Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

SMR187
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la SMR187 » 03 maj 2023, 13:08

Kupujte svi Jaline albume, streamuj i sharuj to sranje.
Ovaj TheWeekendXO mi je bas sumnjiv, onako fanatican tip
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 03 maj 2023, 13:10

Odličan učenik, naoružan tatinim pištoljem. Dobro neko napisa, treba i tatu ispitati. Ako ništa, da ga se priupita je li pištolj držao dostupnim kao cigare i upaljač.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 03 maj 2023, 13:14

Ova kita je napravila Nem... Kostu Kecmanovića.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 maj 2023, 13:15

rio_Ferdy88 je napisao/la:
03 maj 2023, 13:05
Njegov način, ako je to istina da je bio maltretiran, da uzvrati je bio ovo, jer drugačije nije znao niti bio naučen, neko drugi bi trpio i sebi nešto uradio, kao što je bio slučaj u Sarajevu prije par godina, sve je to individualno. Puno manje se maltretiraju djeca koja imaju neko društvo jer je puno lakše maltretirati nekoga ko je usamljenik, samac, posebno ako je grupa djece s druge strane, plus danas društvene mreže koje su samo pojačale to, obzirom da ta djeca javno sve objavljuju, imaju grupe po tim mrežama i tu je još lakše da to rade i nalaze žrtve.
Slažem se, ali maltretirana su i djeca koja su imala društvo, to sam lično vidio dosta puta. Jer nekad i ti nasilnici ne znaju da li imaju društvo ili ne, ili to društvo se ne želi miješati. U ovom slučaju, znalo se za problem jer je dijete prebacivano u drugo odjeljenje. Ali to nije nikakvo rješenje, i zakazali su u školi što ga nisu prebacili u drugu školu. Ali opet ne znaš da li su roditelji uopće željeli da se on prebaci u drugu školu. Uglavnom ne mogu se kontrolisati sve interakcije između djece, ali poslije je bitno da se nešto uradi. Ako se sazna o tome uopće.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

TheWeekndXO
Kontakt:

Post Postao/la TheWeekndXO » 03 maj 2023, 13:16

SMR187 je napisao/la:
03 maj 2023, 13:08
Uopste ne slusam Jalu i Bubu. Zabrinjavajuce je da ti kazes otvoreno da bi volio otici na koncert i "ubiti nekog". Ako stvarno imas takvo misljenje trebalo bi prijaviti sluzbama zaduzenim za to.

IndoMie
Kontakt:

Post Postao/la IndoMie » 03 maj 2023, 13:17

Otac je mozda saucesnik, veliku igru igra u ovome. Nemoguce da nije bio upucen u to da mu sincina zna gdje stoji oruzje. Kriminalci.
⚜️⚜️⚜️ Modra boja na bijelome platnu, šest ljiljana vezenih u zlatu ⚜️⚜️⚜️

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 03 maj 2023, 13:17

Ovakav slučaj se ne može spriječiti, nikakvim sklanjanjem pištolja i sličnog. Može se spriječiti maltretiranje u školi i nefunkcionalna i nasilje u porodici, a to se ne radi, i najčešće, kao što smo svi svjedoci, takvi slučajevi prođu nekažnjeno, niti sa usmenim ukorom. To se dešava kod nas, u Srbiji, svugdje na svijetu. Tabu tema je da se neko požali na psihički problem, svetogrđe je ako se požališ da imaš problema u porodici, ispadaš jado ako se požališ da te neko maltretira. Da bi se to donekle ispravilo treba svako od nas početi od sebe ane trežiti razloge na telviziji ili instagramu.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 03 maj 2023, 13:20

Ako se nakon prvog ovakvog slučaja ne poduzmu ozbiljne mjere (a iskreno sumnjam niti znam šta bi one bile), ovo će se nastaviti ponavljati i ući će u normalu kao što je Amerima ušlo.

A lud je ko misli da se ovo neće preliti i na nas, na sličnoj/istoj kulturi nam djeca odrastaju

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 03 maj 2023, 13:20

TheWeekndXO je napisao/la:
03 maj 2023, 13:16
SMR187 je napisao/la:
03 maj 2023, 13:08
Uopste ne slusam Jalu i Bubu. Zabrinjavajuce je da ti kazes otvoreno da bi volio otici na koncert i "ubiti nekog". Ako stvarno imas takvo misljenje trebalo bi prijaviti sluzbama zaduzenim za to.
Zovi 122 tu smo da pravimo djelo :kafa:
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 03 maj 2023, 13:22

Blejzer10 je napisao/la:
03 maj 2023, 13:20
Ako se nakon prvog ovakvog slučaja ne poduzmu ozbiljne mjere (a iskreno sumnjam niti znam šta bi one bile), ovo će se nastaviti ponavljati i ući će u normalu kao što je Amerima ušlo.

A lud je ko misli da se ovo neće preliti i na nas, na sličnoj/istoj kulturi nam djeca odrastaju
Kod nas je manje oruzja u opticaju. Ali sigurno da moze biti prekretnica za nesto gore, ne daj Boze.
Zadnja izmjena: DuljevinhoHaraldo, dana/u 03 maj 2023, 13:23, ukupno mijenjano 1 put.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 maj 2023, 13:23

Važno je u pravo vrijeme kod djeteta prepoznati bilo kakve znakove depresije.Konkretno u ovom slučaju momak je bio miran povučen i među najboljim učenicima u razredu i kao takav je obično idealan i prvi pik za maltretiranje.Ovo je očigledno dugo trajalo čim je premješten u drugo odjeljenje i smjenu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

IndoMie
Kontakt:

Post Postao/la IndoMie » 03 maj 2023, 13:26

Ako je bio maltretiran i prebacen u drugo odjeljenje, a bio je uzoran ucenik nesto tu smrdi. Nadajmo se da cemo saznati nesto vise.
Zadnja izmjena: IndoMie, dana/u 03 maj 2023, 13:26, ukupno mijenjano 1 put.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 maj 2023, 13:26

sljivo je napisao/la:
03 maj 2023, 13:17
Može se spriječiti maltretiranje u školi
Ne može se u potpunosti nikada iskorijeniti maltretiranje u školi. Možeš dovesti do minimuma ako se instalira video nadzor u svaku prostoriju škole. I opet ne možeš spriječiti verbalno nasilje. A oko škola ne možeš spriječiti ili negdje drugo. Maltretiranja u školama je uvijek bilo.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 03 maj 2023, 13:27

Veliki problem u školama, bar kod nas je što dijete koje neko/grupa maltretira prebacuju iz razreda u razred i iz škole u školu, kao da je on kriv. Znači, uzme te nasilnik na zub i još te škola proglasi debilom i problemom. Jer niko neće da se suoči s nasilnicima, lakše njega jednog proglasiti budalom, nego njih deset.

e zato ja ovdje na forumu s merakom te grupice eliminišem. I tačno to rade s ciljem da se ta osoba eliminiše, računaju lakše je riješiti jednog nego njih 10. Imam ih sad 4-5 na tapeti, samo čekam kad će nekog novog uzeti na zub, pa da im uručim trajnu ispisnicu. Bolje i to nego da ih onaj koga provociraju nađe i sam to rješava.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 03 maj 2023, 13:28

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
03 maj 2023, 13:22
Kod nas je manje oruzja u opticaju. Ali sigurno da moze biti prekretnica za nesto gore, ne daj Boze.
Gdje je manje oružja u opticaju? Pa danas kad uhapse nekog kriminalca, ili manju kriminalnu grupu od 2-3 osobe, nađu oružja toliko da komotno jedan MUP u nekom srednje veličine gradu može koristiti.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 03 maj 2023, 13:30

Blejzer10 je napisao/la:
03 maj 2023, 13:20

Ne mozes ovo nikakvim mjerama sprijeciti.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

IndoMie
Kontakt:

Post Postao/la IndoMie » 03 maj 2023, 13:31

Bundesliga je napisao/la:
03 maj 2023, 13:26
sljivo je napisao/la:
03 maj 2023, 13:17
Može se spriječiti maltretiranje u školi
Ne može se u potpunosti nikada iskorijeniti maltretiranje u školi. Možeš dovesti do minimuma ako se instalira video nadzor u svaku prostoriju škole. I opet ne možeš spriječiti verbalno nasilje. A oko škola ne možeš spriječiti ili negdje drugo. Maltretiranja u školama je uvijek bilo.
Sta znam, mi smo u skoli stalno imali neke prezentacije o drogama, alkoholu i slicnim stvarima. I jako malo nas se istim stvarima i odalo. Cak su se odlagali i neki regularni casovi da bi se u ta 2,3h pricalo o ovim gore temama i da bi se djeca sto vise edukovala i podstakla da zive normalan zivot bez gore navedenih stvari. Isto tako se mogu drzati neke prezentacije, debate, casovi, pa cak se i uvest taj neki predmet osnovnog vaspitanja i bontona, koji bi bio obavezan u svim skolama. To da postoji velika je vjerovatnoca da se ovaj slucaj danas ne bi desio. Sad da ti neko palamudi non stop o tome kako se trebas obratiti roditeljima ili psihologu ako imas neki problem koji te muci, o tome kako se u ovim situacijama mora misliti o sopstvenoj buducnosti, ali i o svim drugim kolegama, porodicama i tako dalje, zapitali bi se svi, pa tako i ovaj malac.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 03 maj 2023, 13:34

admin je napisao/la:
03 maj 2023, 13:27
Veliki problem u školama, bar kod nas je što dijete koje neko/grupa maltretira prebacuju iz razreda u razred i iz škole u školu, kao da je on kriv. Znači, uzme te nasilnik na zub i još te škola proglasi debilom i problemom. Jer niko neće da se suoči s nasilnicima, lakše njega jednog proglasiti budalom, nego njih deset.

e zato ja ovdje na forumu s merakom te grupice eliminišem. I tačno to rade s ciljem da se ta osoba eliminiše, računaju lakše je riješiti jednog nego njih 10. Imam ih sad 4-5 na tapeti, samo čekam kad će nekog novog uzeti na zub, pa da im uručim trajnu ispisnicu. Bolje i to nego da ih onaj koga provociraju nađe i sam to rješava.
Neki koji odgovaraju opisu iz tvog posta su se i na ovaj slučaj iz Srbije zgražavali, a nerijetko rade slične stvari na forumu.
Ono, mali je psihopata, debil, ovakav-onakav, a oni koji su na sigurnom - nisu psihopate.
Uz to se uglavnom radi o punoljetnim individuama.
Koševo Zapad

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 03 maj 2023, 13:35

Možeš spriječiti, prvo tako što roditelji paze gdje ostavljaju pištolje i oružje pod broj jedan. Mala digresija, skoro je u Brčkom dijete ubilo najboljeg druga iz neke puške šta je već bilo, i opet imaš "roditelje" koje drže oružje u kući. Drugo, možeš riješiti radionicama u kojima ne učestvuje Kristijan Golubović, akter kojekakvih filmova vidimo se u čitulji, kojekakvih emisija, čovjek koji ponosno svoju kriminalnu prošlost predstavlja po televiziji, internet emisijama itd itd. I treće, možeš spriječiti time što ćeš u svakoj školi imati psihologa koji će obavezno pričati sa svakim učenikom u školi na dnevnom nivou, znači to mora očigledno biti praksa u današnje vrijeme..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, JackW i 10 gostiju.