Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
I ne treba da šutiš, jer je tvoje osnovno pravo da podigneš glas za ono što ti smeta. A ono što ćeš morati kad-tad shvatiti je da u prozapadnim društvima egzistencija gej parada, ateizma i vjere će biti na istoj ravnini i tretirati će se isto, kao jedne od tački u pravima čovjeka koju uređuje država ili zajednica ljudi. Moraš se pomiriti sa činjenicom da ima ljudi koji se ne slažu sa tobom i da morate živjeti zajedno u istoj državi, a ne možeš ih pustiti niz vodu, ni otjerati ni očistiti niti ćeš moći da im nametneš nešto kao što i oni tebi neće moći.
To je to druze, objasnio si sve.sljivo je napisao/la: ↑28 apr 2023, 16:24I ne treba da šutiš, jer je tvoje osnovno pravo da podigneš glas za ono što ti smeta. A ono što ćeš morati kad-tad shvatiti je da u prozapadnim društvima egzistencija gej parada, ateizma i vjere će biti na istoj ravnini i tretirati će se isto, kao jedne od tački u pravima čovjeka koju uređuje država ili zajednica ljudi. Moraš se pomiriti sa činjenicom da ima ljudi koji se ne slažu sa tobom i da morate živjeti zajedno u istoj državi, a ne možeš ih pustiti niz vodu, ni otjerati ni očistiti niti ćeš moći da im nametneš nešto kao što i oni tebi neće moći.
Naravno, samo zelim da glasam xa one koji nece dirati u Islam, ne zelim da mi se desava kao u Svedskoj da oduzmi dijete roditeljima jer ga uce da je **** grijeh.sljivo je napisao/la: ↑28 apr 2023, 16:24I ne treba da šutiš, jer je tvoje osnovno pravo da podigneš glas za ono što ti smeta. A ono što ćeš morati kad-tad shvatiti je da u prozapadnim društvima egzistencija gej parada, ateizma i vjere će biti na istoj ravnini i tretirati će se isto, kao jedne od tački u pravima čovjeka koju uređuje država ili zajednica ljudi. Moraš se pomiriti sa činjenicom da ima ljudi koji se ne slažu sa tobom i da morate živjeti zajedno u istoj državi, a ne možeš ih pustiti niz vodu, ni otjerati ni očistiti niti ćeš moći da im nametneš nešto kao što i oni tebi neće moći.
Hajmo onda nauciti osnove. Demokratija je vladavina naroda odnosno društva u okviru jedne drzavne zajednice. Vladaju oni koji imaju većinu.sljivo je napisao/la: ↑28 apr 2023, 16:16
Islamske zakone možeš zaboraviti u kontekstu priče nekog državnog uređenja ovdje. U demokratskom društvu 99% osoba neće glasati da mu se (karikiram) odsjeće ruka ako ukrade jabuku ili da ga se kamenuje ako zagrli djevojku. Ako živiš ovdje onda treba da tražiš šta može i kako da to imaš i za 100 godina, ili se trebaš odselit gdje je to aktuelno pa tamo da uređuješ ljude u tom smjeru.
Prde od 2018te kako Forto neće dati na džumu izaći. Evo, Forto bio i prošao, islam još nije zbrisan u Sarajevu.
Prije svega, sekularnost ne iskljucuje religioznost.
Poenta je da se uči da je grijehMohamedIhattaren je napisao/la: ↑28 apr 2023, 16:33sta ima veze sto je grijeh, primis ga u guzu, pokajes se i ides dalje![]()
Cak mislim nakon ovog fiaska da ce se napraviti blok SDA-DF-NES-SBIH I da je tu kraj svih ovih ojkisljivo je napisao/la: ↑28 apr 2023, 16:36Da, steta je vec nacinjena, ali da ne idemo dalje u havariju moramo nesto pametnije skontat. I ja sam kriv jer sam preglasavo druge pa tako polariziro drustvo gdje kao posljedicu imamo ovakve odluke koje su udarac maljem po tintari onih koji ni sami ne mogu da se dogovore i koji tako ispadaju jedini kocnicari. Jbg od necega se mora poceti, sda i podguzne muhe ce zaplatiti, al sta sad.
Trenutno korisnika/ca: VolimBiH96 i 7 gostiju.