Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Prešišao je njega Bake u svakom pogledu. Bar trostruko para ima više. Najmanje.AshburtonG je napisao/la: ↑26 apr 2023, 23:05Sigurno da jeste, ali mislim da je Dodik blizi sirem krimi miljeu. Bakir je tu oko privrednika, dok je Dodik osim njih ocito u talovima sa obavjestajnim sluzbama i krimi miljeom. Tu su najvece pare.kraljttbvb je napisao/la: ↑26 apr 2023, 20:57Vazda bi nam profesor Besim Spahic govorio da je pola Sarajeva Bakirovo.AshburtonG je napisao/la: ↑26 apr 2023, 19:33dok jedino tu Bake ne vjerujem da je sposoban trgovat kao sto mu je babo bio. On je mozda ispod njih na toj listi.
X milijardi je došlo u BiH iza rata za obnovu, a šta je kome na kraju obnovljeno?
Za moj grad su pričali da je neka država dala lovu da se poslije rata sva stakla na svakom prozoru u gradu zamijene.
Naravno nisu nam ni najlon kupili, da zamijenimo na prozorima, kamoli staklo...
Mada kad bolje razmislim, sve one silne donacije za Srebrenicu i ostale gradove, to Dodik nije imao u tolikoj mjeri. Moguce da su tu negdje, kad se sve sabere. Srebrenica je najveca masina za pravljenje i pranje para, te najveci donator SDA stranke.
On je bio direktor zavoda za obnovu Sarajeva poslije rata. Babo ga postavio. Čak se i do Amerike čulo o tom možda i najvećem kriminalu u državi ikad.AshburtonG je napisao/la: ↑26 apr 2023, 23:54Pa to sve sto ti navodis su vremena kad Bakir nije imao ni 10% danasnjeg utjecaja. Nije bio ni prvi covjek stranke, a kamoli da je tad imao nekog veceg utjecaja van iste. Otkako je on alfa i omega, glavni prihodi te stranke su privredni kriminal i distribucija tih donacija. U najvecim valovima nakon rata, nakon smrti Alije, on nije imao puno raspolaganje tim finansijama.
Moze bit da ima nesto iznad, ali trostruko, to su vec price iz prvog razreda OS.
Nisu oni vidili te menze. Ona je za one manje politicke "ribe" koji se yebu za tih par hiljada
Zvucis brate jako naivno
Ahmed Hadžipašić kad je umro iza njega ostalo 33 miliona marakaharden je napisao/la: ↑27 apr 2023, 00:17Zvucis brate jako naivnohebu se da mogu i dalje raditi sto rade 20 i kusur godina, jer im ovakvo stanje u drzavi najvise odgovara. Sad bas o nekim milijardama ne znam tesko je pricati, al bih smio glavu dati da imaju stotine miliona. Dodik pogotovo, u RSu otkad postoje nije bio legalan tender. Brate kakvih likova imaju a da imaju desetine miliona, siguran sam u svakom vecem gradu ima takvih, a to je za ove glavonje sitna buranija.
Logicno jebte 5k za njeg. Njemu, Dodiku i slicnim je da ima zastiti dok je u tom, ispari se iz drzave mogu ga sje.bat potjernica optuzuje se da je ukro 100 miliona, koga moze sad otpuziti za bilo sta, ili Dodika niko zivi. Dodik ne je be EU ni Ameriku da je.be lokalce. E zato ti Dodik @sljivo sjedi po satorima i cuga libo ga, a ne sto mu je stalo do politike
Na donacije od milion im podijele hurmi i lopata.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑27 apr 2023, 01:04Nego ove donacije za Srebrenicu. Ne poznajem toliko dobro taj dio ali meni se čini da se gotovo ništa tamo nije uložilo.
U BiH je nakon rata donirano od 14 do 20 milijardi KM, a pretpostavlja se da je između 6 i 8 milijardi završilo u džepovima nekoliko desetina moćnika umjesto u izgradnju BiH .Kako navodi internet portal “Sarajevo–iks”., posebna priča je i 700 miliona KM pristiglih samo za obnovu Srebrenice od kojih su povratnici imali malo koristi.
I onda krenu pričati da je SDA oDbRaNiLa državu.Član Predsjedništva RBiH Nijaz Duraković na maratonskoj sjednici Predsjedništva 10. 8. 1995. kaže: "Odavno mi govorimo oko tih nesretnih para. Na-rod o tome priča. Ne može niko Sarajevu začepiti usta... Postavlja se pitanje, Alija, da li novac koji se dobija, ukupan od donacija, prijateljskih zemalja, doista, treba da ide na račune Vlade ili negdje drugo." U raspravu se ubacuje Silajdžić: "Alija, dozvoli, molim te. Ljudi govore o drugom računu koji postoji. I ako treba, neka postoji. Ako treba da postoji, da se dogovorimo da postoji. Ali, ako sredstva idu tamo, ne može se onda Vlada kriviti što ih nema!"
Pitali su ga o ulozi Hasana Čengića u vezi sa novcem. Poznato je da je novcem namijenjenim za odbranu RBiH raspolagao lično Izetbegović i od njega imenovani Odbor od deset ljudi, što je Izetbegović, odgovarajući Durakoviću i Silajdžiću na pitanje gdje je novac, potvrdio: "Ne raspolaže Hasan Čengić, nego Odbor jedan"
Ne ide mi nikako da osoba koja ima milijarde, sjedi i gubi vrijeme radi pet milja, a ne sjedi niti se brine za silne milijarde kako da ih odrzava, kako da ih ulaze i razvija. On zbog svoje zauzetosti a kad je takav kapital u pitanju moze da gubi milione dnevno ukoliko ne vodi brigu. Ne ide mi nikako u glavu da osoba koja ima te novce, na racunima ili kako vec, zivi mojim zivotom, ono sjedi u nekoj selendri, i razmislja cime bi mogao sebe pocastiti, nekim telefonom, ili pojesti neko pecenje a godine prolaze, nit si vidio svijeta nit imas neke vece ciljeve, bilo oni neki humani bilo neki zavjeraski. Ili da je on to sve napljacko tolike pare, i on ih ima, pa ne smije otici u penziju da mu neki bivsi kolega sutra sa policijom ne bi zakucao na vrata da kaze hajd sad u muriju jer meni nisi dao ili da ono svi njegovi saradnici zadovoljni da mu titraju damu za dvije tri milje a on ima milijarde i to sve funkcionise, bez problema.alemsa je napisao/la: ↑27 apr 2023, 00:33Sljivo drug konta uzmes lovu pa se povuces odes na Maldive i suncas se resto zivota. Ne ide to tako, kad si u tom, to je dovijeka, dok ne padnes ili te neko nerokne. Mogo je i Escobar stati nakon prvih 100 miliona otic zivjeti u Spaniju i libo ga tom logikom, ali ne ide to tako. Isto je to samo je kod ovih druga vrsta kriminala "legalna". Dok je oko vlasti ima stit.
Znaci Kinezi nam donirali nekoliko istovarnih kamiona, bagere utovarivace, buldozdere, kompaktni bager, tegljace te par kamiona sa utovarnim kranom.Ministar obrane BiH Zukan Helez i njegov zamjenik za politiku i planove Slaven Galić nedavno su u službeni posjet primili veleposlanika NRK u BiH Ji Pinga. Razgovaralo se i o "suradnji oružanih snaga dviju zemalja" te sigurnosnim i gospodarskim aspektima "važnim za Europu i svijet". Odnosi BiH i Kine ocijenjeni su "vrlo dobrima", a ministar Helez zahvalio je NRK, koja je u tri donacije OS BiH darovala ukupno 32 inženjerska uređaja i vozila, ocijenivši da je "svaka takva pomoć za OS BiH dobrodošla"
Trenutno korisnika/ca: JackW, MaroonBjelave i 14 gostiju.