RSD Velež - Igrački kadar i transferi

1981ultra
Kontakt:

Re: RSD Velež - Igrački kadar i transferi

Post Postao/la 1981ultra » 04 maj 2023, 02:38

Evo i mojih nekih želja što se tiče igrača iz premier lige pošto ostale lige i ne pratim :D

Za u21
1. Kulašin provjeren pl igrač
2. Mahmić provjeren pl igrač
3. Mehmedović mogao bi izrasti u igrača i bljesnuti.
4. Denis Stojković tu i tamo zanimljiv je...
5. Ima ovaj malac iz Laktaša dao je 16 golova čini mi se a baš mlad zašto da ne oprobati.
Sve mimo ovih igrača su veliki rizik za veliki promašaj a mnogo ih je bilo od Zubanovića, Kačavende, Berina Ćatića, Sijamije, Mućaja iskreno igrači koji nisu ni za Federacijsku ligu.

Ovaj Kapetanović i Hadžibeganović iz Slobode su teški prosjek.

1. Mihael Kuprešak dobar lijevak sa možda najboljim centaršutom u ligi
2. Bože Vukoja ne znam koliko bi se uklopio u Velež
3. Santos isto tako ne znam kako bi upao u ovaj tim, vjerovatno dobro ali nisam sto posto siguran
4. Petar Mišić mislim da bi bio pun pogodak i ono nešto što nam fali da se stvori hegemonija između Hasanovića i Lauša
5. Mićo Kuzmanović zamjena Anđušiću
6. Mirsad Ramić ili Gabrijel Boban kao zamjena Haskiću a pokušati nekako Rijada Bajića završiti igra u turskoj ligi mislim da bi to bio vrhunski posao.
7. Stopera nekog ali da je rang ili bolji od Hrkača plus Mahmić i Zvonić kao četvrti stoper

Raskinuti ili eto razići se sa
1. Mućaj (hitno)
2. Domić (hitno)
3. Pršeš (hitno)
5. Karamarko (hitno)
6. Pličanić (hitno)
7. Dejanović ponuditi manju platu kao neki backup
8. Ćuković ne znam sta da kažem meni ima materijala
9. Blagojević pustiti ga
10. Anđušić ne zadržavati ga
11. Bogdanović ne zadržavati ga

I tražiti uveliko zamjene za Vehabovica i Hasanovića. Za onu tamo sezonu ili praviti igrače od nekih mlađih.

Ovaj Leai fizički je zvijer za sve svoje vršnjake, samo tehnički ga spremiti privatno i na bilo koji način i biće nešto od njega kao i od Šikala koji treba jos snage, rutine i utakmica i biće to sasvim dobri igrači u skorije vrijeme.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 04 maj 2023, 08:52

Cernica22 je napisao/la:
04 maj 2023, 00:48
Espiritosanto je napisao/la:
04 maj 2023, 00:47
Duraković je bio kod židova tako da od njega ništa.
Ako je istina za Eldara Mehmedovića super.
5 golova ove sezone,onaj zadnji protiv TC je baš bio top.
Ako se uzme u obzir da je mislim ove sezone imao onu porodičnu tragediju onda ovo što pruža je za respekt.
Nisam znao da je to on… ko ga yebe. Koga vidis ti kao potencijalnu zamjenu za Haskica ?
Ramić!Ako je dao 15 golova do sada u Igmanu onda se mora poštovati.
Inače mostsrki sin dobru analizu si uradio.Samo je pitanje koliko su ovi igrači spremni doći u Velež.Znaš kako menadžeri napune glavu ovim mladim igračima odmah misle da su novi Meso,a mi se ne razbacujemo sa lovom!
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 04 maj 2023, 09:06

Dosta ovih pojačanja zavisi i od Feje. Na kraju će sve zavisiti od toga kako on vidi ekipu i kako želi da mu igraju. Recimo meni je isto zanimljiv Jurilj, ali primjeti se da kod Feje ne igraju baš klasična krila, nego te pozicije pokraj napadača pokrivaju Anđušić i Vehabović. Možda je to zbog nedostatka kvaliteta, a možda se jednostavno klasično krilo ne uklapa u njegovu koncepciju i ne bi ga koristio i da ga ima... Vidimo da svi moraju biti defanzivno odgovorni i mislim da nazad treba tražiti baš kvalitetna rješenja. Ako Hadžikić ostane, golmana smo riješili na duge staze. Kao backup bi mu stavio Nanića a kao trećeg golmana iz juniora. Tu ne trebamo trošiti neko kvalitetnije i starije rješenje, jednostavno je šteta da sjedi na klupi. A za golmana juniora bi bilo neprocjenjivo iskustvo raditi sa prvim timom. Mahmić bi uz Antu upao savršeno. Kvalitetan igrač sa iskustvom, koji je U21 još par godina. Zvonić i Domić mogu biti rezervni stoperi. Lijevi bekovi bi bili redom Pavić, Ćuković i Gosto. Čak možda da Gosto bude prva rezervna opcija, ako nam Ćuković nije puno skup. Vidjeli smo da su nam problem povrede tih bekova pa ne mogu biti pametan. Dobro je imati dva rješenja plus jedan mladi. Generalno bi uveo praksu da treća zamjena po poziciji bude igrač iz omladinskog pogona. Obzirom da nemamo 11 kvalitetnih igrača u juniorima koji mogu konkurisati za prvi tim, na taj način bi pokrio 4-5 pozicija sa onim koji su potencijal. Na desnog beka bi doveo igrača za prvih 11, a Muminović bi mu bio zamjena. Od veznih imamo Hasanovića i Šikala. Nadam se da će tu vezu popuniti Lauš, Vehabović, Halilović i još par kvalitetnih rješenja za prvu postavu. Definitivno nam treba kvalitetan napadač. Haskić je vođa i vrhunski kvalitet, ali treba ga tempirati da zadrži visok nivo tokom cijele sezone. Mislim da bi u Fejinu postavku idealno upala krila tipa Ovčine. Igrači koji su kvalitetni naprijed, ali odlično pomažu bekovima. Ovo ne znači da bi njega volio vidjeti na toj poziciji, pogotovo nakon ove sezone, ali o tom tipu igrača treba razmišljati. Treba uložiti pare u taktičko obrazovanje Lea`i-a. Momak ima super fizikalije za krilo, ali je fudbalski potpuno nepismen. Kvalitetan rad tokom pauze i priprema može od njega napraviti fino rješenje. Bazen u kojem treba tražiti igrače su Igman, TC i Sloboda. Tu bi pokrili većinu onoga što nama treba. Neko spomenu Hiroša i Rijada Bajića. Ne znam koliko je Bajić uopšte dostupan, a Hiroš bi kod nas mogao oživjeti karijeru. Naravno ako bude ozbiljan. To smo jednom uradili sa Radovcem, ne vidim razlog što ne bi i sa njim. Moja želja bi bio jedan igrač u vezi i jedna desetka koji su kvalitetom iznad naše lige. Smatram da bi tada odskočili od većine, a i u Europi bi se mogao napraviti iskorak. Naravno ako se Europa obezbijedi. Sve su ovo neke naše želje, ali najviše zavisi od toga koji je cilj uprave za sljedeću sezonu. Ako bude iskorak, onda se možemo nadati baš dobrim igračima...
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

Mostarac45
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac45 » 04 maj 2023, 09:15

Zabovravure kulasina iz borca zna se ko mu je menadzer i takvi nam ne smiju niti mogu biti blizu kluba, zatim nista jos nije gotovo sa andjusicem tako ni sa lausom cak sam nacuo da ce ostati ali to je samo prica, sigurno je da u svskoj liniji treba po jedno kvalitetno pojacanje u odbrani bar bekova mozda cak i vise.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 04 maj 2023, 09:58

minimalno trebaju 4 igraca koji ce svojom kvalitetom odmah uskociti u prvu postavu na ljeto.

moja zelja, 1 odbranbeni, 2 u sredini i jos jedan napadac bolji od Haskica...tek tad bi se mogli nadati napadu na titulu sledecu sezonu.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 04 maj 2023, 11:12

Dobre analize za pojačanja, nema se šta dodati osim komentara da bi odskočili od ostalih. Opasno je takvo razmišljanje, džaba ti 11 vrhunskih igrača ako se ne uklope ili ne rade što im se kaže. Takvih primjera je bilo koliko hoćeš do sada.
U svakom slučaju budžet igra bitnu ulogu i ne vjerujem da se može pričati o nekim imenima tipa Kulašin jer predpostavljam da bi išao korak dalje od Borca gdje sigurno ima dobre uslove. Mislim da je slična priča i sa Mahmićem, bit će tražena roba u ljetnom prelaznom roku.
U svakom slučaju valjalo bi bolje popuniti ova mjesta za strance, tu bi nam valjali igrači koji prave razliku. Wallace recimo ne izgleda kao jedan od takvih.

Cernica22
Kontakt:

Post Postao/la Cernica22 » 04 maj 2023, 11:33

JimmyPage je napisao/la:
04 maj 2023, 11:12
Dobre analize za pojačanja, nema se šta dodati osim komentara da bi odskočili od ostalih. Opasno je takvo razmišljanje, džaba ti 11 vrhunskih igrača ako se ne uklope ili ne rade što im se kaže. Takvih primjera je bilo koliko hoćeš do sada.
U svakom slučaju budžet igra bitnu ulogu i ne vjerujem da se može pričati o nekim imenima tipa Kulašin jer predpostavljam da bi išao korak dalje od Borca gdje sigurno ima dobre uslove. Mislim da je slična priča i sa Mahmićem, bit će tražena roba u ljetnom prelaznom roku.
U svakom slučaju valjalo bi bolje popuniti ova mjesta za strance, tu bi nam valjali igrači koji prave razliku. Wallace recimo ne izgleda kao jedan od takvih.
Ne slazem se s tobom da Velez igracima kao sto je Mahmic naprimjer nije korak naprijed. Hvala Bogu vratili smo se u kolosijek, drugu godinu zaredom smo finalisti kupa i velike sanse imamo da trecu godinu zaredom izadjemo u europu. Kontinuitet je tu i treba teziti pobjednickom mentalitetu svih nas da smo tu u rangu sa Sarajevom i konama napokon. Mahmic je bio u Muri u Sloveniji gdje se nije naigrao nesto previse, a ove sezone je pokazao da je za vise od Igmana. Kod kona realno nema sta traziti u prvih 11 jer imaju uigran tandem tu. Sarajevo ima Serbecica i Martinovica i jos par igraca na toj poziciji i niko mu ne garantuje tu mjesto u prvih 11. Zeljo mu je opcija ako ga lozi 1000 maraka svako tri mjeseca. Meni se nekako logikom namece da mu je od svih rijesenja najbolke definitivno Velez.
19V22

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 04 maj 2023, 11:45

Cernica22 je napisao/la:
04 maj 2023, 11:33
JimmyPage je napisao/la:
Ne slazem se s tobom da Velez igracima kao sto je Mahmic naprimjer nije korak naprijed. Hvala Bogu vratili smo se u kolosijek, drugu godinu zaredom smo finalisti kupa i velike sanse imamo da trecu godinu zaredom izadjemo u europu. Kontinuitet je tu i treba teziti pobjednickom mentalitetu svih nas da smo tu u rangu sa Sarajevom i konama napokon. Mahmic je bio u Muri u Sloveniji gdje se nije naigrao nesto previse, a ove sezone je pokazao da je za vise od Igmana. Kod kona realno nema sta traziti u prvih 11 jer imaju uigran tandem tu. Sarajevo ima Serbecica i Martinovica i jos par igraca na toj poziciji i niko mu ne garantuje tu mjesto u prvih 11. Zeljo mu je opcija ako ga lozi 1000 maraka svako tri mjeseca. Meni se nekako logikom namece da mu je od svih rijesenja najbolke definitivno Velez.
Pitanje kakva je logika kod njega i oca mu?Zbog te njegove logike nas je izradio prvi put i otišao u MDK.

Deco
Kontakt:

Post Postao/la Deco » 04 maj 2023, 11:51

Sve odlicno napisano gore u vezi analiza i trenutnih igraca i mogucih pojacanja. Ali nesto moram reci u vezi Durakovica iz Igmana. Gledao sam ga dosta puta ove sezone, fantastican igrac za nas, ali evo dosta vas pise igrao kod onih tamo u juniorima. Sta ima veze? Koliko je igraca igralo za Real i Barcelonu, za Manchester i Liverpool, za Hajduk i Dinamo, za Sarajevo i Zelju? Za Partizan i Zvezdu? Ja bih ga doveo ako postoji mogucnost!!

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 04 maj 2023, 12:14

Dvojac iz Slobode bi se trebao prikljucit na ljeto, pa cemo vidjeti hoce li se zavrsiti to. Lijevi bek i krilo.
#musvdg

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 04 maj 2023, 12:17

1922VFC1981 je napisao/la:
04 maj 2023, 12:14
Dvojac iz Slobode bi se trebao prikljucit na ljeto, pa cemo vidjeti hoce li se zavrsiti to. Lijevi bek i krilo.
Ako je lijevi bek, onda se vjerovatno ne računa na jednog od trenutnog trojca. Nadam se da je to Ćuković. Ne zbog toga što je loš igrač, nego jednostavno smatram da je hronično povrijeđen. Pavić mi je prvi izbor, a Gosto ima fin potencijal i ono malo što je odigrao prije je bio solidan...
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 04 maj 2023, 12:25

Kakav vam je Musa iz Sarajeva,njemu isto ističe ugovor sa njima.

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 04 maj 2023, 12:28

emil02in je napisao/la:
04 maj 2023, 12:25
Za sad previse para, cak i preko ranga trenutne plate od Ovcine.
#musvdg

admirrx
Kontakt:

Post Postao/la admirrx » 04 maj 2023, 12:28

Mehmedovic ima ugovor,ukoliko dodje ponuda iz inostranstva koja ce zadovoljiti klub i njega on moze ici,ako nista ostaje barem jos jednu sezonu.Sto se Kapetanovica tice on i ako ode to nije nikakva steta,vecina nasih navijaca jedva cekaju da mu ledja vide :thumbup:

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 04 maj 2023, 12:29

emil02in je napisao/la:
04 maj 2023, 12:25
Svakako da bi bio odlično riješenje za desnu stranu.
Po nekim informacijama koje sam načuo od jednog prijatelja od Ikića ako ga ne otkupe u Turskoj tražit će raskid ugovora sa Sarajevom.
A male su šanse da će ga kupiti dole.
Dobro krilo za naše lige.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 04 maj 2023, 12:31

admirrx je napisao/la:
04 maj 2023, 12:28
Mehmedovic ima ugovor,ukoliko dodje ponuda iz inostranstva koja ce zadovoljiti klub i njega on moze ici,ako nista ostaje barem jos jednu sezonu.Sto se Kapetanovica tice on i ako ode to nije nikakva steta,vecina nasih navijaca jedva cekaju da mu ledja vide :thumbup:
Vazi, sretno.
#musvdg

Sjevernokorejskipas
Kontakt:

Post Postao/la Sjevernokorejskipas » 04 maj 2023, 12:34

Traju snovi a realnost je u lovi. Kazem ja. Evo, kaze i On. Grande Vaha. Ali ima rijesenja. 11.maja crveno vece pa bujrum. Imas san, uplati 100 kila eura barem pa cemo onda zahedno sanjati. Ja cekam neke pare od tranzicije, cca 95 mil eura. Veliki dio ide Velezu. Imam i san i plan ali dok ne dodje cumur necu da morim.

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 04 maj 2023, 13:34

Meni se lično ne sviđaju ni Musa ni Kapetanović.
Mislim da prvi nije ni u kakvim planovima, jedino ako bi bio neki dil sa sarajlijama ( npr Musa-Ovčina).

Kapetanović mi liči na naše standardne pokušaje sa manje afirmisanim igračima, da od njih napravimo nešto.
Mali ima brzinu a na ostalom ima posla.

Neko od ovih:
Vošnjak iz Slobode je strašan igrač. (Stranac)
Čeliković, Mišić i Mehidić iz Tuzla c.
Hodžić (vezni) iz Želje., kao i Santos naravno.
Jakupović, Duraković, Denković i Mahmić iz Igmana.
Stevanović iz Sloge
Stojković iz Leotara
Valinčić i Vukoje iz Širokog
Toni Jović iz Posušja
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 04 maj 2023, 15:51

Cernica22 je napisao/la:
04 maj 2023, 11:33
JimmyPage je napisao/la:
Nisam mislio u tom smislu, naravno da muje Velež korak naprijed u odnosu na Igman.
Mislio sam u smislu budžeta, ne znam koliko veću platu mu mi možemo ponuditi

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.