RŠD Velež Mostar

ra1981
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la ra1981 » 27 apr 2023, 09:06

Sahbaz2 je napisao/la:
27 apr 2023, 07:22
Meni sinoc nije igra tako lose izgledala, narocito kad se uzme u obzir da smo igrali bez nekih vazni igraca npr Laus koji vrlo dobro igra u veznom. nazalost opet smo primili gol na nasu gresu al igra kao igra nije losa. Ima jos utakmica i moze se zavrsiti top 3 u ligi a isto tako kup pobjediti. Preostale utakmica mogu se dobiti, slijedi Borac kod kuce, Zeljo sa strane pa Igman kod kuce.
Da je ušlo ono Haskićevo ili Anđušićevo sad bi pričali o perfektnoj utakmici, ali to je fudbal.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 27 apr 2023, 09:11

Samo1981 je napisao/la:
27 apr 2023, 01:01
Balorda je napisao/la:
26 apr 2023, 22:15
Lijepo RA :thumbup:

slika
Brisi bola ovo.
Jesi dobar ti
Druže slika je izašla na jednom od čitanijih hercegovačkih portala, tako da objava na ovom forumu ne znači ama baš ništa.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 27 apr 2023, 09:15

ra1981 je napisao/la:
27 apr 2023, 09:06
Sahbaz2 je napisao/la:
Meni sinoc nije igra tako lose izgledala, narocito kad se uzme u obzir da smo igrali bez nekih vazni igraca npr Laus koji vrlo dobro igra u veznom. nazalost opet smo primili gol na nasu gresu al igra kao igra nije losa. Ima jos utakmica i moze se zavrsiti top 3 u ligi a isto tako kup pobjediti. Preostale utakmica mogu se dobiti, slijedi Borac kod kuce, Zeljo sa strane pa Igman kod kuce.
Da je ušlo ono Haskićevo ili Anđušićevo sad bi pričali o perfektnoj utakmici, ali to je fudbal.
Igramo iznad mogućnosti odavno,sinoć opet greška iz koje primamo gol!Na žalost nismo imali ni sreće,a boga mi i Sabrija nije svirao penal nakon što je Anđušić glavom pucao lopta pogađa igrača Širokog u ruku,ruka odvojena od tijela penal čist k'o suza!Ništa nije gotovo još!
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 27 apr 2023, 09:18

bit ce tesko do evrope kroz ligu, znaci moraju ubaciti mentalno u glavama sebi igraci . pobjedit se zrinski mora u finalu, nema ne moze, MORAAAA.

ako treba cijeli tim odmoriti sedmicu dana prije samo da sto spremni docekaju finale.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 27 apr 2023, 09:37

INFO I Prodaja ulaznica

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava da ulaznice za utakmicu 29. kola m:tel Premijer lige BiH protiv FK Borac Banja Luka, a koja je na programu u ponedjeljak u 18:00 sati, možete kupiti u službenim prostorijama Kluba na adresi Adema Buća 6 u Mostaru (Cernica) u sljedećim terminima:

Četvrtak - 12:00 - 15:30 sati
Petak - 09:30 - 15:30 sati

🔴 Cijene ulaznica:
Tribina ISTOK – 5,00 KM
Tribina SJEVER - 7,00 KM
Tribina ZAPAD - 10,00 KM

Sretno Rođeni!
SVI NA STADION!
#musvdg
#RođeniZaVječnost

SVI NA ISTOK !
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

oldschool72
Kontakt:

Post Postao/la oldschool72 » 27 apr 2023, 10:15

ra1981 je napisao/la:
27 apr 2023, 09:06
Sahbaz2 je napisao/la:
bila bi efektivna radi eventualne pobjede da(10 min dobre igre), perfektna utakmica sigurno ne.
Velež do groba

Zemi10
Kontakt:

Post Postao/la Zemi10 » 27 apr 2023, 10:57

Nestručnost ljudi u klubu i oko kluba dovodi crnce i ovu "robu" lošeg kvaliteta ne mogu ih nazvati igračima to sto se ljutite sto iznosim istinu vaša je stvar,čast pojedincima koji pišu kako i jeste.Cim nešto kažeš sto neodgovara odmah si protiv Veleža nažalost ovo je samo početak kraja Jusufbegovica neznalice i ovih Mucaja i ostalih antitalenata koji su uvaljeni preko Alagica direkotora koji je ugasio akademiju Sarajeva sa 200 djece on doveo bar pola a ocevi davali novce i onda se pitamo zašto je ovako ?Zna se sve mala bara puna krokodila ,nemamo nijedno dijete iz omladinskog pogona koje sluti da bi moglo u budućnosti nesto napraviti ali vas zanimaju samo jeli igrao neki iz Vijetnama ili sa ostrva tih nekih ne gledate malo dalje dok omladinska skola bude gdje sada mrtvi smo zahvaljujući ustasi Karabegu koji vise nigdje nije mogao nikoga da vodi i hausmajstorima dadi pintulu kemi maricu i nekim kametovicima koji se vode kao treneri hahaha,jazvin trener juniora brat mu igrao za Zrinjski u nas sve može sve a fudbalsko znanje ravno nuli.Zao mi je moga Veleža a vjeruj i dalje gledajte da aplaudirate ovim ljudima koji ruse klub.

opalaopala
Kontakt:

Post Postao/la opalaopala » 27 apr 2023, 10:58

Lijepo je vidit da je Hasic opet podrška klubu
#Rebelswithoutpause
#Fuckthenobles

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 27 apr 2023, 11:18

Zemi10 je napisao/la:
27 apr 2023, 10:57
Nestručnost ljudi u klubu i oko kluba dovodi crnce i ovu "robu" lošeg kvaliteta ne mogu ih nazvati igračima to sto se ljutite sto iznosim istinu vaša je stvar,čast pojedincima koji pišu kako i jeste.Cim nešto kažeš sto neodgovara odmah si protiv Veleža nažalost ovo je samo početak kraja Jusufbegovica neznalice i ovih Mucaja i ostalih antitalenata koji su uvaljeni preko Alagica direkotora koji je ugasio akademiju Sarajeva sa 200 djece on doveo bar pola a ocevi davali novce i onda se pitamo zašto je ovako ?Zna se sve mala bara puna krokodila ,nemamo nijedno dijete iz omladinskog pogona koje sluti da bi moglo u budućnosti nesto napraviti ali vas zanimaju samo jeli igrao neki iz Vijetnama ili sa ostrva tih nekih ne gledate malo dalje dok omladinska skola bude gdje sada mrtvi smo zahvaljujući ustasi Karabegu koji vise nigdje nije mogao nikoga da vodi i hausmajstorima dadi pintulu kemi maricu i nekim kametovicima koji se vode kao treneri hahaha,jazvin trener juniora brat mu igrao za Zrinjski u nas sve može sve a fudbalsko znanje ravno nuli.Zao mi je moga Veleža a vjeruj i dalje gledajte da aplaudirate ovim ljudima koji ruse klub.
To nerealno baljezganje mi baca na nekog otjeranog bivseg clana kluba ili imas nekoga ko kvalitetom ne zadovoljava apetite omladinskog pogona. Uglavnom zanimljivo te citati sa takvim retardiranim razmisljanjem :thumbup:

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 27 apr 2023, 11:35

Moj prijedlog za sve je da se na ove gluposti ne odgovara. Zanemari i idemo dalje. Diskusija nam je dosta zdrava, iako imamo različita mišljenja, kako bi trebalo biti. Ide nam Borac u ponedjeljak. Iskreno, očekujem pobjedu, jer ne bi trebali kući kiksati... Ne smijemo zanemariti to četvrto mjesto u ligi, jer nam je jako bitno. Ako osvojimo Kup, svejedno jesmo li četvrti ili šesti, ali zbog cjelokupne atmosfere bi bilo fino da budemo što bliže vrhu. Kad sezona završi, očistiti roster, pojačati se i pokušati napraviti iskorak u sljedećoj sezoni. Možda nije realno da odmah napadnemo titulu, ali plasman u top3 i par pretkola u Europi bi bio zadovoljavajući rezultat...
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

Zemi10
Kontakt:

Post Postao/la Zemi10 » 27 apr 2023, 11:37

Tvoja nerealnost poltroncicu mali ne bitni koji piše da se uvlači nekome je tvoje problem,nije odgovor to sto si napisao ustvari nemas sta da napises jasno je sve.Nisam bola nikako u Veležu i oko njega shvati ne zanima me to i niko moj nije tamo niti želi da bude ja samo kažem sta je istina imamo dokaze za sve a koji su vasi dokazi?

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 27 apr 2023, 11:42

Zemi10 je napisao/la:
27 apr 2023, 11:37
Tvoja nerealnost poltroncicu mali ne bitni koji piše da se uvlači nekome je tvoje problem,nije odgovor to sto si napisao ustvari nemas sta da napises jasno je sve.Nisam bola nikako u Veležu i oko njega shvati ne zanima me to i niko moj nije tamo niti želi da bude ja samo kažem sta je istina imamo dokaze za sve a koji su vasi dokazi?
Pa sto pises po forumu zasto ne odes u klub i izneses im svoj plan kako klub i omladinski pogon treba da funkcionise. Mozda da prekopiramo funkcionisanje do 2016 i nasih zlatnih vremena kada smo svake godine kao ove tri zadnje bili u opcijama za evropu i kada se posteno radilo. Ali u qrcu

oldschool72
Kontakt:

Post Postao/la oldschool72 » 27 apr 2023, 11:46

aimar21 je napisao/la:
27 apr 2023, 11:35
Moj prijedlog za sve je da se na ove gluposti ne odgovara. Zanemari i idemo dalje. Diskusija nam je dosta zdrava, iako imamo različita mišljenja, kako bi trebalo biti. Ide nam Borac u ponedjeljak. Iskreno, očekujem pobjedu, jer ne bi trebali kući kiksati... Ne smijemo zanemariti to četvrto mjesto u ligi, jer nam je jako bitno. Ako osvojimo Kup, svejedno jesmo li četvrti ili šesti, ali zbog cjelokupne atmosfere bi bilo fino da budemo što bliže vrhu. Kad sezona završi, očistiti roster, pojačati se i pokušati napraviti iskorak u sljedećoj sezoni. Možda nije realno da odmah napadnemo titulu, ali plasman u top3 i par pretkola u Europi bi bio zadovoljavajući rezultat...
Definitivno slažem se, za slijedeću sezonu , kao kostur i standard tima imati 3H(Haskić, Hrkač, Hadžikić), Lauš.Sve ostale pozicije preispitati i ciljano pojačati, naravno nemozes dovest 15 novih dobrih igrača, tržište ih i nema ali ostatak rostera je kao što neko napisa na nivou Slobode, a naš je apetit porastao :mrgreen:
Velež do groba

Zemi10
Kontakt:

Post Postao/la Zemi10 » 27 apr 2023, 11:55

Imam ja pravo da pisem ovdje sta znam ne pada mi napamet da se spuštam na nivo nekih ljudi i da ja idem u klub i objasnjavam sta bi trebalo,oni su plaćeni i preplaceni za svoj posao koji nerade adekvatno i kako bi trebali jer kad shvatite da nisu ljudi u klubu ne svi naravno zbog Veleža nego zbog svojih promocija i svega ostalog onda ces drugačije razmišljati.Kleli ste se u dosta igrači a oni na kraju pokazu da ne vole Velež nego su tu izričito zbog sebe.Sto se tice prošlosti godina koga to zanima lopuvluk bio i tada i sada samo sto smo prije imali igrače kojima nije bilo dozvoljeno da naprave nesto sudjenje je bilo svaku utakmicu u gostima kao kad igrač protiv Borca i još gore tri puta.Ali prije si imao reprezentativce igrače koji su igrali vani ozbiljan fudbal a sada imamo li ijednoga igrača za kojeg neko pita?

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 27 apr 2023, 11:56

aimar21 je napisao/la:
Definitivno. Ima finog materijala, fino se piše. Ignorisati padobrance koji izvire nakon svakog kiksa k’o gliste poslije kiše.

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 27 apr 2023, 12:02

Glava me zaboli čitajući komentare ovog nezadovoljnog roditelja.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 27 apr 2023, 12:03

oldschool72 je napisao/la:
27 apr 2023, 11:46
aimar21 je napisao/la:
Definitivno slažem se, za slijedeću sezonu , kao kostur i standard tima imati 3H(Haskić, Hrkač, Hadžikić), Lauš.Sve ostale pozicije preispitati i ciljano pojačati, naravno nemozes dovest 15 novih dobrih igrača, tržište ih i nema ali ostatak rostera je kao što neko napisa na nivou Slobode, a naš je apetit porastao :mrgreen:
Slažem se u potpunosti. Ima tu likova koji mogu popuniti roster i trebaju biti tu. Isto tako treba se riješiti onih na koje misliš da možeš računati, a u stvari su ispod prosjeka. Ako se mislimo podići, kvalitet mora postojati i biti bolji nego sada. Ono što nam sada igraju Edo i Dino, mora biti donja granica kvaliteta. Vjerujem da će neki igrači zahtijevati promjenu i ne bi im trebalo praviti probleme (Zeljković, Anđušić i Bogdanović). Mislim da će kombinacija glavnog trenera i direktora napraviti dobru selekciju novih igrača i podići kvalitet rostera. Jedna od stvari na kojoj se mora raditi je podizanje fizičke pripreme cijelog tima. Trebamo težiti trkačkom nivou kao prvo poluvrijeme protiv AEK-a na Grbavici. Jednostavno su na svakoj lopti uvijek bila dva naša igrača i ta fizička dominacija nam je donijela puno toga dobrog. Još se ozbiljno treba razmišljati o pojačavanju stručnog štaba. Feja mora dovesti još dva pomoćnika koji će cijelo vrijeme držati ekipu na visokom nivou. On igra taktički fudbal, ne srlja bezglavo i mislim da ima finu ideju. Ako mu se dadne povjerenje, sigurno možemo očekivati lijepe stvari...
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

ZauvijekSamoVelez
Kontakt:

Post Postao/la ZauvijekSamoVelez » 27 apr 2023, 12:07

oldschool72 je napisao/la:
27 apr 2023, 11:46
aimar21 je napisao/la:
5H, dodaj jos Hasanovica i Halilovica :D

Edo je odlican ovu polusezonu, ali kontinutet je s njim uvijek upitnik.

Velika steta sto zbog povreda neke nismo ni stigli isprobat kako treba ali dobro, ako se na treninzima pokazuju i zasluzuju da ostanu imat ce pripreme da se vrate.

Ali za ovih 4-5 (Prses, Dejanovic, Plicanic i jos par njih) nema spasa, moramo to pocistit.

Zemi10
Kontakt:

Post Postao/la Zemi10 » 27 apr 2023, 12:20

I šupalj zub boli.Da ti glava sluzi samo sisanja i lične karte dokazao si a ista da imam u njoj malo bi i shvatio nešto.Nisam roditelj djeteta koji ima veze ikakve oko omladinskog pogona i mali nikada nije bio u Veležu niti ce biti dok su ovi treneri u klubu papa bibi tutu

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 27 apr 2023, 12:23

Sto se golmanske pozicije, tu smo odlično pokriveni, s tim da bih ja dao odriješene ruke Slaviši da može da ide ako misli da se ne može izboriti za broj 1. Uz naravno prigodno opraštanje, jer Slaviša nas je zadužio. A kao drugi i treći golman, definitivno Nanić i Ribić. Sarajevo to godinama radi s golmanima i evo sad će im Kovačević donijeti pare.

Odbrana: Hrkać, Zvonić, Bajrić (19god tek, treba takva opcija u odbrani) i Zeljković (ukoliko se nije zasitio). Vidjeti u kakvom je stanju Pavić (mislim da ćemo teško korektnijeg beka naći za naše standarde). Ovo ostalo: Domić, Čuković, Karamarko from hospital, Muminović (izlazi iz u21) sve razriješiti ugovora.

Veza: Hasanović, Halilović (vidjeti fizičku spremu), Vehabović, Anđušić, Šikalo, Lauš. Ostalo sve otjerati. Wallace, Mućaj, Blagojević, Pršeš (najviše mi je njega žao jer može igrati na vrhunskom nivou, ali mu je voljni momenat u qrcu), Dejanović - raskid.

U napadu ostaviti Leaia i Haskića i probati naći normalna rješenja. Hadžić, Pličanić, Sijamija out ili možda ostaviti Sijamiju jer je zaštićeno godište.

To je ukupno 12 ili 13 igrača od kojih ja računam da će ih 5 biti rotaciono, znači ne za prve postave. I računam da će tu biti i zasićenja i momaka kojima treba izaći u susret ako žele vani (Zeljković, Vehabović, Anđušić, Bogdanović).

Ova sezona je bila sezona "rezanja troškova" i kao takva je rezultatski i više nego odlična. Sljedeća mora biti unaprijeđenje postojećeg kadra, odnosno poboljšanje kvalitete i gađanje igrača koji su ti potrebni, jer pogoditi 3 od 9-10 igrača nije neki uspjeh, kao što smo uradili ovaj rok. To je po meni puno veći teret.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.