FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
Sta je sa Nikitina? Pa braco daj te makar ovdje na forumu kakve informacije!! Sta se desava u klubu? Dajte koji Info ovim malo navijaca sto nas ima

Može li nam iko reći šta se to dešava u klubu?TuzlaC2023 je napisao/la: ↑02 maj 2023, 17:02Ti druze ocigledno ne znas nista sta se desava u klubu.
-----------------------------------------------------------Tc955 je napisao/la: ↑03 maj 2023, 15:38Može li nam iko reći šta se to dešava u klubu?TuzlaC2023 je napisao/la: ↑02 maj 2023, 17:02Ti druze ocigledno ne znas nista sta se desava u klubu.
Postao/la TuzlaC2023 » 02 maj 2023, 17:02
Hazre je napisao/la: ↑02 maj 2023, 16:53
Sretno Diaby majstore. Cojk nije mogo vise trpiti ne pravdu. Nakon Doffo nas najbolji vezni. Bravo svima iz kluba. Neka vam je na cast. A druge klosare jos trpimo i igraju!!!
"Ti druze ocigledno ne znas nista sta se desava u klubu."
---------------------------------------------------------------------------
"PA DE RECI NAM TI ,"ŠTA SE DEŠAVA U KLUBU".
Čemu sad ova "dobronamjerna" pitanja"šta se dešava u klubu".Šta god ko ima da kaže neka to uradi.U protivnom neka zauvijek zašuti.U klubu sjede 2-3 čovjeka i rade odgovorno svoj posao.Osim njih tu je osoba zadužena za higijenu objekta na Barama.Fudbaleri treniraju ,putuju na travnate terene jer nije dobra plastika za profesionalce. Plate dobre i redovne.Licenca osigurana.Jedini smo klub u pl koji nema obaveza prema Poreskoj upravi.Kakva su to pitanja ,"šta se dešava u klubu"?
Želite proizvesti u javnosti dojam da vlada nered.Ja vam ne vjerujem i mislim da nemate dobre namjere.Naprotiv....
Želite proizvesti u javnosti dojam da vlada nered.Ja vam ne vjerujem i mislim da nemate dobre namjere.Naprotiv....
MENDEŠ

SUBOTA,06.05. - 17:00 FK Tuzla C. - FK Sloga D. ,Stadion Tušanj Tuzla.
Okrenimo se narednom protivniku i podržimo naš klub do pobjede.
Okrenimo se narednom protivniku i podržimo naš klub do pobjede.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 04 maj 2023, 08:37, ukupno mijenjano 1 put.
03.05.2023. / 15:41
Branko Karačić, trener Posušja, čestitao je svom učeniku Krunoslavu Renduliću na osvojenoj tituli poslije pobjede Zrinjskog na Mokrom docu, uz dodatnu poruku "Pobijedite Slobodu".
- Branko, sretno ti - rekao je Rendulić, a Karačić je odgovorio:
- Veseli se, šta da ti kažem. I pobijedite Slobodu.
- Nego šta ćemo, ne boj se - nasmijao se trener novog - starog prvaka Bosne i Hercegovine.
Branko Karačić, trener Posušja, čestitao je svom učeniku Krunoslavu Renduliću na osvojenoj tituli poslije pobjede Zrinjskog na Mokrom docu, uz dodatnu poruku "Pobijedite Slobodu".
- Branko, sretno ti - rekao je Rendulić, a Karačić je odgovorio:
- Veseli se, šta da ti kažem. I pobijedite Slobodu.
- Nego šta ćemo, ne boj se - nasmijao se trener novog - starog prvaka Bosne i Hercegovine.
7.FK Tuzla City. 29.. 8.. 7.. 14... -5. 36 : 41.. 31
8.FK Sloga...... 29.. 8.. 7.. 14.. -14. 35 : 49.. 31
9.FK Igman..... 29.. 7.. 9.. 13... -9.. 33 : 42.. 30
10.HŠK Posušje 29... 8.. 6.. 15. -17.. 24 : 41.. 30
11.FK Gorki .....29.. 6.. 11. 12...-5.. 26 : 31.. 29
12.FK Leotar.... 29.. 7.. 7.. 15. -17.. 23 : 39.. 28
30. KOLO
NK Široki B.-HŠK Posušje. 1
HŠK Zrinjski-FK Gorki..... 1
FK Tuzla C.-FK Sloga D.... 1
FK Igman-FK Leotar ....... 1
8.FK Sloga...... 29.. 8.. 7.. 14.. -14. 35 : 49.. 31
9.FK Igman..... 29.. 7.. 9.. 13... -9.. 33 : 42.. 30
10.HŠK Posušje 29... 8.. 6.. 15. -17.. 24 : 41.. 30
11.FK Gorki .....29.. 6.. 11. 12...-5.. 26 : 31.. 29
12.FK Leotar.... 29.. 7.. 7.. 15. -17.. 23 : 39.. 28
30. KOLO
NK Široki B.-HŠK Posušje. 1
HŠK Zrinjski-FK Gorki..... 1
FK Tuzla C.-FK Sloga D.... 1
FK Igman-FK Leotar ....... 1
Sloga je naš naredni protivnik na Tušnju.Trenutno ima 31 bod kao i mi.U preostala 3 kola oba tima imaju težak raspored. Sloga je domaćin Zrinjskom pa gost Širokom i na kraju joj dolazi Borac.Nama ostaju 2 gostovanja u Hercegovini(Leotar
i Konjic )pa onda Zrinjski na Tušnju.Pobjedom bi Tuzla napravila odmak u odnosu na dvije zadnje ,ispadajuće pozicije.Trenutno zadnji Leotar (28) gostuje u Konjicu a Gorki (29) Zrinjskom.Mi bi sa pobjedom došli na 34 boda i imali 6 i 5 bodova prednosti u odnosu na Leotar i Gorki.Remi nas ne bi usrećio ,poraz pogotovo.Svi su igrači na raspolaganju stručnom štabu.Nakon 2 poraza u zadnje tri utakmice očekivati je da će igrači Tuzle u subotu na Tušnju zaigrati svoju igru i izvojevati zlata vrjednu pobjedu.Po TM Tuzla vrijedi €4.45m a Sloga €2.76m.Mi jesmo kvalitetniji tim ali, u ovim utakmicama to ne garantuje i pobjedu.Povratak Mišića je dobra vijest za Bošnjakovića.VLADI JAGODIĆU GODE GOSTUJUĆI TERENI I VEĆ JE SLAVIO NA TUŠNJU PROTIV KOMŠIJA.Istina, u ovoj utakmici ni Slogi remi ne garantuje opstanak.Kiks protiv Leotara je pokvario plan.Imali su "set loptu" i pobjedom bi otišli na 33 boda a zatim čekali poklon od Borca u zadnjem kolu i zaokružili nedostižnih 36 bodova.Aćimović je u 80 min. zaledio dobojlije i produžio nadu svom klubu.Sloga igra 3-5-2 formacju, koja ako ne napadnemo iz petnih žila donosi mogućnost protivniku da iz kontri poentira.Mi ako prvi primimo gol ,možda ćemo na kraju remizirati ali pobijediti ,teško.Ne znam hoće li igrati Nikitin pa da Čelikovića maknemo na desnog beka jer Ćorić je zaista nespreman i neupotrebljiv igrač igrač .On hoda po terenu KAO DA JE NA ŠETALIŠTU..Nukić nije za beka itd.Ako budemo šuplji po našoj desnoj strani to nije ni malo dobro.Sreća da u sredini imamo i Husu i Haruna i Gavrića,zatim Mišića i D.Pantelića.Komazec će igrati od početka na lijevom krilu drugo krilo će biti Ivaniadze ili Đ.Pantelić. Hadžić je sada standardna devetka.Mora u ekipi biti centralni vezni.Kuzmanović je ipak krilo .Valja zatvarati i Mehidićeve izlaske u ofanzivu jer tu imamo problem njegovog sporog vraćanja.Mada.Mehidić i Kuzmanović odlično sarađuju.Još ako Mišić bude starter , imat ćemo lijepu mogućnost da otvorimo utakmicu golom u mreži gostiju.Naravno, cijelu utakmicu protiv Sloge valja igrati krajnje angažovano i do zadnje kapi znoja, ma kakav rezultat bio.Vidjeli smo da su oni u stanju istrčati cijelu utakmicu i da su opasni kako u prvoj tako i 90. minuti.Očekujem dobru posjetu i podršku sa tribina.Danas ćemo vidjeti ko će doći da sudi.Hoće li tu biti pokušaja da se nas gurne u niži rang ili će suđenje biti bara -bara.Sve u svemu teška utakmica i što me raduje bit će utakmica oprave.I previše smo ove sezone odigrali kao bajagi utakmica.Moram priznati da me to i plaši jer igrači od Želje na Grbavici igraju uštimane utakmice.(Velež,Sarajevo,Posušje i Gorki).Iako su protiv Posušja i Veleža utakmice bile nama u korist ipak je to drugačiji pristup.Pitam se, hoće li naši momci znati kao na Grbavici, odigrat pravu utakmicu i pobijediti .Vjerujem da to mogu i hoće jer, njih niko ni zašta ne krivi.Istina je da iza sebe i oni i mi kao navijači imamo najgoru sezonu u plbih.Preživit ćemo akoBoda i to.U prvoj sezoni 2018/19 nakon 29. kola imali smo 30 bodova.
i Konjic )pa onda Zrinjski na Tušnju.Pobjedom bi Tuzla napravila odmak u odnosu na dvije zadnje ,ispadajuće pozicije.Trenutno zadnji Leotar (28) gostuje u Konjicu a Gorki (29) Zrinjskom.Mi bi sa pobjedom došli na 34 boda i imali 6 i 5 bodova prednosti u odnosu na Leotar i Gorki.Remi nas ne bi usrećio ,poraz pogotovo.Svi su igrači na raspolaganju stručnom štabu.Nakon 2 poraza u zadnje tri utakmice očekivati je da će igrači Tuzle u subotu na Tušnju zaigrati svoju igru i izvojevati zlata vrjednu pobjedu.Po TM Tuzla vrijedi €4.45m a Sloga €2.76m.Mi jesmo kvalitetniji tim ali, u ovim utakmicama to ne garantuje i pobjedu.Povratak Mišića je dobra vijest za Bošnjakovića.VLADI JAGODIĆU GODE GOSTUJUĆI TERENI I VEĆ JE SLAVIO NA TUŠNJU PROTIV KOMŠIJA.Istina, u ovoj utakmici ni Slogi remi ne garantuje opstanak.Kiks protiv Leotara je pokvario plan.Imali su "set loptu" i pobjedom bi otišli na 33 boda a zatim čekali poklon od Borca u zadnjem kolu i zaokružili nedostižnih 36 bodova.Aćimović je u 80 min. zaledio dobojlije i produžio nadu svom klubu.Sloga igra 3-5-2 formacju, koja ako ne napadnemo iz petnih žila donosi mogućnost protivniku da iz kontri poentira.Mi ako prvi primimo gol ,možda ćemo na kraju remizirati ali pobijediti ,teško.Ne znam hoće li igrati Nikitin pa da Čelikovića maknemo na desnog beka jer Ćorić je zaista nespreman i neupotrebljiv igrač igrač .On hoda po terenu KAO DA JE NA ŠETALIŠTU..Nukić nije za beka itd.Ako budemo šuplji po našoj desnoj strani to nije ni malo dobro.Sreća da u sredini imamo i Husu i Haruna i Gavrića,zatim Mišića i D.Pantelića.Komazec će igrati od početka na lijevom krilu drugo krilo će biti Ivaniadze ili Đ.Pantelić. Hadžić je sada standardna devetka.Mora u ekipi biti centralni vezni.Kuzmanović je ipak krilo .Valja zatvarati i Mehidićeve izlaske u ofanzivu jer tu imamo problem njegovog sporog vraćanja.Mada.Mehidić i Kuzmanović odlično sarađuju.Još ako Mišić bude starter , imat ćemo lijepu mogućnost da otvorimo utakmicu golom u mreži gostiju.Naravno, cijelu utakmicu protiv Sloge valja igrati krajnje angažovano i do zadnje kapi znoja, ma kakav rezultat bio.Vidjeli smo da su oni u stanju istrčati cijelu utakmicu i da su opasni kako u prvoj tako i 90. minuti.Očekujem dobru posjetu i podršku sa tribina.Danas ćemo vidjeti ko će doći da sudi.Hoće li tu biti pokušaja da se nas gurne u niži rang ili će suđenje biti bara -bara.Sve u svemu teška utakmica i što me raduje bit će utakmica oprave.I previše smo ove sezone odigrali kao bajagi utakmica.Moram priznati da me to i plaši jer igrači od Želje na Grbavici igraju uštimane utakmice.(Velež,Sarajevo,Posušje i Gorki).Iako su protiv Posušja i Veleža utakmice bile nama u korist ipak je to drugačiji pristup.Pitam se, hoće li naši momci znati kao na Grbavici, odigrat pravu utakmicu i pobijediti .Vjerujem da to mogu i hoće jer, njih niko ni zašta ne krivi.Istina je da iza sebe i oni i mi kao navijači imamo najgoru sezonu u plbih.Preživit ćemo akoBoda i to.U prvoj sezoni 2018/19 nakon 29. kola imali smo 30 bodova.
FK TUZLA CITY - FK SLOGA DOBOJ 06.05.2023 17:00 ,TV prenos nema
Sudija:Njegomirović Aleksandar – Prnjavor
A 1 - Udovičić Sreten – Prijedor
A 2 - Žugić Nebojša – Banja Luka
4 - Deljković Benjamin – Sarajevo
Posmatrač suđenja: Mrković Rusmir – Sarajevo
Delegat:Ćibić Dragan - Banja Luka
Sudija:Njegomirović Aleksandar – Prnjavor
A 1 - Udovičić Sreten – Prijedor
A 2 - Žugić Nebojša – Banja Luka
4 - Deljković Benjamin – Sarajevo
Posmatrač suđenja: Mrković Rusmir – Sarajevo
Delegat:Ćibić Dragan - Banja Luka
..............ALLAHU UHDŽUBNA ANIL KAVMIZ-ZALIMIN

ALEKSANDAR NJEGOMIROVIĆ

ALEKSANDAR NJEGOMIROVIĆ
Što smo se ušutili....Pojela maca jezike.
Hajde de,valjda će nas biti sutra na Tušnju.
Hajde de,valjda će nas biti sutra na Tušnju.
HŠK ZRINJSKI - FK GORKI ,06.05.2023 15:00 MOJA -TV
FK TUZLA CITY - FK SLOGA DOBOJ, 06.05.2023 17:00 BEZ TV PRENOSA
NK ŠIROKI BRIJEG - HŠK POSUŠJE ,06.05.2023 18:00 ArenaTV
FK TUZLA CITY - FK SLOGA DOBOJ, 06.05.2023 17:00 BEZ TV PRENOSA
NK ŠIROKI BRIJEG - HŠK POSUŠJE ,06.05.2023 18:00 ArenaTV
Bošnjaković: “Trud, rad i dobre igre moraju donijeti pobjedu protiv Sloge”
Sadik Sinanović
Objavio/la:
Sadik Sinanović
5. Maja 2023.

Uoči utakmice sa Slogom pred novinare su izašli trener Milenko Bošnjaković i desni bek Dino Ćorić.
Bošnjaković je ovako najavio duel s Dobojlijama.
– Za ovo dosadašnje vrijeme nemam nikakvih primjedbi na rad igrača i njihov odnos prema treningu i utakmici. Ne igramo loše, igramo dobro. Žao mi je što rezultat ne prati tu našu dobru igru. Stvaramo šanse, stvaramo prilike, borimo se, zatvaramo protivnika, angažovani smo dosta na utakmici, ne branimo se, napadamo, i kažem i vjerujem da će ti momci sutra dobiti nagradu za taj trud u proteklom periodu, kazao je Bošnjaković.
Kad je u pitanju igrački kadar, strateg Tuzlaka je rekao:
– Kompletni smo. Niko ne nedostaje. Nemamo kartoniranih, nemamo povrijeđenih. Vidim na momcima da je raspoloženje dobro i da svi jedva čekaju da počne utakmica. Nadam se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat koji bi nam u ovome momentu mnogo-mnogo značio u borbi za opstanak, rekao je Bošnjaković.
Dino Ćorić također je optimističan pred Slogu.
– Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo. Znamo da nas čeka teška utakmica. Ali ja sam uvjeren, da koji god pojedinac istrči da će dati svoj maksimum, da ostvarimo naš zajednički cilj a to je tri boda, kazao je Ćorić.
Duel Tuzla City-Sloga na programu je u subotu u 17 sati na Gradskom stadionu Tušanj.
Sadik Sinanović
Objavio/la:
Sadik Sinanović
5. Maja 2023.

Uoči utakmice sa Slogom pred novinare su izašli trener Milenko Bošnjaković i desni bek Dino Ćorić.
Bošnjaković je ovako najavio duel s Dobojlijama.
– Za ovo dosadašnje vrijeme nemam nikakvih primjedbi na rad igrača i njihov odnos prema treningu i utakmici. Ne igramo loše, igramo dobro. Žao mi je što rezultat ne prati tu našu dobru igru. Stvaramo šanse, stvaramo prilike, borimo se, zatvaramo protivnika, angažovani smo dosta na utakmici, ne branimo se, napadamo, i kažem i vjerujem da će ti momci sutra dobiti nagradu za taj trud u proteklom periodu, kazao je Bošnjaković.
Kad je u pitanju igrački kadar, strateg Tuzlaka je rekao:
– Kompletni smo. Niko ne nedostaje. Nemamo kartoniranih, nemamo povrijeđenih. Vidim na momcima da je raspoloženje dobro i da svi jedva čekaju da počne utakmica. Nadam se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat koji bi nam u ovome momentu mnogo-mnogo značio u borbi za opstanak, rekao je Bošnjaković.
Dino Ćorić također je optimističan pred Slogu.
– Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo. Znamo da nas čeka teška utakmica. Ali ja sam uvjeren, da koji god pojedinac istrči da će dati svoj maksimum, da ostvarimo naš zajednički cilj a to je tri boda, kazao je Ćorić.
Duel Tuzla City-Sloga na programu je u subotu u 17 sati na Gradskom stadionu Tušanj.
Mogao si se bar potruditi da napišeš par redova Bošnjakoviću.Iz ovog izlaganja ne vidi se ni protiv koga igramo.
Neka ste sakatog Ćorića uslikali,hebo vas on.
Neka ste sakatog Ćorića uslikali,hebo vas on.
Stadion u Posušju.Ne bih rekao da će Posušje ispasti iz pl.