RŠD Velež Mostar

Balorda
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la Balorda » 26 apr 2023, 22:15

Lijepo RA :thumbup:

slika
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

SuperPippo
Kontakt:

Post Postao/la SuperPippo » 26 apr 2023, 22:18

JimmyPage je napisao/la:
26 apr 2023, 21:37
fanaticRA je napisao/la:
26 apr 2023, 21:24
JimmyPage je napisao/la:
26 apr 2023, 21:07
Čuj Feja nije ostavio rukopis, svašta će čovjek pročitati.
Pa bolan eno Tuzla city ima bolji roster pa se bore za opstanak. Treba biti prezadovoljan da smo uopšte u situaciji da se borimo za Evropu, skontaj gdje smo bili na polusezoni a gdje evo danas.
Čovjek izvlači 150% od ekipe, ne znam šta se očekuje od ovih igrača da igraju tika taku? Taktika i malo sreće nas je i dovela u ovu situaciju, kad bi mjerili igrački kadar bili bi ko Sloboda ove sezone, malo realnosti nije na odmet. Ima i Široki dobre igrače, svi rade na tome da napred tim i izbore Evropu jbg nije jednostavno.
Ima fula u dovedenim igračima, slažem se, sa nekima se ubode a sa nekima fuli.
Da je lako i jednostavno svake sezone bi bili prvi

Sudija je bio preloš, moglo se i očekivati.
Mogu mislit sljedeću protiv Borca, fuj...
Apsolutno. Trebamo/moramo dopustiti i dati vremena ovom čovjeku koji voli Velež i koji RAdi odličan posao. Zamislimo se (noćni su sati, možemo dati mašti volju), šta bi bilo da je jedan kvalitetan igrač (čitaj Radovac) u veznom redu bio ovu polusezonu samo, te jedan još u obrani. Sa ovim rosterom je Feja digao momčad uveliko. Nadam se iskreno i molim Boga da će upRAva odriješiti kesu (koliko je to moguće zbog RAdova na tribini na ljeto) i da će se dovesti kvalitetna pojačanja. MoRA se definitvno otpusnica dati nekim igRAčima
Ma brate nerviraju me ovakva razmišljanja. Uvažavam svaki stav, ali ljudi su toliko nerealni ne kontam. Nisam ni ja neki stručnjak al uključiš malo mozak.
Istina je da se recimo Haskić povrijedi bio bi haos, ali doveden je Hadžić da ga adekvatno zamjeni. To što je on truba i van forme je drugi par cipela. Znači nije da neko u upravi nije mislio o toj zamjeni nego se tako potrefilo da Haskić nema dostojnu zamjenu.
Eno i Željo pokušava Hodžiću oživjeti karijeru pa im ne ide baš. Ne možeš predvidjeti baš sve kako će se odvijati forma i adaptacija nekog igrača. Može biti pun pogodak k'o Lauš ili totalni fejl k'o Hadžić.
Druga stvar u svemu ovome je budžet, koliko para toliko muzike mada ni to nije ključ. Ključ je negdje u sredini
Druze kako mozes reci da je Hadzic van forme kad ga feja nije ubacio zadnjih 5 utakmica. Znaci nije dobio prilike dok se ovdje konstatno guraju pojedinci koji nista nisu pokazali kad god igraju.
Feja vrti 13,14 igraca istih i stalno se zali. Pa pobogu gubis uvedes sve sto imas prema naprijed pa sta bude, svakako gubis. Ne moze me niko ubijediti da Sijamija i Hadzic ne mogu bolje odigrati nego ovaj dvojica gara koji kad udju ne znaju jesu li posli ili dosli a o osnovama fudbalske igre da ne pricamo.

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 26 apr 2023, 22:23

SuperPippo je napisao/la:
26 apr 2023, 22:18
JimmyPage je napisao/la:
fanaticRA je napisao/la:

Apsolutno. Trebamo/moramo dopustiti i dati vremena ovom čovjeku koji voli Velež i koji RAdi odličan posao. Zamislimo se (noćni su sati, možemo dati mašti volju), šta bi bilo da je jedan kvalitetan igrač (čitaj Radovac) u veznom redu bio ovu polusezonu samo, te jedan još u obrani. Sa ovim rosterom je Feja digao momčad uveliko. Nadam se iskreno i molim Boga da će upRAva odriješiti kesu (koliko je to moguće zbog RAdova na tribini na ljeto) i da će se dovesti kvalitetna pojačanja. MoRA se definitvno otpusnica dati nekim igRAčima
Ma brate nerviraju me ovakva razmišljanja. Uvažavam svaki stav, ali ljudi su toliko nerealni ne kontam. Nisam ni ja neki stručnjak al uključiš malo mozak.
Istina je da se recimo Haskić povrijedi bio bi haos, ali doveden je Hadžić da ga adekvatno zamjeni. To što je on truba i van forme je drugi par cipela. Znači nije da neko u upravi nije mislio o toj zamjeni nego se tako potrefilo da Haskić nema dostojnu zamjenu.
Eno i Željo pokušava Hodžiću oživjeti karijeru pa im ne ide baš. Ne možeš predvidjeti baš sve kako će se odvijati forma i adaptacija nekog igrača. Može biti pun pogodak k'o Lauš ili totalni fejl k'o Hadžić.
Druga stvar u svemu ovome je budžet, koliko para toliko muzike mada ni to nije ključ. Ključ je negdje u sredini
Druze kako mozes reci da je Hadzic van forme kad ga feja nije ubacio zadnjih 5 utakmica. Znaci nije dobio prilike dok se ovdje konstatno guraju pojedinci koji nista nisu pokazali kad god igraju.
Feja vrti 13,14 igraca istih i stalno se zali. Pa pobogu gubis uvedes sve sto imas prema naprijed pa sta bude, svakako gubis. Ne moze me niko ubijediti da Sijamija i Hadzic ne mogu bolje odigrati nego ovaj dvojica gara koji kad udju ne znaju jesu li posli ili dosli a o osnovama fudbalske igre da ne pricamo.
Brate valjda za to postoje treninzi i pripreme za utakmicu. Ja vjerujem da niko sretniji ne bi bio od Feje da ima još jednog napadača u formi. Sa Hadžićem nešto nije ok dok ne igra, ili nije fizički spreman ili se ne uklapa i sistem a kontam šta hoćeš da kažeš. I ja bi volio da sam ga vidio danas, kad smo hvatali rezultat, da je uz Haskića ušao pa da probamo nešto napraviti sa dva špica. Generalno i Leai da je dobio više vremena valjalo bi al eto trener valjda bolje zna…

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 26 apr 2023, 22:25

Ma bjezi bola..ko dovodi ove crnce , koliko ih je samo prodefilovalo kroz Velez zadnjih godina, a nijedan osim Brandaa nije prakticno pokazao nista.
Onaj ko u nas slaze igracki kadar i dovodi nove igrace veze s vezom nema.
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 26 apr 2023, 22:35

mostar_mo je napisao/la:
26 apr 2023, 22:25
Ma bjezi bola..ko dovodi ove crnce , koliko ih je samo prodefilovalo kroz Velez zadnjih godina, a nijedan osim Brandaa nije prakticno pokazao nista.
I Brandao se kalio u federalnoj, pitanje je šta bi bilo da je upao u premijer ligu odmah

Mostarac1922
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1922 » 26 apr 2023, 22:54

SuperPippo je napisao/la:
26 apr 2023, 22:18
JimmyPage je napisao/la:
fanaticRA je napisao/la:

Bas tako :bow: Neznamo ni kako igraju neki igraci, nisu igrali 5min.

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 26 apr 2023, 22:57

Vi niste normalni, nezz koji vam je vrag. De se malo saberite, stavite na papir prvi dio sezone i drugi dio sezone, od igrackog kvaliteta, broja bodova, i svega pa onda opalite sebi par samara i onda ostavljajte komentare kakve ostavljate.
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 26 apr 2023, 23:00

JimmyPage je napisao/la:
26 apr 2023, 22:35
mostar_mo je napisao/la:
26 apr 2023, 22:25
I Brandao se kalio u federalnoj, pitanje je šta bi bilo da je upao u premij7er ligu odmah
A ne znam druze. Zeljo iscupa Santosa, Mladost Doboj Kakanj Fanima. Onaj u Sarajevu sto je sad ubija. Samo u nas dolaze Brazilci koji veze blage nemaju. Treba dobro provjerit da nam ne podmecu kuhare i konobare za fudbalere.

Sjevernokorejskipas
Kontakt:

Post Postao/la Sjevernokorejskipas » 26 apr 2023, 23:01

Na priloženoj slici nije Army nego Platoon.
Hoćemo istinu i samo istinu.

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 26 apr 2023, 23:05

nekoIzMostara je napisao/la:
26 apr 2023, 22:57
Vi niste normalni, nezz koji vam je vrag. De se malo saberite, stavite na papir prvi dio sezone i drugi dio sezone, od igrackog kvaliteta, broja bodova, i svega pa onda opalite sebi par samara i onda ostavljajte komentare kakve ostavljate.
Bravo majstore!

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 26 apr 2023, 23:10

Feja je danas odlično pripremio utakmicu.
Imali smo dovoljno zicera da pobjedimo.
Primamo gol u momentima kada imamo igrača manje.
Imali smo dva čista penala koja niko ne spominje.
Igrači su grizli, trčali, borili se.
Neki će vjerovatno odigrati zadnju sezonu u dresu Veleža.
Feja, Uprava i svi igrači zaslužuju podršku.

Nekad te jednostavno neće, a nekad nezasluženo odneseš pun plijen.

Danas je jedina žal što se nismo zadovoljili bodom protiv direktnog konkurenta. Feja je želio sve i vidjelo se da im gol visi u zraku.

Glavu gore, dosta bodova je u igri.
Nije valjda da smo već predali finale.
Uvjek ista priča nakon poraza, niko ne valja.
Sad nam ne valja Vehabović a bio nam glavni igrač u nastavku prvenstva.
Polako brate.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Sjevernokorejskipas
Kontakt:

Post Postao/la Sjevernokorejskipas » 26 apr 2023, 23:12

Ja bi počeo od temelja.
U profi nogometu je to dobra stara lova.
Šta je reći na tu temu, odakle pare?
Malo para malo muzike....

Sjevernokorejskipas
Kontakt:

Post Postao/la Sjevernokorejskipas » 26 apr 2023, 23:17

Nisu mi odavali utisak da idu na sve...ili pošli su kad je brod bio probušen.
Kao što brat napisa čekanje na faulove ili penale i meni ide na mlohavi nježnik a napose što je sudija u kreditu zbog izgorjelog auta.

Mostarac1922
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1922 » 26 apr 2023, 23:45

Svi pricaju o nekoj sreci vamo tamo i da nam se sad to vraca, ovu polusezonu nas niko nije nadigro znaci ili smo bolji protivnik ili barem ravnopravan bili u svakoj utakmici.
Sad kad skontam jesmo imali srece u jednoj samo utakmici to je ona protiv Sarajeva gdje neznam ni ja kako smo pobjedili. Ali to je to sto se tice srece, ja nevidim nigdje da smo mi bili puno sretni? Nego nemamo taj pobjednicki mentalitet jos uvijek pa kad smo bara bara sa nekim i pobjedimo mi to gledamo kao srecu, treba nekoga i pobijediti, nemoras uvijek biti puno bolji i imati 150 sansi kao sa ekipom prosle sezone pa smo gubili bodove zato sto nemamo kao srece.
Nije ni Zrinjski kad gledas njihove utakmice nadigro svakoga, nego iskoriste tudje greske i relativno lako daju golove i to jeste kvalitet, tako se osvaja prvenstvo. Mi smo poceli dobivati pobjednicki mentalitet jer smo i mi u ovoj polusezoni tako dobivali neke utakmice (bili smo efektivni).
Mi smo imali vise nesrece nego srece, Tuzla city tu smo mozda cak izgubili borbu za evropu ili barem smo je zakomplikovali jer nam je sad dosta teze izboriti je, primamo gol u zadnjoj minuti, protiv svinja primamo gol iz nase greske zasluzili smo barem bod. Danas smo poceli dobro drugo poluvrijeme visio je gol u zraku. Mi primamo opet gol bezze.
u tri utakmice gdje nismo imali srece mi smo dobili 1 bod od 9 tako racunajte. Mi smo se dobro nosili sa Sirokim cak bolji bili a nema nam, Lausa, Hasanovica itd. U nasoj ekipi ima sigurno 4-5 igraca sto nisu kvalitet i ja se cudim kako mi opet mozemo biti bolji od ovih ekipa sto se bore za evropu, ali kad skontam ova liga je **** i to sto mi mislimo da su ovi igraci truba jer mozda usporedjujemo sa nekim jacim ligama, oni su sasvim ok za nasu ligu, jer i svaka ostala ekipa osim svinja i Sarajva ima isti problem. U ovoj ligi ti treba ekipa kao sto je sad i da izmjenis ove neke igrace sa 4-5 trun bolji tipa jos jedan Hrkac, jos jedan Laus na drugoj strani i jedan napadac malo losiji od Haskica bolji od Hadzica i ti se automatski boris za titulu i pravis razliku.

Samo1981
Kontakt:

Post Postao/la Samo1981 » 27 apr 2023, 01:01

Balorda je napisao/la:
26 apr 2023, 22:15
Lijepo RA :thumbup:

slika
Brisi bola ovo.
Jesi dobar ti

Sahbaz2
Kontakt:

Post Postao/la Sahbaz2 » 27 apr 2023, 07:22

Meni sinoc nije igra tako lose izgledala, narocito kad se uzme u obzir da smo igrali bez nekih vazni igraca npr Laus koji vrlo dobro igra u veznom. nazalost opet smo primili gol na nasu gresu al igra kao igra nije losa. Ima jos utakmica i moze se zavrsiti top 3 u ligi a isto tako kup pobjediti. Preostale utakmica mogu se dobiti, slijedi Borac kod kuce, Zeljo sa strane pa Igman kod kuce.

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 27 apr 2023, 08:08

Depresija na pdf, šta vam je ljudi? Osvajamo kup i idemo u top 4.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 27 apr 2023, 08:14

Ekipa znam da je malo rano, ali šta vi mislite šta je ono najbolje što možemo ponuditi u finalu Kupa?

__________Hadžikić
Zeljković - Zvonić - Hrkać - Ćuković
____Šikalo - Halilović - Lauš
__Vehabović - Haskić - Anđušić

Po meni to nekako ovako izgleda. Volio bih Zeljkovića vidjeti na zadnjem veznom, ali je Dejanović jučer toliko loš bio na desnom beku, da se ne bih usudio ponovo eksperimentisati. Ne znam koliko bi disciplinovano izgledalo povući Edu na desnog beka, a Zeljkovića gurnuti pokraj Halilovića u klasičnu 4-4-2. Edo je pokazao da dosta kvalitetno pomogne bekovima kada se spusti da udvoji, pa možda bi bilo dobro probati tu opciju u jednoj utakmici prije finala...
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 27 apr 2023, 08:21

KROZ POBJEDE I PORAZE
ZNAJ DA MI SMO UZ TEBE
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 27 apr 2023, 09:01

Nakon prespavane noći da realno sagledamo stvari.

Široki 44
Željezničar 42 ( nadamo se da će tu i ostati nakon večerašnje utakmice , da izvuče remi 43 )
Velež 41

Iduće kolo Široki ide Sarajevu , nama dolazi Borac , a Želljezničar kući igra sa Igmanom..

Znači , Široki taman da uzme bod zakuktalom Sarajevu je na 45, Željezničar da pobjedi Igmana je isto na 45-46 bodova,

Mi sa pobjedom protiv Borca smo na 44 i ulazimo iduće kolo opet potpuno izjednačeni.

Znači idemo dalje , glavu gore, ne smijemo pasti u glavama ...svim snagama stisnuti i dobiti opet Borac kao prije par kola , vratiti se na pravi kolosijek i onda se na Grbavici pohrvat sa Željezničarom ponovo.

Kao što neko reče niko nas nije nadigrao , rezultat nekad ode u egal utakmici i na drugu stranu jebbiga..

Sve je otvoreno još uvijek itekako.

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.