Slažem se sa tobom, pogotovo za golmane. Muminoviću se produžio ugovor i očigledno se na njega sljedeće sezone računa kao na jednog od desnih bekova. Jedina stvar u kojoj se ne bi složio je status Nedima Hadžića. Treba ozbiljno porazgovarati sa momkom i vidjeti u čemu je problem. Niko me ne može uvjeriti da je lik koji je bio jedan od najboljih strijelaca ove lige u lošijoj ekipi od naše, loš igrač. Pogotovo što mu je tek 24 godine. Mislim da on može biti baš dobra opcija za drugog napadača, jer će i Haskiću nekada trebati odmor, a možda ćeš nekada početi sa obojicom naprijed. Ako nije skup i ne izlazi iz budžeta, ja bi ga ostavio...killafrommanilla je napisao/la: ↑27 apr 2023, 12:23Sto se golmanske pozicije, tu smo odlično pokriveni, s tim da bih ja dao odriješene ruke Slaviši da može da ide ako misli da se ne može izboriti za broj 1. Uz naravno prigodno opraštanje, jer Slaviša nas je zadužio. A kao drugi i treći golman, definitivno Nanić i Ribić. Sarajevo to godinama radi s golmanima i evo sad će im Kovačević donijeti pare.
Odbrana: Hrkać, Zvonić, Bajrić (19god tek, treba takva opcija u odbrani) i Zeljković (ukoliko se nije zasitio). Vidjeti u kakvom je stanju Pavić (mislim da ćemo teško korektnijeg beka naći za naše standarde). Ovo ostalo: Domić, Čuković, Karamarko from hospital, Muminović (izlazi iz u21) sve razriješiti ugovora.
Veza: Hasanović, Halilović (vidjeti fizičku spremu), Vehabović, Anđušić, Šikalo, Lauš. Ostalo sve otjerati. Wallace, Mućaj, Blagojević, Pršeš (najviše mi je njega žao jer može igrati na vrhunskom nivou, ali mu je voljni momenat u qrcu), Dejanović - raskid.
U napadu ostaviti Leaia i Haskića i probati naći normalna rješenja. Hadžić, Pličanić, Sijamija out ili možda ostaviti Sijamiju jer je zaštićeno godište.
To je ukupno 12 ili 13 igrača od kojih ja računam da će ih 5 biti rotaciono, znači ne za prve postave. I računam da će tu biti i zasićenja i momaka kojima treba izaći u susret ako žele vani (Zeljković, Vehabović, Anđušić, Bogdanović).
Ova sezona je bila sezona "rezanja troškova" i kao takva je rezultatski i više nego odlična. Sljedeća mora biti unaprijeđenje postojećeg kadra, odnosno poboljšanje kvalitete i gađanje igrača koji su ti potrebni, jer pogoditi 3 od 9-10 igrača nije neki uspjeh, kao što smo uradili ovaj rok. To je po meni puno veći teret.
RŠD Velež Mostar
Re: RŠD Velež Mostar
City of sunshine... MUSVDG
Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar
Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan
F1 driver: Juan Pablo Montoya
-
- Kontakt:
Nije se ni mogao bolji zimski prelazni rok odraditi s obzirom na siromasno trziste kada su slobodni igraci u pitanju. Sa nekim smo pogodili sa nekim ne i ovo dokle smo dobacili je super sa cim raspolazemo. Slozio bih se sa kilamanila za igrace koje treba ostaviti. Borimo se trecu godinu za nesto i sto se mene tice neka nam narednih 50 godina ovako lose bude sa nesposobnim ljudima u upravi 

Meni se čini da je ovaj debil Kadrić, njemu je ista priča o hausmajstorima. Apelujem na moderaciju da briše ovo go.vno.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
Ma neki roditelj nekog anitalenta kojem su svi krivi sto mu "Ronaldinho" nije uspio i sto ne zivi od fudbala. 

Nepismena budala soliš pamet svima na forumu.Zemi10 je napisao/la: ↑27 apr 2023, 12:20I šupalj zub boli.Da ti glava sluzi samo sisanja i lične karte dokazao si a ista da imam u njoj malo bi i shvatio nešto.Nisam roditelj djeteta koji ima veze ikakve oko omladinskog pogona i mali nikada nije bio u Veležu niti ce biti dok su ovi treneri u klubu papa bibi tutu
Nedavno je potvrdio o kome se radi,a sada sam sebe demantuje.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."
Jeste, ovo je definitvno on. Trebao bi malo napisati kako je pričao da ne želi tužiti klub, a ustvari se jeo što nema papire za tužbu.
Zadnja izmjena: ra1981, dana/u 27 apr 2023, 12:56, ukupno mijenjano 1 put.
- oldschool72
- Kontakt:
Ja bih bio za radikalnije promjene, jeste da je riskantnije ali etokillafrommanilla je napisao/la: ↑27 apr 2023, 12:23Sto se golmanske pozicije, tu smo odlično pokriveni, s tim da bih ja dao odriješene ruke Slaviši da može da ide ako misli da se ne može izboriti za broj 1. Uz naravno prigodno opraštanje, jer Slaviša nas je zadužio. A kao drugi i treći golman, definitivno Nanić i Ribić. Sarajevo to godinama radi s golmanima i evo sad će im Kovačević donijeti pare.
Odbrana: Hrkać, Zvonić, Bajrić (19god tek, treba takva opcija u odbrani) i Zeljković (ukoliko se nije zasitio). Vidjeti u kakvom je stanju Pavić (mislim da ćemo teško korektnijeg beka naći za naše standarde). Ovo ostalo: Domić, Čuković, Karamarko from hospital, Muminović (izlazi iz u21) sve razriješiti ugovora.
Veza: Hasanović, Halilović (vidjeti fizičku spremu), Vehabović, Anđušić, Šikalo, Lauš. Ostalo sve otjerati. Wallace, Mućaj, Blagojević, Pršeš (najviše mi je njega žao jer može igrati na vrhunskom nivou, ali mu je voljni momenat u qrcu), Dejanović - raskid.
U napadu ostaviti Leaia i Haskića i probati naći normalna rješenja. Hadžić, Pličanić, Sijamija out ili možda ostaviti Sijamiju jer je zaštićeno godište.
To je ukupno 12 ili 13 igrača od kojih ja računam da će ih 5 biti rotaciono, znači ne za prve postave. I računam da će tu biti i zasićenja i momaka kojima treba izaći u susret ako žele vani (Zeljković, Vehabović, Anđušić, Bogdanović).
Ova sezona je bila sezona "rezanja troškova" i kao takva je rezultatski i više nego odlična. Sljedeća mora biti unaprijeđenje postojećeg kadra, odnosno poboljšanje kvalitete i gađanje igrača koji su ti potrebni, jer pogoditi 3 od 9-10 igrača nije neki uspjeh, kao što smo uradili ovaj rok. To je po meni puno veći teret.
Golman: Hadzikic , kao backup (Nanic, Ribic)
Odbrana: Hrkac za mene jedini koji ima kvalitet za standardnih 11 , ovdje treba novi dobar stoper(zvona kao backup), dva nova beka(bajric i pavic backup) zeljkovic neznam hoce li ostati, sve ostalo zesca buranija i raskinuti ugovore , osloboditi budzet za place
sredina: Lauš, šikalo(za mene je tarik u zadnjih par utakmica bio jedan od aktivnijih i upadnijih, mislim da mu treba dati vremena, (Andjusic i Vehabovic kao backup i rotacija ) znaci jedan ili dva nova za sredinu terena(odlazak radovca se osjetio itekako) ostatak arivederci i zahvaliti im se
napad: haskic cement, ovdje po meni jos dva dobra ofenzivna krila dovesti (sijamija backup jer je mlad) Leai poslati negdje na kaljenje u federaciju mislim da ima potencijal, ostatak razrijesiti duznosti.Molit boga cijelu sezonu da se Haske ne povrijedi jer pravu zamjenu za njega nemamo
Velež do groba
Ovdje je razotkriven
Espiritosanto je napisao/la: ↑06 apr 2023, 21:59Ovaj mi lik ako nije slagao godine u onom jednom postu i opis odgovara jednom našem liku iz grada.
Ovako piše komentare po fb,isti stil pisanja i gramatike,još kad spomenu Ibru siguran sam da je on.
Ps. kivan je na Ibru zato što mu malog tad iz juniora nije prebacio u prvi tim.
Zemi10 je napisao/la: ↑07 apr 2023, 12:34Sve si pogodio hahahaha bolest je to majkemi moje bola dajte malo ukljucite razum ako ga imate ne može se glavom kroz zid mahalate samo čuj na ibru kivan svašta ne guram svoje dijete niti igra a znaju raja da je talenat i to veliki koda mora igrati u Veležu da ga treniraju kametovici kuduzovici neostvareni fudbalercici htijeli su da igraju ali nista valjda ih nike imao ko gurati jadna djeca grada Mostara ko ih trenira i ko se sve predstavlja kao trener
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."
Napisi o kome se radi neka znaju svi hajde da čujemo i to?Bola vi pojedini ste dementi kao ti ado dement si bola ne vidio dalje od nosa glup si ali dobro si glup
Haskic
? - Laus - ?
Hasanovic - ?
Pavic - Hrkac - Zvonic - ?
Hadzikic
+
Lea'i
Halilovic - Sikalo - Blagojevic
Bajric
Nanic
? - Laus - ?
Hasanovic - ?
Hadzikic
+
Lea'i
Bajric
Nanic
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
-
- Kontakt:
IN:OnlyLeft22 je napisao/la: ↑27 apr 2023, 13:02Haskic
? - Laus - ?
Hasanovic - ?
Hadzikic
+
Lea'i
Bajric
Nanic
Mehmedovic (Sloboda)
Stojkovic (Leotar)
Tojcic (Javor-Matis)
Mahmic? (Igman)
Musa (Sarajevo)
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
-
- Kontakt:
Interesantno je kako uvijek neko iskoci nakon poraza i krene pametovat, a dok pobjedjujemo i gazimo nigdje ih
Realno je da smo iz zadnje dvije utakmice zasluzili barem 4 boda, al sreca nam je okrenula ledja. Previse povrijedjenih igraca, idemo dalje momci!

Realno je da smo iz zadnje dvije utakmice zasluzili barem 4 boda, al sreca nam je okrenula ledja. Previse povrijedjenih igraca, idemo dalje momci!

#musvdg
Oderati Vicinu prčiju prvo pa onda dalje utakmicu po utakmicu odrađivati.
Uprava će najbolje odlučiti koga od igrača ostaviti, mlatimo praznu slamu al eto forum i služi za toga.
Treba se okrenuti mladim igračima i generalno igračima koji jedu teren i željni su dokazivanja. Recept koji se pokazao uspješnim, imamo ga na djelu ove sezone u komšijama. Svaka čast Haliloviću i Blagojeviću, možda nije loše imati jednog takvog igrača u ekipi zbog iskustva, al fokus bi trebao biti na mladima. Mi trebamo shvatiti da moramo biti razvojna liga, samo u tome je izlaz i spas.
Pršeš je ok igrač kad imamo posjed i kad ima prostora da njegova tehnika i vizija dođe do izražaja. Može igrati protiv dosta slabijih protivnika, al kad dođe utakmica gdje se treba nadtrčavati tu je slab. Nije da on ne daje sve od sebe nego jednostavno nije stvoren za toga.
Ako nije neki ogroman trošak za budžet ja bih ga radije ostavio nego Blagojevića.
Treba se okrenuti mladim igračima i generalno igračima koji jedu teren i željni su dokazivanja. Recept koji se pokazao uspješnim, imamo ga na djelu ove sezone u komšijama. Svaka čast Haliloviću i Blagojeviću, možda nije loše imati jednog takvog igrača u ekipi zbog iskustva, al fokus bi trebao biti na mladima. Mi trebamo shvatiti da moramo biti razvojna liga, samo u tome je izlaz i spas.
Pršeš je ok igrač kad imamo posjed i kad ima prostora da njegova tehnika i vizija dođe do izražaja. Može igrati protiv dosta slabijih protivnika, al kad dođe utakmica gdje se treba nadtrčavati tu je slab. Nije da on ne daje sve od sebe nego jednostavno nije stvoren za toga.
Ako nije neki ogroman trošak za budžet ja bih ga radije ostavio nego Blagojevića.
Mi i ovako igramo van svojih mogućnosti na račun kvalitete 5-6 igrača, Evropu smo prosuli u Gabeli gdje smo izgubili 10 bodova!Ovu sezonu privesti kraju kako god se završi i onda remont uraditi.Od tog remonta će ovisiti kakve će nam ambicije biti sljedeće sezone.Ove ako izborimo Evropu treba Feji spomenik dići jer je izborio sa ovakvim sastavom!O kojem kokošaru vi pišete,ja ne vidim njegove postove,valjda mobitel prepozna papka!
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
Dobar ti mobitelemil02in je napisao/la: ↑27 apr 2023, 13:54Mi i ovako igramo van svojih mogućnosti na račun kvalitete 5-6 igrača, Evropu smo prosuli u Gabeli gdje smo izgubili 10 bodova!Ovu sezonu privesti kraju kako god se završi i onda remont uraditi.Od tog remonta će ovisiti kakve će nam ambicije biti sljedeće sezone.Ove ako izborimo Evropu treba Feji spomenik dići jer je izborio sa ovakvim sastavom!O kojem kokošaru vi pišete,ja ne vidim njegove postove,valjda mobitel prepozna papka!

Što se tiče ovih iskusnijih igrača, jako je bitno kakav je karakterno. Treba neko ko će podići glas, naružiti kada je potrebno, motivisati kada je potrebno. Recimo Blagojević mi izgleda kako mu i ime govori, da je dosta blag i da se stopi sa svima u svlačionici. Zvona definitivno može biti jedan od tih iskusnijih, pogotovo jer je vezan za klub od rođenja. Halilović isto može biti taj, jer je stvarno kvalitetan i mnogo je prošao, ima veliko iskustvo. Definitivno najveći od tih iskusnih je Haskić. Pokazuje da je vođa na terenu i treba da sa kapitenskom trakom uvijek predvodi tim. Iskustvo i kvalitet ima, a opet nije toliko star da je za penzije. Samo dobre pripreme i da sljedeće godine aBd bude prvi strijelac lige.
City of sunshine... MUSVDG
- Sjevernokorejskipas
- Kontakt:
1922VFC1981 je napisao/la: ↑27 apr 2023, 13:14Interesantno je kako uvijek neko iskoci nakon poraza i krene pametovat, a dok pobjedjujemo i gazimo nigdje ih![]()
Realno je da smo iz zadnje dvije utakmice zasluzili barem 4 boda, al sreca nam je okrenula ledja. Previse povrijedjenih igraca, idemo dalje momci!![]()

Ali nekih redovnih iskakača nema. Povrijeđeni ili šta je u pitanju?
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Mene brine kako nema onih sa pričom o "našoj" djeciSjevernokorejskipas je napisao/la: ↑27 apr 2023, 14:191922VFC1981 je napisao/la: ↑27 apr 2023, 13:14Interesantno je kako uvijek neko iskoci nakon poraza i krene pametovat, a dok pobjedjujemo i gazimo nigdje ih![]()
Realno je da smo iz zadnje dvije utakmice zasluzili barem 4 boda, al sreca nam je okrenula ledja. Previse povrijedjenih igraca, idemo dalje momci!![]()
![]()
Ali nekih redovnih iskakača nema. Povrijeđeni ili šta je u pitanju?

MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
Trenutno korisnika/ca: MostarNeretva i 0 gostiju.