Dobro je vala za male prčvauze sa nikakvom ventilacijom, zimi smrdiš ko ****. I to ne od svojih već od ustajalog dima od prošlog mjeseca.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Fino, za pušače ide prekršaj, tj petoba kazna, pola ako uplatiš za 8 dana, a za gazde po 5 miljamoj uzor-S.G je napisao/la: ↑10 maj 2023, 10:01Samo nek neko pojasni kako se mogu prijavit takvi slucajevi kada zakon stupi na snagufeniksptica je napisao/la: ↑10 maj 2023, 09:51Je l ko upoznat s ovim zakonom o zabrani pusenja.
Sta kako na koji nacin...ja u prici malo s rajom sam skonto bit ce gutavo.
Standardna prica sta ce oni nama to mogu u Europi, ko ce nas provjeravat...ko ce nam zabranit...nece niko radit onda![]()
A sto je najgore, sav dim vazda ide prema nepusacu
Šta je čudno? U nargilanu ne moram ići ako mi smeta, znam šta da očekujem. Dok u restoranu jedem a neko furlja pored mene.
Buraz kako cigarete poskupljuju sve je više pušača , to mi je fascinantno . Što je najgore , masovno prelaze na neke krđe koje su katastrofa . Jednom drugu sam rekao da me ne zove na kafe, dok ne krenu bašte ...AshburtonG je napisao/la: ↑10 maj 2023, 10:56Samo po dzepu udarat, te ako je ikako moguce dici jos cijenu cigareta.![]()
Ma samo nek puse. Manje ce imat para za dolazit medju raju.VensanKasel je napisao/la: ↑10 maj 2023, 11:22Buraz kako cigarete poskupljuju sve je više pušača , to mi je fascinantno . Što je najgore , masovno prelaze na neke krđe koje su katastrofa . Jednom drugu sam rekao da me ne zove na kafe, dok ne krenu bašte ...AshburtonG je napisao/la: ↑10 maj 2023, 10:56Samo po dzepu udarat, te ako je ikako moguce dici jos cijenu cigareta.![]()
Nargilane nisu problem zimi vec ljeti. Nista gore nego kad covjek krene da proseta Sarajevom, Tuzlom, Mostarom i umjesto da udise svjezi zrak, udise 486 nargila koje se puse u okolini. Uzasno. Sto se restorana tice, svaki bi trebao da ima dva dijela, za pusace i za nepusace. To sto odredjeni restorani sve skupe na "jednu kamaru" nisu krivi pusaci. U kafanama je to naravno neizbjezno.
Zao mi raje koja tamo zalazi. Ma da sumnjam da oni sa 22+ biraju takva mjesta. Barem u mom drustvu toga nema. Nargilane bih zabranio u uzem centru grada. Skoro u svakom velikom dominiraju nargilane i kladionice. Losiji spoj za omladinu tesko da postoji.
Ma nije ni to rješenje dok se ne razbije crno tržište. Kad te tokove uskrate onda će poskupljenja imati efekta.AshburtonG je napisao/la: ↑10 maj 2023, 10:56Samo po dzepu udarat, te ako je ikako moguce dici jos cijenu cigareta.![]()
Što je najjače, ne mora biti pored tebe.AshburtonG je napisao/la: ↑10 maj 2023, 11:35Ma samo nek puse. Manje ce imat para za dolazit medju raju.VensanKasel je napisao/la: ↑10 maj 2023, 11:22Buraz kako cigarete poskupljuju sve je više pušača , to mi je fascinantno . Što je najgore , masovno prelaze na neke krđe koje su katastrofa . Jednom drugu sam rekao da me ne zove na kafe, dok ne krenu bašte ...AshburtonG je napisao/la: ↑10 maj 2023, 10:56Samo po dzepu udarat, te ako je ikako moguce dici jos cijenu cigareta.![]()
![]()
Ja sam u BiH prestao ulazit u te kafice gdje udjes cist i namirisan, a izadjes ko da si iz pepeljare izasao, a ne pic.ke. Jos veca mi je lobotomija da se u restoranima i dalje pusi. Narucis steak, hoces da osjetis arome i mirise mesa, a neki imbecil pored tebe cijepa neke motane, usmrdi se sve kao da pali traktorsku gumu.
Nargila je dozvoljena u tim barovima. Cigare vani logicno, u bastama. Postoje kafici gdje imas podjeljeno za pusace, ali velika vecina jednostavno ne pusi unutra. Cak je i u dosta stanova zabranjeno, samo mozes na balkonu.
Ako je to dozvoljeno na Zapadu, ne vidim razlog da ne bude i kod nas.AshburtonG je napisao/la: ↑10 maj 2023, 12:30Pa u Njemackoj i Austriji ce kabl od nargile bit za nekih 15-20 godina na zastavama, koliko se tih uhljupa razmnozilo. Prilicno sam siguran da postoji korelacije izmedju deficita inteligencije i kolicine popusene shishe. U BiH nikad nisam usao u takve lokale, jer sam taman otisao kad su se poceli sirit, ali npr. u Njemackoj i Austriji u iste ulazi iskompleksirani i balkonirani muski polusvijet, te ove tinejdzerke koje se loze na iste.
Cast izuzecima naravno.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.