Arsenal - Chat
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis
Re: Arsenal - Chat
Saka opet ostaje do kraja, ne razumijem
Kriv je i Arteta jer je igrao Vieiru kad je trebao Jorginha da stavi, isto tako igrao Holdinga jer svoje pojačanje nije smio da stavi u prvih 11
Kriv je i Arteta jer je igrao Vieiru kad je trebao Jorginha da stavi, isto tako igrao Holdinga jer svoje pojačanje nije smio da stavi u prvih 11
Zasto Jorginho nije igrao vise rano moja
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Svaka čast momcima za nastup danas, ali nije da nije očekivano da će igrati dobro čim je pritisak pao sa njim, sto puta viđeno dosad.
Stoji nada da će City kiksati jednu, Everton, Čelzi, Brighton i Brentford su im preostale utakmice. (poraz i remi nam vraća titulu u šake, nemoguće skoro al hajde)
Stoji nada da će City kiksati jednu, Everton, Čelzi, Brighton i Brentford su im preostale utakmice. (poraz i remi nam vraća titulu u šake, nemoguće skoro al hajde)
Zauvijek cemo se pitat ko i sta je krivac prosutih bodova protiv Whama i Sotona. Opet kazem, fudbalskim kvalitetom smo bili dovoljno dobri za titule
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Aaron Ramsdale
Lik koji odbrani nemoguce ,i primi isto tako glup gol
Jbte još mi nisu jasne utakmice protiv WH i Southampton-a
šteta

Lik koji odbrani nemoguce ,i primi isto tako glup gol
Jbte još mi nisu jasne utakmice protiv WH i Southampton-a
šteta

Arsenal All The Way !
Bili smo vise nego dovoljno dobri i ne bole me porazi od Citya jaca su ekipa,dublja ekipa,uigranija i sa boljim trenerom ,ali bole prosuti bodovi protiv Sotona (i kuci i na strani),West Hama nakon vodstva od 2:0 u 10min i promasenim penalom na 2:1,boli me 1:1 sa Brendfordom kuci ,nezasluzen poraz kod Mqnchestera gdje su nam ponistili cit gol za vodstvo ,katastrofalno sudjenje nq Emiratima na utakmici protiv ovih danasnjih smradova,picqata igra protiv Evertona na strani .
Jasno je da su se bodovi morali negdje prosipati i da ne mozes dobiti 38 utakmica ,ali utakmice protiv(West hama,Sotona,Brentforda su se morale dobiti).
Extra sezona ali ostat ce gorak ukus

Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
Velika pobjeda danas. Prosto, Kiwior omogućava ono što Holding ni u snu ne može i to je ta cijela filozofija naše propasti.
Matematički smo osigurali 2.mjesto.
Prvi put smo prebacili 80 bodova nakon 2007-08.
Ovo je bila 25.pobjeda Arsenala u sezoni, najbolje Wengerove ekipe su maksimalno dobile 26.
Dali smo 83 gola u 35 utakmica. Wengerovi timovi ni sa Henryjem, Piresom i drugima nisu došli do više od 87 u 38.
Ove sezone smo po prvi put otkako su Arapi kupili City protiv Big Six prebacili 50% bodova (19/30). Znači, Wenger nikad više od 4 utakmice nije dobio (2011-12, s tim da mu je tu 4.pobjedu donio Arteta
).
Na okatog kebabdžiju se sapunalo mačora na neviđeno, a redovno je nestajao kad bi nestalo Cazorle i/ili Ramseya iza njega. Nije nikad došao do 10 golova u ligi, a igrao haman drugog špica 2016-17. Nikad nikog od velikih nismo dobili u gostima sa turskim Nijemcem na terenu, a sa Norvežaninom ove sezone uzeli Chelsea i Spurse, uzeli ovaj ovakav Newcastle koji je do ove utakmice izgubio kod kuće samo od Liverpoola gdje su igrali skoro cijelu utakmicu sa 10 igrača. Ima Norvežanin mana, ali 15 golova je dao u ligi kao desna osmica, to je za svaki respekt.
Matematički smo osigurali 2.mjesto.
Prvi put smo prebacili 80 bodova nakon 2007-08.
Ovo je bila 25.pobjeda Arsenala u sezoni, najbolje Wengerove ekipe su maksimalno dobile 26.
Dali smo 83 gola u 35 utakmica. Wengerovi timovi ni sa Henryjem, Piresom i drugima nisu došli do više od 87 u 38.
Ove sezone smo po prvi put otkako su Arapi kupili City protiv Big Six prebacili 50% bodova (19/30). Znači, Wenger nikad više od 4 utakmice nije dobio (2011-12, s tim da mu je tu 4.pobjedu donio Arteta

Na okatog kebabdžiju se sapunalo mačora na neviđeno, a redovno je nestajao kad bi nestalo Cazorle i/ili Ramseya iza njega. Nije nikad došao do 10 golova u ligi, a igrao haman drugog špica 2016-17. Nikad nikog od velikih nismo dobili u gostima sa turskim Nijemcem na terenu, a sa Norvežaninom ove sezone uzeli Chelsea i Spurse, uzeli ovaj ovakav Newcastle koji je do ove utakmice izgubio kod kuće samo od Liverpoola gdje su igrali skoro cijelu utakmicu sa 10 igrača. Ima Norvežanin mana, ali 15 golova je dao u ligi kao desna osmica, to je za svaki respekt.
Pa Anemija je za Ozila,Zidane.
Ono što je zamjeram Odegardu što je prvi najgori kad nama ne ide i kada smo pod pritiskom.
Često se ne spušta po loptu kada mi ne možemo da izađemo iz svog krila ili kada se spusti unese paniku kao npr ona dva gola protiv WH i Southa i penala koje je znao napraviti.
Za kapitena je umjereno vokalan ali nije primjer na terenu kada treba da se pogine.
Kada je pritisak na sudiju u pitanju tu ga isto nema skoro nikada tu su Xhaka,Gabriel i Zinichenko koji su uvijek na svakoj odluci sudije da protestiraju dok on čija je obaveza komunikacija to ne radi.
Rijetko kada mu Arteta daje povjerenje kad mjenjamo sistem igre što je isto indikativno koliko on može prenijeti ideju trenera na teren.
Dosta puta Xhaka i Zini primaju upute promjene formacije ili težišta igre,stila igre itd itd koje tijekom prekida prenesu na većinu ekipe i često gestikuliraju prema igračima ako se ne drže plana i što je plan za ostatak tekme.
Sve u svemu solidan igrač s kojim ne možeš osvojiti ligu kao kapitenom jer nema kapitenskih osobina i prvi pukne pod pritiskom.
Ono što je zamjeram Odegardu što je prvi najgori kad nama ne ide i kada smo pod pritiskom.
Često se ne spušta po loptu kada mi ne možemo da izađemo iz svog krila ili kada se spusti unese paniku kao npr ona dva gola protiv WH i Southa i penala koje je znao napraviti.
Za kapitena je umjereno vokalan ali nije primjer na terenu kada treba da se pogine.
Kada je pritisak na sudiju u pitanju tu ga isto nema skoro nikada tu su Xhaka,Gabriel i Zinichenko koji su uvijek na svakoj odluci sudije da protestiraju dok on čija je obaveza komunikacija to ne radi.
Rijetko kada mu Arteta daje povjerenje kad mjenjamo sistem igre što je isto indikativno koliko on može prenijeti ideju trenera na teren.
Dosta puta Xhaka i Zini primaju upute promjene formacije ili težišta igre,stila igre itd itd koje tijekom prekida prenesu na većinu ekipe i često gestikuliraju prema igračima ako se ne drže plana i što je plan za ostatak tekme.
Sve u svemu solidan igrač s kojim ne možeš osvojiti ligu kao kapitenom jer nema kapitenskih osobina i prvi pukne pod pritiskom.
Pazi, ja poštujem do jedne mjere čak i njegovo kapitenstvo jer se sjećam Fabregasa. Niži su nam sad standardi. Nekad je Arsenalov kapiten bio Tony Adams, poslije Paddy Vieira. Sretneš ih u mraku na cesti i daš im svoj novčanik bez riječi. Fabregasa, Ramseya, Walcotta, pa i sad Odegaarda...vidiš i kontaš jesu li ti poznati sa kutije "Kinder" čokoladica. Čast Van Persieju, kakvu je grupu građana odvukao do 3.mjesta...Rosicky je napisao/la: ↑07 maj 2023, 21:57Pa Anemija je za Ozila,Zidane.
Fabregas se na istom ovom St James Parku izgubio kad smo ispustili 4-0. S njim kao kapitenom smo ganjali 3-4.mjesto. Sa Odegaardom je napravljen iskorak.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Odegard mora vise ucestvovati u igri, posebno kad Xhaka igra ofanzivniju ulogu. Navikli svi da Partey bez problema iznosi loptu da zaborave doci pomoci kad ne ide. Posebno sto je pokazao u par utakmica kad nije islo kako je kad se vrati po loptu pa duplim dodje u dobru situaciju.
Ali, kad je sezona u pitanju, jedina zamjerka mi je na Artetu. Plan b i rotacija. Jednostavno to mora poboljsati ako planira osvojiti titulu. Liga je previse fizicki zahtjevna da je iznese 13-14 igraca. Ne mozes sebi dopustiti da sa klupe nemas igrace koje ide. Ganjas rezultat i ubacujes Eddija koji nije igrao prije tog pet utakmica. Nelson odigra solidno, ali ne moze dobiti vise od 10 minuta po utakmici. Izbacis Jorginha i Trossarda iako su u formi, a imas nekih nezamjenjivih koji jednostavno nisu tu.
Saki stvarno nema niko nista reci. Penal promasio, pa sta? Problem je sto vidis da jednostavno vise nema snage/volje, a igra svaku. Pusti ga na klupu, pa ako bude problem onda pokusaj. Covjek igra neprestano od septembra, nije stao ni u jednom trenutku. Najgore sto se moze desiti da dobijes jednog Wilshera. I on je tako gurao dok nije stao skroz.
Ali, kad je sezona u pitanju, jedina zamjerka mi je na Artetu. Plan b i rotacija. Jednostavno to mora poboljsati ako planira osvojiti titulu. Liga je previse fizicki zahtjevna da je iznese 13-14 igraca. Ne mozes sebi dopustiti da sa klupe nemas igrace koje ide. Ganjas rezultat i ubacujes Eddija koji nije igrao prije tog pet utakmica. Nelson odigra solidno, ali ne moze dobiti vise od 10 minuta po utakmici. Izbacis Jorginha i Trossarda iako su u formi, a imas nekih nezamjenjivih koji jednostavno nisu tu.
Saki stvarno nema niko nista reci. Penal promasio, pa sta? Problem je sto vidis da jednostavno vise nema snage/volje, a igra svaku. Pusti ga na klupu, pa ako bude problem onda pokusaj. Covjek igra neprestano od septembra, nije stao ni u jednom trenutku. Najgore sto se moze desiti da dobijes jednog Wilshera. I on je tako gurao dok nije stao skroz.
Celik!3,2,2.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Problem je sto se za ovu sezonu nema sta prigovoriti.
Prevrnuli smo sve Londonske rivale, pobijedili smo sugavce, i imamo bodovni zbir koji bi u proslim sezonama bilo dovoljno za titulu.
Sa druge strane su jednostavno masine, na pocetku, prije svjetskog prvenstva City je imao problem da udje u ritam ali nakon toga su krenuli gaziti redom.
Sljedece sezone ipak ocekujem da se nesto uradi na turnirima, doci do zavrsnice FA kupa i 1/4 Lige Sampiona.
Prevrnuli smo sve Londonske rivale, pobijedili smo sugavce, i imamo bodovni zbir koji bi u proslim sezonama bilo dovoljno za titulu.
Sa druge strane su jednostavno masine, na pocetku, prije svjetskog prvenstva City je imao problem da udje u ritam ali nakon toga su krenuli gaziti redom.
Sljedece sezone ipak ocekujem da se nesto uradi na turnirima, doci do zavrsnice FA kupa i 1/4 Lige Sampiona.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
- Marsal
- Kontakt:
Ma sezona je za 10-ku.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑08 maj 2023, 09:16Problem je sto se za ovu sezonu nema sta prigovoriti.
Ko zna gdje bismo otišli i u FA kupu da nismo naletili na one robote.
EuroLiga je nebitna, tj nije nebitna ali nismo imali širinu da igramo i to i EPL. U situaciji u kojoj smo bili bataliti to takmičenje je bila jedina ispravna odluka.
Samo se nadam dobrom ljetu i produženju ugovora. Imali smo odličnu sezonu i moramo se graditi na njoj, dovesti prave igrače, napraviti širinu i iduće sezone opet hrabro igrati pa šta bude bude.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Veliki respekt momcima za ovo rutiniranje Celzija i Njukastla. Ipak se nismo totalno raspali
- AshburtonG
- Kontakt:
Steta sto je Arteta shvatio tek nakon mjesec dana da ima Kiwiora u ekipi. Da je shvatio prije, mozda bi nam trebao samo jedan remi Citya u zadnje 4 tekme. Doduse, sad je mnogo manji pritisak i nemaju sta izgubit, pa sam i ocekivao da ce "nulirat" sve do kraja. Jbg, mnogo mladih momaka, nedostatak pobjednickog mentaliteta i tanka klupa su nam uskratili titulu. Valjda se ukaze slicna prilika u naredne 2 ili 3 godine, dok Saka, Saliba, Gabriel i Martinelli nisu otisli.
Kao sto se uvijek govorilo, na malim tekmama se uzimaju titule, a mi smo najgore utakmice sezone upravo odigrali protiv ekipa gdje smo vec upisali bodove.
Kao sto se uvijek govorilo, na malim tekmama se uzimaju titule, a mi smo najgore utakmice sezone upravo odigrali protiv ekipa gdje smo vec upisali bodove.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
4 boda prosuta protiv zadnje ekipe na tabeli ce nas kostati mada ja i dalje vjerujem da imamo sanse everton mora zapeti protiv citya da hoce neka povreda da im se desi protiv reala em imaju veci kvalitet i sirinu em su ljudima svi zdravi u aprilu i maju kad se lomi sve, svezu 10+ pobjeda sta reci ne mozes se s tim takmiciti
imaju jos i brighton chelsea i brentford realno gledano postoji sansa da kiksaju i moramo vjerovati
imaju jos i brighton chelsea i brentford realno gledano postoji sansa da kiksaju i moramo vjerovati
City je trenutno u seriji od 10 ligaških pobjeda, dobili su 14 od zadnjih 16 utakmica (poraz kod Spursa i remi kod Foresta). To je učinak koji smo mi imali do SP.
Timovi koji su ih pobjeđivali ove sezone su Liverpool (golom Salaha koji im je dao gol i u gostima), Brentford (golovima Toneya), Man U (golom Rashforda) i Tottenham (golom Kanea). Dakle, vrhunski strijelac je u svakoj od tih utakmica prelomio u korist suparnika, to je bilo neophodno da se sruši City. Zanimljivo je da su im kao suparnici ostali tim koji im je uzeo bod na Etihadu (Everton, koji ima Calvert-Lewina), Brighton (tim koji je bio giant killer svih ovih sezona), Chelsea (predvođen IQ-om koji je vodio Everton u tom novogodišnjem nafakaškom remiju) i Brentford (tim koji je jedini ove sezone uzeo sva tri boda kod Cityja).
De Zerbi najavljuje da će Brighton vaditi fleke protiv nas, da ćemo vidjeti pravi Brighton tek tad. Tradicionalno nam ne odgovaraju na Emiratima tako da ćemo morati pružiti bar jednako dobru partiju kao i na St James' Parku i da Mitoma ne vrti naše defanzivce kao Isak.
Nego, interesantna stvar.
Trenutno City ima 82 boda, mi imamo 81.
Oni igraju sa Evertonom u nedjelju u 3, mi dočekujemo Brighton u pola 6.
Ako bi Everton, recimo, odigrao neriješeno sa Cityjem, a mi dobijemo Brighton, tabela bi izgledala:
Arsenal 84, City 83 (utakmica manje).
Onda u subotu 20.5. Arsenal igra kod Foresta tako da bi pobjedom tamo 8 dana prije kraja prvenstva tabela mogla izgledati:
Arsenal 87, City 83 (dvije utakmice manje).
U nedjelju City igra protiv Chelsea. Uzmimo i da dobiju.
Arsenal 87, City 86 (utakmica manje).
U srijedu ih čeka Brighton u gostima. Recimo da tu odigraju neriješeno.
City 87, Arsenal 87.
U posljednjem kolu oba tima dobiju, City prvak na gol-razliku.
Po ovom mom scenariju bismo prvo mjesto držali do 24.maja, a City bi opet bio prvak.
Timovi koji su ih pobjeđivali ove sezone su Liverpool (golom Salaha koji im je dao gol i u gostima), Brentford (golovima Toneya), Man U (golom Rashforda) i Tottenham (golom Kanea). Dakle, vrhunski strijelac je u svakoj od tih utakmica prelomio u korist suparnika, to je bilo neophodno da se sruši City. Zanimljivo je da su im kao suparnici ostali tim koji im je uzeo bod na Etihadu (Everton, koji ima Calvert-Lewina), Brighton (tim koji je bio giant killer svih ovih sezona), Chelsea (predvođen IQ-om koji je vodio Everton u tom novogodišnjem nafakaškom remiju) i Brentford (tim koji je jedini ove sezone uzeo sva tri boda kod Cityja).
De Zerbi najavljuje da će Brighton vaditi fleke protiv nas, da ćemo vidjeti pravi Brighton tek tad. Tradicionalno nam ne odgovaraju na Emiratima tako da ćemo morati pružiti bar jednako dobru partiju kao i na St James' Parku i da Mitoma ne vrti naše defanzivce kao Isak.
Ako bi Everton, recimo, odigrao neriješeno sa Cityjem, a mi dobijemo Brighton, tabela bi izgledala:
Onda u subotu 20.5. Arsenal igra kod Foresta tako da bi pobjedom tamo 8 dana prije kraja prvenstva tabela mogla izgledati:
City 87, Arsenal 87.
Po ovom mom scenariju bismo prvo mjesto držali do 24.maja, a City bi opet bio prvak.
Sve je više jasno da smo bili najbolja ekipa ove sezone do one tri utakmice sa Sitijem gdje smo uništili istu.Artetitis je napisao/la: ↑09 maj 2023, 11:05City je trenutno u seriji od 10 ligaških pobjeda, dobili su 14 od zadnjih 16 utakmica (poraz kod Spursa i remi kod Foresta). To je učinak koji smo mi imali do SP.
City 87, Arsenal 87.
Jel može Trossard početi jednu tekmu umjesto Sake?
Ajmmoo nasiii
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!