FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
49
20%
2. Borbu za Evropu
111
45%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
39
16%

Ukupno glasova: 247

Lynx
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Lynx » 03 maj 2023, 20:04

Zašto se klub ne oglašava, ne zaštiti svoje igrače?

Pitari kad su odigrali 1-1 sa Slogom, sutra odma se oglasili…

Sabrija je dokazana seljačina, gori je od cazinskog ljepotana…
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 03 maj 2023, 20:18

Lynx je napisao/la:
03 maj 2023, 20:04
Zašto se klub ne oglašava, ne zaštiti svoje igrače?

Pitari kad su odigrali 1-1 sa Slogom, sutra odma se oglasili…

Sabrija je dokazana seljačina, gori je od cazinskog ljepotana…
Zato sto ne znaju sta da napisu
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 10 apr 2024, 00:00, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 03 maj 2023, 20:26

Previse se svi gosti kofrce na Grbavici, poligon za dokazivanje svima je prelijepa dolina cupova.

Svi bi mi volili da imamo jednog mamica ili florentino pereza.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Napadac
Kontakt:

Post Postao/la Napadac » 03 maj 2023, 21:48

Gdje je ta silna uprava da se oglasi uhljupi mars iz Zelje , kako ga Vi vodite moze ga voditi bilo ko.
Igraci i strucni stab
Trenutno i Sloboda ima bolju formu od pojedinih curica u plavom dresu
Krpic
Hodzic
Jasarevic
Galic
Tribine dat nekom sansu ko nije igrao da vidimo na cemu smo za sledecu sezonu
Posto ce nam savez vjerovatno namontirat Sabriju "cetnika" Topalovica da nam sudi ni jedan igrac nebi smio pruziti ruku tom Zenickom cetniku.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 03 maj 2023, 22:49

Nije fer ni prema Edisu a ni prema Basicu nece biti.
Sva krivica ce otici na njih.

Inace nemam nista protiv uprava, nit pisem lose pa necu ni ovaj put ali ako ti je toplo mars iz kuhinje zasto si odlucio da budes Kuhar tj znaju svi kakva nam je situacija u klubu i da nas klub zele da uniste. Onda kad si dosao u taj klub s tom situacijom koja nije trenutna pa znas prolazno je bit ce bolje, proci ce ama jok nece proci samo nazadujemo.
Niko ni rijec da stane iza Coce vec stori opalili :?

Nemamo snage da se ovako borimo, finansiraju navijaci dosta akcija ali ako hocemo zdrav klub treba para. Koliko para toliko muzike. Gledaj ovog mirvica pitarskog kera on zvizne vici cetniku para i sarajevo ima ekstra sudjenje bara bara sa zlocincima iz bl.

Svi sire muda nad Željom, od jazavaca do muflona, seljadija posebno opanak im **** onaj ukaljani od balege.

Valjda se dohavizamo braco, inace ide sudbina celika polako al sigurno. Ode santos ode hodzic.

Imamo nase legende koje lupetaju gluposti nemaju pojma nista o situaciji, imas djecu kluba koji imaju repa npr Dzeko ali lipicaner dzeko je karinas obicni koji nema nikakvu povezanost nit ljubav za klubom.
Nek dzeki slavi bozic i ulaze u komsije. Moze i odigrati sa ibrom u ajduku.

Pis in midl ist ✌️
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 03 maj 2023, 23:05

Evo gledam Velez opet organizuje donatorsko vece, ulaz 1000 KM. Zasto se nasa uprava ne sjeti organizovat nesto slicno? Nema sanse da ne postoje imucni ljudi koji bi bili voljni pomoci klubu na taj nacin
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 03 maj 2023, 23:57

RajvoSA03 je napisao/la:
03 maj 2023, 23:05
Evo gledam Velez opet organizuje donatorsko vece, ulaz 1000 KM. Zasto se nasa uprava ne sjeti organizovat nesto slicno? Nema sanse da ne postoje imucni ljudi koji bi bili voljni pomoci klubu na taj nacin
Iznenadio bi se al ono bas posteno(negativno) koliko ih je malo..

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 04 maj 2023, 00:01

zeljovolimte je napisao/la:
03 maj 2023, 17:32
Virtu4l je napisao/la:
03 maj 2023, 15:45
zeljovolimte je napisao/la:
03 maj 2023, 15:12
Isti asrin primjenite na Amarovu upravu..
Nema se tu šta primjenjivati. Uprava koja je došla poslije Misimovića je dočekala praznu kasu, preplaćene igrače sa debelim ugovorima, nula maraka u dolasku, dug za istočnu tribinu i dugove prema bivšim igračima i trenerima od kojih nas je jedan koštao Evrope.

Nema tog spina koji će ovo gore izvrnuti i okrenuti na neki drugi mlin.

Ti me demantuj, daj cifre.
Trosis koliko imas. Probali su sa tim spinom na skupstini. Klub u godini u kojoj je preuzet pozitivno je poslovao. Ne kazem da su imali milione, ali Amara i co nije nuzda natjerala nego ih je pohlepa tjerala da ove otjeraju i preuzmu klub. Imali su dovoljno novca, cim su stigli obestecenja placati(Mujezinovic) i veoma dobre ugovore Zecu i ostalima dati.
Znali su sta preuzimaju, zasto su preuzeli ako nisu mogli izvuci pozitivno poslovanje?
Zasto nisu obezbjedili novac? Jel im Miske kriv za slucaj uplatnice? Nije Miske duzan Slavki nego Zeljo.
Klub je i u periodu Misketa zivio velikim dijelom od navijaca i evrope, sponzora.
Cak su i rezultatski mogli evropu bez problema uzeti, ne toliko lose stanje. Preuzeli su klub sa slozenom administrscijom, velikim brojem sponzora, i sad im kriv Miske jer im nije 5 miliona kesa ostavio.

Evo i sad upravu tjeramo jer nemamo adekvatan budzet. Ljudi bar dugove vracaju i prostru se koliko su dugi i siroki, nadam se da nece isplivati kad odu.

Nije valjda da neko trazi izgovore ljudima koji si ostali duzni svakom ali bas svakom igracu koji je dosao u njihovom periodu, koji su nam natovarali dugove Albi, EP, ViK, dobavljacima, rezultatski krah dozivjeli nizovi utakmica bez pobjede, novi poreski dug, zajebali reprogram..
Koliko ti firma ima na racunu u kojoj radis i cime se bavi?

Aha bavi se PVC(lupam) i imate 10miliona. Eto mene sa idejom kako uklopiti PVC u IT(lupam)...za tri godine skrsim vam sve para sto imate, ostavim urusen projekat bez ikakve ideje i nade za firmu, uredno naplatim sto je moje ..i odem.

Plus da vam kazem usput duzni ste 500k ovim menadzerima koje sam doveo da prave projekat

Da nije sve tako crno kazrm vam evo vam nova zgrada koju sam vam preko stranke izganjao da vam se napravi..o vasem trosku naravno.

Al boze moj pokuso sam sta da se radi..nije do mene..do ovog direktora je sto mi je samo 10 miliona ostavio..da je bilo 100 kad sam doso mozda bi i uspio nesto

Kad se izvadite iz govana i opet namaknete kakih para slobodno zovite, nemojte gledat ko je zadnji bio..pun sam ja ideja

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 04 maj 2023, 00:38

E cuj Dzeko phizda :puke:

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 04 maj 2023, 07:15

Vrlo teska situacija.Nema se rapa tj ne da nemaš nego dugovi,nema igraca da valja a ni da se proda,uprava da mi je Remza tamo nesto bi uradila a ne jednom u pola godine davat neka obavjestenja ko eto mi smo nesto radili.Navijaci vode klub ali nemoze se vise ovako.Kakve vise donacije i pozivni nego 24 sata da se radi na dovodjenju nekog sa lovom i bez ikakvih uvjeta.Ljudi kad je neko bolestan ne postavlja uvjete nego mu daj da ozdravi.Dakle hitno urgentno bez ikakvih preduslova nać nekog sa parama.HITNO.Kome ja pričam al eto ovako mi lakse mozda i bude neke koristi.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 04 maj 2023, 07:37

Pitanje za ljubitelje lika i djela Misketa :D Gdje je nestao poslije zadnjeg intervjua na Novoj? Jel se napravilo sta po tom pitanju?

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 04 maj 2023, 08:23

MrkiMedo je napisao/la:
04 maj 2023, 07:37
Pitanje za ljubitelje lika i djela Misketa :D Gdje je nestao poslije zadnjeg intervjua na Novoj? Jel se napravilo sta po tom pitanju?
Čekaju se pare od Amira da legnu, pa će Miske i Amar ponovo da pokucaju na vrata kluba. Sreća u nesreći je ta što je isti slučaj kao sa Šehićem. Prvo ćemo morati tužiti da bi dobili svoj dio.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 04 maj 2023, 08:54

Ma Miske lopinas. Satro posudjuje pare a samo gledaju kako ce investitore otjerati od.kluba. jer investitor kad hoće da uloži.pare ide revizija ozbiljna.
Šta mislite što Diglisic nije ulozio pare jer ga je Miske preko ovih druskana otjero. Slabo vi znate neke stvari to je ocigledno..

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 04 maj 2023, 11:27

Ma ja, lik imo nijet da ulozi 10+ mill, da pravi trening kamp, osvaja titule i onda ga jedan covjek otjera.
Tako bi onda i otisao cim ga prvi put vicine sudije pokopaju.
Nesto se desilo i izgleda da nikad necemo dobit odgovor sta.
Sto se tice ovih preostalih utakmica, ja bih Krizevca forsirao. Napadaci su nam poprilicno losi, vjerovatno ce otic svaki od njih a posto su nam sanse za Evropu skoro nikakve izvoli mali igraj skupljaj minute dokazi se.
Gasal isto tako, zagrijava se znaci oporavio se. Bujrum da aBd vrati formu.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 maj 2023, 11:46

Mamba21 je napisao/la:
04 maj 2023, 08:23
MrkiMedo je napisao/la:
Čekaju se pare od Amira da legnu, pa će Miske i Amar ponovo da pokucaju na vrata kluba. Sreća u nesreći je ta što je isti slučaj kao sa Šehićem. Prvo ćemo morati tužiti da bi dobili svoj dio.
Je li se to i sa Konyom moramo tužiti?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 04 maj 2023, 12:15

Raonffa je napisao/la:
04 maj 2023, 11:46
Mamba21 je napisao/la:
MrkiMedo je napisao/la:
Vjerovatno.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 maj 2023, 12:54

Mamba21 je napisao/la:
04 maj 2023, 12:15
Raonffa je napisao/la:
Mamba21 je napisao/la:

Vjerovatno.
Jesu cigani al' ima tu i do ugleda našeg kluba i lige, u qurcu bi ovako nešto uradili Dinamu naprimjer.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 04 maj 2023, 13:29

04.05.1992. - 04.05.2023.
Na današnji dan prije 31 godinu zapaljen je stadion Grbavica !!

Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, stadion Grbavica predstavljao je prvu borbenu liniju, a zapadna tribina (drvena), prenesena sa stadiona "6. april" sa Marijin Dvora prilikom same izgradnje stadiona, zapaljena je, dok je dio stadiona miniran.Zajedno s tribinom izgorjelo je i nestalo ukupno 316 pehara - 42 pehara predstavljala su trofeje fudbalera FK "Željezničar", a ostatak su bili trofeji ostali klubova iz Sportskog društva "Željezničar", koje je tada brojalo 14 klubova.

Ipak, neki pehari koji su bili u prostorijama kluba na Marijin Dvoru su sačuvani, pa i danas krase vitrine "plavog salona".

Oprosta i zaborava nema !!

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 04 maj 2023, 13:40

Čestitamo rođendan Branimiru Jelušiću, legendarnom fudbaleru Plavih. Jelušić je u dresu Želje odigrao 332 zvanične utakmice. 🔵⚪

"Moja želja je bila da nekada zaigram za Želju, jer sam još kao dječak navijao za ovaj klub. Sanjao sam da igram s Osimom i Smajlovićem i svoje sam snove ispunio. Moj ideal bio je i ostao Željezničar!"- Branimir Jelušić.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 04 maj 2023, 13:54

Raonffa je napisao/la:
04 maj 2023, 12:54
Mamba21 je napisao/la:
04 maj 2023, 12:15
Raonffa je napisao/la:

Vjerovatno.
Jesu cigani al' ima tu i do ugleda našeg kluba i lige, u qurcu bi ovako nešto uradili Dinamu naprimjer.
Pa sigurno da ima, ali eto kako je tako je.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Levin, Ramirez i 55 gostiju.