RŠD Velež Mostar

crveniratnik
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la crveniratnik » 26 apr 2023, 20:36

Ovo sve treba zatjerati...dokle više igramo sa 4 igrača? Hocemo li svaku utakmicu cim jedan igrac fali, govoriti kako nismo kompletni?

Šta da nam se HASKIĆ slučajno povrijedio? Ko bi igrao u napadu, Sijamija mozda? Pa mi ne bi boda osvojili do iduce sezone? Povrijedi se Hrkac, na terenu izgledamo isto nadrogirani. Nema LAUŠA u sredini, sve živi očaj? Kada CE NOVA, a i STARA uprava shvatiti da ekipu ne čini 11 igrača, nego 22?

Dosta nam je više PRŠEŠA, MUČAJA,DOMIĆA, DEJANOVIĆA, SIJAMIJA, ŠIKALA, MUMINOVIĆA, PLIČANIČA, VEHABOVIĆA, WALLACA, LEAI, HADŽIĆA, BAJRIČA, KVAKIĆA, ISIĆA,BARROWA...
Dosta nam je i polupotrošenih i starih igrača (BLAGOJEVIĆA, ĆUKOVIĆA, KARAMARKA...)

U Veležu mogu igrati samo (Hadžikić, Haskić, Lauš, Hrkač)!! Ostali koji nisu pobrojani su upitni, ali mozda nekada u nekom univerzumu mogu poslužiti kao ulaz sa klupe.

Dalje, nemojte više dovoditi igrače od kojih je veća korner zastavica? Pogledajte igrače Zrinjskog pa to barem liči na neke fudbalere. Ne dovodite PATULJKE od 1.65 i 60kg. Izgledamo smiješno na terenu,a forsiramo neke centaršuteve, itd. Svaki igrač kona je visok barem 1,85 (osim Bilbije) i ima 10KG mišićne mase više od naših PATULJAKA.

Ovo što gledamo nazivati profesionalnim fudbalerima? Jedan šut u okvir gola po utakmici? Izvođenje slobodnih udaraca preko tribina? Centaršutevi preko prečke? Pa bola šta vi igrate i trenirate? Ne znate šesnesterac pogoditi loptom? Kako vas nije sramota. GOSPODO IMATE 4 IGRAČA U VELEŽU, PRONAĐITE JOŠ ADEKVATNIH 18. Ovo sve možete sutra razriješiti. Oni se nikada nece popraviti, neče doseci nikakvu formu. Ovo su njihovi LIMITI! FEJA može trabunjati do prekosutra kako on vjeruje u ekipu i sve igrače, a prije svake te rečenice kaze kako mu fali 5 igrača. NEMA LOGIKE?

I pod Fejom smo igrali očaj, sreća nas je prestala maziti, bodova više nema jer nemamo igrača >tj nemamo igre. Ne kažem da je trener kriv, trener je čak dobar, ali ekipa nam je očaj živi.
Zadnja izmjena: crveniratnik, dana/u 26 apr 2023, 20:49, ukupno mijenjano 4 puta.
Rođeni, rođeni, kraj Neretve rođeni
Neretva je hladna voda i kolijevka i sloboda.

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 26 apr 2023, 20:37

Ljudi su nerealni, pa čovječe i protivnik se nešto pita.
Nismo nadigrani, tlak mi je milion zbog promašenih šansi, al realno odlično odigrana utakmica sa pola prvog tima.

Kako god sezona da završi Feji se mora dati šansa da složi ekipu za sljedeću sezonu

oldschool72
Kontakt:

Post Postao/la oldschool72 » 26 apr 2023, 20:40

Tanko je sve ovo, s ovakvom ekipom nemaš šta tražiti u Europi , samo se izblamiras i ispadneš od nekih hahara odmah u prvom pretkolu.
Wallaceu ja prvi kupujem kartu za Brazil, pa šta je ono ljudi moji, mene bi stid bilo biti Brazilac a onako limitiran i ograničen u svakom smislu.
Feja je meni kao trener prilično prosječan imali smo sreće u prethodnim utakmicama, niti imamo neku igru niti vidim neki rukopis trenera taktički, s ovim rosterom i nemozes očekivati čuda ali nažalost nisam siguran da nam je domet realno veći od 6 mjesta.
Šta je tu je, idemo dalje, hajmo Rođeni ako ništa treba pokušati sve u finalu Kupa...
Velež do groba

salmy

Post Postao/la salmy » 26 apr 2023, 21:00

JimmyPage je napisao/la:
26 apr 2023, 20:37
Ljudi su nerealni, pa čovječe i protivnik se nešto pita.
Nismo nadigrani, tlak mi je milion zbog promašenih šansi, al realno odlično odigrana utakmica sa pola prvog tima.

Kako god sezona da završi Feji se mora dati šansa da složi ekipu za sljedeću sezonu
Tako je, ali i sudija je dobro "naginjao" na Široki...šta bi bilo da je sviran penal nad Anđušicem...sigurno je trebao još nekoliko prekršaja svirati za nas, sjeckao je igru...svakako da izmjene nisu ništa napravile...treba se boriti do kraja, pa šta bude...mislim da imamo još neke šanse abd, pa aki ništa drugo kroz KUP.
FK..VELEZ - Semir Tuce :)

minimalist
Kontakt:

Post Postao/la minimalist » 26 apr 2023, 21:06

Bit će čudo ako se s ovom ekipom izbori Evropa. U svakom slučaju jedan veći remont ekipe je obavezan. Pune ruke posla i za Upravu i za Feju na ljeto...

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 26 apr 2023, 21:07

Čuj Feja nije ostavio rukopis, svašta će čovjek pročitati.
Pa bolan eno Tuzla city ima bolji roster pa se bore za opstanak. Treba biti prezadovoljan da smo uopšte u situaciji da se borimo za Evropu, skontaj gdje smo bili na polusezoni a gdje evo danas.
Čovjek izvlači 150% od ekipe, ne znam šta se očekuje od ovih igrača da igraju tika taku? Taktika i malo sreće nas je i dovela u ovu situaciju, kad bi mjerili igrački kadar bili bi ko Sloboda ove sezone, malo realnosti nije na odmet. Ima i Široki dobre igrače, svi rade na tome da napred tim i izbore Evropu jbg nije jednostavno.
Ima fula u dovedenim igračima, slažem se, sa nekima se ubode a sa nekima fuli.
Da je lako i jednostavno svake sezone bi bili prvi

Sudija je bio preloš, moglo se i očekivati.
Mogu mislit sljedeću protiv Borca, fuj...

fanaticRA
Kontakt:

Post Postao/la fanaticRA » 26 apr 2023, 21:24

JimmyPage je napisao/la:
26 apr 2023, 21:07
Pa bolan eno Tuzla city ima bolji roster pa se bore za opstanak. Treba biti prezadovoljan da smo uopšte u situaciji da se borimo za Evropu, skontaj gdje smo bili na polusezoni a gdje evo danas.
Čovjek izvlači 150% od ekipe, ne znam šta se očekuje od ovih igrača da igraju tika taku? Taktika i malo sreće nas je i dovela u ovu situaciju, kad bi mjerili igrački kadar bili bi ko Sloboda ove sezone, malo realnosti nije na odmet. Ima i Široki dobre igrače, svi rade na tome da napred tim i izbore Evropu jbg nije jednostavno.

Apsolutno. Trebamo/moramo dopustiti i dati vremena ovom čovjeku koji voli Velež i koji RAdi odličan posao. Zamislimo se (noćni su sati, možemo dati mašti volju), šta bi bilo da je jedan kvalitetan igrač (čitaj Radovac) u veznom redu bio ovu polusezonu samo, te jedan još u obrani. Sa ovim rosterom je Feja digao momčad uveliko. Nadam se iskreno i molim Boga da će upRAva odriješiti kesu (koliko je to moguće zbog RAdova na tribini na ljeto) i da će se dovesti kvalitetna pojačanja. MoRA se definitvno otpusnica dati nekim igRAčima

1981ultra
Kontakt:

Post Postao/la 1981ultra » 26 apr 2023, 21:27

Fraza vjerujem u ekipu i daa imamo kvalitet. E pa druže ja ne vjerujem ( izuzev Hadžikića, Haskića, Lauša, Hrkača) i donekle anđušića i vehabovica

crveniratnik
Kontakt:

Post Postao/la crveniratnik » 26 apr 2023, 21:33

1981ultra je napisao/la:
26 apr 2023, 21:27
Fraza vjerujem u ekipu i daa imamo kvalitet. E pa druže ja ne vjerujem ( izuzev Hadžikića, Haskića, Lauša, Hrkača) i donekle anđušića i vehabovica
Bravo to je to :thumbup: Baš me zanima kako ćemo sa Sarajevom i Borcem odigrati sada kući, pa da vidim šta ce biti.
I trebamo se zadovoljavati porazima kuci od kona 0-1 (šuti dobro je, nismo primili tricu, četvrticu). Meni poraz nije opcija, i ne želim poraz. Pronađite ratnike, ako već ne možete igrače. Ove antitalente i balerine maknite iz VELEŽA! Čim sreća malo okrene leđa, bodova nema BEZ IGRE I BEZ GOLOVA
Zadnja izmjena: crveniratnik, dana/u 26 apr 2023, 21:37, ukupno mijenjano 1 put.
Rođeni, rođeni, kraj Neretve rođeni
Neretva je hladna voda i kolijevka i sloboda.

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 26 apr 2023, 21:37

fanaticRA je napisao/la:
26 apr 2023, 21:24
JimmyPage je napisao/la:
26 apr 2023, 21:07

Apsolutno. Trebamo/moramo dopustiti i dati vremena ovom čovjeku koji voli Velež i koji RAdi odličan posao. Zamislimo se (noćni su sati, možemo dati mašti volju), šta bi bilo da je jedan kvalitetan igrač (čitaj Radovac) u veznom redu bio ovu polusezonu samo, te jedan još u obrani. Sa ovim rosterom je Feja digao momčad uveliko. Nadam se iskreno i molim Boga da će upRAva odriješiti kesu (koliko je to moguće zbog RAdova na tribini na ljeto) i da će se dovesti kvalitetna pojačanja. MoRA se definitvno otpusnica dati nekim igRAčima
Ma brate nerviraju me ovakva razmišljanja. Uvažavam svaki stav, ali ljudi su toliko nerealni ne kontam. Nisam ni ja neki stručnjak al uključiš malo mozak.
Istina je da se recimo Haskić povrijedi bio bi haos, ali doveden je Hadžić da ga adekvatno zamjeni. To što je on truba i van forme je drugi par cipela. Znači nije da neko u upravi nije mislio o toj zamjeni nego se tako potrefilo da Haskić nema dostojnu zamjenu.
Eno i Željo pokušava Hodžiću oživjeti karijeru pa im ne ide baš. Ne možeš predvidjeti baš sve kako će se odvijati forma i adaptacija nekog igrača. Može biti pun pogodak k'o Lauš ili totalni fejl k'o Hadžić.
Druga stvar u svemu ovome je budžet, koliko para toliko muzike mada ni to nije ključ. Ključ je negdje u sredini

1981ultra
Kontakt:

Post Postao/la 1981ultra » 26 apr 2023, 21:38

crveniratnik je napisao/la:
26 apr 2023, 21:33
1981ultra je napisao/la:
26 apr 2023, 21:27
Bravo to je to :thumbup: Baš me zanima kako ćemo sa Sarajevom i Borcem odigrati sada kući, pa da vidim šta ce biti.

Ma ja bola ubjeđuje me Pršeš i Dejanović i Mućaj imaju kvalitet svako zna da nemaju, oni su igrači jednu vrlo odličnu utakmicu odigraju pa idućih tri katastrofa. Zna se šta je kvalitet.

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 26 apr 2023, 21:45

Jedna od stvari koje me najviše nerviraju, a konatantno se ponavlja (veznim i ofanzivnim igračima) je što nakon laganog kontakta padaju i gledaju u sudiju da im svira faul. Automatski mi je tlak milion. Danas smo tako bar 5 lopti izgubili. Pa gdje su im muda miša mu... Odnesi ti njega pa neka ti svira faul, bar će se odbrana stići posložiti. Ovako je svaka greška opasna situacija koja je po pravilu kontra gdje nam stoperi ostaju izloženi i rizikuju kartone...
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 26 apr 2023, 21:51

Sutra se nadati pobjedi Borca i onda stisnut iduće tri utakmice.
Mi, Željo i Široki ćemo se boriti za 4 mjesto.
Široki ima najlakši raspored ovako gledajući ali daleko je to od toga da nismo u igri za 4 mjesto.
Problema miliona,povrede,umor ali stisnut zube pa šta bude.
Znamo svi i vidimo kakav je igrački kadar i nema potrebe za svađu.
Mislim da se svi slažemo da je tu nekih 5/6 igrača koji mogu igrati na većem nivou u ovoj ligi ovo ostalo je možda 5 za timove koji su za donji dio tabele a ostatak federacija i to da ni tamo ne odskaču.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 26 apr 2023, 21:53

Neki od vas se ponašaju kao da nas drži šeik Mansour i drži trilione u sefu, ali ne znamo izabrati prave igrače. Pa jeste li zaboravili da smo su ovim igračima smanjivane plate prije par mjeseci. Nije to urađeno od malog jada. Dobijemo Leotara i umislimo da smo PSG. Mislim da smo na dobrom putu da nešto napravimo, ali treba puno rada, truda i strpljenja.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 26 apr 2023, 21:56

Igracki smo mnogo limitirani i to je potpuno jasno.
Mislim da je Feja izvukao maksimum iz ove ekipe koja je realno znacajno nekvalitetnija od kadra iz prethodne 2 sezone.
Da nam je sad samo Radovca i Radovica udarali bi se nogom u guzicu.
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

oldschool72
Kontakt:

Post Postao/la oldschool72 » 26 apr 2023, 21:59

Nerealna razmišljanja su dakle ako ne vidim dovoljno kvalitete u postojećem rosteru da budemo medju prva tri mjesta?
Ma daj, imamo 4-5 igrača na koje možeš računati ako želiš nešto više od sredine tabele, ostalo je sve žešća truba od igrača.
Ne kritiziram Feju (on ne može puno više uraditi nego što je dosad i zato mu svaka čast ), niti novu upravu koja radi dobar posao, mislim da jednostavno s ovim kadrom više nije moguće.
Koliko finansijskih mogućnosti za poboljšanja kadra za slijedeću sezonu imamo neznam ali bolje dovesti dva solidna igraca nego 10 propalih o.**** i antitalenata.

Dabogda ja bio u krivu i ostatak utakmica u sezoni i finalu kupa budemo sve dobili ali trebaćemo i dosta sreće koju danas nismo imali...
Velež do groba

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 26 apr 2023, 22:00

Espiritosanto je napisao/la:
26 apr 2023, 21:51
Sutra se nadati pobjedi Borca i onda stisnut iduće tri utakmice.
Mi, Željo i Široki ćemo se boriti za 4 mjesto.
Široki ima najlakši raspored ovako gledajući ali daleko je to od toga da nismo u igri za 4 mjesto.
Problema miliona,povrede,umor ali stisnut zube pa šta bude.
Znamo svi i vidimo kakav je igrački kadar i nema potrebe za svađu.
Mislim da se svi slažemo da je tu nekih 5/6 igrača koji mogu igrati na većem nivou u ovoj ligi ovo ostalo je možda 5 za timove koji su za donji dio tabele a ostatak federacija i to da ni tamo ne odskaču.
Pobjeda protiv Borca i minimalno remi na Grbavici moze nas vratiti na pravi kolosijek.
Sutra bi valjalo da Borac dobije svakako , manje ce im biti potrebno sudijsko.navlacenje.
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 26 apr 2023, 22:07

oldschool72 je napisao/la:
26 apr 2023, 21:59
Nerealna razmišljanja su dakle ako ne vidim dovoljno kvalitete u postojećem rosteru da budemo medju prva tri mjesta?
Ma daj, imamo 4-5 igrača na koje možeš računati ako želiš nešto više od sredine tabele, ostalo je sve žešća truba od igrača.
Ne kritiziram Feju (on ne može puno više uraditi nego što je dosad i zato mu svaka čast ), niti novu upravu koja radi dobar posao, mislim da jednostavno s ovim kadrom više nije moguće.
Koliko finansijskih mogućnosti za poboljšanja kadra za slijedeću sezonu imamo neznam ali bolje dovesti dva solidna igraca nego 10 propalih o.**** i antitalenata.

Dabogda ja bio u krivu i ostatak utakmica u sezoni i finalu kupa budemo sve dobili ali trebaćemo i dosta sreće koju danas nismo imali...
Sve se slažem sa napisanim, osim u prethodnom postu sa ovim: Feja je meni kao trener prilično prosječan imali smo sreće u prethodnim utakmicama, niti imamo neku igru niti vidim neki rukopis trenera taktički
Al dobro, u frustraciji čovjek izleti svašta :D
Mislim da trebamo biti svjesni da svi u upravi rade najbolje kako znaju, svi zajedno bi voljeli da se ostvari cilj ove sezone. Ja sam ubijeđen da nedostaje edukovanih ljudi u klubu.
Da se mene pita radije bih uložio neki taj novac u dodatne skaute i mlade trenere nego neke kvazi igrače. Majke mi žrtvovao bih dvije sezone da vidim rezultat, onako k'o Hajduk doveo Boru i napravili čudo sa djecom.
Ovako stalno nešto krpi, jedni odlaze drugi dolaze stalno mačak u vreći vrtiš se u krug svake sezone

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.