Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
To su engleske govornice jedan od simbola drzave.
Slabo ih ima po Americi, kako su se kvarile tako su ih prestali popravljat, one koje i sad rade su u funkciji, mada rijetkost.
Englezi odrzavaju svoju (po izgledu), sumnjam da su im mnoge u funkciji
- ASD
- Kontakt:
Da li ih iko koristi? Ono, nije baš da su profitabilne u 2023-oj. Ali opet, u velikim gradovima gdje je frenkvencija veća se može desiti da neko zaboravi telefon ili izgubi.
U svakom drugom crime filmu ih ima. Čovjek bi pomislio da average Amerikanac to i dan danas koristi.

Slabo, ima ih recimo pored suda/zatvora, pa ko izadje iz prdekane a da nea baterije na mobitelu da moze nekog nazvati, ili pored autobuskih stanica i tako. Procentualno je to slabo. Isto kao i kod vas, ja se sjecam govornica u posti, da li postoje jos? Ako da, eto mozda ih neko nekad i iskoristi, ali slabo.ASD je napisao/la: ↑08 maj 2023, 18:12Da li ih iko koristi? Ono, nije baš da su profitabilne u 2023-oj. Ali opet, u velikim gradovima gdje je frenkvencija veća se može desiti da neko zaboravi telefon ili izgubi.
U svakom drugom crime filmu ih ima. Čovjek bi pomislio da average Amerikanac to i dan danas koristi.![]()
- akisarajevo92
- Kontakt:
Radio sam i ja lol ali prvi put da vidim to pred mojom zgradom u 15 godina kako zivim ovdje, eto ubjedit ces me da to nije povezano s tim sto je sad to aktuelnoFoxMulder je napisao/la: ↑08 maj 2023, 10:03To sam i ja radio kao dječak.akisarajevo92 je napisao/la: ↑08 maj 2023, 01:10gledam danas ispred moje zgrade neki malac nabavio crni plasticni pistolj, sakrio se iza auta i uperio prema haustoru da prepadne druga kad ovaj izadje
samo jos jedan dokaz koliko djeca lako upijaju i kopiraju ono sto vide na tv-u i drustvenim mrezama
Don't believe the hype.
Nijeakisarajevo92 je napisao/la: ↑08 maj 2023, 18:36Radio sam i ja lol ali prvi put da vidim to pred mojom zgradom u 15 godina kako zivim ovdje, eto ubjedit ces me da to nije povezano s tim sto je sad to aktuelnoFoxMulder je napisao/la: ↑08 maj 2023, 10:03To sam i ja radio kao dječak.akisarajevo92 je napisao/la: ↑08 maj 2023, 01:10gledam danas ispred moje zgrade neki malac nabavio crni plasticni pistolj, sakrio se iza auta i uperio prema haustoru da prepadne druga kad ovaj izadje
samo jos jedan dokaz koliko djeca lako upijaju i kopiraju ono sto vide na tv-u i drustvenim mrezama
Mi smo kupovali one pistolje na plasticne metke/kuglice (boli kad te zvekne), sreca nikog nije u oko pogodilo, koliko se bilo nespretno
Sad se policiji prijavi ili se to canceluje na netu i prdez ako zvuci ko rafal iz automatske. U svako doba su se djeca igrala sa oruzjem tj. na ononsto lici na oruzje, mnogi su i ginuli od friendly fire, a sad ko neka vijest... preseravanje
Ja ba, igramo se rata, napustena kuca pa u ekipe, kako kojeg zveknes, ispada iz igre

Apsolutno normalno da se djecaci igraju rata jer ratovi su stalni pratilac ljudskog roda.
Neko ko ga nije dozivio, mogao se upoznat preko vijesti uz roditelje, kroz price nekog dede itd., znaci ako pricamo o dobu prije interneta. Onda sigurno kroz obaveznu istorijsku literaturu primjer u sedmom pa dalje, dok svaki veci stepen skolovanja nosi nove i sitnije detalje ratovanja.
Kao djeci pravio nam se tzv. pinzgauer u kojem smo prevozili fol municiju. Dobijali smo drvene puske, pracke i rokaj. Djetinjstvo puno fantasticnih iskustava, pa ako se potkrade i koja saka, kuci se obavezno lagalo na foru nesretan slucaj, koji ne pogodja ni Marvelove junake.
Danas od djecaka zele napraviti ljubicice, nekakve sminkercice koji ce za svaki povisen ton trcati i kukati roditeljima, a ovi opet nadrndani traze raznorazna prava.
Omladinu je nemoguce zastiti tako sto ces im skoro sve zabranit. U danasnje vrijeme, sadrzaj je dostupan skoro na svakom cosku. Stos je klinca lagano tesati u covjeka.
Neko ko ga nije dozivio, mogao se upoznat preko vijesti uz roditelje, kroz price nekog dede itd., znaci ako pricamo o dobu prije interneta. Onda sigurno kroz obaveznu istorijsku literaturu primjer u sedmom pa dalje, dok svaki veci stepen skolovanja nosi nove i sitnije detalje ratovanja.
Kao djeci pravio nam se tzv. pinzgauer u kojem smo prevozili fol municiju. Dobijali smo drvene puske, pracke i rokaj. Djetinjstvo puno fantasticnih iskustava, pa ako se potkrade i koja saka, kuci se obavezno lagalo na foru nesretan slucaj, koji ne pogodja ni Marvelove junake.
Danas od djecaka zele napraviti ljubicice, nekakve sminkercice koji ce za svaki povisen ton trcati i kukati roditeljima, a ovi opet nadrndani traze raznorazna prava.
Omladinu je nemoguce zastiti tako sto ces im skoro sve zabranit. U danasnje vrijeme, sadrzaj je dostupan skoro na svakom cosku. Stos je klinca lagano tesati u covjeka.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 08 maj 2023, 19:36, ukupno mijenjano 2 puta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- VensanKasel
- Kontakt:
Također isto sam se igrao , najviše sam praćke volio , municije od žice pravili .Asteriks je napisao/la: ↑08 maj 2023, 19:03Apsolutno normalno da se djecaci igraju rata jer ratovi su stalni pratilac ljudskog roda.
Neko ko ga nije dozivio, mogao se upoznat preko vijesti uz roditelje, pricama nekog dede itd., zanci ako pricamo o dobu prije interneta. Onda obavezna istorijska literatura primjer u sedmom pa dalje, dok svaki veci stepen skolovanja nosi nove i sitnije detalje ratovanja.
Kao djeci pravio nam se tzv. pinzgaur u kojem smo prevozili fol municiju. Dobijali smo drvene puske, pracke i rokaj. Djetinstvo puno fantasticnih iskustva, pa ako se potkrade i koja saka, kuci se obavezno lagalo na foru nesretan slucaj, koji ne pogodja ni Marvelove junake.
Danas od djecaka zele napraviti ljubicice, nekakve sminkercice koji ce za svaki povecan ton trcati i kukati roditeljima, a ovi opet nadrndani traze raznorazna prava.
Međutim unazad 10-ak godina baš mrzim oružje , ni na slikama ga ne volim vidjeti . Djeci nikad neću kupiti pištolje plastične i slične igračke, neću im braniti da se igraju naravno , ali ja im kupiti neću sigurno . Ako neko u društvu ima pištolj , odoh ja iz tog društva ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Pa dobro, stvar je da ce svako dijete na ovaj il onaj nacin proci dato iskustvo.
Spustali smo se slicurama niz strmine opasani drvenim bajonetima, glumeci nekakve komandose. Ono, masta djecaka je neogranicena i sve to treba prozivit.
Vremenom u normalnom okruzenju shvatit ces sta je prihvatljivo, odbacit one ludorije i odrasti.
Danas malac od 13ak godina zeli probati motorku, zagu il sta vec, majka dobije slom zivaca. A mi smo preko ferija kod rodbine znali i koskat za kosilicom.
Spustali smo se slicurama niz strmine opasani drvenim bajonetima, glumeci nekakve komandose. Ono, masta djecaka je neogranicena i sve to treba prozivit.
Vremenom u normalnom okruzenju shvatit ces sta je prihvatljivo, odbacit one ludorije i odrasti.
Danas malac od 13ak godina zeli probati motorku, zagu il sta vec, majka dobije slom zivaca. A mi smo preko ferija kod rodbine znali i koskat za kosilicom.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Plasticni pistolji i metci su uvijek bili za one koji su potencijalno i naginjali ka toj skupini killera.
Kanter multiplejer i slicno.
Djeci samo daj loptu u ruke i ne brini se nista. Trening i samo trening. Uz skolu naravno. Poslije skole kuca i na trening, na veceru i spavanje. I tako svaki dan. Za vikend malo sa drustvom na igraliste. I naravno paziti da ne drzite pistolje u blizini kao onaj idiot. Djeca ga nemaju gdje nabaviti danas ako im mi sami ne obezbjedimo.
Yu-Gi-Oh slicice. Kos na igralistu. Svercanje s autobusima.
To je bilo djetinjstvo.

Djeci samo daj loptu u ruke i ne brini se nista. Trening i samo trening. Uz skolu naravno. Poslije skole kuca i na trening, na veceru i spavanje. I tako svaki dan. Za vikend malo sa drustvom na igraliste. I naravno paziti da ne drzite pistolje u blizini kao onaj idiot. Djeca ga nemaju gdje nabaviti danas ako im mi sami ne obezbjedimo.
To je bilo djetinjstvo.
⚜️⚜️⚜️ Modra boja na bijelome platnu, šest ljiljana vezenih u zlatu ⚜️⚜️⚜️
Pa igralo se svega, i lopte, i koshe, i klikera, i rata, i bicikla, zmire, sankanja, slicica pola-cijelo itd.. Nikad nije bilo dosadnoIndoMie je napisao/la: ↑08 maj 2023, 19:25Plasticni pistolji i metci su uvijek bili za one koji su potencijalno i naginjali ka toj skupini killera.Kanter multiplejer i slicno.
To je bilo djetinjstvo.
NeJustin je napisao/la: ↑08 maj 2023, 17:21Cipiripiblicblic je napisao/la: ↑08 maj 2023, 12:29Jel moguće vratit staru poruku na Wapu koju nisi izbrisao al se izgubila zbog mijenjanja mobitela? Mogu je vidjet al ne mogu je učitat, poslana je prije godinu i po, malo prije nego što je promijenjen mobitel.Pomozi momku. Ti si strucnjak za ovakve stvari.harden je napisao/la: -
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Hana Hadžiavdagić održala predavanje na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, uskoro će i u Zagrebu

I found freedom. Losing all hope was freedom.
Kad može Mia može i ova.
- Centre forward
- Kontakt:
Ko je ta uopšte ? Ako je profesorica zašto bi to bio problem ?
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.