Zivi on itekako dobro, kako ti ne mozes ni zamisliti. Pa kad je Tegeltija se javljao s Maldiva sa suprugom. Imaju stanove po inostranstvu. Djeca im studiraju isto tako po inostranstvu.sljivo je napisao/la: ↑27 apr 2023, 08:24Ne ide mi nikako da osoba koja ima milijarde, sjedi i gubi vrijeme radi pet milja, a ne sjedi niti se brine za silne milijarde kako da ih odrzava, kako da ih ulaze i razvija. On zbog svoje zauzetosti a kad je takav kapital u pitanju moze da gubi milione dnevno ukoliko ne vodi brigu. Ne ide mi nikako u glavu da osoba koja ima te novce, na racunima ili kako vec, zivi mojim zivotom, ono sjedi u nekoj selendri, i razmislja cime bi mogao sebe pocastiti, nekim telefonom, ili pojesti neko pecenje a godine prolaze, nit si vidio svijeta nit imas neke vece ciljeve, bilo oni neki humani bilo neki zavjeraski. Ili da je on to sve napljacko tolike pare, i on ih ima, pa ne smije otici u penziju da mu neki bivsi kolega sutra sa policijom ne bi zakucao na vrata da kaze hajd sad u muriju jer meni nisi dao ili da ono svi njegovi saradnici zadovoljni da mu titraju damu za dvije tri milje a on ima milijarde i to sve funkcionise, bez problema.alemsa je napisao/la: ↑27 apr 2023, 00:33Sljivo drug konta uzmes lovu pa se povuces odes na Maldive i suncas se resto zivota. Ne ide to tako, kad si u tom, to je dovijeka, dok ne padnes ili te neko nerokne. Mogo je i Escobar stati nakon prvih 100 miliona otic zivjeti u Spaniju i libo ga tom logikom, ali ne ide to tako. Isto je to samo je kod ovih druga vrsta kriminala "legalna". Dok je oko vlasti ima stit.
Ili ceka da ga odere inflacija a on bez brige sjedi negdje i zahebaje se sa Kiflom, Osmicom i slicnima.
Pa onaj Causevic za carinu sto je bio ubapsen jos kad ikad, covjek klepio 2.5 milijardi, nasli mu samo 9 stanova u Sarajevu, a to nije mogao bez Covica i ostalih uradit, zamisli samo sta on ima onda? I sta bi sa tim slucajem? Smijesna neka kazna

Ti ne kontas da su bogatasi ljudi koji vecinom konstantno rade, ne prestaje se to eto jer ti imas kao para. Jer njima krasti znaci raditi. Zamislite samo sta su sve pokupovali i ulagali da se nikad nece ni saznat. Zar stvarno mislis da se oni hrane u parlamentu?