Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

numanumaye22
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la numanumaye22 » 05 maj 2023, 12:20

Zanimljivo je kako ove situacije koristite da likujete i izjednacavate to sa onim sta su nama priredili u ratu, dok sve te iste stvari koje su kod njih popularne, a koje kao vi ‘mrzite’ su zastupljene i kod nas. :rol:

Jer pjesma Baka Praseta bude redovno prva u trendingu i u BIH, pijanke se redovno prave uz Acu Lukasa i Cecu, cak i na Bajram, svaka druga kuca na selu vrti Pink i Grand, bosanci redovno salju novac Mitrovicu pa i Srbiji glasanjem u Zvezde Granda, Zadruga se vrti i u BiH 24/7 itd itd, moglo bi se do sutra pisati. :rol:

Drugim rijecima; jadno i licemjerno, potlaceno, sto se najbolje prikazuje kroz ovaj dan zalosti kod nas iako se desilo u susjednoj zemlji :guz:

Sreca pa se ispalih s Balkana, bar ce sutra dijete bit normalno.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 05 maj 2023, 12:25

Istina vala i to sto si napisao.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 05 maj 2023, 12:25

Vuciceva velika nacija na maloj teritoriji. I u ovakvim trenutcima ih truje sa onim sto vole da cuju. Malorusi sa vjecitim teritorijalnim pretenzijama i mogucnoscu agresije na one koji nisu u mogucnosti da se brane uz svepopratne ratne zlocine na prostorima gdje zagazi njihova cizma. Divljaci.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 05 maj 2023, 12:26

Slican mentalni sklop
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 05 maj 2023, 12:30

CAGarfia je napisao/la:
05 maj 2023, 11:39
slika

Brutalan komentar našeg drota Miokovića. U kost.
:bow:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 05 maj 2023, 12:37

Kako se zvao onaj ludjak sto je ubio nekog pa se krio po sumi nekoliko dana. Zaboravio sam totalno na taj slucaj.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 05 maj 2023, 12:37

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
05 maj 2023, 12:37
Kako se zvao onaj ludjak sto je ubio nekog pa se krio po sumi nekoliko dana. Zaboravio sam totalno na taj slucaj.
Edin cini mi se..
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 maj 2023, 12:44

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
05 maj 2023, 12:37
Edin Gacic ja mislim
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 05 maj 2023, 12:47

bilo je i u CG nedavno ovakvo nesto, lik ubio desetak clanova porodice ili komsija
Don't believe the hype.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 05 maj 2023, 12:54

Fascinantno je kako se sad radi lov na vjestice a stvarni problemi zanemaruju. Detekcija i drustveni rad sa takvim osobama, kontrola naoruzanja se zanemaruju a ganjaju neke televizije, mediji, i Zapad. Tacno zbog toga ce nam se ovo desavati i dalje. Po zakonu velikih brojeva ova dva slucaja ce donijeti neki mir i osjecaj rjesenja problema, ali slijedeci slucaj se moze ocekivati i to bilo gdje ovdje kod nas, mislim da ovaj region. Kad stvari eskaliraju mnogo vise vremena treba da se to popravi.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 05 maj 2023, 12:59

Nisam siguran koliko je to legalno ali mali je zasluzio da iskljucivo zbog njega promjene ovaj zakon spuste dobnu granicu i primjene ga retroaktivno.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 05 maj 2023, 13:04

jedina drzava gdje se kriminalce/ubice gleda kao heroje, idole i zrtve, pa gledajuci onu njihovu kratku seriju o Ljubi Zemuncu samo sto nisam pustio suzu zbog njega :rol:

ima i pjesma napravljena za njega:

Don't believe the hype.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 05 maj 2023, 13:07

Riba je vazda od glave smrdila, politika Srbije je mrznju instalirala medju drustvo.

Ne mogu prijatelji moji psihopate biti heroji i uzori a da se ne izrodi mrznja i mentalno ludilo. Kako ces biti normalan ako slavis, obiljezavas i njegujes smrt, kriminal i zločin? Ne ide, ne može, nije realno na takvim postavkama ocekivati nesto dobro da se izrodi. Normalno da se povlače pararele sa devedesetim kad je drustvo mentalno jos uvijek zapelo u istim. Jel nije ?

Normalna Srbija se na zalost nije izborila za neko zdravije okruženje i nece nikad dok suti i trpi, posmatra sa strane dok moli Boga jednom da stane a nece nista samo od sebe, za promjene se treba izboriti.

Bosnjaci se ne smiju voditi mrznjom i zeljom za osvetom jer ce produkt biti isti, izroditi ce jos vecu mrznju. Ovo sto se desava u Srbiji nije daleko od nas koliko god neko mislio da jeste. Ljudi na ovim prostorima su osudjeni jedni na druge, mozes ti nekog voljeti ili ne ali prica o suzivotu i postovanju je jedina realna postavka za izgradnju nekog normalnijeg drustva.

Zasto nekom smeta dan zalosti? Svako normalan i razuman zali, bar bi Bosnjaci morali imati suosjećanje za ubijenu djecu koja su najmanje kriva sto odrastaju u ludilu. Nemojte vagati sta je ko a sta nije kad je riječ o ovakvim slučajevima, ljudski je zaliti i tu prica staje.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 05 maj 2023, 13:09

Ima onaj klip kad Mirza Hatić izađe na koncertu u Kaknju da se obrati publici, silazi s bine, i okružuje ga masa dječaka od desetak godina i traži da se slika s njim

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 05 maj 2023, 13:12

StevieG8 je napisao/la:
05 maj 2023, 12:59
Nisam siguran koliko je to legalno ali mali je zasluzio da iskljucivo zbog njega promjene ovaj zakon spuste dobnu granicu i primjene ga retroaktivno.
Ne mozes ga primjeniti retroaktivno jer se to kosi sa osnovnim nacelom krivicnog prava, nacelom zakonitosti. Nek spuste evo za ubuduce na 12 godina, sta ces dobit s tim? Ko garantuje da za 5 godina nece neki klinac od 11 godina to isto napraviti? Ne mozes znati sta je nekom u glavi i to nema veze s politikom drzave.

I mi smo pravili puske od drveta i igrali se jer nismo znali za bolje, pa nismo kasnije nabavljali prave i rasetali okolo ljude. Sve je do pojedinca, nekim ljudima nema pomoci, ma kako ti promijenio zakon.

Ali dobar je prijedlog Vucica da u svakoj skoli bude bar po jedan policajac, mislim da ce se tako cisto vrsnjacko naselje smanjiti bar malo.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 05 maj 2023, 13:20

numanumaye22 je napisao/la:
05 maj 2023, 12:20
Zanimljivo je kako ove situacije koristite da likujete i izjednacavate to sa onim sta su nama priredili u ratu, dok sve te iste stvari koje su kod njih popularne, a koje kao vi ‘mrzite’ su zastupljene i kod nas. :rol:

Jer pjesma Baka Praseta bude redovno prva u trendingu i u BIH, pijanke se redovno prave uz Acu Lukasa i Cecu, cak i na Bajram, svaka druga kuca na selu vrti Pink i Grand, bosanci redovno salju novac Mitrovicu pa i Srbiji glasanjem u Zvezde Granda, Zadruga se vrti i u BiH 24/7 itd itd, moglo bi se do sutra pisati. :rol:

Drugim rijecima; jadno i licemjerno, potlaceno, sto se najbolje prikazuje kroz ovaj dan zalosti kod nas iako se desilo u susjednoj zemlji :guz:

Sreca pa se ispalih s Balkana, bar ce sutra dijete bit normalno.
To je entertainment to je drugo, slusaju i oni Halida, Dinu i ostale.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 05 maj 2023, 13:22

Blejzer10 je napisao/la:
05 maj 2023, 13:09
Ima onaj klip kad Mirza Hatić izađe na koncertu u Kaknju da se obrati publici, silazi s bine, i okružuje ga masa dječaka od desetak godina i traži da se slika s njim
on je za njih tik toker a ne kriminalac
Don't believe the hype.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 05 maj 2023, 13:25

akisarajevo92 je napisao/la:
05 maj 2023, 13:22
Blejzer10 je napisao/la:
05 maj 2023, 13:09
on je za njih tik toker a ne kriminalac
Aha, i Kristijan isto

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 05 maj 2023, 13:28

chily-rz je napisao/la:
05 maj 2023, 13:07
Normalno da se povlače pararele sa devedesetim kad je drustvo mentalno jos uvijek zapelo u istim. Jel nije ?

Normalna Srbija se na zalost nije izborila za neko zdravije okruženje i nece nikad dok suti i trpi, posmatra sa strane dok moli Boga jednom da stane a nece nista samo od sebe, za promjene se treba izboriti.
Slika onog sto se desava na globalnom nivou utice na mentalno stanje i ponasanje nekog drustva, jer danasnji trendovi se za kratko vrijeme ustale u nekoj sredini.

Cak da zemlje Balkana odbace okove proslosti i postanu normalne prema zapadnim standardima, opet neces imati garant sigurnosti.

Evo ti statistika za stopu ubistava po zemljama u Europi za 2020.(na 100.000 stanovnika). Kao sto vidis, neke mnogo razvijene drzave imaju i vecih problema. Gledajuci tu posebnu rubriku masovna ubistva, opet imas primjera po EU.
slika
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 05 maj 2023, 13:33

StevieG8 je napisao/la:
05 maj 2023, 12:59
Ovo je gore nego da ih je 1000 pobio. Zamisli drustvo i vlast koja moze retroaktivno da kaznjava.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], VensanKasel i 48 gostiju.