RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Mont0
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Mont0 » 27 feb 2011, 21:35

Jasta, taman kao Lucarelli :D Ma i za Lucarellija je Pele 8-)
Support Velez, It's logical! ★

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 27 feb 2011, 21:55

Batistuta Gabrijele, Mrkva je za tebe Pele :twisted: :twisted:

SRETO
Kontakt:

Post Postao/la SRETO » 28 feb 2011, 09:25

Dobra igra Rodjeni! Dobra! Ne sjecam se kada sam ovako zadovoljan presao put od Mostara do Sarajeva! Ja sam vjerovatno subjektivan ali sa mnom su u autu bila tri jarana koja nisu navijaci Veleza i svi su misljenja da je Velez ekipa koja nema sanse da ispadne nego je cak po kvalitetu medju 5-6 vodecih! Narocito po zalaganju i borbenosti! Misljenja sam da je Zaimovic igrac velikih vrijednosti i sa onakvim pristupom igri moze jos dosta igrati! Odusevio me je Kazazic i mladic je bolje igrao sto je situacija bila teza tako da je nesumnjivo veliki potencijal! Ima u igri ekipe mnogo prostora za napredak,to je nesumnjivo. Jedna stvar mi se nije svidjela. Primjer ovoga Rovcanina,koga znam odlicno iz Zelje, to je kao neko pravilo da igraci sa strane imaju prednost nad domacim igracima. Moje skromno misljenje ,a vidim i ljudi oko mene, mali Durakovic je za klasu bolji od njega i mladic stvarno srcem nosi Velezov dres! Istog sam misljenja za mladog Demica koji je sigurno ogroman potencijal! O onome tamo, ne zelim mu ni ime izgovoriti,onome sto se vratio iz Zenice, ne treba rjeci trositi! Igra zbog i iskljucivo za sebe i primjer sanse kada je mogao posluziti Remetica i Durakovica za sigurnu pobjedu umjesto da nerezonski puca ,sasvim dobro pokazuje ko je .kakav je i u ostalom da on vec nosi crveno crni dres a tu je samo sto mora biti. Za par mjeseci i on i Rovcanin odose a ostaju opet neiskusni mladci koji ce cekati opet sansu iza nekih "novih pojacanja"! Medjutim ove se stvari daju ispraviti i vjerujem da smo u ovakvom nadahnucu sigurni pobjednici u Banovicima! ja idem i nadam se da cemo se vidjeti u Banovicima u sto vecem broju! Cestitkama se pridruzuje moj brat pitar koji tuguje za Zenicom! Mi cemo ga osvetiti! Velez do groba!
TANOVIC JE LOPOVCINA!!!

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 28 feb 2011, 12:24

A moj Sreto,izgovori mu ime. Šefko Okić.onog trenutka kad nije htio baciti loptu Džani htio sam u teren uskočiti da mu oba oka iskopam,onom smetlju smečarskom,dabogda svaki trener koji nas vodio dobio h1n1 ako ga više ikad stavi u ekipu bilo koju u bilo kojoj ligi na svijetu. i zato mi nikad nećemo ispuniti tvoju želju da budemo među prvih pet šest ekipa.zato što onakvi igrači,ako se tako mogu nazvati,dobijaju prilike, gdje u onakvoj tekmi,umjesto da je riješe,hoče da se proslave.
nema tu opravdanja drug moj,to odmah treba zatjerati i dati primjer svim budučim igračima koji kroče u Velež.
Neka izvoli svak igrat,ali poslije onog poteza, haj ti sine kupi prnje i MARŠ odavde! a mi čemo se več nekako snači,jer se uvijek i snalazimo.opet nam tekme riješavaju Mrkva,Remtič,Zaim sva trojica skupa mou 2 kilometra pretrčati.i opet su bolji od njih 8 svjetlosnih godina.

Šefko Okič - S I K T E R !

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 28 feb 2011, 23:39

vfc1922 je napisao/la:A moj Sreto,izgovori mu ime. Šefko Okić.onog trenutka kad nije htio baciti loptu Džani htio sam u teren uskočiti da mu oba oka iskopam,onom smetlju smečarskom,dabogda svaki trener koji nas vodio dobio h1n1 ako ga više ikad stavi u ekipu bilo koju u bilo kojoj ligi na svijetu. i zato mi nikad nećemo ispuniti tvoju želju da budemo među prvih pet šest ekipa.zato što onakvi igrači,ako se tako mogu nazvati,dobijaju prilike, gdje u onakvoj tekmi,umjesto da je riješe,hoče da se proslave.
nema tu opravdanja drug moj,to odmah treba zatjerati i dati primjer svim budučim igračima koji kroče u Velež.
Neka izvoli svak igrat,ali poslije onog poteza, haj ti sine kupi prnje i MARŠ odavde! a mi čemo se več nekako snači,jer se uvijek i snalazimo.opet nam tekme riješavaju Mrkva,Remtič,Zaim sva trojica skupa mou 2 kilometra pretrčati.i opet su bolji od njih 8 svjetlosnih godina.

Šefko Okič - S I K T E R !
Ma ja sam prije utakmice govorio da on ne treba igrat jer sta je svasta srao i kako se ponasao nebi da je Benzema.
Samo jedan klub Velež Mostar

irridu
Kontakt:

Post Postao/la irridu » 01 mar 2011, 23:21

ammarc je napisao/la:Taman igram managera,i dovodim nekog igraca iz Argentine,18 g.,covjek odbio Barcelonu,At.Madrid,Man.City, Sevillu,Juventus da bi dosao meni u Velez :lol:
brate ako ti nije frka i ako je u pitanju FM 2011. haj mi samo link daj za patch:D hvala unaprijed
...........ZA ŽIVOT CIJELI=FCŽ 1921.=..........
ko rano rani sam u nju pada.

SRETO
Kontakt:

Post Postao/la SRETO » 02 mar 2011, 12:25

Ja odoh sutra poslom u Banovice i ne vracam se prije utakmice! Moram malo vidjeti kako to oni misle da nas dobiju! Ja mislim da ce ovo biti nasa prekretnica ilagano penjanje ka sredini tabele! Hajde Boze budi drug!
TANOVIC JE LOPOVCINA!!!

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 02 mar 2011, 13:52

eh sreto sreto, cuj ti pitar!?? :lol:

apropo okić, mali je imao par dobri poteza
ali i nekoliko sebićni u kojima se vjerovatno želio oprati zbog cirkuza u pauzi sezone koji je napravio.
nisam ni ja bio da se stavlja u prvih 11 zadnju tekmu
ali bih se isto obradovao golu da ga je zabio u prvom poluvremenu(a bilo je zamal)!

trenutno nismo u poziciji da biramo i izvoljevamo-
bitan je opstanak, bitno je da trener vrši selekciju neometano,
da mu se ne mješa u posao i biče to sve oke
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 02 mar 2011, 14:42

Ma ako se nastavi raditi ovako kako se radi, moja prognoza je da cemo na kraju biti u sredini tabele. ;) Po igrackom kadru i pripremama koje smo odradili to i zasluzujemo!

Modricluka
Kontakt:

Post Postao/la Modricluka » 02 mar 2011, 19:35

Nudimo Fenana za Sefku!! :lol: :lol:
Bio zadnji ili prvi Ultrasi tvoji prestati nece jer ti sa nasa SVETINJA!
Stanje nije nikako dobro,dapace!

Eagles_OldSchool
Kontakt:

Post Postao/la Eagles_OldSchool » 02 mar 2011, 20:24

Odpepaj laganini
Anti Nakarada

Hodza_manLju
Kontakt:

Post Postao/la Hodza_manLju » 02 mar 2011, 21:42

Sta nam ima u lijepom Mostaru,dolazil vas organizovano u subotu za Banovice? Lijep pozdrav svima...

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 02 mar 2011, 21:46

Hodza_manLju je napisao/la:Sta nam ima u lijepom Mostaru,dolazil vas organizovano u subotu za Banovice? Lijep pozdrav svima...
Bit ce policija obavjestena na vrijeme, nebrinite!

Hodza_manLju
Kontakt:

Post Postao/la Hodza_manLju » 02 mar 2011, 21:47

drH je napisao/la:
Hodza_manLju je napisao/la:Sta nam ima u lijepom Mostaru,dolazil vas organizovano u subotu za Banovice? Lijep pozdrav svima...
Necu moci spavati od briga....fino pitam dolazitel organizovano...

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 02 mar 2011, 21:51

Hodza_manLju je napisao/la:
drH je napisao/la:
Necu moci spavati od briga....fino pitam dolazitel organizovano...
Nebrini bolan, neujedamo ;) :D

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 02 mar 2011, 21:58

Bola kako ne kontas covjece kaze ti bice obavjestena Policija jer svaki put kad se ide na gostovanje navijacka skupina mora obavjestit policiju Kontas ti Hodza posto ti ne znas te procedure stacu ti ja .
Samo jedan klub Velež Mostar

SRETO
Kontakt:

Post Postao/la SRETO » 03 mar 2011, 08:51

Ko je rekao da sam pitar,**** mu ko Trebevic! :o
TANOVIC JE LOPOVCINA!!!

SRETO
Kontakt:

Post Postao/la SRETO » 03 mar 2011, 09:01

nem 73, ma polako mladicu,nemoj uzimati sve crno i bijeli,zivot ima i veselih stvari,malo sale nije na odmet. Opusti se i uzivaj u zivotu u kome imas srecu da navijas za Velez! :D
TANOVIC JE LOPOVCINA!!!

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 03 mar 2011, 09:12

Bez prava na sjećanje
Dostojanstvo - drugo ime za Velež
Piše: Mr. sc. Dragan Markovina
Bio jednom jedan klub. Veliki klub, samo pola stepenice iza klubova velike četvorke. Rajinski klub, klub nogometnih znalaca, crveni klub, klub s tradicijom, klub rođenih, simbol Mostara. Klub slične povijesti kao i Hajduk, s tom razlikom što je Velež uvijek bio radnički klub, za razliku od građanskog Hajduka. Skoro 90 godina kontinuiranog djelovanja, 77 poginulih igrača u narodnooslobodilačkoj borbi, nebrojeno nogometnih majstora.

A onda je došao HVO i ustvrdio da je taj remetilački faktor samo višak, da se nikako ne uklapa u čistoću nacionalnog bića i da ga od sutra nema biti. Osnovat ćemo Zrinjski umjesto njega. I bi tako.
Neki su pljunuli na svoje uspomene, neki su sve zaboravili, neki plaču u sebi, a neki sve lijepo ignoriraju, ali Zrinjski je sada činjenica koja je tu i u jednoj lijepoj, nadam se ne i dalekoj budućnosti, bit će samo sportski gradski rival i ništa više od toga.
Uostalom, pravedno je bilo obnoviti klub, koji je nekoć političkom odlukom ugašen. Ali, nije bilo pravedno oteti stadion, pljunuti na simbol grada i zaželjeti mu smrt. Nije bilo pravedno, ako imalo voliš vlastiti grad i ako si, makar i jednom otišao na neku od Veležovih utakmica. Ako imaš imalo ljudskosti u sebi.
Taj poniženi klub spasio je istočni Mostar, pa su ga onda spasili navijači vrativši mu petokraku na dres, a na kraju ga je spasio ponos i prkos ljudi koji ga vole. I do zla boga je ljigavo i gadljivo opuživati Velež da igra na livadi i da je bošnjački klub. Jer, nisu taj klub Bošnjaci nekome oteli, nego su neki ljudi na njega pljunuli, a neki su ga spasili. Radničko športsko društvo Velež 1922. Obratite pažnju na ovo š kad sljedeći put optužite klub da je bošnjači.
Bio sam na velikoj Hajdukovoj proslavi protiv Slavije i bio sam na derbiju u Vrapčićima. Oba ta događaja obilježio je nesrazmjer neviđene ljubavi s tribina i loše igre momaka na terenu.
Jer, mogu proći još mnoge godine prije nego Velež opet kao domaćin istrči na svoj stadion pod Bijelim brijegom. Nije čak isključeno ni da se to možda više nikad ne dogodi.
Mogu zauvijek taj klub voditi i u njemu igrati samo Bošnjaci i opet će to biti klub rođenih u ovom gradu.
Klub ljudi čiji obraz ne možeš kupiti, čije uspomene ne možeš izbrisati.
Ljudi kojima ne možeš lagati.
Velež Mostar, klub raje, ljubavi, ponosa i prkosa.
Klub svih nas.

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 03 mar 2011, 09:12

Bez prava na sjećanje
Dostojanstvo - drugo ime za Velež
Piše: Mr. sc. Dragan Markovina
Bio jednom jedan klub. Veliki klub, samo pola stepenice iza klubova velike četvorke. Rajinski klub, klub nogometnih znalaca, crveni klub, klub s tradicijom, klub rođenih, simbol Mostara. Klub slične povijesti kao i Hajduk, s tom razlikom što je Velež uvijek bio radnički klub, za razliku od građanskog Hajduka. Skoro 90 godina kontinuiranog djelovanja, 77 poginulih igrača u narodnooslobodilačkoj borbi, nebrojeno nogometnih majstora.

A onda je došao HVO i ustvrdio da je taj remetilački faktor samo višak, da se nikako ne uklapa u čistoću nacionalnog bića i da ga od sutra nema biti. Osnovat ćemo Zrinjski umjesto njega. I bi tako.
Neki su pljunuli na svoje uspomene, neki su sve zaboravili, neki plaču u sebi, a neki sve lijepo ignoriraju, ali Zrinjski je sada činjenica koja je tu i u jednoj lijepoj, nadam se ne i dalekoj budućnosti, bit će samo sportski gradski rival i ništa više od toga.
Uostalom, pravedno je bilo obnoviti klub, koji je nekoć političkom odlukom ugašen. Ali, nije bilo pravedno oteti stadion, pljunuti na simbol grada i zaželjeti mu smrt. Nije bilo pravedno, ako imalo voliš vlastiti grad i ako si, makar i jednom otišao na neku od Veležovih utakmica. Ako imaš imalo ljudskosti u sebi.
Taj poniženi klub spasio je istočni Mostar, pa su ga onda spasili navijači vrativši mu petokraku na dres, a na kraju ga je spasio ponos i prkos ljudi koji ga vole. I do zla boga je ljigavo i gadljivo opuživati Velež da igra na livadi i da je bošnjački klub. Jer, nisu taj klub Bošnjaci nekome oteli, nego su neki ljudi na njega pljunuli, a neki su ga spasili. Radničko športsko društvo Velež 1922. Obratite pažnju na ovo š kad sljedeći put optužite klub da je bošnjači.
Bio sam na velikoj Hajdukovoj proslavi protiv Slavije i bio sam na derbiju u Vrapčićima. Oba ta događaja obilježio je nesrazmjer neviđene ljubavi s tribina i loše igre momaka na terenu.
Jer, mogu proći još mnoge godine prije nego Velež opet kao domaćin istrči na svoj stadion pod Bijelim brijegom. Nije čak isključeno ni da se to možda više nikad ne dogodi.
Mogu zauvijek taj klub voditi i u njemu igrati samo Bošnjaci i opet će to biti klub rođenih u ovom gradu.
Klub ljudi čiji obraz ne možeš kupiti, čije uspomene ne možeš izbrisati.
Ljudi kojima ne možeš lagati.
Velež Mostar, klub raje, ljubavi, ponosa i prkosa.
Klub svih nas.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.