armando je napisao/la: ↑08 maj 2023, 15:38
Oscilacije u njegovim godinama su sasvim normalne još uz to dodaj fijasko na WM i razočaravajuću sezonu komplet ekipe.
Tako da se može reći da preuranjeno donosite nekakve zaključke.
Ne bih ja rekao da je preuranjeno, jer veliki svjetski igraci u mladim godinama naprosto eksplodiraju, posebno sa 19, 20 godina vec budu prevaga.. pogledaj Mbapea, Messija, Ronalda, Robbena, Kaka, Henry... jer nemozes bit sa 19, 20 godina u jednom svjetskom timu a ne biti nikakva prevaga i nikakav x faktor... a to nije Musiala ovu i zadnju sezonu, gdje je odigrao samo par dobrih utakmica, musiala dosad u karijeri ima maksimalno 10 odlicnih partija, svi ostali nabrojani igraci su imali barem 50 odlicnih partija u tim godinama... tako da je to previse blago za jednog igraca kojeg smatraju da vrijedi 100 miliona eura po transfermarktu... realna vrijednost musiale je 20-30 miliona
Sa musialom sam usporedio igrace koji su vec bili u velikim timovima u mladim godinama, nisam tu nabrojao igrave poput Riberya koji su u tim godinama bili nepoznati i koji su tek kasnije eksplodirali...
Musialin problem je sto je vec u top timu i ako ne iskoristi priliku sad kao mlad igrac, velika je vjerovatnost da nece iskoristiti svoj maksimalan potencijal, desit cemu se Götzeova sudbina... mora covjek rezultate polako donositi, ako ne bude prevaga naredne sezone, ima da frca iz bayerna
Sudbina vjecitog talenta mu ne gine
To sto svaku 43-ću utakmicu donese prevagu protiv Mainza ili Bochuma mene ne impresionira posebno, u velikim utakmicama uvijek potone ili na velikim turnirima za njemacku, bogami je slabo to za jednog igrača od 100 miliona eura, a uskoro ce mu 21 godina... tik tak, vrijeme kuca