Arsenal - Chat

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

bega_afc
Kontakt:

Re: Arsenal - Chat

Post Postao/la bega_afc » 26 apr 2023, 23:30

Marsal je napisao/la:
26 apr 2023, 23:26
bega_afc je napisao/la:
26 apr 2023, 22:53
Zašto Ris Nelson nema više minuta na terenu? Momak zaslužuje igrati minimalno 20-ak minuta po utakmici. Toliko je okretan i toliko problema pravi svojim kretnjama, nevjerovatno da nema veću ulogu u ekipi.
Zato što je odbio produžiti ugovor i na ljeto je free agent.
Zato što nije igrao, zato ga je i odbio. Tačno kad se sjetim koliko se Vilian forsirao, ovog momka ne mogu prežaliti.
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 27 apr 2023, 00:11

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 27 apr 2023, 00:19

Zbog toga je i Wenger propao, a i on ce izgleda. Ako se ne misli prilagodjavat, ovo ce mu bit najbolja sezona u karijeri.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 27 apr 2023, 02:02

Ma nije problem samo vecerasnja utakmica, nista bolje nisu izgledali ni na Anfieldu od gola Liverpula, nestali na terenu, West Ham ti se isto tako vrati utakmicu kasnije i onda ti mrtvi Soton zabije tri na Emiratesu, ocigledno da je ovdje najviše na psihološkom planu opet zakazala ekipa, pucaju pod pritiskom.

Nije lijepo izdvajati pojedinca ali Holding je odigrao toliko uzasno da je i Gabriela napravio levatom ovu tekmu. Lik je bar pet puta ispao negdje na cetrdeset metara od gola i ostavio autoput pozadi. Ne znam dali je to Arteta tako zamislio, da on juri van pozicije onog vikinga po terenu a ne može mu opepelit u duelu.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 27 apr 2023, 08:04

Marsal je napisao/la:
26 apr 2023, 23:26
bega_afc je napisao/la:
26 apr 2023, 22:53
Zašto Ris Nelson nema više minuta na terenu? Momak zaslužuje igrati minimalno 20-ak minuta po utakmici. Toliko je okretan i toliko problema pravi svojim kretnjama, nevjerovatno da nema veću ulogu u ekipi.
Zato što je odbio produžiti ugovor i na ljeto je free agent.
Ovo nema smisla. Zar nije u interesu klubu da osvoji sto vise bodova? Onda koristis najbolje igrace makar sutra napustili klub za dz. U njegovom slucaju, nije on najbolji igrac, ali je ocigledno jedini igrac s klupe koji moze nesto vise uraditi. ESR se recimo nije vidio, Eddie nije krilo, Trossard je svakako nepravedno izostavljen. Ostalo je sve tanko.
Celik!3,2,2.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 27 apr 2023, 08:08

chily-rz je napisao/la:
27 apr 2023, 02:02
Ma nije problem samo vecerasnja utakmica, nista bolje nisu izgledali ni na Anfieldu od gola Liverpula, nestali na terenu, West Ham ti se isto tako vrati utakmicu kasnije i onda ti mrtvi Soton zabije tri na Emiratesu, ocigledno da je ovdje najviše na psihološkom planu opet zakazala ekipa, pucaju pod pritiskom.
I onda Arteta nakon Liverpoola, pa nakon West Hama, protiv Southamptona krene sa istih 11 i nakon Southamptona protiv Citya krene sa istih 11.

Mozda sam previse kritican, ali je po meni ovo definicija onog Ajnstajnovog ludila. Sto u konacnici potvrdjuje i ovaj gore citat.

Razumijem da kod trenera mora biti odredjena doza tvrdoglavosti, ali je problem kad te ta tvrdoglavost kosta titula. U Wengerovom slucaju je to bilo oslanjanje na Almuniju i igranje bez klasicnog defanzivnog veznog, kod Artete ocigledno ovaj Papetov pristup "tesko se ulazi u prvih 11, a jos teze izlazi".
Celik!3,2,2.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 27 apr 2023, 11:51

Igre nemamo od 2.pol na Enfildu, i prvih onih 10 minuta na gostovanju kod WH.

Praktički mjesec dana se vadimo bez neke posebno okarakterisane igre, nikakav plan, ništa.

Pisali su pojedini ovdje da je to evidentno i da ne ulijeva nadu u ovaj pohod na titulu, ako se ne vrate protiv Celzija onda treba biti zahvalan i na 2. mjestu i odbraniti ga.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 27 apr 2023, 12:12

Igrali smo fantastičan fudbal, igrači su bili odmorni, nismo imali puno obaveza u ostalim natjecanjima jer smo FA kup rano ispali, EL se žrtvovala i jbg. Jednostavno od trenutka kad smo poveli 2:0 na Anfieldu ja se smijem kladit da je njima u glavi počela da se vrti misao sad smo favoriti, sad je pritisak na nama, moramo osvojit i onda se desio mentalni raspad u njihovim glavama. Očekivanja i pritisak su ih pojeli. Nisu zaboravili igrat fudbal u 4 utakmice nego su se jednostavno usrali i svemu su pristupili kao pichkice.

Ako Arteta želi ovdje napraviti ekipu koja može osvajati trofeje moraće bit nemilosrdan kao Pep. Svakog igrača koji nema pravo stanje uma nabit nogom taman da je pejgamber.

Kostur ima, na njemu je sad da pronađe 4-5 fudbalera sa stanjem uma kao što imaju Cityeve aždahe. Eto Akanji, Ake i slični su bolji od Gabriela, Zinchenka itd. Jesu krc, ali mentalno su 3 koplja iznad.

Ostaće gorak okus ali sezona je za mene generalno bila uspješna. Ni u najluđim snovima nisam očekivao lagan plasman u LP.

Valjda ćemo ljeto pametno odradit. I valjda će Arteta da malo pokupi Pepovog mentaliteta kad su u pitanju fudbaleri bez učinka.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 27 apr 2023, 12:16

Sam mora imati taj mentalitet da bi takvo sta mogao i uraditi, a nema. Covjek nije sposoban da se prilagodi bilo kome ili bilo cemu. Ne moze se 38 utakmica u ligi odigrati sa istih 11 i na isti nacin. Cak i da su svi zdravi, mora se rotirati i prilagodjavati protivnicima.

Sjetimo se kad su igraci "nagovorili" Wengera da igra na kontre protiv Citya, pa ih dobili na Etihadu. Zamisli kreten Arteta dodje da "kontrolise" igru i da ti lijevi bek bude centralni vezni, a to si, sto je najgore, vidio od Pepa protiv kojeg igras. Koja je to arogancija.
Celik!3,2,2.

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 27 apr 2023, 12:41

Pasteta mora sazrijeti kao menadzer ukoliko misli sta osvojiti. Zadnjih 5 utakmica ekipa se raspada a lik nista ne mijenja. Rotacija 0%, umor, psihicki pritisak, mladost su jos neke od stvari zasto se ova sezona nije mogla uzeti.
Najveci krivac: Arteta

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 27 apr 2023, 12:45

In game menadzment je los, plan B je los.

Ne mogu ga kritikivati za rotacije ali imao je Nelsona i Trossarda.

Ima dosta pozitivnih ali i dosta losih strana
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 27 apr 2023, 13:13

Tražio sam od Artete da spusti Odegarda da se lakše iznese lopta.
Uradio je to i onda je ribar ponovno sam sebi spakovao kontru,ok.
Nema kvaliteta u našoj 10 za to.

Zašto onda ne spustiš cijelu liniju dublje i ostaviš ribara i saku ili bilo koga da budu spremni na kontru?

Kako svaka akcija Citya počinje u polukontri a mi ne stvaramo šanse niti pravimo pritisak ?

Kako ti se to može desiti ? Ne razumijem onda.
Šta igramo mi u toj situaciji ?
Nagurali smo 10 igrača u 30m prostora i nemamo kontrolu nad više od 2 dodavanja ?

Kako to kao itko tko je gledao a gdje igrao nogomet ne primjetiš?
Ne radiš ništa povodom toga i puštaš da se Holding utrkuje po 30M sa Haalandom kojeg ni prime Ramos ne bi mogao ispratiti u tim situacijama.

To samo pokazuje da nisi dorastao svom poslu na najvećem nivou.
Puno gore ekipe i odbrane od naše su znali Cityu napravit probleme sa dubljim blokom a mi smo ovako uradili ono što njima najviše odgovara.

Što nije pogledao utakmicu Bayerna pa vidio da to ni dva WC stopera ne mogu igrati nego ih raznesu u takvim situacijama.

Korner na kojem niko nije zadužen za Stonesa.Bravo.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 27 apr 2023, 13:31

City u top formi, Arsenal u zadnjih pet jedva, ali smo zato otisli na Etihad da se nadigravamo i da igramo formaciju koju City fura. :problem:

Mislim meni ovaj poraz jucer nije tesko ni pao. Jasno je bilo i na pola sezone da je City favorit, da imaju prvu ekipu jacu, a uz to imaju neuporedivo bolju sirinu.

Ono sto meni ide na zivce jeste sto mi se cini da cak Arteta i ima bolju sirinu, to ne bi koristio. Imamo dva krilna igraca "u formi", ali su na klupi. S tim, ako je ko citao Arsenal-Maniu pa tamo o Nelsonu, da je to ustvari igrac koji bi proigrao na poziciji Odegarda ili eventualno Xhake, OPET dvojica igraca koji nisu u formi. I opet mi sve to nije problem protiv Citya, ali mi je problem protiv Southamptona i West Hama, cak mi je i Liverpool ok, bod je ok, ali ove dvije su katastrofa, a izgubili smo bodove cisto na greske Artete, tj. tvrdoglavost. I onda jos kaze "moramo vjerovati u ono sto nas je dovelo do ovdje", a zaboravlja da nas je to u prethodne tri utakmice dovelo da izgubimo 6 od 9 bodova i da na jedvite jade sacuvamo bodove kod Liverpoola i osvojimo protiv Southamptona.
Celik!3,2,2.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 27 apr 2023, 14:10

Ma nije poenta u tome sto se Arteta ne zeli prilagoditi drugima nego to sto ti ekipa primi sedam golova u tri utakmice, tri gola od mrtvog Sotona i ti par dana kasnije ides da se nadigravas sa Cityem i ako je evidentno da je ekipa u kanalu. Nisi se prilagodio trenutnom stanju svoje ekipe koja je vec par utakmica defanzivno itekako ranjiva.

Opet kazem ne znam ko je dao instrukcije Holdingu da onako visoko izlazi na Halanda, to moze raditi Saliba koji ima snagu i inteligenciju za takvo nesto ali ovaj evidentno ne može. Naravno kad primis gol u tako ranoj fazi protiv City-a da je to teska situacija za ekipu koja i onako ima naruseno samopouzdanje.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 27 apr 2023, 14:14

Mogli ste ih malo više namučiti, a ne biti trening partner i podizati samopouzdanje za završnicu sezone :( :mrgreen:
Koševo Zapad

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 27 apr 2023, 14:15

Izostanak Salibe je skrsio ovu ekipu na svim mogucim frontovima.

Arteta je dokazao da kada bi mu se dali superstar igraci da bi iznio sezonu na visokom nivou.

Bez klasnih igraca na svakoj drugoj poziciji, nece on moci nista previse uraditi.

Saliba je tu igra se na vrhunskom nivou, nema Salibe i nema adekvatne zamjene, kapitulacija.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 27 apr 2023, 14:28

Ovdje je takvo mišljenje ko da smo mi prime Real Madrid, a City zapravo kvalitete ko Arsenal. Ljudi na okupu godinama, imaju beskonačno velik budžet, u zadnjih 5 godina uzeli 4 titule i sama činjenica da se u ovom dijelu sezone borimo sa njima je golema. Pa na 8 ili 9 pozicija od prvih XI oni imaju skoro pa duplo boljeg fudbalera jbt.

Ok ima greške, titula je bila up for the grabs ali nismo uzeli i Bože moj. Teško da će je više iko i uzet dok je Pep tu i dok ima neograničen budžet.

Iduće sezone opet idemo lagano po top 4, možda se dobro pojačamo, možda uz malo sreće napravimo dobar rezultat u Ligi Prvaka.

Ekipa napreduje i to je bitno. Imamo sistem, imamo glavu i rep. Greške će se ispravljati u hodu, nove će se praviti. To je fudbal.

Meni je samo drago da vidim i samokritiku i veliku želju za napretkom, ne samo od trenera i fudbalera nego i od čitave strukture kluba.

Da ne budem patetičan sam fakat sam zadovoljan sezonom. Nije bila sa trofejima ali je udarila ozbiljne temelje.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 27 apr 2023, 15:16

Marsal je napisao/la:
27 apr 2023, 14:28
Ovdje je takvo mišljenje ko da smo mi prime Real Madrid, a City zapravo kvalitete ko Arsenal. Ljudi na okupu godinama, imaju beskonačno velik budžet, u zadnjih 5 godina uzeli 4 titule i sama činjenica da se u ovom dijelu sezone borimo sa njima je golema. Pa na 8 ili 9 pozicija od prvih XI oni imaju skoro pa duplo boljeg fudbalera jbt.

Ok ima greške, titula je bila up for the grabs ali nismo uzeli i Bože moj. Teško da će je više iko i uzet dok je Pep tu i dok ima neograničen budžet.

Iduće sezone opet idemo lagano po top 4, možda se dobro pojačamo, možda uz malo sreće napravimo dobar rezultat u Ligi Prvaka.

Ekipa napreduje i to je bitno. Imamo sistem, imamo glavu i rep. Greške će se ispravljati u hodu, nove će se praviti. To je fudbal.

Meni je samo drago da vidim i samokritiku i veliku želju za napretkom, ne samo od trenera i fudbalera nego i od čitave strukture kluba.

Da ne budem patetičan sam fakat sam zadovoljan sezonom. Nije bila sa trofejima ali je udarila ozbiljne temelje.
:tokralju: Jedini koji nesto smisljeno ovdje napise.

Jbte znam da nam je svima zinulo dupe nakon ovakve sezone ali se pretijeruje u pljuvanju sada sve i svakoga.

Prvo ni Arteta nije Anceloti. Mlad trener koji jos ima svoje mane i nedostatke. Da ne pricam i strah i kompleks od ucitelja pa se redovno gubi tu. Ali napreduje i to je najbitnije... Kad se sjetim kako je to na pocetku izgledalo kad smo svi govorili Arteta out pa vaskrs prosle sezone kad nam je LS za dlaku izmakla i sad ove...
Mislim zaborvalja se ona izjava i njega i Edua pre pocetka sezone da smo tek na pola procesa.

A kad se vec prica kako pucaju pod pritiskom, sto je u jednu i ruku normalno, najmladja smo ekipa lige. I dok se prozivaju razni igraci kako svi zaborave da spomenu Parteya. Jedini koji se tu moze nazvati WCom a od Liverpoola izgleda ko Xhaka iz zlatnih dana. On je prvi pukao...
Ali nebitno. Sezona je konacno bila da se uziva u njoj i da se ne propustaju utkamice ko zadnjih godina. Nakon toliko vremena radujem se ljetu i znam da ce ojacati ekipu dovoljno da sledece sezone budemo jos opasniji...
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 27 apr 2023, 15:47

Drugovi moji nama titulu nije uzeo City nego West Ham i Soton, tu ne možemo govoriti o manjku kvalitete. Nije tragedija izgubiti od City-a sinoc na Etihadu ali jeste izgubiti 11 ligaških utakmica u nizu od njih, to nije ni jedna druga ekipa uspjela. Tragedija je primiti na svom terenu tri gola od Sotona koji je to ove sezone uradio jedino jos na gostovanju treceligasu u kupu.

Ne možemo pobjeći od toga da ekipa ima mentalnih ograničenja i da tu nije bitan sam kvalitet ekipe nego u glavama. City jest jaci od nas ali ne toliko da nas melju kao sinoc i na tim stvarima se mora raditi.

Cinjenica da ne smije biti ni sentimentalnosti, ko nije dovoljno dobar za tvoje planove zahvali mu se i to je to, nismo samo mi na forumu poceli pricati o tituli, to su radili izmedju ostalih i Arteta i igraci.

Isto tako klub mora imati najviše moguce ambicije jer sve drugo nema smisla, boriti se za top4 ima smisla ako si prethodno zavrsio sedmi na tabeli pa zelis neki iskorak. Arsenal je napravio vjerovatno iskorak da na kraju zavrsi kao viceprvak i nema razloga da se i naredne sezone ne razmišlja u kontekstu titule. Malo ko bi ovdje i navijao za ovaj klub da Wenger nije sastavio sampionsku ekipu da se ne lazemo.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 27 apr 2023, 19:15

Gunner4 je napisao/la:
27 apr 2023, 15:16
Marsal je napisao/la:
27 apr 2023, 14:28

:tokralju: Jedini koji nesto smisljeno ovdje napise.

Jbte znam da nam je svima zinulo dupe nakon ovakve sezone ali se pretijeruje u pljuvanju sada sve i svakoga.

Prvo ni Arteta nije Anceloti. Mlad trener koji jos ima svoje mane i nedostatke. Da ne pricam i strah i kompleks od ucitelja pa se redovno gubi tu. Ali napreduje i to je najbitnije... Kad se sjetim kako je to na pocetku izgledalo kad smo svi govorili Arteta out pa vaskrs prosle sezone kad nam je LS za dlaku izmakla i sad ove...
Mislim zaborvalja se ona izjava i njega i Edua pre pocetka sezone da smo tek na pola procesa.

A kad se vec prica kako pucaju pod pritiskom, sto je u jednu i ruku normalno, najmladja smo ekipa lige. I dok se prozivaju razni igraci kako svi zaborave da spomenu Parteya. Jedini koji se tu moze nazvati WCom a od Liverpoola izgleda ko Xhaka iz zlatnih dana. On je prvi pukao...
Ali nebitno. Sezona je konacno bila da se uziva u njoj i da se ne propustaju utkamice ko zadnjih godina. Nakon toliko vremena radujem se ljetu i znam da ce ojacati ekipu dovoljno da sledece sezone budemo jos opasniji...
Haha šta ližeš čovjeku pak kad 8 od 10 ovo govori :D :D

Pa i Takav Party je pao jer pored njega nije igrao spreman Xhaka i jer Odegard ne igra ispod pola centra.
Iza njega dva stopera koja ne mogu reagirati na njegovu grešku jer nisu sigurni jedan u drugog i onda dobiješ DMFa koji igra sam za sebe u veznoj liniji,bez da mu iko priđe i rastereti ga.
Debil odegard mu vječno daje kratke lopte i lomi ga da ispadne ili da uđe u faul,tako smo 2 gola primili.

Protiv Sotona i West hama im ne priznajem tu mladost i pritisak.
To je sramota i ako u te dvije utakmice nemaš muda da gradiš karatker gdje ćeš ga napraviti ?

Ostat ćeš uvijek takav onda.

Odgovori

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.