p.s. ja još uvijek vjerujem u šampione
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Novi superstar +31 najbolji kod Lakersa.
I ja sam bio pesimista kad se zavrsila druga utakmica,ali kako se priblizavala treca razmisljao sam da Lakersi mogu da fixiraju 6,7 stvari iz druge,a samo da isprave 3 imace utakmicu.
1. Davis imaju mismatch , nema apsolutno niko mogucnosti da ga zaustavi ili da dignes ruke proforme radi ili faul 6x
Hajmo iskreno dok je utakmica bila jos na + 7 do 10 razlike nije bila neka spektakularna odbrana na 3p Thomson I Curry su po 2x imali samo blago dignutu ruku. Green I jedan I drugi imali otvorene trice nije uslo kao I DiVicenco I Wiggins apsolutno blaga odbrana.L-Train je napisao/la: ↑07 maj 2023, 14:11I ja sam bio pesimista kad se zavrsila druga utakmica,ali kako se priblizavala treca razmisljao sam da Lakersi mogu da fixiraju 6,7 stvari iz druge,a samo da isprave 3 imace utakmicu.
Skok,slobodna bacanja,pametnija odbrana na Curryu(ne ono glupo udvajanje),bolji procenti za tri,da im ne dozvolis da ti opet ubace 20 trojki,bolje utakmice ADa i Reavesa... nisi dobio bas sve,opet je bilo problema sa njihovim ofanzivnim skokovima,ali te nisu nadskakali kao u drugoj utakmici,Reaves je opet bio poprilicno tanak ali sve u svemu popravio si i vise nego dovoljno stvari da ih dobijes.Inace veoma bitno je da se i ova utakmica zavrsila u BO,nije bas dobro izgledalo kada su Bron i AD krajem trece cetvrtine sjeli na klupu,bas se vidjelo koliko su iscrpljeni,posebno je Bronu klonula glava![]()
Jbga nema sanse da mozes sve zatvoriti,posebno kad igras protiv ovakve ekipe,negdje se moras kockati.Par boljih odbrana koje su mogle biti nece narusiti overall odlicnu odbranu.Meni je bitnije da im potpuno oduzmes reket i lake poene nego da sve izazoves vani,razlika izmedju prve i druge utakmice je to sto su upravo u drugoj imali jako puno laganih poena na obrucu,a u obje utakmice su pogodili po 21 trojku.Kobe Bryant je napisao/la: ↑07 maj 2023, 15:01Hajmo iskreno dok je utakmica bila jos na + 7 do 10 razlike nije bila neka spektakularna odbrana na 3p Thomson I Curry su po 2x imali samo blago dignutu ruku. Green I jedan I drugi imali otvorene trice nije uslo kao I DiVicenco I Wiggins apsolutno blaga odbrana.L-Train je napisao/la: ↑07 maj 2023, 14:11I ja sam bio pesimista kad se zavrsila druga utakmica,ali kako se priblizavala treca razmisljao sam da Lakersi mogu da fixiraju 6,7 stvari iz druge,a samo da isprave 3 imace utakmicu.
Skok,slobodna bacanja,pametnija odbrana na Curryu(ne ono glupo udvajanje),bolji procenti za tri,da im ne dozvolis da ti opet ubace 20 trojki,bolje utakmice ADa i Reavesa... nisi dobio bas sve,opet je bilo problema sa njihovim ofanzivnim skokovima,ali te nisu nadskakali kao u drugoj utakmici,Reaves je opet bio poprilicno tanak ali sve u svemu popravio si i vise nego dovoljno stvari da ih dobijes.Inace veoma bitno je da se i ova utakmica zavrsila u BO,nije bas dobro izgledalo kada su Bron i AD krajem trece cetvrtine sjeli na klupu,bas se vidjelo koliko su iscrpljeni,posebno je Bronu klonula glava![]()
Nama.je vazno da Poole nastavi sa ovakvom igrom znamo da se mora max koncetracija na Curry I Thompsou mala nepaznja I brzi izbacaj I trica Ali ako I ovaj krene kao sto je prosli PO onda su zajeb..... realno odbrana za 3p jos mora biti bolja. Ali odbrana u reketu I pogotovo iz picka je klinika![]()
Pa kad rokas oko 50 trica, u sinocnjem slucaju pogodis 13, znaci 31 posjed (nek si i na nekim uzeo ofanzivni skok nebitno),+turnoveri, idu fast break points, e tu se desava dosta faula. Sve regulare
Moram priznati da nisam gledao, zato pitam. Boga mi ti bi upravu.
To do sinoc niko nikad nije uradio Kerr-u ovo ce biit za udjbenike kako braniti pick D.Green Curry hvala sto si to napisao.Epidaurus je napisao/la: ↑07 maj 2023, 15:21Odbrana je bila vrhunska. Ham je, potpuno nevjerovatno, uradio strasnu prilagodbu i stavio Vanda na Draymonda, a Davisa na J. Greena i time omogucio switch Steph-Dray, a da Davis ostane iza i drzi reket (jos jedan masterclass, odbrana koju igra u PO je historijska). Time je ugasen onaj napad Warriorsa iz proslog meca i do ono sto ih je najvise odrzavalo u mecu je ofanzivni skok. Uvodjenje Walkera u rotaciju je takodjer bio vrhunski potez jer atletikom i brzinom moze puno bolje odgovoriti protiv bekovskih postava Warriorsa od Troya. Vidjet cemo sta ce Kerr spremiti za sljedeci mec, ocekujem da to bude na jednu loptu.
To je to,cekao sam da prvi pohvalis HamaEpidaurus je napisao/la: ↑07 maj 2023, 15:21Odbrana je bila vrhunska. Ham je, potpuno nevjerovatno, uradio strasnu prilagodbu i stavio Vanda na Draymonda, a Davisa na J. Greena i time omogucio switch Steph-Dray, a da Davis ostane iza i drzi reket (jos jedan masterclass, odbrana koju igra u PO je historijska). Time je ugasen onaj napad Warriorsa iz proslog meca i do ono sto ih je najvise odrzavalo u mecu je ofanzivni skok. Uvodjenje Walkera u rotaciju je takodjer bio vrhunski potez jer atletikom i brzinom moze puno bolje odgovoriti protiv bekovskih postava Warriorsa od Troya. Vidjet cemo sta ce Kerr spremiti za sljedeci mec, ocekujem da to bude na jednu loptu.
Jel me zayebavas
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.