1 nad BSK-om.Vec u 7.minutu uzmudjenje.Merebasvili je usao u kazneni,oborio ga Zarkovic ali sudija kaze da nije bilo penala(po meni greska).Nakon toga Merebashvili sjajno krade loptu i izbija sam pred Kovacevica ali ovaj lepo brani i cuva mrezu gostiju.Nakon toga kazna.Prelepa kontra Borcana,lose postavljena odbrana,sto Kajevic koristi i matira Brkica.U sledecem napadu vec je 1:1.Nestorovic je sjajno nasao Aboua,i to je 1:1.U 38.minutu penal,Zarkovicu kao da nije bilo dosta sto mu nije sviran penal,pa je opet sa istim akterom Merebashviliem bio u duelu i skrivio penal.Ipak Abou ocajno sutira i Kovacevic mu skoro pa zivu hvata.Sjajno je to prvo poluvreme bilo.U drugom poluvremenu samo Vosa igrala,ali redom su promasivali Ilic,Oumarou precka,Katai.Sve do 86.minute kada je bio opet penal.Ovaj put golobradi KAtai je uzeo loptu i matirao Kovacevica za vredna tri boda.
Smederevo-Jagodina 0:0
Oklopnici i u drugom kolu nisu uspeli da matiraju protivnika.Ovaj put sa 0 u mrezi je otisla Jagodina.Pred oko 1000 gledalaca na domacem terenu nista znacajno u prvi pola sata,a onda velika prilika za domace Milosavljevic je na pet metara bi osam ali mislim da je loptu izbacio izvan stadiona :roll: ,Da imaju dominaciju u prvom delu potvrdio je broj kornera(12:2 za domace)ali nisu uspeli da matiraju Sisica.Pred kraj prvog dela Zivkovic sa 16 sutira ali Sisic paradom lepo brani.Pocetak ponovo velika prilika,Atanackovic je izveo slobodnjak,Stojanovic sa 5 metara glavom sutira,ali Sisi odlicno reagira.Jagodina sve sto je uspela su bila dva pokusaja Djilasa ali lose je reagirao i nije bilo promena.U 4.minuti po meni greska sudije.Zivkovic je glavom uzeo loptu ispred Sisica i psotigao gol,ali sudija Vukadinovic koji je odlicno odsvirao mislio je da je Zivkovic odigrao rukom i dao zuti domacem igracu.Tako je ostalo 0:0.
OFK-Sloboda 1:0
OVu tekmu sam isao da gledam u nadi da ce biti dobar fudbal,ali ocajan teren na Karaburmi,prekriven blatom i peskom nije mogao da donese fudbal za oko 400 ljubitelja fudbala.U prvom delu samo dve "prilike".Prvo je MArkovic sutirao ali Bozovic je lepo intervenisao,a zatim je pokusao i vrlo dobri Krstic nakon lepe akcije Rodica i Trivunovica no pored gola.Nastavak poluvremena ista slika OFk-a ima loptu i u 53.minutu penal.Danas odlicni Simic je uzeo loptu mislim Maksimovicu i primorao ga da pravi prekrsaj,a rutinski realizator bio je Trivunovic.Nakon toga negde oko 70.minute Zeravica je "pocepao kiseonik i vodonik na dva dela",ali uzdrmala se precka Bozovica koja se jos trese.U poslednjim trenucima meca Pavicevic je izasao sam na golmana domacih ali SAranov je prelepo intervenisao i sprecio da Sloboda odnese bod.
Rad-Metalac 2:0
Pred oko 500 gledalaca na Banjici po solidnom terenu snage su odmerili Rad i Metalac.Rad je bio veliki favorit i ovih 2:0 je pokazatelj da i dalje odlicno igraju.Jedna ne tako dobra igra u prvih 60 minuta igre,te smor na tribinama Banjice,sve vredno pomena je izbacivanje lopte Gojaka sa gol linije,te gol Stanojevica sa nekih 30-ak metara.Sve vredno paznje i najbolji deo tekme bio je od 70 minute otprilike.Prvo je Jovanovic krenuo da zagreje Kljajica sutem iz daljine.Zatim je u napadu Metalac kada Pavlovic gadja malo iznad precke.Zatim je pokusao i Nenadic ali budan i siguran je bio golman domacih Borjan.Tek u poslednjih 10-ak minuta krece Rad po overu pobede.Kojic je centrirao a Stanojevic sa 3 metra uzdrmao precku.U poslednjim minutama meca Kojic je natrcao na odbijenu loptu Svojica i matirao nemocnog Kljajica za pobedu.
Borac-Cuka 3:0
Da se Cuki ne pise dobro,dokaz su i tri lagana komada u mrezi protiv ne toliko jakog Borca u Cacku.Pred po meni neocekivano velikim brojem gledalaca(oko 1400).Po Cuku je bio koban Stojimirovic koji je u ovom zimskom roku u Borac dosao upravo sa Banovog Brda.I vec u 10.minutu nakon asistencije Knezevica zatresao je mrezu Scekica.Pokusao je i Spiroski glavom ali preko precke.To je sve vredno paznje u prvo delu,a u drugom ista slika,napadi Borca.Knezevic je centrirao,Damjanovic lepo sutirao,ali Scekic jedva izvukao loptu u korner.Knezevic je opet asistent,dao je lepu loptu Prtenjaku koji sutira,pogadja stativu a lopta se od Scekica vraca u gol za 2:0.Da Prtenjak vrati asistenciju pobrinuo se u 68.minutu kada je nasao Damjanovica i postigao gol za 3:0.
Spartak-Javor 0:0
Po veoma dobrom terenu u Subotici i pred nekih 500-600 gledalaca vidjena je dominacija Spartaka ali i rezultatski mrsavih 0:0.Spartak je dosta toga promasio,vec u prvih 15 minuta imali su tri poluprilike ali su Adamovic,Nikolic i Miric bili poprilicno neprecizni.U 18 minuti Sarac je izveo korner a Miric prikucao loptu u precku,iz koje se izrodio kontranapad Javora ali u poslednjem trenutku ofsajd.Miric i u 40.minutu glavna pretnja lepo je okrenuo Josovica,ali Soldatovic brani.Nakon toga kolosalna prilika 3 vs 1 su isli nogometasi Javora,ali Aleksic ostao pribran i presekao loptu.Pocetak drugog dela od 50-60 minute pripao je Sarcu,koji je isprobavao svoje suteve,ali sva tri puta je bio neprecizan.U 77.minutu Sarac izveo aut do Torbice koji jako sutira preko gola.U 85.minutu velika sansa i sporni momenat.Spartak je izveo 13.korner na utakmici Veselinovic sutirao lopta pogodila unutrasnju stativu i ostaje pitanje da li je presla liniju dok je gosti nisu izbacili u korner.Ostalo je na kraju 0:0.
Hajduk-Partizan 0:4
I za kraj slag.Najlepsi rezultat kola :lol: .4 gola u mrezi Dzombinih su da ti svane,pa cak i ako je od "crno belih".Nema se sta ovde pricati,pred oko 3000 mahom gostujucih navijaca od toga nekih 1500 najvatrenih Partizan je strpao 4 laka komada.Krenulo je sve golom Tagoe koji je opet bio na pravom mestu u pravo vreme i nakon izblokiranog suta Vukica glavom matira Braca.Na drugi gol se cekalo do 58.minute kada je Tomic na asistenciju Ilieva postigao i drugi gol.3:0 je delo Race sa penala nakon igranja rukom Puljevica,a 4: je delo Scepovica u samom smiraju meca kada je lepim lobom nakon konfuzije u odbrani matirao Braca po 4 put.
CZV-Indjija 3:1
Na temi CZV.

Sledece kolo:
Indjija-Hajduk
Partizan-OFK (RTS)
Cuka-Spartak
BSK-Smederevo
Sloboda-Rad
Metalac-Borac
Javor-Vosa
jagodina-CZV (Arena Sport 1)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 13 mar 2011, 19:51

Zavrseno je i 18.kolo JSL u kome je na 7 utakmica postignuto 8 golova,a odgodjen je mec Indjija-Hajduk zbog navodne bolesti igraca,cime je potvrdjena moja teza da je Hajduk Partizanov klub,jer kako da se objasni cinjenica da je taj isti Hajduk mogao protiv Partizana igrati bez 6 igraca i Bekvalca,a sada odjednom protiv Indjije ne moze,i sto je najgore svi oni imaju istu dijagnozu kod doktora.Da nije zalosno bilo bi smesno.Samo mi je zao Indjije i sa pravom se zale na ovu odluku.No krenimo redom.

Sloboda-Rad 0:0
U Lucanima pred oko 1000 gledalaca po lepom vremenu i fudbalskom ambijentu sa UF na jednoj i FF na drugoj strani trebalo je da garantuje odlican fudbal.Rad je dominirao veci deo meca,ali prvo poluvreme proteklo je mirno,tek dva slaba pokusaja Jovancica iz izglednih pozicija ali jednom je lagano hvatao loptu Bozovic,a druga je otisla pored gola.Drugo poluvreme krece kao i citavo prvo,loptom u posedu Rada,te tako u 50.minutu Stanojevic sutira sa ivice kaznenog prostora ali tik pored gola.Oko 60.minute jedna sporna situacija,jedan od retkih suteva domacih,lopta pogadja jednog igraca u ruku,ali sudija nije svirao penal,mozda je i bilo argumenata da to odradi.Od tada ponovo jedno mrtvilo u igri do kraja,za jednu od losih utakmica ovoga prvenstva.
Metalac-Borac 0:0
Pred oko 500 gledalaca na Cika Daci,jos jedna utakmica je zavrsena 0:0.Kao i u Lucanima i ovde nije bilo nekih prilika.PRva prilika vidjena je u 27.minuti kada je Ademovic sutirao pravo u golmana Borca.U 34.minutu velika prilika za goste.Stojimirovic je izasao 1 vs1 sa golmanom Metalca Bogunovica ali se spetljao i propala je ta prilika.Drugo poluvreme takodje slabo tek po neka prilika,a najbolja je bila u 77.minutu preko Golaka ali ostalo je 0:0.
BSK-Smederevo 0:0
Na suncanoj Karaburmi,ali po izrazito losem terenu jos jedan miroljubiv rezultat.Losa utakmica mozda cak i losija od one u Lucanima,sa tek jednom pravom prilikom kada je Jovanovic sutirao ali lopta je ostala na precki,tako da je i ovaj mec zavrsen 0:0.
Cuka-Spartak ZV 0:2
Na BAnovom brdu pred veoma malim brojem gledalaca.Spratak iako je bio favorit tesko je dosao do pobede.Vec u 11.minutu Maric je pokusao za Cukaricki,ali je Aleksic nekako uspeo da zakaci loptu koja je ostala na precki.Drugo poluvreme takodje dosta tanko do 70.minute,ali je od 70-80 minute Spartak masio tri velike prilike.Ipak u 81.minutu Puskaric je lepim sutem savladao golmana Djokica,a u 90.minutu Torbica je sa bele tacke postigao gol za 2:0 sto je i konacan rezultat.
Javor-Vosa 0:1
Vosa je pred oko 1500 gledalaca u Ivanjici uspela da pobedi,ali nije to tako lako izgledalo,cak je Javor imao bolje prilike.Vec na samom startu Jaor preko Momcilovica sutira ali Brkic oba puta izlazi kao pobednik.Bilo je jos nekih prilika,ali Vosa je dosla u vodstvo kada je Brana Ilic glavom poslao loptu u mrezu za slavlje gostujucih navijaca.Da Javor moze do izednacenja nadali su se domaci,bilo je prilika,najbolja ona Dragovica kada nije uspeo da se snadje.

O utakmicama Jagodina-CZV i Partizan-OFK na temi o ova dva kluba.
Tabela:
1 " 18 16 1 1 50 13 49
2 Црвена $ 18 14 2 2 27 9 44
3 $ 18 12 5 1 28 7 41
4 $ 18 10 5 3 26 9 35
5 & ? $ 18 6 8 4 17 12 26
6 $ " Севојно 18 6 7 5 21 20 25
7 Јавор 18 5 8 5 13 14 23
8 $ 18 4 10 4 16 16 22
9 & $ 18 6 4 8 15 17 22
10 $ 18 5 6 7 14 17 21
11 & 18 4 7 7 11 22 19
12 & 18 3 9 6 11 19 18
13 " 17 3 4 10 15 27 13
14 ? 18 3 4 11 11 27 13
15 $ 17 1 6 10 11 26 9
16 " & 18 0 4 14 5 36 4

Sledece kolo igra se za vikend,ali pre toga u sredu i 1/2 kupa Partizan-CZV,Sloboda-Vosa.

Jagodina-Indjija
CZV-BSK (Prva TV)
Vosa-Cuka
Spartak-Metalac
Borac-Sloboda
Rad-Partizan(Arena sport)
OFK-Hajduk

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 13 mar 2011, 20:30

1.HNL

Rezultati 21. kola:

Osijek - Hrvatski Dragovoljac 0:0
Istra 1961 - Šibenik 1:4 (Tepurić; Jelić, Tokić, Alispahić, Kartelo)
Lokomotiva - Inter Zaprešić 2:4 (Sopić, Bule; Trajkovski, Kramarić M., Budimir, Blažević)
Zagreb - Zadar 1:0 (Krstanović)
Hajduk - Split 3:1 (Andrić 2, Vukušić; Vejić ag.)
Cibalia - Dinamo 0:1 (Bećiraj)
Slaven Belupo - Rijeka 0:1 (Čulina)
Karlovac - Varaždin 1:0 (Primorac)

Tablica nakon 21 kola:

1. Dinamo 52
2. Hajduk 47
3. Split 33
4. Inter Zaprešić 32
5. Cibalia 31
6. Karlovac 30
7. Rijeka 29
8. Zagreb 28
9. Varaždin 28
10. Osijek 27
11. Slaven Belupo 25
12. Zadar 24
13. Šibenik 23
14. Lokomotiva 23
15. Istra 1961 18
16. Hrvatski Dragovoljac 14

Lista strijelaca nakon 19 kola:

12 - Vukušić (Hajduk)

11 - Krstanović (Zagreb)

10 - Sammir (Dinamo)

9 - Bule (Lokomotiva), Alispahić (Šibenik)

8 - Bartolović, Kresinger (Cibalia)

7 - Santini (Zadar)

Parovi 22. kola:

Hrvatski Dragovoljac - Karlovac petak
Inter Zaprešić - Istra 1961 petak
Varaždin - Slaven Belupo
Rijeka - Cibalia
Split - Zagreb
Zadar - Lokomotiva
Šibenik - Osijek
Dinamo - Hajduk HRT2

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 18 mar 2011, 18:01

Utakmicom Sarpsborg-Molde veceras krece prvenstvo Norveske 2011.Ova liga se uglavnom prati u letnjem periodu,a posto ove godine nema ni OI,ni prvenstava,samo za mlade jos vise cemo da pratimo ovu ligu.Norveska liga je itekako atraktivna,sa dosta golova po mecu tako da je nekada i uzivanje gledati.
Glavni favorit je i ove godine svakako Rosenborg.Veoma dobra ekipica sa Lustigom,Dorsinom,Skjelbredom,Pricom,pojacana je dodatno sa odlicnim napadacem Holmom,nekada reprezentativcem Norveske,te sa bek/stoperom Silkeborga Larsenom.Sa klupe ih predvodi JOhnson odlican svedski strucnjak i ove godine su glavni favoriti da odbrane naslov iako su im otisli Annan,Demidov,Iversen...

Druga po jacini ekipi je verovatno Valarenga,koja je i prosle godine bila druga.Doveli su ove godine Stoora iz Fulhama,Konea iz Cluja,te malo poznatog Sollia iz Lov-Hama,a klub je ostao bez ne toliko vaznih igraca koji su otisli na putovanje diljem Norveske.Svakako prednost Valarenge u odnosu na ekipu Rosenborga je sto nisu menjali puno sastav za razliku od njih koi su ostala pa sa tri skoro najvaznija igraca.

Od ekipa koje bi mogle da se suprostave ovome dvojcu vidim jos Brann Bergen koji iako je prodao Husekleppa Bariu moze sa postojecim kadrom u kome se isticu golman Opdal,El Fakiri nekada igrac Charltona,iskusni reprezentativac Jamaice Austin...
Zatim tu je i Viking sa iskusnim Ericom NEvlandom,Sokolowskim,Jarsteinom...,te Tromso.

Za opstanak vidim tesku borbu izmedju novopridoslice u ligu Sarpsborga,Starta i Moldea.

Sto se tice "nasih" igraca liga poprilicno nezanimljiva a tu su:
Srbija:
Nikola Djurdic(Haugesund)
Branislav Milicevic(Start)
Bojan Zajic(Valarenga)
Crna gora:
Mehmed Divanovic(Sarpsborg)
BIH:
Haris Skenderovic(Stabaek)

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 18 mar 2011, 19:56

Devil je napisao/la: Sto se tice "nasih" igraca liga poprilicno nezanimljiva a tu su:
Srbija:
Nikola Djurdic(Haugesund)
Branislav Milicevic(Start)
Bojan Zajic(Valarenga)
Crna gora:
Mehmed Divanovic(Sarpsborg)
BIH:
Haris Skenderovic(Stabaek)
daj nemoguće je da je ovako malo ''naših'' igrača ajde baš ću pogledati danas sutra ima li još poneki (mislim da mora biti).
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 18 mar 2011, 20:07

Nema i mene je to iznenadilo,radio sam u "saradnji" sa transfermarktom.Mislim ima nekih likova tipa Prica koji igra za Svede,ili Corovic iz Odd Grenlanda koji je "pravi" Norvezanin,nema dvojno,ili Rnkovic koji je takodje "Norvezanin",

pintol_TM87
Kontakt:

Post Postao/la pintol_TM87 » 21 mar 2011, 20:14

nisam znao gdje da pisem ali evo ovdje cu xD
ne znam jeste vidjeli golove iz tekme celtic:rangers 1:2 ali rangers je postigao dva potpuno ista gola i to stativa i lopta jedva udje u gol...veoma zanimljivo za pogledati :)
[youtube][/youtube]
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 23 mar 2011, 13:09

Kakva je ovo fora sa belgijskom ligom, zavrsio se regularni dio i sad valjda prvih 6 igra opet neshto. Jel se prenose ovi bodovi ili startaju od nule :roll:
nema potpisa

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 mar 2011, 14:28

Ma play off sistem.Prvih 6 ide u borbu za titulu,te LP,onda od 7-14 mesta je borba za EL,a zadnja 2 razigravaju za opstanak.Ovi sto se bore za EL podeljeni su u dve grupe.U prvoj su:Mechelen,St.Truiden,Lierse i nakon veceras bice poznat 4 par,da li Cercle ili Kortrijk.DOk su u drugoj grupi,Westerlo,Zulte,GBA,te Kortrijk ili Cercle.Pobednici tih grupa se bore za to jedno mesto koje vodi u evropu sa poslednjim iz grupe za titulu.

Sto se tice borbe za titulu,bodovi se polove.tako da stanje na tabeli sada izgleda:
Anderlecht 33
Genk 32
Gent 29
Cl.Brugge 27
Lokeren 25
Standard 25

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 24 mar 2011, 07:07

standard jedva udze a po imenima su ubjedljivo najjaci...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 mar 2011, 14:26

Polako se zahuktava takmičenje u Prvoj Ligi Srbije, dva mesta vode u elitu, a čak pet klubova ima ambicije da dogodine zaigra u najvišem rangu.
Prvoplasirani BASK je u nastavak ušao vrlo neubedljivo. Nerešen rezultat i teško izvojevana pobeda protiv fenjeraša Kolubare nisu u skladu sa ambicijama kluba sa Careve ćuprije. BASK poseduje infrastrukturu, klub ima tradiciju, ali navijača nema na vidiku. Ostaje mrlja oko plasmana ovog kluba u PLS iz Srpske lige grupa Beograd, pa se postavlja pitanje da li je BASK instant klub za najviši rang, ili su ambicije ovog kluba mnogo veće.

Na drugom mestu je Radnički iz Kragujevca. Uz njih je tradicija, uz njih su i navijači, ali klub već duže vreme nije bio u najvišem rangu. Publika u Kragujevcu željna je dobrog fudbala. Superliga se igra u Kragujevcu, pošto na „Čika Dači“ svoje rivale dočekuje Metalac, ali kada oni igraju na stadionu pored zvaničnika timova i rodbine igrača nema publike. Ta slika bi se ulaskom Radničkog u viši rang sigurno promenila. Samo je još potrebno da grad infrastrukturom isprati rezultate, a to se svakako kreće u dobrom pravcu.

Na trećem mestu je Banat, klub naslednik Proletera, ali Zrenjaninci nisu nasledili navijače i simpatizere koje je nekada imao Proleter. Stadion u Karađorđevom parku je prazan i kada se igraju neke značajnije utakmice u ligi. Banat je jedini od ovde pomenutih klubova u poslednje vreme bio u elitnom rangu i zna kako se plasman ostvaruje, pa mu to iskustvo može pomoći u narednim utakmicama.

Novi Pazar od pomenute četvorke ima ubedljivo najbolju posetu u ligi. Na poslednjem meču protiv Banata pobedu svog kluba ispratilo je 6000 navijača u sjajnoj atmosferi. Sve to daje nadu fudbalerima Mladena Dodića da se mogu plasirati u Superligu. Nema sumnje da bi se tada i uprava kluba postarala da igranje u eliti isprati i elitna infrastruktura, jer su u Novom Pazaru ljudi uvek bili tradicionalno poslovični.

Poslednji tim u ovom nizu koji se nada prolasku je Sinđelić iz Niša. Radnički tavori u trećoj ligi, pa se Sinđelić istakao u toj maloj gradskoj borbi, iako je Real sa Nišave mnogo poznatiji široj javnosti. U Nišu je ovih dana završena papirologija oko renoviranja stadiona na Čairu, pa se može očekivati da se i na rezultatoskom planu neke stvari poprave. Plasman Sinđelića u najviši rang može da bude prvi korak.
Jedan lep tekstic o primicanju kraja sezone u Telekom ligi.

U nedostatku ligaskih tekmi hteo sam juce ici u Zemun,da pogledam Zemun-Bezanija ali mi se nije dalo samom,a koliko vidim nisam nista znacajno propustio jer je jedini gol pao u 87.minutu cime je Zemun odneo veoma bitnu pobedu.
BASK je pobedio na "Detelinari" sa 0:1 golom Stojanovica u 57.minutu te pred dansnje meceve pobegao na +6,a "Pod Bagdalom" u Krusevcu Napredak i Novi Pazar su odigrali 0:0 cime je Novi Pazar bar na kratko dosao na trece mesto.Danas se igraju ostali susreti.

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 02 apr 2011, 11:57

da odgovorim samo na ovu zatvorenu temu, portugalska jes pri vrhu ostalih liga ali ipak mislim da je spanska za nijansu kvalitetnija dakle od ostalih liga spanska je najjaca.
Dio Arsenala

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 04 apr 2011, 15:36

1.HNL

Rezultati 23. kola:

Šibenik - Hrvatski Dragovoljac 2:2 (Jakoliš 2; Švarić, Jazvić)
Osijek - Inter Zaprešić 1:0 (Lukačević)
Istra - Zadar 1:0 (Sušić)
Lokomotiva - Split 0:0
Zagreb - Dinamo 0:1 (Calello)
Hajduk - Rijeka 1:1 (Vukušić; Budicin)
Cibalia - Varaždin 2:0 (Jurić, Kresinger)
Slaven Belupo - Karlovac 4:0 (Bagarić, Milardović, Benko, Mujanović)

Tablica nakon 23 kola:

1. Dinamo 58
2. Hajduk 48
3. Split 37
4. Cibalia 35
5. Inter Zaprešić 35
6. Rijeka 31
7. Osijek 30
8. Karlovac 30
9. Slaven Belupo 29
10. Varaždin 29
11. Zagreb 28
12. Šibenik 27
13. Zadar 27
14. Lokomotiva 24
15. Istra 1961 21
16. Hrvatski Dragovoljac 18

Lista strijelaca nakon 23 kola:

13 - Vukušić (Hajduk)

11 - Krstanović (Zagreb)

10 - Sammir (Dinamo)

9 - Bule (Lokomotiva), Alispahić (Šibenik), Kresigner (Cibalia)

8 - Bartolović (Cibalia)

7 - Santini (Zadar)

Parovi 24. kola:

Hrvatski Dragovoljac - Slaven Belupo
Karlovac - Cibalia
Varaždin - Hajduk HRT2
Rijeka - Zagreb
Dinamo - Lokomotiva
Split - Istra
Zadar - Osijek
Inter Zaprešić - Šibenik

Odgovori

Natrag na “Ostale lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.