Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

numanumaye22
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la numanumaye22 » 27 apr 2023, 10:35

sljivo je napisao/la:
27 apr 2023, 08:24
alemsa je napisao/la:
27 apr 2023, 00:33
Sljivo drug konta uzmes lovu pa se povuces odes na Maldive i suncas se resto zivota. Ne ide to tako, kad si u tom, to je dovijeka, dok ne padnes ili te neko nerokne. Mogo je i Escobar stati nakon prvih 100 miliona otic zivjeti u Spaniju i libo ga tom logikom, ali ne ide to tako. Isto je to samo je kod ovih druga vrsta kriminala "legalna". Dok je oko vlasti ima stit.
Ne ide mi nikako da osoba koja ima milijarde, sjedi i gubi vrijeme radi pet milja, a ne sjedi niti se brine za silne milijarde kako da ih odrzava, kako da ih ulaze i razvija. On zbog svoje zauzetosti a kad je takav kapital u pitanju moze da gubi milione dnevno ukoliko ne vodi brigu. Ne ide mi nikako u glavu da osoba koja ima te novce, na racunima ili kako vec, zivi mojim zivotom, ono sjedi u nekoj selendri, i razmislja cime bi mogao sebe pocastiti, nekim telefonom, ili pojesti neko pecenje a godine prolaze, nit si vidio svijeta nit imas neke vece ciljeve, bilo oni neki humani bilo neki zavjeraski. Ili da je on to sve napljacko tolike pare, i on ih ima, pa ne smije otici u penziju da mu neki bivsi kolega sutra sa policijom ne bi zakucao na vrata da kaze hajd sad u muriju jer meni nisi dao ili da ono svi njegovi saradnici zadovoljni da mu titraju damu za dvije tri milje a on ima milijarde i to sve funkcionise, bez problema.

Ili ceka da ga odere inflacija a on bez brige sjedi negdje i zahebaje se sa Kiflom, Osmicom i slicnima.
Zivi on itekako dobro, kako ti ne mozes ni zamisliti. Pa kad je Tegeltija se javljao s Maldiva sa suprugom. Imaju stanove po inostranstvu. Djeca im studiraju isto tako po inostranstvu.

Pa onaj Causevic za carinu sto je bio ubapsen jos kad ikad, covjek klepio 2.5 milijardi, nasli mu samo 9 stanova u Sarajevu, a to nije mogao bez Covica i ostalih uradit, zamisli samo sta on ima onda? I sta bi sa tim slucajem? Smijesna neka kazna :rol:

Ti ne kontas da su bogatasi ljudi koji vecinom konstantno rade, ne prestaje se to eto jer ti imas kao para. Jer njima krasti znaci raditi. Zamislite samo sta su sve pokupovali i ulagali da se nikad nece ni saznat. Zar stvarno mislis da se oni hrane u parlamentu? :rol:

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 27 apr 2023, 10:42

CAGarfia je napisao/la:
27 apr 2023, 07:21
U BiH je nakon rata donirano od 14 do 20 milijardi KM, a pretpostavlja se da je između 6 i 8 milijardi završilo u džepovima nekoliko desetina moćnika umjesto u izgradnju BiH .Kako navodi internet portal “Sarajevo–iks”., posebna priča je i 700 miliona KM pristiglih samo za obnovu Srebrenice od kojih su povratnici imali malo koristi.

Član Predsjedništva RBiH Nijaz Duraković na maratonskoj sjednici Predsjedništva 10. 8. 1995. kaže: "Odavno mi govorimo oko tih nesretnih para. Na-rod o tome priča. Ne može niko Sarajevu začepiti usta... Postavlja se pitanje, Alija, da li novac koji se dobija, ukupan od donacija, prijateljskih zemalja, doista, treba da ide na račune Vlade ili negdje drugo." U raspravu se ubacuje Silajdžić: "Alija, dozvoli, molim te. Ljudi govore o drugom računu koji postoji. I ako treba, neka postoji. Ako treba da postoji, da se dogovorimo da postoji. Ali, ako sredstva idu tamo, ne može se onda Vlada kriviti što ih nema!"

Pitali su ga o ulozi Hasana Čengića u vezi sa novcem. Poznato je da je novcem namijenjenim za odbranu RBiH raspolagao lično Izetbegović i od njega imenovani Odbor od deset ljudi, što je Izetbegović, odgovarajući Durakoviću i Silajdžiću na pitanje gdje je novac, potvrdio: "Ne raspolaže Hasan Čengić, nego Odbor jedan"
I onda krenu pričati da je SDA oDbRaNiLa državu. :rol:
Eto vidis i onda kuknjava sto nam stranci vise ne ulazu i ne pomazu? Bi li ti realno ulagao svoje pare tu nakon sto se upumpalo toliko para a drzava toliko stangirala?

Pa s tim parama su mogli BiH komplet NA NOVO napravit. A ne da prodje covjek Mostarom i vidi i dalje rusevine od kuca i tragove od granata, po svakom skoro gradu u BiH. Halo ba, 31 godina od rata, trecina vijeka, pogledajte gradove u drugim zemljama sta se izgradilo i za koliko.

Tunel nisu u stanju iskopat ljudi. Nama sav nivo poplocat koju plocu da seljaci imaju setaliste i nabit neku zgradu gdje se po urbanistickom planu vidi da tu ne treba biti. I onda aj uj smog. Te iste zgrade, tj stanovi se kupe odmah, a 90 % prazni tokom citave godine.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 27 apr 2023, 15:24

Ode Ramo za ministra ocam :rol:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 27 apr 2023, 15:35

Drug sljivo zvuci ko da vjeruje Bakiru da zivi skromno i od penzije. Ceska sobarica :mrgreen:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 27 apr 2023, 15:43

rio_Ferdy88 je napisao/la:
27 apr 2023, 15:24
Ode Ramo za ministra ocam :rol:
Više bih Milenka Karišika volio vidjeti nego ovu ćelavu spodobu na ovoj funkciji.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 27 apr 2023, 15:49

sljivo je napisao/la:
27 apr 2023, 08:24
alemsa je napisao/la:
27 apr 2023, 00:33
Sljivo drug konta uzmes lovu pa se povuces odes na Maldive i suncas se resto zivota. Ne ide to tako, kad si u tom, to je dovijeka, dok ne padnes ili te neko nerokne. Mogo je i Escobar stati nakon prvih 100 miliona otic zivjeti u Spaniju i libo ga tom logikom, ali ne ide to tako. Isto je to samo je kod ovih druga vrsta kriminala "legalna". Dok je oko vlasti ima stit.
Ne ide mi nikako da osoba koja ima milijarde, sjedi i gubi vrijeme radi pet milja, a ne sjedi niti se brine za silne milijarde kako da ih odrzava, kako da ih ulaze i razvija. On zbog svoje zauzetosti a kad je takav kapital u pitanju moze da gubi milione dnevno ukoliko ne vodi brigu. Ne ide mi nikako u glavu da osoba koja ima te novce, na racunima ili kako vec, zivi mojim zivotom, ono sjedi u nekoj selendri, i razmislja cime bi mogao sebe pocastiti, nekim telefonom, ili pojesti neko pecenje a godine prolaze, nit si vidio svijeta nit imas neke vece ciljeve, bilo oni neki humani bilo neki zavjeraski. Ili da je on to sve napljacko tolike pare, i on ih ima, pa ne smije otici u penziju da mu neki bivsi kolega sutra sa policijom ne bi zakucao na vrata da kaze hajd sad u muriju jer meni nisi dao ili da ono svi njegovi saradnici zadovoljni da mu titraju damu za dvije tri milje a on ima milijarde i to sve funkcionise, bez problema.

Ili ceka da ga odere inflacija a on bez brige sjedi negdje i zahebaje se sa Kiflom, Osmicom i slicnima.
Ne interesuje ga 5 milja nego ga interesuje pozicija koja mu daje stit i da nastavi raditi sta radi bez problema. Normalno da mu nece taj zakucat na vrata kad i ovaj moze izcinkarit njega, to je lanac. Zvucis mi buraz kao da zivimo u dobu Al Capone koji je imao trash biznis i jos neke biznise (da pere pare logicno) i ti kazes ne ide mi u glavu, da lik koji ima toliku lovu, se bavi biznisom smeca i ubija ljude. Na kraju krajeva ni njemu nijedno ubistvo nisu mogli dokazati, niti kriminal pao je na porezu.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 27 apr 2023, 16:14

Za milione ne kažem da ih nema, za milijarde kažem, jer milion detalja ukazuje da ih nema. I kroz moju priču se provlači ta tema, jer me ništa ne uvjerava da ih ima. I kažem da neće zaglaviti nikakvog zatvora, bez obzira na kojoj poziciji bio, može se povlačiti ko Asim malo po sudnici i to je to. I naravno u vlasti je baš iz razloga, kao što i spominjete, što konstantno može da pribavlja neku korist, od koje i životari, ali puno sitniju od milijarde. Da ima milijarde morao bi imati bar hiljadu nekretnina ili desetine firmi kojim bi prao taj ukradeni ili tako dobijen novac. To je previše za osobu koja se prebija po parlamentarnim klupama, i koja je onog intelektualnog kapaciteta. Za Dodika sam se prevario kad sam rekao da ima desetak ili više miliona, on bi mogao imati do stoje, jer ima dosta onih nekakvih nekretnina, a ovi ostali političari, teško.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 27 apr 2023, 16:17

Imaju oni mnogo mnogo mnogo nekretnina i firmi koje nisu ni na njihovo, ni na porodično ime.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 27 apr 2023, 16:23

sljivo je napisao/la:
27 apr 2023, 16:14
Za milione ne kažem da ih nema, za milijarde kažem, jer milion detalja ukazuje da ih nema. I kroz moju priču se provlači ta tema, jer me ništa ne uvjerava da ih ima. I kažem da neće zaglaviti nikakvog zatvora, bez obzira na kojoj poziciji bio, može se povlačiti ko Asim malo po sudnici i to je to. I naravno u vlasti je baš iz razloga, kao što i spominjete, što konstantno može da pribavlja neku korist, od koje i životari, ali puno sitniju od milijarde. Da ima milijarde morao bi imati bar hiljadu nekretnina ili desetine firmi kojim bi prao taj ukradeni ili tako dobijen novac. To je previše za osobu koja se prebija po parlamentarnim klupama, i koja je onog intelektualnog kapaciteta. Za Dodika sam se prevario kad sam rekao da ima desetak ili više miliona, on bi mogao imati do stoje, jer ima dosta onih nekakvih nekretnina, a ovi ostali političari, teško.
Kako znas da nema? Nema sigurno na sebi nista, nije paglu. Na sebi nema ni auto :mrgreen: Ne ulazim koliko tacno ima, ali da je ozbiljna cifra, jeste sigurno. Sto sam plus sto mu je ostalo od babe, ili mislis da mu babo nije ostavio nista.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 27 apr 2023, 17:04

Utjecaj na nekoga i posjedovanje nečega nije isto. Bakir npr. ima direktan utjecaj na Bingo, preko njih su i kupili ove zastupnike PDA u TK. To opet ne znači da on posjeduje Bingo.
Novac je svakako samo broj, ja ne moram imati marke u životu ako ću svaki dan živjeti ko lord. Njihove sfere utjecaja su ogromne, zato se i koprcaju na vlasti toliki niz godina.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 27 apr 2023, 17:29

ArtemisFowl je napisao/la:
27 apr 2023, 17:04
Utjecaj na nekoga i posjedovanje nečega nije isto. Bakir npr. ima direktan utjecaj na Bingo, preko njih su i kupili ove zastupnike PDA u TK. To opet ne znači da on posjeduje Bingo.
Novac je svakako samo broj, ja ne moram imati marke u životu ako ću svaki dan živjeti ko lord. Njihove sfere utjecaja su ogromne, zato se i koprcaju na vlasti toliki niz godina.
Ne znam jebga eto onaj Nesic lik ima nekretnine u milionskom iznosu, nek je radio kao pajkan preko 20 godina i nek ima 5k platu ne moze to postici. Meni licno jedino kako je mogao doci do tog je da je bio povezan sa narkosima i pustao protok za dobre pare (nije sigurno pustao stoku), i sad dobio unapredjenje :rol:

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 27 apr 2023, 17:44

Je li ovo zbogom SDA? Nameci Smite!

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 27 apr 2023, 17:56

Christian Schmidt nametnuo odluke i odblokirao formiranje vlade FBiH
:bow: :salut:

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 27 apr 2023, 18:07

Tekashi je napisao/la:
27 apr 2023, 17:56
Christian Schmidt nametnuo odluke i odblokirao formiranje vlade FBiH
:bow: :salut:
Sa cijelom svojom porodicom sam glasao za ljevicu na izborima al ovo sto radi trojka je katastrofa!
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 27 apr 2023, 18:12

Imal smisla vise I izlaziti na izbore kad se moze ovako manipulisati po volji Svabe

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 27 apr 2023, 18:13

Svima ce nam biti bolje :yawn:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 27 apr 2023, 18:17

privremena odluka, znaci za 4 godine ukoliko budu drugi akteri - moze blokoda :lol:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 27 apr 2023, 18:21

Surreal je napisao/la:
27 apr 2023, 18:17
privremena odluka, znaci za 4 godine ukoliko budu drugi akteri - moze blokoda :lol:
Nece vise bit izbora
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 27 apr 2023, 18:26

:lol:
Surreal je napisao/la:
Tesko blokada, donio je odluku i o prijevremenim izborima ako ne bude vecine
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 27 apr 2023, 18:27

rio_Ferdy88 je napisao/la:
27 apr 2023, 18:26
:lol:
Surreal je napisao/la:
Tesko blokada, donio je odluku i o prijevremenim izborima ako ne bude vecine
Da, inače Hrvati glasaju za 10 stranaka pa možeš birati :mrgreen: Vodeći se takvom logikom, trenutna vlada koja će se formirati ostaje u mandatu i poslije 2026 a onda idu izbori do beskonačnosti.

Nadam se da ce 2026 propasti ove kvazi grupacije poput SDP-a, NiP, NS i ostalih proljeva koje pričaju o građanstvu a nisu makle dalje od Sarajeva i Tuzle.
Zadnja izmjena: thulkazal, dana/u 27 apr 2023, 18:35, ukupno mijenjano 3 puta.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 43 gosta.