Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

JohnCleese
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la JohnCleese » 04 maj 2023, 12:18

VensanKasel je napisao/la:
04 maj 2023, 11:40
Ljudi ja ne znam ko je od vas roditelj , vjerujte pojma nemate kakva su djeca danas . Imam kćerku od 12 godina ( borba , ali ok je ) i sina od 4 godine . Otvoren je nedavno park u B-Fazi na Alipašinom polju i tu odem sa sinom , majko draga pa šta je sa djecom ?!?! 90% bez pretjerivanja kao da bjesnilo ima , urlanje , uništavanje tobogana , bacanje smeća , psovke ... Zgadio mi se život . Zapamtite , za sve su roditelji krivi , djeca nisu . Sve to dok se dešava roditelji su na instaqrcu ili tik-qrcu ...
Preciziraj.
Mame su 90 % krive
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 04 maj 2023, 12:26

StevieG8 je napisao/la:
04 maj 2023, 11:57
vulkanizer je napisao/la:
04 maj 2023, 11:15
slika
slika
Jestel i vi u Tuzli toliko isprani mozgovi...?

Zasto se nisu palile svijece za hiljade nastradale djece u Turskoj..?

Zasto se ne obiljezava godisnjica genocida u Srebrenici..? ...ili u Ahmicima?

A pale se svijece zbog nekoga u srbiji...najbolje i dan zalosti da proglasite
Od kad se svijece pale za muslimane
Lik se svakom objavom sve vise provaljuje :facepalm:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 04 maj 2023, 12:28

Shategabri je napisao/la:
04 maj 2023, 10:11
DamirT je napisao/la:
04 maj 2023, 09:51
Pensioner26 je napisao/la:
04 maj 2023, 09:46
slika
99% njih misli da zive u igricama. Poslije ovog, samo je pitanje vremena kad ce opet izletit neki psihopata
Bila je epizoda CSI: Miami gdje klinci sa koledža organizuju pljačku banke prema scenariju iz video igre.
Bukvalno ubistva i cijela radnja kao u video igri.
Svijet je uvijek bio pun psihopata, samo su sad evoluirali.
Gledao je hiljadu puta :mrgreen:
Ne bi me cudilo da je gledao stvari u kojima se takve stvari dogadjaju, tj takve epizode serija. Vidit cemo nakon vjestacenja racunara i njegovog mobitela
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 04 maj 2023, 12:31

Ja ne znam koji je krc sa danasnjom djecom, jel moguce da ima toliko debila medju njima? Ne spadam ni ja u neke bas stare generacije, 95.godiste sam ali cini mi se da je mnogo manje debila bilo u mom okruzenju dok sam odrastao, ili mozda mi se cini tako jer internet nije bio rasprostranjen ko danas pa se nije moglo procitati o tome toliko.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 04 maj 2023, 12:45

DamirT je napisao/la:
04 maj 2023, 10:09
DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
04 maj 2023, 09:58
Da li se prvi znakovi mogu prikazati u ophodnji prema životinjama?

Ako dijete nema empatije prema životinjama zašto bi imao prema ljudskim životima?

Ne znam postoji li korelacija između masovnih ubica i maltretiranje (ubijanje) životinja.

Edit: evo ovaj Hardenov post gore je odličan primjer bombe koja otkucava

Fascinantno je što će ova tragedija u BG inspirisati mnoge debile da učine isto.
Ja vjerujem da ima veze. Jer ti ako npr sutas macke ili pse, zlostavljas, ubijas itd, spreman si takve i gore stvari uraditi i na covjeku. Pogotovo jer su i te zivotinje ziva bica. To je neka moja pretpostavka
Prvi itekako, dijete od 5-6 godina koje maltretira zivotinje, nema nikakve emaptije je mentalno poremeceno u tom smislu, 99% ne uradi nista tokom zivota jer nece u zatvor, ali u ratu kad nea zakona takvi djecu ubijaju i rade stravicne stvari.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 04 maj 2023, 12:53

https://youtube.com/shorts/DHWGhlIZTrI?feature=share
Ovaj ili stvarno nije toliko lud, ili je mali Kosta imao njega za idola, trece opcije nema
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 04 maj 2023, 13:03

VensanKasel je napisao/la:
04 maj 2023, 11:40
Ljudi ja ne znam ko je od vas roditelj , vjerujte pojma nemate kakva su djeca danas . Imam kćerku od 12 godina ( borba , ali ok je ) i sina od 4 godine . Otvoren je nedavno park u B-Fazi na Alipašinom polju i tu odem sa sinom , majko draga pa šta je sa djecom ?!?! 90% bez pretjerivanja kao da bjesnilo ima , urlanje , uništavanje tobogana , bacanje smeća , psovke ... Zgadio mi se život . Zapamtite , za sve su roditelji krivi , djeca nisu . Sve to dok se dešava roditelji su na instaqrcu ili tik-qrcu ...
Pa dovoljno je otići u Pionirsku, uglavnom imaš show babin sin gađa međeda, neda babo nikom, gađaj ti sinčino.
Ili ispušta neke neartikulisane zvuke gdje se i medo prepadne.
Babo će svom sinčini dopustiti sve, pa i medvjeda da maltretira.
Sutra kad bude nečije dijete maltretirao, biće šta ima veze, ko da mu je šta uradio.
Treba babu tući, pa će i dijete biti bolje odgojeno.
Koševo Zapad

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 04 maj 2023, 13:03

Zalosno je sto mladi danas imaju bas sve na dlanu a opet to dosta ne iskoristi ili koristi u pogresne svrhe.

Jedan primjer....da se neko vratio iz buducnosti u ne toliko davnu 1999 godinu i rekao mladicu da oni u 2023oj za 10 maraka mogu imati svaku pjesmu ikad u dzepu, birati film koji hoce (bez reklama, pustati ga koliko god zeli puta bez premotavanja) dok seru na WC solji ili da mogu besplatno, bez kojekakvih implusa vidjeti rodjake u Australiji na videopozivu koliko dugo god zele, vjerovatno bi mu rekao da je dosao iz Dzenneta.

Ne bi mu trebao ni reci da u 2023 godini mozes saznat sve o svakoj stvari ikad sta te interesuje, putovati jeftino, kupovati u dva klika od pepeljare do helikoptera, da ne izadjes iz kuce, placati racune da ne izadjes iz kuce, promijeniti pravac zanimanja da ne izadjes iz kuce, nauciti jezike, programiranje jer to njegov mozak tada ne bi shvatio. Vjerovatno bi mislio i da laze.

I onda umjesto da se to iskoristi na dobar nacin, neki se posvete onom najgorem sto internet i danasnjica nude. Ali dobro, mora i to neko nazalost.

Prije bilo bolje jer nisu znali za bolje. Mislim da generacije sa pocetka 90ih ili krajem 80ih najbolje mogu shvatiti ovo sve jer su prezivjeli najvise tih promjena, znali su za gore kad nisu imali nista i sada kad je sve dostupno. Ne mozes ti to objasnit momku koji je rodjen 2009 godine.

Ono po cemu starije generacije mogu zaviditi danasnjoj omladini je nemanje alternative. Pogotovo na prostoru Balkana prije samo 15 godina nisi imao alternativu nikakvu. Zamislite covjeka koji je 2005 imao 28 godina i nikakvog zaposlenja? Ili koji je hrbao na poslu kod gazde robovlasnika cisto zato jer je morao, jer nije imao sta drugo? Sta je mogao napraviti? Ispaliti se iz drzave nije mogao, dok sad mladima prekipi im na poslu, uzme kofer i lagano preko grane. To se nije moglo napraviti 2005 godine. Cak ni 2010.

Dakle ova nova generacija, ljudi koji su sad i u 20im godinama pa i tinejdzeri imaju tu alternativu, sve im je dostupno, a zbog toga i tolika obijest. Jos malo pa ce im utakmica od 90 minuta biti preduga, lakse ce je biti pregledat na TikToku u 2-3 minute zanimljivosti susreta i to je to.
Zadnja izmjena: numanumaye22, dana/u 04 maj 2023, 13:05, ukupno mijenjano 1 put.

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 04 maj 2023, 13:05

Zulic Ajdin je ovaj iz Bihaca, otac mu u granicnoj policiji, mati u Mupu, mislim da momak nije bas dobar psihicki, vec je radio neke gluposti
Priveli su ga, sad se ceka Tuzilastvo da odradi svoje jer mi treba dati zatvora 5 godina pa nek se ostali onda misle.
Ovo je opomena za sve roditelje da na vrijeme gledaju svoju djecu , da se trgnu roditelji koji sjede na fb cijeli dan i ne pricaju sa djecom.
Pa svi smo trpili neke zajebancije, uvrede, pa se znali tuci prije vise nego oni sad, pa i biti bjeni pa nismo ubijali nikog

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 04 maj 2023, 13:21

enobarca je napisao/la:
04 maj 2023, 12:31
Ja ne znam koji je krc sa danasnjom djecom, jel moguce da ima toliko debila medju njima? Ne spadam ni ja u neke bas stare generacije, 95.godiste sam ali cini mi se da je mnogo manje debila bilo u mom okruzenju dok sam odrastao, ili mozda mi se cini tako jer internet nije bio rasprostranjen ko danas pa se nije moglo procitati o tome toliko.
Tadasnja omladina je imala neke druge prioritete, jer nisu ni imali izbora u pogledu povezanosti. Skucenost, skromni poceci BiHneta su neki od razloga zbog cega su budalastine i ispadi mladih ostajali u uzem krugu poznanika, eventualno po nekim mahalama i manjim sredinama. Tik ozbiljnije, internet u BiH je zazivio 2005., kada si imao preko pola miliona korisnika.

E onda novi iskorak glede povezanosti ide sa FB. Neam podatak za nasu zemlju ali 2007. u Hrvatskoj je recemo brojao oko 1000 korisnika.

Svu moc mreza i povezanosti omladina je osjetila prije 10ak godina. Naravno u rukama budale svaka pogodnost se pretvara u propuntaniju.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 04 maj 2023, 13:54, ukupno mijenjano 2 puta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 04 maj 2023, 13:24

Dječak A. J. (9) iz Osnovne škole "Desanka Maksimović" u Beogradu napravio je spisak učenika koje navodno želi da ubije. Osim toga on je svaki put kada bi ušao u školu simulirao kao da puca na pripadnika osiguranja.

Srbijanski mediji javljaju da dječak ide u Osnovnu školu "Desanka Maksimović", a pomoćnik direktora je pozvao policiju i prijavio da u dužem vremenskom periodu imaju problem sa učenikom trećeg razreda.

Dječak je, kako mediji prenose, prilikom dolaska u školu simulirao kao da puca u radnika osiguranja, a nakon toga je jurio djecu iz nižih razreda. Poslije je ušao na čas i napravio spisak svih učnika koje želi da ubije.

Izvor je za medije otkrio da je pomoćnik direktora o problemima sa dječakom obavijestio Centar za socijalni rad, ali da nikakav odgovor nije dobio.

O svemu je obavještena i dječakova majka koja je, kako kažu, izjavila da je to dio njegove igre i da je on dobro dijete.
Koševo Zapad

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 04 maj 2023, 13:38

Kaiš, prut i poneki šamar se sad čine kao odličan lijek za puno toga. Ja svog rahmetli oca ne pamtim puno, desilo se to što se desilo u Srebrenici. On je bio oficir i jedan od odgovornijih tokom rata pa i samog proboja ka Tuzli, i sjećam se samo nekih stvari. Alii, brate mili sjećam se šamarčine koju mi je opalio samo jer sam poslije akšama ušao u kuću. Sa jednog na drugi kraj sobe sam "odletio". I više nikad nisam poslije akšama ušao u kuću. Vallahi to me držalo cijelo djetinjstvo. A nije da me i mati nije znala dobro istući. I hvala im za sve to.
Zadnja izmjena: Romagnoli13, dana/u 04 maj 2023, 13:39, ukupno mijenjano 1 put.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 04 maj 2023, 13:39

04 maj 2023, 13:24
Dječak A. J. (9) iz Osnovne škole "Desanka Maksimović" u Beogradu napravio je spisak učenika koje navodno želi da ubije. Osim toga on je svaki put kada bi ušao u školu simulirao kao da puca na pripadnika osiguranja.

Srbijanski mediji javljaju da dječak ide u Osnovnu školu "Desanka Maksimović", a pomoćnik direktora je pozvao policiju i prijavio da u dužem vremenskom periodu imaju problem sa učenikom trećeg razreda.

Dječak je, kako mediji prenose, prilikom dolaska u školu simulirao kao da puca u radnika osiguranja, a nakon toga je jurio djecu iz nižih razreda. Poslije je ušao na čas i napravio spisak svih učnika koje želi da ubije.

Izvor je za medije otkrio da je pomoćnik direktora o problemima sa dječakom obavijestio Centar za socijalni rad, ali da nikakav odgovor nije dobio.

O svemu je obavještena i dječakova majka koja je, kako kažu, izjavila da je to dio njegove igre i da je on dobro dijete.
Ta mama:
slika
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 04 maj 2023, 13:40

I kako ce sada dalje ici sa tim likom? Odseliti se, dobiti novi identitet i krenuti ispocetka zivot? Ima li barem neke pravne osnove da se zauvijek stavi u psihijatriju? Meni je surealno da neko ko je tako hladnokrvno ubio 9 ljudi opet izadje na slobodu.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 04 maj 2023, 13:41

Ono sto sam shvatio ovih posljednjih dana. Jako dobri argumenti za:

- Remote nastavu i skolovanje
- Abortus
⚜️~⚜️~⚜️

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 04 maj 2023, 13:42

04 maj 2023, 13:24

:rol: :rol:
Pa kad sutra napravi masakr ko onaj jucer, bit ce neuracunljiv. Isto to ce ovaj ubrzo to uradit ako ga se na vrijeme ne sprijeci.

Dio kakve igre? Ubijanje djece?
Idi bolan uzmi loptu, vozi biciklo. Imas 1000 nacina da se zabavis...
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 04 maj 2023, 13:42

ako vec mora tako, najpravednije bi bilo da njega rokne drugi 13-godisnjak pa da on ostane na slobodi za jedno ubistvo umjesto ovaj za njih devet, ha ya
Zadnja izmjena: akisarajevo92, dana/u 04 maj 2023, 13:43, ukupno mijenjano 1 put.
Don't believe the hype.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 04 maj 2023, 13:43

nebeskasila je napisao/la:
04 maj 2023, 13:05
Zulic Ajdin je ovaj iz Bihaca, otac mu u granicnoj policiji, mati u Mupu, mislim da momak nije bas dobar psihicki, vec je radio neke gluposti
Priveli su ga, sad se ceka Tuzilastvo da odradi svoje jer mi treba dati zatvora 5 godina pa nek se ostali onda misle.
Ovo je opomena za sve roditelje da na vrijeme gledaju svoju djecu , da se trgnu roditelji koji sjede na fb cijeli dan i ne pricaju sa djecom.
Pa svi smo trpili neke zajebancije, uvrede, pa se znali tuci prije vise nego oni sad, pa i biti bjeni pa nismo ubijali nikog
Potuces se pa postanete jarani dobri, to vam bude i smijesno kasnije. Rova i ja se prvi dan skole pobili na malom odmoru, mozda drugi osnovne, i dan danas top jarani. Ne govorim da se treba tuci nego da niko nista nije uradio drasticno, svi normala. Catu zvali Cata zidar i dan danas osto Cata zidar, zezancija loziona, nekad i ti budes u mashini pa sta, ovi danasnji su previse soft/emotivni sve uzimaju srcu.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 04 maj 2023, 13:59

BIHpatriota je napisao/la:
04 maj 2023, 11:01
slika
Pas koji laje ne ujeda.
Ovaj kreten zeli paznje da privuce. Koja budala bi otkrila svoj plan.
No opet, nikad se ne zna

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 04 maj 2023, 14:14

Koliku krivicu snose roditelji? Jedno 60-70%?
⚜️~⚜️~⚜️

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, Amazon [Bot], StevieG8 i 22 gosta.