AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

milanist
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la milanist » 08 maj 2023, 20:20

@meepo stoji da lampard nije neka referneca, niti da se Chelsea u ovakvim okolnostima moze uzeti kao primjer, ulupati brdo igraca u jednom prelaznom roku znamo da ne pali odmah ( to smo vidjeli i u Milanu u eri kineza ). Ali ko je bio trener prije Lamparda, a da G.Potter (citaj De Zerbi) i kako zavrsi ? Isti taj Potter je imao sasvim dobre rezultate sa Brightonom i dosao je u veci klub, vidimo kako je zavrsilo, to je ono sto se moze desiti i sa De Zerbijem kojeg ovdje prizeljkivaju i ocekuju da bude spasilac, a ko ti to garantuje. Prije bi vjerovao da ce flopnuti nego uspjeti, vec sam i prije rekao, imali smo takvi primjera i u Italiji, ko iole prati ligu zna o kome se radi.
Ako ce dati nogu Pioliu i dovesti provjerenog i boljeg trenera od njeg onda aminam i ja za to, ali ako ce dobiti otkaz a da mu zamjene budu Abate, Brochi ili slicni onda Ne hvala.
Volio bi i ja licno vidjeti Shevu na klupi Milana ( mozda nekad i bude) ali niko ne garantuje da ce dici momcad, pogotovo sto smo u proslosti probali sa nasim legendama, pa je zavrsilo prije nego je pocelo.

Da, tranzicijski period kod nas jos traje, i trajat ce i kako kazes dobar je trener za to. Jeste upravu si, ali u toj tranziciji on je uspio uzeti skudeto a evo igra i LP sto je i vise nego smo ocekivali. Ko je prosle godine na pocetku sezone mogao reci da cemo dici skudeto, niko! ko je pocetkom ove rekao da cemo igrati 1/2 Lp isto niko! Nije vala da nema mana, ali isto tako uspio je ostvariti nesto sto unazad deceniju i vise nismo. Zbog toga zasluzuje i malo vise postovanja.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 08 maj 2023, 21:10

Momci jesmo li spremni za najveći gradski derbi u najvećem svjetskom takmičenju? Okanite se rasprave. O tome ćemo za 3-4 sedmice. Ima materijala svakako.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 08 maj 2023, 21:13

Nismo, svejedno nam je :mrgreen:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 08 maj 2023, 21:17

milanist je napisao/la:
08 maj 2023, 21:13
Nismo, svejedno nam je :mrgreen:
Moram malo podići tenzije. Vakat je.

Eto haman će nam i savez pomoći da se domognemo LPa. Valjda smo toliko sposobni, pa da i mi nešto uradimo po tom pitanju. :mrgreen:
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 08 maj 2023, 21:21

Druže domoniras :)
Slažem se sa svim, pogotovo da Pioliju treba više poštovati! Došao da gasi požar, napravio rezultat prošle godine, a bgmi i ove. Realno ekipa po imenima je tu da se bori da bude medju 4. tokom transer prozora dobiješ što dobiješ, moliš Boga da ne ode neko besplatno.
Lampard da vodi ovaj Milan , bio bi u donjem dijelu tabele. Kršili smo i mi pare ko čelzi pa je bila prdimahovina. Pioli sa svim vrlinama i manama trenutno je najbolje rješenje. Ako se desi sezona da mu dadnu 2-3 igrača po njegovoj želji i jasnim ciljevima pa da mu sudimo.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 08 maj 2023, 22:30

Update za Leao

Kaze Longo da ce odluka o njegovom stanju biti poznata sat dva prije tekme, kaze da jos uvijek ima sanse da zaigra prvu tekmu

zemuntrg
Kontakt:

Post Postao/la zemuntrg » 08 maj 2023, 22:34

ronaldo99 je napisao/la:
08 maj 2023, 22:30
Update za Leao

Kaze Longo da ce odluka o njegovom stanju biti poznata sat dva prije tekme, kaze da jos uvijek ima sanse da zaigra prvu tekmu
Misljenja sam da bi bilo bolje da odmori prvu, nego da se nesto zakomplicira tu i kraj sezone

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 08 maj 2023, 22:35

zemuntrg je napisao/la:
08 maj 2023, 22:34
ronaldo99 je napisao/la:
08 maj 2023, 22:30
Update za Leao

Misljenja sam da bi bilo bolje da odmori prvu, nego da se nesto zakomplicira tu i kraj sezone
Ako ima ikakve sanse da igra nek on igra, 1/2 LP pritiv Intera se ne igra uvijek, sa njim i bez njega mi smo dva razlicita tima

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 08 maj 2023, 22:46

Mi moramo držati priključak za top4, najviše Juventusom. Biti na 4-5 bodova iza njih, pa i manje. Jer oni vjerovatno dobijaju novu kaznu.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 08 maj 2023, 23:34

U 10 utakmica ove sezone u kojima nije nastupao Leao, imamo 1 pobjedu.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 08 maj 2023, 23:35

Zanemarite vi te kazne, Italija je to. Sto se Lea tice možda bolje ne rizikovati 1.tekmu kako bi bio fit za uzvrat. Može tu Sale solidno odigrati pogotovo jer vjerujem da će u 1.tekmi i jedni i drugi malo kalkulisati.
Il Club più titolato al mondo!

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 09 maj 2023, 09:55

Odmarat će Leao ovu tekmu ili sa klupe kasnije uleti ako bude potrebno. Ako je fit igrat će. Ja ne bi rizikovo, najbitniji dio sezone.
Ovdje će obje ekipe igrati na sigurno, odnosno na X, pa ko prvi pogriješi. S tim što Inter ima dosta iskusnih igrača u ekipi, to je njihova prednost, ali mana što se tiče brzine. Tu je prednost Milana, ovo je Piolijeva utakmica, gdje može igrati svoju tvrdoglavu igru, zatvori sve pa na kontre, ako bude Leao, šanse su odmah za 50% veće. Sale je u formi u zadnje vrijeme, ima i Messiasa i Diaza, što se tiče brzine, u ovakvim utakmicama bi dobro lego neki brzi napadač umjesto Đire naprijed.

A ovo što se tiče Juventusa, sumnjam da će ih opet kazniti u ovoj sezoni, mada su klošari priznali sami ako traže odgodu za malverzacije za koje znaju i djeca. Ako budu kažnjeni sad, to bi bilo odlično za italijanski fudbal, da ne učestvuju nigdje u evropskim takmičenjima slijedeće sezone, odnosno da ih UEFA banuje.

zemuntrg
Kontakt:

Post Postao/la zemuntrg » 09 maj 2023, 10:07

Stroj1946 je napisao/la:
09 maj 2023, 09:55
Odmarat će Leao ovu tekmu ili sa klupe kasnije uleti ako bude potrebno. Ako je fit igrat će. Ja ne bi rizikovo, najbitniji dio sezone.
Ovdje će obje ekipe igrati na sigurno, odnosno na X, pa ko prvi pogriješi. S tim što Inter ima dosta iskusnih igrača u ekipi, to je njihova prednost, ali mana što se tiče brzine. Tu je prednost Milana, ovo je Piolijeva utakmica, gdje može igrati svoju tvrdoglavu igru, zatvori sve pa na kontre, ako bude Leao, šanse su odmah za 50% veće. Sale je u formi u zadnje vrijeme, ima i Messiasa i Diaza, što se tiče brzine, u ovakvim utakmicama bi dobro lego neki brzi napadač umjesto Đire naprijed.

A ovo što se tiče Juventusa, sumnjam da će ih opet kazniti u ovoj sezoni, mada su klošari priznali sami ako traže odgodu za malverzacije za koje znaju i djeca. Ako budu kažnjeni sad, to bi bilo odlično za italijanski fudbal, da ne učestvuju nigdje u evropskim takmičenjima slijedeće sezone, odnosno da ih UEFA banuje.
Iskusniji jesu ali ne puno vise od nas.Veci je problem sto je inter sad usao u formu iz koje se ne ispada tako lahko.Ali ovo je derbi i to polufinale LS.Ja od saleta i brahima ocekujem prevagu.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 09 maj 2023, 11:25

milanist je napisao/la:
08 maj 2023, 15:33
meepo je napisao/la:
08 maj 2023, 15:07
milanist je napisao/la:
08 maj 2023, 14:59
Nevezano sto Pioli ovu sezonu manje vise grijesi, ali ako ne mozemo odmoriti par igraca protiv Cremonesea, protiv koga onda mozemo?
Povreda Rafe je dosla u najgorem momentu, ali ko je to mogao znati ? da su znali ne bi mu dali da izadje iz stana :mrgreen:
Par igraca ? Mislis skoro cijeli prvi tim ? Pa Guardiola da izvede svoju klupu namucili bi se protiv fenjerasa u EPL-u. Nije FM da promijenis 90% startne postave i da magicno igraci kliknu.
Mozda bi i mogli ih dobiti da su ovi sto su igrali bili bolji od Cremonesea, ali ocito da su gore zamjene nego sto mislimo :kafa:
Cuj da su bolji pobijedili bi, ali ocito nisu. 😂😂 i ti ga Milanista nekad bas bubnes 😂
Pa valjda upravo trener treba znati mogucnosti svojih igraca i ko moze odgovoriti zadatku. A onoliko promjena i daleko kvalitetniji klubovi bi osjetili na rezultatu
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 09 maj 2023, 11:43

Ma mi smo pun qurac bodova zijanili i sa najjačim timom, znači nije problem toliko ni u igračima ni rotacijama. Iako, da velike promjene u rosteru poremete ekipu, to definitivno da.

Naš bilans pobjeda i poraza/remija je 17:17, katastrofalna statistika. Možda ne možeš svaki put pobjediti, ali bar u 10 od 17 utakmica smo morali uzeti 3 boda.

Što se Lea tiče, ako postoji i 1% šanse da se povreda nije adekvatno zaliječila, onda bih radije da preskoči ovu utakmicu. Bolje i ta jedna utakmica nego rizikovati da ga izgubiš za narednih 5, jednostavno nije vrijedno toga.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 09 maj 2023, 11:45

Beduin je napisao/la:
09 maj 2023, 11:25
milanist je napisao/la:
08 maj 2023, 15:33
meepo je napisao/la:
08 maj 2023, 15:07

Par igraca ? Mislis skoro cijeli prvi tim ? Pa Guardiola da izvede svoju klupu namucili bi se protiv fenjerasa u EPL-u. Nije FM da promijenis 90% startne postave i da magicno igraci kliknu.
Mozda bi i mogli ih dobiti da su ovi sto su igrali bili bolji od Cremonesea, ali ocito da su gore zamjene nego sto mislimo :kafa:
Cuj da su bolji pobijedili bi, ali ocito nisu. 😂😂 i ti ga Milanista nekad bas bubnes 😂
Pa valjda upravo trener treba znati mogucnosti svojih igraca i ko moze odgovoriti zadatku. A onoliko promjena i daleko kvalitetniji klubovi bi osjetili na rezultatu
Pa tako dodje kolega, nikakvo bubanje :urnebes: ako ne mogu dobiti fenjerase sta ona reci za takve igrace.
Skoro je i neki novinar pisao, kaze trener mora mijenjati a kad pogleda prema klupi tamo pustinja, sve ti je jasno :beba:

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 09 maj 2023, 11:57

Stefano Pioli: The man who brought Milan back to the very top of Italy. Come the end of last season, Pioli was loved by the majority of Milan fans for the work he had done and breaking the Scudetto drought.

Fast forward 10 months, and there are those who are no longer certain he is the right man to lead the club forward, despite reaching semi-finals of the Champions League.

This is because this season he has made so many questionable decisions, mismanaged lots of players and in general been very stubborn with his choices which cost the team a lot.

He has done what Mancini did with Italy after winning the Euros, stuck with the same ideas rather than realising it may be good to try something new.

The memories he has given fans and things like the ‘Pioli is on fire’ chant means his time at the club will always be looked back on fondly, but unfortunately he has shown numerous times this season that he may not be the right man for the job if Milan want to get back to the elite level.

Rating: 5/10. A poor season by him after what he did last season. The huge success in the Champions League is overshadowing the many mistakes he made this season, and the Scudetto defend virtually never started.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 09 maj 2023, 12:26

Mjenjao je on dovoljno, shodno igračkom kadru koji ima. Postoje zamjerke naravno, ali ne znam šta je radikalno mogao uraditi.
Čak i da je mijenjao nešto radikalno, ko garantuje da bi bili nešto bolji? Naravno tu bi ga dočekalo , što si mjenjao ono što je donijelo skudeto. Ja bih rekao da je imao tri greške:
- nedostatak presinga (ili bar u onoj mjeri moji smo imali u sezoni ranije).
- mogao je malo više vjerovati mladjim igračima, prvenstveno mislim na Adlija i Vranckxa, jer prvo Kalulu i Thiaw su dokaz da na tom polju
- ne može izvući iz kanala Rebića i Čarlija jer mnogo je falio njihov doprinos ( po par golova).

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 09 maj 2023, 14:30

Naši navodno hoće Kessiea nazad za 20ak miliona. Lično ne bih imao ništa protiv toga. Franck je odličan igrač i poznaje tim, pa ne bi se morao navikavati.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 09 maj 2023, 14:54

Ma daj ba, lik ti ode bez obestecenja i ti ga sad trebas platiti. Pri tome je otišao jer mu nismo ponudili platu koju je on htio. Kolika bi mu sad trebala biti plata? Veliko NE!
Il Club più titolato al mondo!

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.