Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Dovoljan
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Dovoljan » 04 maj 2023, 23:53

Marsal je napisao/la:
04 maj 2023, 23:50
Svaka čast na proglašenju Dana žalosti i u BiH. Još jedna odluka koja potvrđuje gdje vladaju iole civilizacijske vrijednosti, a gdje anticivilizacijske. Golemo.

Ovo je zapravo jedan odličan i moralni i politički šamar komšijama i susjedima. Slučaj gdje treba pokazati da nisi divljak nego čovjek koji ima osjećaj empatije.

Svetiti se sa njihovim odbijanjem da vide istinu koju vidi cijeli svijet sada nije ni mjesto ni vrijeme.

A i vjerujte da ima neko ko sve ovo prati.
Buraz sve to lijepo zvuci al da granicimo sa švedskom il Holandijom..
Odin, I await thee
Your true son am I

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 04 maj 2023, 23:53

Marsal je napisao/la:
Svaka čast na proglašenju Dana žalosti i u BiH. Još jedna odluka koja potvrđuje gdje vladaju iole civilizacijske vrijednosti, a gdje anticivilizacijske. Golemo.

Ovo je zapravo jedan odličan i moralni i politički šamar komšijama i susjedima. Slučaj gdje treba pokazati da nisi divljak nego čovjek koji ima osjećaj empatije.

Svetiti se sa njihovim odbijanjem da vide istinu koju vidi cijeli svijet sada nije ni mjesto ni vrijeme.

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Dugo gluplju objavu nisam pročitao. Ovo može samo pametno i golemo biti nekome bez nacionalnog identiteta.

Inače, mi smo kroz historiju pokazivali naznake divljaštva? Jel ti znaš s kim mi dijelimo granicu?

Dan žalosti zbog djece u nekoj državi koja nije tvoja, a nije dan žalosti u tvojoj državi zbog zločina, etničkih čišćenja i genocida.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 04 maj 2023, 23:55

Nacionalni identitet :rol: :rol:

definetlyarnautovich
Kontakt:

Post Postao/la definetlyarnautovich » 04 maj 2023, 23:55

Baboon je napisao/la:
04 maj 2023, 23:51
Kako Pink nezvanično saznaje, muškarac iz vozila u pokretu, iz kalašnjikova puca ne birajući žrtve. Prema nepotvrđenim informacijama među ranjenima ima i dece.
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=2328348

srbi kolektivno otišli u k...
Psiho bombe :kafa:
Human beings are born with different capacities If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free
I even believe aesthetics are equivalent to ethics. Something that is beautiful is ethical and unethical things aren't beautiful

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 04 maj 2023, 23:55

Baboon je napisao/la:
04 maj 2023, 23:51
Kako Pink nezvanično saznaje, muškarac iz vozila u pokretu, iz kalašnjikova puca ne birajući žrtve. Prema nepotvrđenim informacijama među ranjenima ima i dece.
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=2328348

srbi kolektivno otišli u k...
Teorija o promociji happy tv-a, Popovi, ratni zločinci na tv-u, starlete i farme dolazi na naplatu?
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 maj 2023, 23:56

Marsal je napisao/la:

Apsolutno ispravan potez.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 04 maj 2023, 23:56

Ovo je samo pocetak. Mozes zamislit koliko oni imaju psihijatrijskih slucajeva
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

zemuntrg
Kontakt:

Post Postao/la zemuntrg » 04 maj 2023, 23:57

Dovoljan je napisao/la:
04 maj 2023, 23:53
Marsal je napisao/la:

Stipu bola zaludjene umove ovi ga i sad taslace na jugoslaviju

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 04 maj 2023, 23:58

Najbolje i da ukinemo dan žalosti u FBiH na dan genocida u Srebrenici, da ukinemo u TK dan žalosti zbog Kapije, da se ne bi slučajno zamjerili komšijama ili pokazali elemente divljaštva zapadnim zemljama i SAD-u. :salut:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 05 maj 2023, 00:00

Niko od njihovih medija nije prenio da ce u BiH biti dan zalosti,tako da ljudi iz Srbije bar taj moralni samar nece vidjeti.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 05 maj 2023, 00:01

Ne, ne trebamo ukidati nijedan dan zalosti i trebamo nove generacije jos vise uciti i o Srebrenici i o Sarajevu i o Visegradu i o Prijedoru i o Kapiji i o Ahmicima i o svakom pokolju da se isti vise nikad ne ponovi ali isto tako ne trebamo biti stoka kao dobar dio radikalske prcije i ignorisati ovakve tragedije koje se vrlo lako mogu i kod nas prenijeti.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 05 maj 2023, 00:02

Ovo je kao u Tuzli ono kada je umro Balasevic dosli neki stavljaju plocu da se zove most po njemu. Pa gore na setalistu da se zove po S.Aleksicu, stavljaju neke svoje ploce sa nazivima.

To ovi debili sto svake sedmice vode cuke na pregled kod veterinara.

Nije dosta sto se 50% naziva ulica zove po komunistickim zlocincima.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 05 maj 2023, 00:03, ukupno mijenjano 1 put.

Dovoljan
Kontakt:

Post Postao/la Dovoljan » 05 maj 2023, 00:02

zemuntrg je napisao/la:
04 maj 2023, 23:57
Dovoljan je napisao/la:
Marsal je napisao/la:

Ma ne msm da su zaluđeni umovi
Al ovo neko "pokazivanje" kako smo mi ispravni mi je postalo neugodno
Jos hajd da je to u tvojoj zemlji ili sta vec
Nego u susjednoj državi gdje 90% stanovništva 365 24/7 priča kako smo sami sebe granatirali, ubijali i slično...
Slave ratne zločine i generale
Ismijavaju ti se sa žrtvama

I dodje merhametli Bosnjo i kaze DAN ŽALOSTI?

Ne do bog nikom ovo dešavanja al treba znat neke granice
Odin, I await thee
Your true son am I

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 05 maj 2023, 00:03

baboedindzeko09 je napisao/la:
04 maj 2023, 23:58
Najbolje i da ukinemo dan žalosti u FBiH na dan genocida u Srebrenici, da ukinemo u TK dan žalosti zbog Kapije, da se ne bi slučajno zamjerili komšijama ili pokazali elemente divljaštva zapadnim zemljama i SAD-u. :salut:
Možda je najbolje da i mi napravimo jedan genocid pa da budemo kvit.

Ili pak da budemo ljudi i kažemo da razumijemo kako je to kad nevina djeca stradaju jer smo okusili i razumijemo tu bol.

Ili da se naslađujemo što je osam nevinih duša izgubilo život.

Izbor je tvoj.

Ja svoj znam. Ne želim ostat upamćen ni da se naslađujem smrću nevinom srpskom mačkom koju je auto udarilo, kamoli životom osmero djece.

Ali dobro, ja sam glup. Nadam se da ću i ostati glup ako je to cijena da žalim za dječijim životom umjesto da se naslađujem tragedijom.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 05 maj 2023, 00:04

Marsal je napisao/la:

:salut:

Nikad meni neće biti jasna želja Bošnjaka da budu kao Srbi, a imam osjećaj da bi pola ove SDAJugend najradije da se u Sarajevu rehabilitiraju zločinci poput Cace i da je Sarajevo išarano natpisima podrške kao što je Beograd išaran Ratkom, i da na njihove provokacije uzvraćamo istom mjerom na isti način a ja stvarno ne vidim zašto bi se spuštali na njihov nivo, jer ništa im taj nivo nije dobra donio osim što im se desnica ponosno udara od grudi.

Uz to naravno nemaju nikakve argumentacije kontra simboličnog, humanog čina pa moraju bježati u krajnost "treba ukinuti 11. juli da ne bi koga uvrijedili" kao što su za Sarajevo išli u krajnost da se neće džuma moći klanjati pod trojkom. Logički fallacy za fallacijem, nije da nismo navikli.

zemuntrg
Kontakt:

Post Postao/la zemuntrg » 05 maj 2023, 00:05

Dovoljan je napisao/la:
05 maj 2023, 00:02
zemuntrg je napisao/la:
04 maj 2023, 23:57
Dovoljan je napisao/la:

Ma ne msm da su zaluđeni umovi
Al ovo neko "pokazivanje" kako smo mi ispravni mi je postalo neugodno
Jos hajd da je to u tvojoj zemlji ili sta vec
Nego u susjednoj državi gdje 90% stanovništva 365 24/7 priča kako smo sami sebe granatirali, ubijali i slično...
Slave ratne zločine i generale
Ismijavaju ti se sa žrtvama

I dodje merhametli Bosnjo i kaze DAN ŽALOSTI?

Ne do bog nikom ovo dešavanja al treba znat neke granice
Ma ja, pokoj dusi djeci roditeljima sto vise strpljenja ali tu se prica treba zavrsit

Dovoljan
Kontakt:

Post Postao/la Dovoljan » 05 maj 2023, 00:07

Epidaurus je napisao/la:
05 maj 2023, 00:01
Ne, ne trebamo ukidati nijedan dan zalosti i trebamo nove generacije jos vise uciti i o Srebrenici i o Sarajevu i o Visegradu i o Prijedoru i o Kapiji i o Ahmicima i o svakom pokolju da se isti vise nikad ne ponovi ali isto tako ne trebamo biti stoka kao dobar dio radikalske prcije i ignorisati ovakve tragedije koje se vrlo lako mogu i kod nas prenijeti.

Daj mi jedan dobar razlog zašto bi se tragičan slučaj u susjednoj zemlji obilježavao kao dan žalosti u našoj? Dai li se obilježavala smrt one djece za NG? Zemljotres u petrinji? Izrazit saučešće, eventualno ako se moze pomoć i to je sve.
Slabo se sjećam.

P. S Srbi dan žalosti stavili od petka da ne prekidaju (toliko im je stalo do tog) a naši bilmezi poletili
Odin, I await thee
Your true son am I

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 maj 2023, 00:10

U pucnjavi koja se dogodila kod Mladenovca ubijen je policajac i njegova sestra.

Policija je rapisala potragu za Urošem Blažićem (21). On je poslednji put viđen kod Malog Požarevca.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 05 maj 2023, 00:11

baboedindzeko09 je napisao/la:
Marsal je napisao/la:

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Dugo gluplju objavu nisam pročitao. Ovo može samo pametno i golemo biti nekome bez nacionalnog identiteta.

Inače, mi smo kroz historiju pokazivali naznake divljaštva? Jel ti znaš s kim mi dijelimo granicu?

Dan žalosti zbog djece u nekoj državi koja nije tvoja, a nije dan žalosti u tvojoj državi zbog zločina, etničkih čišćenja i genocida.
Ma Dan žalosti na nivou cijele BiH je glupost i u normalnim okolnostima i ne bi trebala biti ali da nije na nivou BiH bilo bi u RS i oni bi kao bili država, ovako, ipak, nije i malo je ljepše. Bolje rečeno, manje zlo.

Ovo u Srbiji što se dešava je potpuno očekivano, bolest je isplivala na površinu. Ne možeš godinama slaviti ratne zločince, davati im medijski prostor, proglašavati ih herojima itd i onda očekivati da će sve biti dobro, ma nema šanse. Kad tad pukne, previše je tu zla da konstantno miruje, nažalost.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 05 maj 2023, 00:11

Čekaj, znači mi smo postali zemlja srpskog Commonwealtha?

Koji je jedan valjan razlog, da bude dan žalosti u našoj zemlji zbog tih dešavanja u Srbiji? Jel bio dan žalosti u zemljama skandinavije kad se onaj zločin i ubistva desila u Norveškoj? Nije.

Jel bio dan žalosti zbog zemljotresa u Turskoj gdje je poginulo desetine hiljada ljudi, uključujući djece? Nije. Zašto? Jer Srbi to nisu prihvatili.

Najporaznija i najtužnija je činjenica, što na nivou države, ovo je dan žalosti, a zločini, genocidi i etnička čišćenja koja je proživio većinski narod u ovoj zemlji nije, nego je isključivo u FBiH. Dakle, srpske strane redovno na VM blokiraju prijedlog da 11.7 bude dan žalosti na nivou države, otvoreno negiraju genocid na svakom koraku, u svakom intervjuu, svaki dan.

Sad, mi koji ne trebamo, a eto, pružamo im ruku svaki dan, oni tu ruku iznova i iznova pljuju, opet treba da im se sagnemo, dobro izglabamo i popusimo, samo da bi im se dodvorili?

Dovoljno je bilo što je naš MVP otišao u BG, položio cvijeće i izjavio saučešće, to je bilo golemo. Ovo je klasično saginjanje i glabanje da bi se dodvorio nekome ko otvoreno zagovara iz dana u dan raspad tvoje države, kao što je Dacic neki dan izjavio: Zašto RS ne bi mogao biti država?

Možda vidi neko od zapadnih zemalja i Amerika, pa nam možda, neće ovaj put embargo uvesti na oružje. :rol:
Zadnja izmjena: baboedindzeko09, dana/u 05 maj 2023, 00:13, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: MElloo i 31 gost.