I vise počeo da igra odbranu. Prije je samo naprijed išao. Danas ga bas komentator za odbranu hvaliBazinga12345 je napisao/la: ↑18 apr 2023, 23:37Zanimljivo kako je on u Milanu postao odličan na toj poziciji zadnjeg veznog.
Rade Krunić
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Rade Krunić
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Također sam razočaran zbog odnosa prema dresu i timu u Slovačkoj...želim vjerovati da je riječ o povredi i umoru bio. Koliko krivim njega, toliko i selektora koji ga takvog nije smio staviti u prvih 11.
Sto se tice Milana, drago mi je da je dokazao navijačima Milana da nije tuta i da je bitna karika, kako šampionske generacije, tako još više ove koja je izborila polufinale LP nakon skoro 20 godina.
Kad znaš da nema dileme da će biti starter u ovako bitnim utakmicama, onda znaš koliko je važan kotačić.
Bravo Rade i sretno...da budeš ponajbolji u polufinalu ali da ispadneš od Dzeke.
Sto se tice Milana, drago mi je da je dokazao navijačima Milana da nije tuta i da je bitna karika, kako šampionske generacije, tako još više ove koja je izborila polufinale LP nakon skoro 20 godina.
Kad znaš da nema dileme da će biti starter u ovako bitnim utakmicama, onda znaš koliko je važan kotačić.
Bravo Rade i sretno...da budeš ponajbolji u polufinalu ali da ispadneš od Dzeke.

- Romagnoli13
- Kontakt:
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Drago mi je zbog njega neopisivo, svaka mu čast. Od Foče i Prve lige RS do Milana i polufinala Lige prvaka, golemo.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
Klasika, kod nas su najbolji igrači uvijek bili meta navijača. Optuživani da se ne trude, da ne igraju, tjerani. Od Hasana do Radeta.
To više govori o nama i reprezentaciji, nego o tim igračima.
To više govori o nama i reprezentaciji, nego o tim igračima.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
Nacija koja je uspjela da napaljuje jednog Edina Dzeku, koji je realno svugdje u svijetu poznat kao jedan od najboljih na svojoj poziciji, nije nacija čiji se komentari trebaju uzimati za ozbiljno. Realno. Nama niko živ ne valja posle jedne greške
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Nije problem greška, problem je nezalaganje na terenu, Rade je u prvom poluvremenu protiv Slovaka više šetao nego što je trčao. I nije to prvi put, odigrao je i katastrofalno protiv Finske u Zenici kada je izviždan zajedno sa Pjanićem.
Kod nas je apsolutno svaki igrač u reprezentaciji imao katastrofalne utakmice, gdje su više mahali rukama i hodali nego što su trčali.
Ja ne znam da sam ikada gledao neku reprezentaciju čiji najbolji igrači su znali tako često odigrati ispod svakog nivoa. Nisu roboti, normalno da mogu odigrati lošu utakmicu (bilo je i takvih dosta), ali Pjanić, Džeko, Rade, Kolašinac, svi oni su znali imati katastrofalne utakmice, pa u svakom kvalifikacionom ciklusu nas "počaste" makar jednom sa takvom partijom.
Sa druge strane, kod nas postoji dio javnosti koji svaku kritiku upućenu igračima rezonuje na način da ih neko tjera, da je neko ljubomoran na njihov uspjeh, da ih neko ne voli i slične gluposti.
Yebote Modrić je Modrić, vodio Hrvatsku do srebra i bronze na zadnja dva SP-a pa ga opet mediji tamo znaju oderati kad odigra loše. Zamisli da on javno pred kamerama kaže navijačima, novinarima i javnosti "puno vi pričate" poslije neke pobjede, kao što je Pjanić ljetos uradio...
Kod nas je apsolutno svaki igrač u reprezentaciji imao katastrofalne utakmice, gdje su više mahali rukama i hodali nego što su trčali.
Ja ne znam da sam ikada gledao neku reprezentaciju čiji najbolji igrači su znali tako često odigrati ispod svakog nivoa. Nisu roboti, normalno da mogu odigrati lošu utakmicu (bilo je i takvih dosta), ali Pjanić, Džeko, Rade, Kolašinac, svi oni su znali imati katastrofalne utakmice, pa u svakom kvalifikacionom ciklusu nas "počaste" makar jednom sa takvom partijom.
Sa druge strane, kod nas postoji dio javnosti koji svaku kritiku upućenu igračima rezonuje na način da ih neko tjera, da je neko ljubomoran na njihov uspjeh, da ih neko ne voli i slične gluposti.
Yebote Modrić je Modrić, vodio Hrvatsku do srebra i bronze na zadnja dva SP-a pa ga opet mediji tamo znaju oderati kad odigra loše. Zamisli da on javno pred kamerama kaže navijačima, novinarima i javnosti "puno vi pričate" poslije neke pobjede, kao što je Pjanić ljetos uradio...
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Pogledajte onaj video od Krunica za markiranje igraca Napolija lik je nevjerovatan al sve neprimjetno odradjuje
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Previše se očekuje od ovog igrača, koji u Milanu ima limitiranu rolu i radi sta mu se kaže.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Pa upravo u tome i jeste Problem, u reprezentaciji sumnjam da ima neke konkretne zadatke, vec je vjerovatno samo ubacen u formaciju i od njega se ocekuje da uradi nesto, kao i od visce onomadDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑19 apr 2023, 18:30Previše se očekuje od ovog igrača, koji u Milanu ima limitiranu rolu i radi sta mu se kaže.
naprijed rejal
-
- Kontakt:
Raonffa je napisao/la: ↑19 apr 2023, 15:54Nije problem greška, problem je nezalaganje na terenu, Rade je u prvom poluvremenu protiv Slovaka više šetao nego što je trčao. I nije to prvi put, odigrao je i katastrofalno protiv Finske u Zenici kada je izviždan zajedno sa Pjanićem.
[/quote
![]()
Pametnom dosta..
Kod nas ljudi nisu u stanju da shvate prostu činjenuicu, da bh reprzentacija nije Milan, Bayern, Juventus ili barem lazio, i da igrači iz tih timova u reprezentaciji ne mogu igrati na tom nivou.
Tim prije što se ne radi o igračima klase Modrića i sl, nego o igračima sistema i zadatka, koji ne znaju improivizovati i rješavati utakmice. zato izgledaju izgubljeni i nezainteresovani. A nisu ni tipovi koji će teatralnim klizećim startovima, pljuvanjem i crvenim kartonima, kupovati publiku.
Tim prije što se ne radi o igračima klase Modrića i sl, nego o igračima sistema i zadatka, koji ne znaju improivizovati i rješavati utakmice. zato izgledaju izgubljeni i nezainteresovani. A nisu ni tipovi koji će teatralnim klizećim startovima, pljuvanjem i crvenim kartonima, kupovati publiku.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
[media]
[/media]
Zadnja izmjena: zgembo89, dana/u 19 apr 2023, 22:35, ukupno mijenjano 2 puta.

On moze postati vrhunski trener.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Kakvo čitanje igre, postavljanje, taktički perfektan, bravo Rade
Veći je problem što je većina navijača pa čak i sportskih novinara operisana od fudbala. Evo za Krunića, da Italijani nisu objavili ovaj video i objasnili svaku onu situaciju 99% navijača to ne bi primijetilo. Već na prvoj utakmici repke opet će se vrtiti komentari kao ovaj tvoj, da je on nezainteresovan ili šta već. On je igrač zadatka i u Milanu je samo jedna od karika a poredd sebe ima Tonalija, Girouda, Leaa, Diaza, Hernandeza. Kad dođe u repku ima Saničanina, Miličevića, Prevljaka, Cimirota i očekuje se da on igra i za njih. I svi će pljuvati Krunića ali će npr.Saničanim jednom uklizati na loptu koja ide u aut, unijeti su u facu protivniku i on će biti heroj. Jer od njega niko ništa ne očekuje ali će Krunića razapeti zbog identične igre kakvu je pokazao protiv Napolija preksinoć.Raonffa je napisao/la: ↑19 apr 2023, 15:54Nije problem greška, problem je nezalaganje na terenu, Rade je u prvom poluvremenu protiv Slovaka više šetao nego što je trčao. I nije to prvi put, odigrao je i katastrofalno protiv Finske u Zenici kada je izviždan zajedno sa Pjanićem.
Ne bih ja to iskljucivo pripisao to samo cinjenici da su vecina navijaca laici, a nazalost i prosjecan sportski novinar.obagol je napisao/la: ↑20 apr 2023, 15:29Veći je problem što je većina navijača pa čak i sportskih novinara operisana od fudbala. Evo za Krunića, da Italijani nisu objavili ovaj video i objasnili svaku onu situaciju 99% navijača to ne bi primijetilo. Već na prvoj utakmici repke opet će se vrtiti komentari kao ovaj tvoj, da je on nezainteresovan ili šta već. On je igrač zadatka i u Milanu je samo jedna od karika a poredd sebe ima Tonalija, Girouda, Leaa, Diaza, Hernandeza. Kad dođe u repku ima Saničanina, Miličevića, Prevljaka, Cimirota i očekuje se da on igra i za njih. I svi će pljuvati Krunića ali će npr.Saničanim jednom uklizati na loptu koja ide u aut, unijeti su u facu protivniku i on će biti heroj. Jer od njega niko ništa ne očekuje ali će Krunića razapeti zbog identične igre kakvu je pokazao protiv Napolija preksinoć.Raonffa je napisao/la: ↑19 apr 2023, 15:54Nije problem greška, problem je nezalaganje na terenu, Rade je u prvom poluvremenu protiv Slovaka više šetao nego što je trčao. I nije to prvi put, odigrao je i katastrofalno protiv Finske u Zenici kada je izviždan zajedno sa Pjanićem.
Mislim da je ok vise ocekivati od igraca Milana i da ce preuzeti drugu rolu za reprezentaciju, tj. preuzeti vise odgovornosti. Mislim da je ekstremno rijetko da su cak neki i world class igraci perfektno uigrani sa saigracima iz reprezentacije. To je logicno...dosta rotacija, nedovoljno zajednickih utakmica, treninga itd.
Legitimno je potpuno od igraca ocekivati da ce za reprezentaciju igrati vise srcem i samim tim se "zrtvovati" kada igra u dresu sa nacionalnim grbom. Nazalost kult reprezentacije je mrtav tako da ovo svakako ne pije vode.
Opet lijepo je da imamo jednog igraca zagarantovanog u finalu LP. Ali slabo ce nam to neke koristi donijeti.
@igrajlopte 🐦
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Brazzzoo123, denza, Google Adsense [Bot] i 63 gosta.