Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Budala i psihopata ce uvijek biti i ne mozes sprijeciti svaki slucaj ali boriti se protiv vrsnjackog nasilja i ograniciti pristup oruzju definitivno mozes. Na ovom konkretnom primjeru sta ima dijete od 13 godina da radi u streljani? Koji idiot je uopste to dozvolio maloljetnicima.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Moze sve ako si spreman dati vise $$$StevieG8 je napisao/la: ↑03 maj 2023, 17:56Budala i psihopata ce uvijek biti i ne mozes sprijeciti svaki slucaj ali boriti se protiv vrsnjackog nasilja i ograniciti pristup oruzju definitivno mozes. Na ovom konkretnom primjeru sta ima dijete od 13 godina da radi u streljani? Koji idiot je uopste to dozvolio maloljetnicima.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
-
- Kontakt:
Al bukvalno me to ne bi cudilo od Mitrovica i Marica, ti bolesnici su za pare sve spremni. I garantujem da bi to oborilo sve rekorde gledanosti na Balkanu, bez obzira sto svi pljuju zadrugu i paroveakisarajevo92 je napisao/la: ↑03 maj 2023, 17:36za 7-10 godina ulazi u neki srpski rijaliti kao glavna faca i mamac za cice
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Neko pukne na prvoj prepreci, dok drugi godinama trpe, ovisno opet o raznim faktorima.We often hear after a mass shooting that mental health is to blame.
However, a Columbia University research study found that of the 1,800 mass murders, only 8% of all mass shooters were diagnosed with a severe mental illness, such as schizophrenia or severe bipolar disorder.
"I think that most people will be surprised by this finding," said Dr. Ragy Girgis, with the Department of Psychiatry at Columbia University.
Girgis, who conducted the research, says it is possible some may not be diagnosed, but even then most with severe illness are less likely to be mass shooters.
"Mass murderers with psychotic illness are much less likely to use firearms, much more likely to use other methods," Girgis said.
His research, however, did find a larger percentage of mass shooters -- 25% -- suffered from less severe mental illnesses like depression and anxiety.
But that closely mirrors the general population.
"The goal was to figure out who mass shooters are," said Jillian Peterson, founder of The Violence Project.
Peterson and co-founder James Densley analyzed mass shootings all the way to 1966. Through years of research, they have identified four defining moments that most perpetrators experience on the way to a mass shooting.
The path of violence often begins with early childhood trauma.
At a young age, 42% of all mass shooters experienced physical abuse, sexual abuse, parental suicide, or were a victim of severe bullying.
Researchers say if unaddressed, later in life, the trauma can feed a perpetrator's rage.
The second step on the pathway to violence is a crisis:
A loss of a job, a breakup, a feeling of hopelessness.
In many cases, it's a suicidal crisis. Seventy-two percent of mass shooters were suicidal either before and at the time of the shooting.
Those suicidal thoughts lead to the third step, radicalization.
The Violence Project found perpetrators time and again search guidance -- going to the internet, reading manifestos of past gunmen, ending up in chat rooms where mass shooters are revered, and many then share their own plans.
Forty-four percent of mass shooters leaked their plans, often posting about it on social media.
The final stage is access to a firearm. According to the National Institute of Justice, 77% of mass shooters got their guns through a legal purchase, often gaining access close to the time of the shooting.
"We are not saying here's the checklist – if you have done this, this, and this – you are going to be a school shooter. But it's looking at these warning signs. What is the commonality? What do we see happening in these perpetrators' lives over and over and over again," Peterson said.
By knowing the pathway, Peterson and Densley say we now know where to intervene, adding that everyone has a role to play.
"If it's something like safe storage of a firearm at home if you have a teenager at home, or if it is something like reaching out with an act of kindness to somebody that you know is struggling. Or if you see something, saying something and reporting that so there is an intervention in place, we all play that role and mentor the young men in our lives to try and prevent this from ever happing again," Densley said.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 03 maj 2023, 18:12, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Parovi, Zdruga, Velja Nevolja, Kristijan Golubović, Serije Juzni Vjetar, Ubice mog oca itd.. sve u prajm terminima i ocekujes društvo bez ovakvih nemilih situacija! Društvo u Srbiji je definitivno otislo u neku stvar... peri se Vucicu ali za ovo si ti jedan jedini odgovoran!
Max Allegri
Na žalost šta god da je razlog tu djecu više ne vrati. Bez sistemskog pristupa i novog sistema vrijednosti u sluzbi prevencije sva druga prica je uzaludna. Sve ce se to povrsno sad odraditi, dok se ne poklope drugi uzroci koji ce dovesti do neke druge havarije, pa opet kuku. I to nebitno, bila prirodna ili drustvena havarija. Sad je stanje šoka, gdje će svi da daju svoje teorije, i na tome ce se zavrsiti, za mjesec, dva, a ovo ce se samo sjecati nekim clankom kad bude godisnjica. To smo mi, tako podneblje, takvi uslovi zivota, kultura. Nismo spremni da zivimo i da pratimo ovaj nacin zivota i milion problema koji ga prate. Samo se mozemo moliti Bogu da nas ne pogodi ono slijedece sto ce da eskalira.
Ima li veceg bolesnika od Vucica koji sazove pressicu i krene prepricavati njegovu izjavu koju je dao policiji i sta je ko htio mislio radio bla bla
EVO GA PRAVDA SAD TELEVIZIJE
EVO GA PRAVDA SAD TELEVIZIJE
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Pa sta je bilo 90ih? Rane, Vidimo se u citulji, isti taj Kristijan, rat, Arkan.. Pa je li ijedno dijete pucalo u skoli? Kriviti tv za ovo je apsurdno.Mig_Mig je napisao/la: ↑03 maj 2023, 18:11Parovi, Zdruga, Velja Nevolja, Kristijan Golubović, Serije Juzni Vjetar, Ubice mog oca itd.. sve u prajm terminima i ocekujes društvo bez ovakvih nemilih situacija! Društvo u Srbiji je definitivno otislo u neku stvar... peri se Vucicu ali za ovo si ti jedan jedini odgovoran!
Uostalom, koji je onda razlog istih ovih pucnjava sirom svijeta, da nemaju i oni Kristijana i zadrugu?
Trazite neki visi smisao u tome sto je neko maltretirano dijete puklo i pucalo u one koji su maltretirali. Sto rece momak gore, treba se zapisati kako je on imao pristup streljani sa 13 godina, a ne sta je gledao na tv-u. Nije sigurno zbog onih kurvi i retarda sa pinka pucao. Iako, da se ja pitam, prije bih zapalio zgradu pinka i hepija nego gledao ista na njima.
Ovo za test na narkotike u srednjim skolama je dobro
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
- numanumaye22
- Kontakt:
Vala 90ih bi bilo x puta gore kad bi se poredilo sa gledanjem TV, pa Arkan bio idol svakom drugom muskarcu, svake sedmice na pinku lik bio isto Vucic sad.dscile je napisao/la: ↑03 maj 2023, 18:19Pa sta je bilo 90ih? Rane, Vidimo se u citulji, isti taj Kristijan, rat, Arkan.. Pa je li ijedno dijete pucalo u skoli? Kriviti tv za ovo je apsurdno.Mig_Mig je napisao/la: ↑03 maj 2023, 18:11Parovi, Zdruga, Velja Nevolja, Kristijan Golubović, Serije Juzni Vjetar, Ubice mog oca itd.. sve u prajm terminima i ocekujes društvo bez ovakvih nemilih situacija! Društvo u Srbiji je definitivno otislo u neku stvar... peri se Vucicu ali za ovo si ti jedan jedini odgovoran!
Uostalom, koji je onda razlog istih ovih pucnjava sirom svijeta, da nemaju i oni Kristijana i zadrugu?
Trazite neki visi smisao u tome sto je neko maltretirano dijete puklo i pucalo u one koji su maltretirali. Sto rece momak gore, treba se zapisati kako je on imao pristup streljani sa 13 godina, a ne sta je gledao na tv-u. Nije sigurno zbog onih kurvi i retarda sa pinka pucao. Iako, da se ja pitam, prije bih zapalio zgradu pinka i hepija nego gledao ista na njima.

O čemu i šta priča ovaj lik 

I found freedom. Losing all hope was freedom.
Deca kme kme eh sad malo o tome kako sam zajebao kurtija i zapad
Naravno da država u kojoj na televiziji sa nacionalnom frekvencijom unuk zove dedu ratnog zločinca u opustenom razgovoru ima svoju odgovornost. Ne mozes promovisati zločine i zločince, mafijaše, narkomane, starlete i ostale napuknute likove a ne ocekivati poslijedice na drustvo.
Treba se baviti uzrocima, zasto je momak od trinaest godina tek tako odlučio da puca po razredu i to planski ? Zasto je u tom postupku nasao opravdanje? Zasto je dozvoljeno da neko u tim godinama ide po streljanama i puca na improvizirane mete?
Trinaest godina je njemu tek i to je najveći problem, kako je s toliko malo godina toliko polupan da uradi ovako nešto?
Treba se baviti uzrocima, zasto je momak od trinaest godina tek tako odlučio da puca po razredu i to planski ? Zasto je u tom postupku nasao opravdanje? Zasto je dozvoljeno da neko u tim godinama ide po streljanama i puca na improvizirane mete?
Trinaest godina je njemu tek i to je najveći problem, kako je s toliko malo godina toliko polupan da uradi ovako nešto?
Pratiš li kako ga ohladi ovaj sa Nove

I found freedom. Losing all hope was freedom.
Ovom se i nadao da sad krene prica jesam li ja i za ovo kriv to mu je omiljena
Ma i gore bilo, samo se djeca druzila nonstop pa si nekad donji nekad gornji (nekad te zezaju, nekad zezas, nekad nekog drugog, nejad budes bjen, nekad i ti nalupas itd i haj ) svatis da je to tako. Ovi se ne druze, ide u skolu u to okruzenje gdje vazda donji i pukne.numanumaye22 je napisao/la: ↑03 maj 2023, 18:34Vala 90ih bi bilo x puta gore kad bi se poredilo sa gledanjem TV, pa Arkan bio idol svakom drugom muskarcu, svake sedmice na pinku lik bio isto Vucic sad.dscile je napisao/la: ↑03 maj 2023, 18:19Pa sta je bilo 90ih? Rane, Vidimo se u citulji, isti taj Kristijan, rat, Arkan.. Pa je li ijedno dijete pucalo u skoli? Kriviti tv za ovo je apsurdno.Mig_Mig je napisao/la: ↑03 maj 2023, 18:11Parovi, Zdruga, Velja Nevolja, Kristijan Golubović, Serije Juzni Vjetar, Ubice mog oca itd.. sve u prajm terminima i ocekujes društvo bez ovakvih nemilih situacija! Društvo u Srbiji je definitivno otislo u neku stvar... peri se Vucicu ali za ovo si ti jedan jedini odgovoran!
Trazite neki visi smisao u tome sto je neko maltretirano dijete puklo i pucalo u one koji su maltretirali. Sto rece momak gore, treba se zapisati kako je on imao pristup streljani sa 13 godina, a ne sta je gledao na tv-u. Nije sigurno zbog onih kurvi i retarda sa pinka pucao. Iako, da se ja pitam, prije bih zapalio zgradu pinka i hepija nego gledao ista na njima.![]()
Ne znam sto napadaju svi Bubu i Jalu najednom.. Krivi su Edo Maajka i Saletova osveta, vidis da je i ovaj imao svoj popisdscile je napisao/la: ↑03 maj 2023, 17:55Prvi ja smatram da su Buba, Jala, Rasta i slicni smece od muzike koju jedino djeca mogu slusati.. ali kakva su to pisanja da zbog toga neko postane masovni ubica? O cemu vi pricate?
Radi se o jednoj individui koja je pukla i vjerovatno psihopata. Nije kriva ni zadruga, ni Jala, ni drzava za to.
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
- Centre forward
- Kontakt:
Ovaj s Nove ga patosir'o.
Po prvi put u 30 godina bavljenja politikom nije im'o dužu "stanku".
Po prvi put u 30 godina bavljenja politikom nije im'o dužu "stanku".
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Stvarno pitanje sa nove ga je unistilo
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.