FK Sloboda Tuzla
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla - RIP Probisvjet
Titule su svakako nebitne u omladinskim kategorijama osim izlaska na euro scenu i eventualnog usadjivanja pobjednickog mentaliteta. Sudeci po porazu u finalu kupa, momci su pravi Slobodasi.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Kad smo vec kod mladih igraca, vidim Nedim Avdic je fin broj utakmica odigrao za Buducnost na posudbi, zna li neko kako je to izgledalo?
Koliko se sjecam prije 2 godine je imao par veoma dobrih utakmica za prvi tim i onda neka zajebana povreda.
Valjao bi nam pravo kvalitetan u21 stoper ukoliko izborimo opstanak.
Koliko se sjecam prije 2 godine je imao par veoma dobrih utakmica za prvi tim i onda neka zajebana povreda.
Valjao bi nam pravo kvalitetan u21 stoper ukoliko izborimo opstanak.
Jedan grad, jedna ljubav!
-
- Kontakt:
Ko Slobodu ne voli, I pjesme joj ne pjeva, A drugom se divi, Ne treba da živi!
Šteta za juniore bolji su bili, ovaj Dakic bi mogao biti odlican igrac samo mu treba neko sposoban uz njega da ga uputi za dalje
"Pobjeda je blizu. Bit će opet naša BiH"
moSa bodaSlo
moSa bodaSlo
Odlicne predispozicije ima momak, na njemu je i ako bude srece da oko sebe ima strucne ljude uz koje ce napredovat. Moje misljenje je da bi mu trebala sezona u federalnoj gdje ce redovno igrat.
Nadam se da ta sezonu federalnoj nece bit ujedno i u Slobodi
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ
klasik je napisao/la: ↑03 maj 2023, 22:24Moje misljenje je da bi mu trebala sezona u federalnoj gdje ce redovno igrat.
Nadam se da ta sezonu federalnoj nece bit ujedno i u Slobodi

🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
Toj djeci treba poslije juniora bilo kakav seniorski fudbal, smijem se kladit da ode i u drugu federalnu ili prvu kantonalnu jednu sezonu da mogu puno toga nauciti, + naravano da rade individualno duplo vise.
Prema revizorskom izvještaju, Sloboda je na dan 31. decembar imala negativan neto kapital u iznosu od 4.986.420 KM, što je za 1,4 posto manje u odnosu na 1. januar 2022. godine.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Pitanje je, kako uz ovakav budžet za plate igrača, s obzirom da ne plaćamo njihovo dovođenje drugom klubu, mi kuburimo na zadnjem mjestu?Ukupni rashodi Slobode u 2022. godini iznosili su 1.629.476 KM, od čega je najviše novca otišlo na troškove plaća i ostalih ličnih primanja (1.096.211 KM).
1.100.000 godišnje za plate, mi bi se morali boriti za Europu.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Ispade plata jednog igraca 10, 15 hiljada. Onda je ovo jos veca sramota, toliko na plate dajes, a boris se za ostanakbaboedindzeko09 je napisao/la: ↑04 maj 2023, 12:49Pitanje je, kako uz ovakav budžet za plate igrača, s obzirom da ne plaćamo njihovo dovođenje drugom klubu, mi kuburimo na zadnjem mjestu?Ukupni rashodi Slobode u 2022. godini iznosili su 1.629.476 KM, od čega je najviše novca otišlo na troškove plaća i ostalih ličnih primanja (1.096.211 KM).
1.100.000 godišnje za plate, mi bi se morali boriti za Europu.

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- baboedindzeko09
- Kontakt:
A uzmi u obzir da nam je pola ekipe igrači na minimalnim platama, ovi naši juniori što su potpisivali ugovore dok su izlazili iz istih.

- Slatinash_7
- Kontakt:
Možda u ovo spada i dio poreskog duga koji se "vraća"..Plus to su bruto plate, znači odbiji nekih 300k godišnje na porez sigurno..svejedno SRAMOTA!
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
Imamo upravu ne daj Boze nikombaboedindzeko09 je napisao/la: ↑04 maj 2023, 12:54A uzmi u obzir da nam je pola ekipe igrači na minimalnim platama, ovi naši juniori što su potpisivali ugovore dok su izlazili iz istih.Ovdje bi SIPA imala posla pofino kad se ovako isčitaju podaci.

Neko podavno napisa da je prosjek plata oko 3-4 hiljade kod nas. Kako onda ovi nasi izvalise ovoliko na plate

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Na stranu sve, ali tuzno je da se nisu u stanju tumaciti relativno jednostavni podaci.
1.092.000 / 12 mjeseci = 91.000 mjesecno
90k mjesecno za plate i doprinose za igrace, strucni stab i par zaposlenika. To ni u Somaliji nije puno.
1.092.000 / 12 mjeseci = 91.000 mjesecno
90k mjesecno za plate i doprinose za igrace, strucni stab i par zaposlenika. To ni u Somaliji nije puno.
tuzlanska Sloboda
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Kako nije puno za igrače i stručni štab? Imao si "svoj" stručni štab, koji je sigurno radio za minimalac maltene (čisto sumnjam da je Jaha zarađivao nešto ozbiljnije od toga), pola ekipe su nam djeca koja su potpisivala ugovore izlaskom iz juniora i igraju isto tako zaminimalnu platu, dodaj tu i Delića, Varešanovića i Kurtalića koji isto ne igraju sigurno za nešto više od toga. Dakle dolazimo do toga, da ispada da "strance" (Vranješ i ostali) plaćamo po 10-15 000 mjesečno.
-
- Kontakt:
U ekipi nema igrača sa preko 2,5-3k mjesečno, 2 hiljade je nek je neki prosjek, 23 igrača puta 2 hiljade = 46 hiljada + stručni štab neka je po hiljadu svako (a nije prvi trener), ukupno 50 hiljada, par zaposlenika onako neka je eto od PRa, direktora, doktora, fotografa i šta ja znam čega već 10 hiljada, ukupno 60 hiljada mjesečno. 60 hiljada×12 mjeseci= 720 hiljada godišnje, plus porez od 300tinjak hiljada i poklopi se otprilike sa tim izvještajem gore.
Ko Slobodu ne voli, I pjesme joj ne pjeva, A drugom se divi, Ne treba da živi!
Postavljena je teza da sa ovim budzetom bi se trebali za Evropu boriti, a u biti kad se rasclani na igrace, trenere prvog tima, zaposlenike, vjerovatno i trenere OP to je zaista iznos koji nije vrijedan posebne paznje.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑04 maj 2023, 13:12Kako nije puno za igrače i stručni štab? Imao si "svoj" stručni štab, koji je sigurno radio za minimalac maltene (čisto sumnjam da je Jaha zarađivao nešto ozbiljnije od toga), pola ekipe su nam djeca koja su potpisivala ugovore izlaskom iz juniora i igraju isto tako zaminimalnu platu, dodaj tu i Delića, Varešanovića i Kurtalića koji isto ne igraju sigurno za nešto više od toga. Dakle dolazimo do toga, da ispada da "strance" (Vranješ i ostali) plaćamo po 10-15 000 mjesečno.
tuzlanska Sloboda
Frano Jelic sudi protiv Zrinjskog
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: VivaLaLiberta i 11 gostiju.