Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

kraljttbvb
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la kraljttbvb » 26 apr 2023, 23:43

Kad sam neki dan pročitao da ovima što se sudi za Bosnalijek, ako ih osude moraju vratiti dionice u vrijednosti od 150 miliona maraka :crazy: , onda je ovim glavonjama na vlasti što drže većinu velikih firmi milijarda maraka pckn. dim :salut:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 apr 2023, 23:46

AshburtonG je napisao/la:
26 apr 2023, 23:05
kraljttbvb je napisao/la:
26 apr 2023, 20:57
26 apr 2023, 19:33
dok jedino tu Bake ne vjerujem da je sposoban trgovat kao sto mu je babo bio. On je mozda ispod njih na toj listi.
Vazda bi nam profesor Besim Spahic govorio da je pola Sarajeva Bakirovo.

X milijardi je došlo u BiH iza rata za obnovu, a šta je kome na kraju obnovljeno?

Za moj grad su pričali da je neka država dala lovu da se poslije rata sva stakla na svakom prozoru u gradu zamijene.
Naravno nisu nam ni najlon kupili, da zamijenimo na prozorima, kamoli staklo...
Sigurno da jeste, ali mislim da je Dodik blizi sirem krimi miljeu. Bakir je tu oko privrednika, dok je Dodik osim njih ocito u talovima sa obavjestajnim sluzbama i krimi miljeom. Tu su najvece pare.

Mada kad bolje razmislim, sve one silne donacije za Srebrenicu i ostale gradove, to Dodik nije imao u tolikoj mjeri. Moguce da su tu negdje, kad se sve sabere. Srebrenica je najveca masina za pravljenje i pranje para, te najveci donator SDA stranke.
Prešišao je njega Bake u svakom pogledu. Bar trostruko para ima više. Najmanje.
Obnova Sarajeva i donacije za Srebrenicu su dvije najveće praonice para u historiji ove države.

Kako misliš da nije blizak kriminalnom podzemlju? Šta je sa Naserom, šta je sa onim ubistvima kriminalaca po Sarajevu koji su itekako imali veze s vlasti, šta je sa Ševama? Po Evropskoj Uniji ubijali ljude.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 26 apr 2023, 23:54

Pa to sve sto ti navodis su vremena kad Bakir nije imao ni 10% danasnjeg utjecaja. Nije bio ni prvi covjek stranke, a kamoli da je tad imao nekog veceg utjecaja van iste. Otkako je on alfa i omega, glavni prihodi te stranke su privredni kriminal i distribucija tih donacija. U najvecim valovima nakon rata, nakon smrti Alije, on nije imao puno raspolaganje tim finansijama.

Moze bit da ima nesto iznad, ali trostruko, to su vec price iz prvog razreda OS.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 26 apr 2023, 23:58

Opet o politici na forumu
Moderacija reaguj
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 27 apr 2023, 00:00

Hocete reci da su ljudi koji su teski par milijardi sjede i hebu se po parlamentu za 5 milja maraka i jedu neku kupus corbu iz menze od 4 marke?

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 27 apr 2023, 00:03

26 apr 2023, 23:54
Pa to sve sto ti navodis su vremena kad Bakir nije imao ni 10% danasnjeg utjecaja. Nije bio ni prvi covjek stranke, a kamoli da je tad imao nekog veceg utjecaja van iste. Otkako je on alfa i omega, glavni prihodi te stranke su privredni kriminal i distribucija tih donacija. U najvecim valovima nakon rata, nakon smrti Alije, on nije imao puno raspolaganje tim finansijama.

Moze bit da ima nesto iznad, ali trostruko, to su vec price iz prvog razreda OS.
On je bio direktor zavoda za obnovu Sarajeva poslije rata. Babo ga postavio. Čak se i do Amerike čulo o tom možda i najvećem kriminalu u državi ikad.
Dodika tada ni na mapi nije bilo.

Evo ti zanimljivog članka iz 1999-te godine.

https://www.nytimes.com/1999/08/17/worl ... llion.html

"Officials of the Office of the High Representative and Western diplomats say one of the wealthiest and most powerful men in Bosnia is Bakir Izetbegovic, the son of President Izetbegovic. He controls The City Development Institute, in charge of determining the occupancy rights of 80,000 publicly owned apartments in Sarajevo. The apartments, many of which belonged to Serbs or Croats before the war, have been given to members of the governing Muslim-led Social Democratic Party. Others who want occupancy rights must pay Mr. Izetbegovic $2,000, said several Bosnians who have paid the fee."
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 27 apr 2023, 00:09, ukupno mijenjano 1 put.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 27 apr 2023, 00:08

sljivo je napisao/la:
27 apr 2023, 00:00
Hocete reci da su ljudi koji su teski par milijardi sjede i hebu se po parlamentu za 5 milja maraka i jedu neku kupus corbu iz menze od 4 marke?
:rol:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 27 apr 2023, 00:12

sljivo je napisao/la:
Nisu oni vidili te menze. Ona je za one manje politicke "ribe" koji se yebu za tih par hiljada
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 27 apr 2023, 00:17

Bakir, Dodo i Čović sigurno na računima, imovinama i ostalim imaju preko 20 mil.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 27 apr 2023, 00:17

sljivo je napisao/la:
Zvucis brate jako naivno :mrgreen: hebu se da mogu i dalje raditi sto rade 20 i kusur godina, jer im ovakvo stanje u drzavi najvise odgovara. Sad bas o nekim milijardama ne znam tesko je pricati, al bih smio glavu dati da imaju stotine miliona. Dodik pogotovo, u RSu otkad postoje nije bio legalan tender. Brate kakvih likova imaju a da imaju desetine miliona, siguran sam u svakom vecem gradu ima takvih, a to je za ove glavonje sitna buranija.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 27 apr 2023, 00:28

harden je napisao/la:
27 apr 2023, 00:17
sljivo je napisao/la:
Zvucis brate jako naivno :mrgreen: hebu se da mogu i dalje raditi sto rade 20 i kusur godina, jer im ovakvo stanje u drzavi najvise odgovara. Sad bas o nekim milijardama ne znam tesko je pricati, al bih smio glavu dati da imaju stotine miliona. Dodik pogotovo, u RSu otkad postoje nije bio legalan tender. Brate kakvih likova imaju a da imaju desetine miliona, siguran sam u svakom vecem gradu ima takvih, a to je za ove glavonje sitna buranija.
Ahmed Hadžipašić kad je umro iza njega ostalo 33 miliona maraka :rol: nedavno je i Mićo Mićić (gradonačelnik Bijeljine) umro i iza njega je ostalo novca i imovine u vrijednosti od oko 120 miliona maraka.

Ljudi ba, o čemu mi pričamo ovdje? :D
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 27 apr 2023, 00:33

Sljivo drug konta uzmes lovu pa se povuces odes na Maldive i suncas se resto zivota. Ne ide to tako, kad si u tom, to je dovijeka, dok ne padnes ili te neko nerokne. Mogo je i Escobar stati nakon prvih 100 miliona otic zivjeti u Spaniju i libo ga tom logikom, ali ne ide to tako. Isto je to samo je kod ovih druga vrsta kriminala "legalna". Dok je oko vlasti ima stit.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 27 apr 2023, 00:43

Joj sljive jes naivan :mrgreen:

Tih 5k njima ne igra nikakvu ulogu, ko tebi hljeb i mlijeko kupiti, ima ih i sto doniraju pola ili cijelu platu, eto koliko im znaci.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 27 apr 2023, 00:51

Finn je napisao/la:
27 apr 2023, 00:43
Joj sljive jes naivan :mrgreen:

Tih 5k njima ne igra nikakvu ulogu, ko tebi hljeb i mlijeko kupiti, ima ih i sto doniraju pola ili cijelu platu, eto koliko im znaci.
Logicno jebte 5k za njeg. Njemu, Dodiku i slicnim je da ima zastiti dok je u tom, ispari se iz drzave mogu ga sje.bat potjernica optuzuje se da je ukro 100 miliona, koga moze sad otpuziti za bilo sta, ili Dodika niko zivi. Dodik ne je be EU ni Ameriku da je.be lokalce. E zato ti Dodik @sljivo sjedi po satorima i cuga libo ga, a ne sto mu je stalo do politike

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 27 apr 2023, 01:04

Nego ove donacije za Srebrenicu. Ne poznajem toliko dobro taj dio ali meni se čini da se gotovo ništa tamo nije uložilo.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 27 apr 2023, 01:55

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
27 apr 2023, 01:04
Nego ove donacije za Srebrenicu. Ne poznajem toliko dobro taj dio ali meni se čini da se gotovo ništa tamo nije uložilo.
Na donacije od milion im podijele hurmi i lopata.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 27 apr 2023, 03:19

Istini za volju u Srebrenicu se nažalost nema šta ni uložiti, od 12.7.95 je to mrtvo mjesto. Veći je problem kako ti novci nisu uloženi u druge gradove na prikladan način te kako nisu stvoreni adekvatni uslovi za povratnike
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 27 apr 2023, 07:21

U BiH je nakon rata donirano od 14 do 20 milijardi KM, a pretpostavlja se da je između 6 i 8 milijardi završilo u džepovima nekoliko desetina moćnika umjesto u izgradnju BiH .Kako navodi internet portal “Sarajevo–iks”., posebna priča je i 700 miliona KM pristiglih samo za obnovu Srebrenice od kojih su povratnici imali malo koristi.

Član Predsjedništva RBiH Nijaz Duraković na maratonskoj sjednici Predsjedništva 10. 8. 1995. kaže: "Odavno mi govorimo oko tih nesretnih para. Na-rod o tome priča. Ne može niko Sarajevu začepiti usta... Postavlja se pitanje, Alija, da li novac koji se dobija, ukupan od donacija, prijateljskih zemalja, doista, treba da ide na račune Vlade ili negdje drugo." U raspravu se ubacuje Silajdžić: "Alija, dozvoli, molim te. Ljudi govore o drugom računu koji postoji. I ako treba, neka postoji. Ako treba da postoji, da se dogovorimo da postoji. Ali, ako sredstva idu tamo, ne može se onda Vlada kriviti što ih nema!"

Pitali su ga o ulozi Hasana Čengića u vezi sa novcem. Poznato je da je novcem namijenjenim za odbranu RBiH raspolagao lično Izetbegović i od njega imenovani Odbor od deset ljudi, što je Izetbegović, odgovarajući Durakoviću i Silajdžiću na pitanje gdje je novac, potvrdio: "Ne raspolaže Hasan Čengić, nego Odbor jedan"
I onda krenu pričati da je SDA oDbRaNiLa državu. :rol:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 27 apr 2023, 08:24

alemsa je napisao/la:
27 apr 2023, 00:33
Sljivo drug konta uzmes lovu pa se povuces odes na Maldive i suncas se resto zivota. Ne ide to tako, kad si u tom, to je dovijeka, dok ne padnes ili te neko nerokne. Mogo je i Escobar stati nakon prvih 100 miliona otic zivjeti u Spaniju i libo ga tom logikom, ali ne ide to tako. Isto je to samo je kod ovih druga vrsta kriminala "legalna". Dok je oko vlasti ima stit.
Ne ide mi nikako da osoba koja ima milijarde, sjedi i gubi vrijeme radi pet milja, a ne sjedi niti se brine za silne milijarde kako da ih odrzava, kako da ih ulaze i razvija. On zbog svoje zauzetosti a kad je takav kapital u pitanju moze da gubi milione dnevno ukoliko ne vodi brigu. Ne ide mi nikako u glavu da osoba koja ima te novce, na racunima ili kako vec, zivi mojim zivotom, ono sjedi u nekoj selendri, i razmislja cime bi mogao sebe pocastiti, nekim telefonom, ili pojesti neko pecenje a godine prolaze, nit si vidio svijeta nit imas neke vece ciljeve, bilo oni neki humani bilo neki zavjeraski. Ili da je on to sve napljacko tolike pare, i on ih ima, pa ne smije otici u penziju da mu neki bivsi kolega sutra sa policijom ne bi zakucao na vrata da kaze hajd sad u muriju jer meni nisi dao ili da ono svi njegovi saradnici zadovoljni da mu titraju damu za dvije tri milje a on ima milijarde i to sve funkcionise, bez problema.

Ili ceka da ga odere inflacija a on bez brige sjedi negdje i zahebaje se sa Kiflom, Osmicom i slicnima.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 27 apr 2023, 09:53

Ministar obrane BiH Zukan Helez i njegov zamjenik za politiku i planove Slaven Galić nedavno su u službeni posjet primili veleposlanika NRK u BiH Ji Pinga. Razgovaralo se i o "suradnji oružanih snaga dviju zemalja" te sigurnosnim i gospodarskim aspektima "važnim za Europu i svijet". Odnosi BiH i Kine ocijenjeni su "vrlo dobrima", a ministar Helez zahvalio je NRK, koja je u tri donacije OS BiH darovala ukupno 32 inženjerska uređaja i vozila, ocijenivši da je "svaka takva pomoć za OS BiH dobrodošla"
Znaci Kinezi nam donirali nekoliko istovarnih kamiona, bagere utovarivace, buldozdere, kompaktni bager, tegljace te par kamiona sa utovarnim kranom.

Jos vise ispruzite ruke i samo prosite, ima plemenitih Vlada, sirotiniji se uvijek neko smiluje.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Xenophon i 5 gostiju.