admin je napisao/la: ↑03 maj 2023, 13:27
Veliki problem u školama, bar kod nas je što dijete koje neko/grupa maltretira prebacuju iz razreda u razred i iz škole u školu, kao da je on kriv. Znači, uzme te nasilnik na zub i još te škola proglasi debilom i problemom. Jer niko neće da se suoči s nasilnicima, lakše njega jednog proglasiti budalom, nego njih deset.
e zato ja ovdje na forumu s merakom te grupice eliminišem. I tačno to rade s ciljem da se ta osoba eliminiše, računaju lakše je riješiti jednog nego njih 10. Imam ih sad 4-5 na tapeti, samo čekam kad će nekog novog uzeti na zub, pa da im uručim trajnu ispisnicu. Bolje i to nego da ih onaj koga provociraju nađe i sam to rješava.
I veliki problem nastane sto kod nas nastavni kadar i skolski psiholozi ne rade stvari za koje su placeni, imam slucaj u svojoj familiji gdje je dijete doslo na ivicu da se ubije i nije islo u školu zbog maltretiranja. Sve je počelo na roditeljskom kad se saznalo da su mu se roditelji razveli , alapace matere od ostale djece na viber grupi krenule prozivati majku od tog djeteta, te su zasigurno prenijele i svojij djeci to . Malca su u potpunosti bili izopcili iz razreda proglasili ga sugavim, on se zalio razrednici , gurali ga po hodnicima, bacali mu knjige , ismijavali ga dok se presvlacio na fizičkom, prozivali ga po drustvenim mrezama, slikali ga dok bi odgovarao, mali nekoliko puta to prijavio uciteljima oni to sve pod tepih stavljali jer je to bila skola na finom glasu. Kasnije kad je doslo 5 do 12 svi se prali, niko nista ne zna , lafo popricali s njima oni se zakleli nece vise , da tad nije neko bio sa malim u stanu kad je izletio iz sobe u suzama i placu da se ubije pokazivajuci poruke sta su mu sve pisali ko zna da li bi to dijete dns bilo zivo. Mali od tada je presao u novu školu dijete procvjetalo upisao kosarku ide redovno na seanse da razgovara jer jos uvijek ima traume od tih posljedica.
Kod nas društvo u totalu je saljcki i papanski nastrojeno i onda takvi debili odgajaju monstrume i desavaju se ovakve situacije. Razumijem i ovo dijete ako mu je prekipilo jer ga jr bilo sramota reci sta mu rade i da mu je to bio jedini izlaz