naravno, naravno, ta´ kvalitetno analizirati utakmicu moze samo neko ko zna, zar ne
ovaj post ce biti samo uvod jer nemoguce je pobrojati sve gaalove greske u jednom, jedinom postu, a da ne govorim o analiziranju istih i rjesenjima.
dakle, zasto je van gaal izgubio utakmicu protiv jedne osrednje ekipe koja je svo svoje umjece pokazala u drugorazrednom evropskom takmicenju u kojem, koliko me sjecanje sluzi, nije ni prezimila?!
je li subotnja utakmica pravo lice rekordera i najboljeg njemackog kluba ili je to, pak, ona protiv intera, aktuelnog evropskog, svjetskog i italijanskog prvaka?? mozda neka treca...?
hocemo li reci da su dortmundovi polu-amateri bolji od svjetskih zvijezda koje svoj kruh zaradjuju u milanskom prvoligsu? naravno da necemo jer za 50 miliona eura u dortmundu mozes nakupiti lopatom, kupovati na kilu ili metar kubni, dok ces u interu za toliko novaca dobiti jednog, eventualno dva igraca.
no, dosta o interu a vratimo se na subotnju utakmicu i ´demontiranje´ bayerna od strane klopovih djecaka kako to predstavljaju bildovi ´fahmani´ za fudbal, bjelosvjetske teroriste, islamske fundamentaliste i raznorazne golacice koje vrebaju iz svakog coska zutijeh novina(zuto je g***o, ili?) koje odusevljavaju raju i formiraju im misljenje kojim ta raja tushi one koji znaju barem nesto o najvaznijoj sporednoj stvari na svijetu.
suprostaviti se blldu i njihovim ekspertima moze samo onaj ko ne gleda dalje od nosa jer ce automatski biti razapet od strane bldovih ´strucnjaka´ a da hudnik nece dobiti ni centimetra prostora za odgovor u njihovoj bajnoj, sjajnoj, najcitanijoj a samim tim i najtiraznijoj novini.
zar je dotle spao otto normalverbraucher da svoje misljenje formira na osnovu tekstova procitanih u zutoj stampi
naravno da ni kod nas nije bolja situacija jer vecina naroda guta i usvaja ono sto im servira tajkun i ratni profiter, srpska nevjesta i friski politicar koji se opredjelio za najprljviji zanat da bi pomog´o hudim i napacenim bosancerosima.
nista nisu bolji ni ostali koji zare, pale i ukotljvaju se u svjetskoj luci sporta. ali dosta o njima, vratimo se utakmici i treneru svih trenera koji za sebe voli reci da ima tijelo apolona
bas me zanima je li apolon bio svinjolika i glavata spodoba ogromnog podvoljka, zategnute trbusine i zakrivljenih nogu...
negdje sam procitao da je u fudbalu bitno jedno, a to su dvije stvari: rad, red i disciplina
ako je tako i ako cemo to posmatrati povrsinski onda herr gaala mozemo svrstati u sam vrh, medju kremu ovog sporata i to rame uz rame sa velikanima kao sto su: fergi, murinjo, hidink, anceloti, safet susic i slicnim njima.
ali, ali, ako bi se zadrzali na prvoj tacki(rad) i poceli neku detaljniju analizu onda mozemo i moramo shvatiti da kod gosn gaalonje ne stima ono o cemu taj gospodin trubi na sav glas i govori da to bas najbolje stima. komunikacija i taktika su kljucne rijeci, no necemo o tome jer bi to bila toliko opsirna tema da ne bi zavrsio ni za dva dana konstantnog pisanja. ja cu se koncentrisati na taktitku i galove greske koje je napravio u subotnjoj utakmici.
jos jednom cu ponoviti da nas ta borusija nije nadigrala kao sto to zele nametnuti pojedini tipusi na ovom forumu. prosto je nemoguce do budes nadigran od ekipe koja ima vise nego smijesan posjed lopte od jadnih 30%.
ako bi bili u ´cajtnotu´ pa morali skratiti pricu onda je dovoljno da kazemo da su nas nadigrale sudije, gaalova smijesna taktika i jos smjesnije odluke o igracima koji ce zapoceti ovaj mec.
evo, ja cu krenuti redom, od igraca do igraca i nabrajati gaalove greske, ali i greske uprave koja nije u stanju dovesti kvalitetna pojacanja.
gomez, mario. woooow, koja igracina

prvi strijelac bundeske, prvi strijelac lp-a, najjjjbolji
da nije zalosno bilo bi smijesno

za mene taj mario nije nist´. duplo golo, promasena investicija.
moderan napadac mora trcati, mora, jer odbrana pocinje na protivnickoj polovini !
naravno da mario i da hoce ne moze trcati. kako natjerati govedo od metar devedeset i nesto da trci 90 minuta permanentno pritiscuci protivnicku odbranu ometajuci ih u samoj organizaciji napada.
njegova konstitucija je takva da ga sprjecava u trcanju na duze staze. on moze trcati nekih 45-50 min. i nakon toga bi ga morali nositi(ovo bi bio odgovor i za one koji se pitaju zasto nas dzeko ne trci).
njegova tjelesna konstrukcija ne zadovoljava uslove koji su potrebni za jednog fudbalskog maratonca koji ce permanentno pritiskati protivnicku odbranu, otkrivati se svojim suigracima i trcati kontre...dakle istrcati maraton.
ako vec nema te sposobnosti onda mora imati neke druge s kojima ce kompenzirati ono sto mu fali:
vrhunska i prefinjena tehnika kao zlatan ili dzeko, ubojiti ali precizan sut, dobar pregled igre...
e, nas gomez nema ni to.
on se morao nuditi protiv dortmunda, izlaziti duboko u teren, traziti lopte istovremeno praveci mjesta za one kojima je dovoljan kvadrat prostora i sekunda protivnicke nepaznje-roberija.
naravno da gov-njez nije uradio nist´ nego je potonuo medju dortmundovim stoperima pustajuci da ga nosaju kako im se cefne.
nastavlja se...