Horoz je napisao/la: ↑27 apr 2023, 13:47
Bajraktarević se izgleda probio u prvih 11, možda i najkvalitetnije ekipe MLS. To bi trebalo biti dosta za našu mladu selekciju. Nema potrebe gurati ga u U19, što ralno i ne bi trebao prihvatiti.
PS. Ovaj Aljoša Vasić iz Padove djeluje baš dobro. Jak, brz, dobra tehnika i završnica, ne bi me čudilo da na ljeto završi u Serie A. Neko ga je već spominjao, ima li kakve šanse da ga ulovimo (@ReX, @Brigadir)?
Aljosa ce da nastupa za reprezentaciju Srbije. Zavrsena prica i trosenje vremena. Provjerene informacije.
Sto se tice Esmira, vise puta sam ga spominjao. Jedan nas menadzer iz Amerike ga je nudio Sabicu dok je on bio selektor U17, na sta je Sabic odgovorio da mu taj covjek posalje informacije na mejl o Esmiru. I na tome je stalo. Nakon toga momak je impresionirao amerikance nakon kojeg slijedi poziv u njihovi nacionalni tim.
Ono sto je meni receni je da Esmir ima veliku zelju da nastupa za BiH ali da sa nase strane interes nikad nije postojao dok su u medjuvremenu amerikanci bas "zagrzli".
Vidio sam da je Belmin imao jedan telefonski razgovor s njim tako da kontakti sigurno postoji. Sta i kako i dalje ne znam, ali se iskreno nadam da ce nasi omladinski selektori doci tobe i da ce NFSBIH uraditi sve da se dovede pod nasu zastavu. Planiram obavit razgovor sa Belminom ove sedmice pa cu izmedju ostalog i pitat ga za Esmira.