Arsenal - Chat

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Brokula
Kontakt:

Re: Arsenal - Chat

Post Postao/la Brokula » 23 apr 2023, 19:13

Sta znam, Martinelli je krajnje entuzijasticno potpisao novi ugovor bez ikakvih glupiranja i ucjena (jer budimo realni imaju 20 godina), a po meni je igrac koji više sija na najvecoj sceni od Sake. Na to sve Saka je dijete kluba, a ovo mu je tek prvi ozbiljniji ugovor
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 23 apr 2023, 19:28

Saka sutra da traži da mu Kroenkeova nećakinja gricka hašima ispod stola dok potpisuje ugovor, Stan i Josh imaju račun da mu to daju. Dečko je prošao najniže grane Arsenala unazad 30 godina, kao tinejdžer nas je držao iznad vode, nikad nije pravio skandale, u svijetu možda ima jedan ili dvojica na njegovoj poziciji koji zaslužuju veću plaću negdje, zabija u velikim utakmicama, igrao je lijevog beka, igrao je bez odmora, putovao u us.ranu Norvešku na us.rani umjetni travnjak i sad mu neko zamjera što se nećkao da produži ugovor sa klubom koji je prošle sezone ispustio +4 u zadnja tri kola.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 23 apr 2023, 19:33

AA23 je napisao/la:
23 apr 2023, 18:01
Stoji sve to što si rekao, ali i Saka je taj koji je zadužen da ovaj klub igra LP - kakve nonšalancije sa nekim uvjetima, nema ni 22 godine?

Nije jedini koji je na nivou, ovo što su izgradili ove sezone su izgradili kao ekipa, Saka jeste naš najbolji igrač bez ikakve sumnje, ali ako postavlja uvjete sad, šta tek kasnije?

Njegova karijera tek počinje i samo su klubovi krivi što dozvole igračima da se ovako visoko postave, jer po pravilu niko nije veći od kluba - nijedan igrač.

200k nije malo, a kamoli 300k, vidjeli smo priču sa igračima koji su bili na tako visokim platama, Ozil, pa Aubameyang. Mislim da u Liverpoolu tokom one generacije koja je uzimala LP nije niko imao preko 200k.

Ugl. poenta svega je nije još zadužio ovaj klub trofejima da postavlja uslove, kao nijedan drugi igrač iz trenutnog rostera.
Za Aubu i Ozila sam ja koji sam u svijetu nogometa nebitan totalno znao da ce bit promasaj kad potpisu jer su bili qurac u prije takvog ugovora.
To samo u klubu nisu znali.

Saka je u totalno drugačijem svijetu od ta dva amatera i vrijedi oko njega graditi ekipu kad smo već propustili to uraditi sa Sanchezom nakon cega smo udarili glavom od beton.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 23 apr 2023, 19:35

Kako bi nama sad godio ovaj Dunk umjesto parmaka Holdinga.

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 23 apr 2023, 20:08

Još nešto:

Tony Adams je legenda kluba, Mr Arsenal, "potpisaću svaki ugovor naslijepo", i tako dalje, i tako dalje. E taj Adams je tražio od kluba garanciju da ćemo se boriti za titulu i da će dobiti veću platu ili ide tamo gdje će dobiti oboje. Dobio je trostruku platu i Wengerov Arsenal.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 23 apr 2023, 22:39

Ne znam, razumijem i Saku ali razumijem i ove što ga kritikuju zbog ovoga. Talenat koji se pojavi jednom u 20 godina hoće garant da će igrati najveću scenu i boriti se za najveće trofeje, očigledno da je gladan uspjeha i legacyja, s druge strane ovim ponašanjem ispada isto razmaženo derište, koje smo mi stvorili i kojem smo mi dali ključeve ekipe u ruke sa 18 godina.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 23 apr 2023, 23:14

AshburtonG je napisao/la:
23 apr 2023, 18:14
Gdje pocinju pare, tu prica o ljubavi i ostalim glupostima nestaje. Sto bi igrao za 200k, ako ce mu City ili Real placat 350k? To nije ljubav, nego manjak inteligencije.
100% brate. Pare su najbitnije, odriješi kesu i završi priču ili dečko ode dalje.

Da se nadovežem za Dunk-a.

Squad building se mora drastično popraviti. Na svakoj poziciji moraš imati adekvatnu zamjenu.

Adekvatnu za Saku, za Salibu, za Jesusa itd itd.

Pogledaj Njukasla kako to radi, doveli Gordona kao trecu-cetvrtu opciju, moramo imati sličnu politiku.

Barselona je na ljeto nakamarala milion igrača i osvajaju La Ligu.

Kod Artete mi se ne dopada pristup u turnirima, tu je nasamaren od strane svakog trenera. Sta će biti kada izvučemo Benficu ili Milan u CL? Ispasti i od njih?
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 23 apr 2023, 23:25

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
23 apr 2023, 23:14
Gdje pocinju pare, tu prica o ljubavi i ostalim glupostima nestaje. Sto bi igrao za 200k, ako ce mu City ili Real placat 350k? To nije ljubav, nego manjak inteligencije.
100% brate. Pare su najbitnije, odriješi kesu i završi priču ili dečko ode dalje.

Squad building se mora drastično popraviti. Na svakoj poziciji moraš imati adekvatnu zamjenu.

Pogledaj Njukasla kako to radi, doveli Gordona kao trecu-cetvrtu opciju, moramo imati sličnu politiku.

Kod Artete mi se ne dopada pristup u turnirima, tu je nasamaren od strane svakog trenera. Sta će biti kada izvučemo Benficu ili Milan u CL? Ispasti i od njih?
Treba sacekati i vidjeti kako ce se Arteta i Arsenal provesti u Ligi prvaka ,obu evropsku ligu mu necu uzimati za ozbiljno(iako mislim da bi on guzice dao da ju je osvojio u ove tri godine)ali eto treba sacekati pa vidjeti kako ce hendlati u ligi prvaka s tim da cenam roster sigurno sljedece godine biti jaci za 30 40% uz sve ove igrace koji ce biti iskusniji i zreliji :kafa:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 24 apr 2023, 00:40

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
23 apr 2023, 23:14

Ma smijesno razmisljanje pojedinaca. Isto oni sto misle da Arteta ne bi otisao da ga pozove Real/Barcelona. :rol:
Mi odigrali 20ak tekmi na nivou Arsenala iz zlatnog doba i odmah ljudi misle da je to izbrisalo 20 godina luzerstva.

Mi trebamo nafilovat stopersku poziciju, dovest prirodnog desnog beka i vec razmisljat o sezoni 2024/25, gdje nece bit ni Xhake, a ni Parteya u prvih 11. Sto se tice ovog drugog, kriminalno igra zadnjih par utakmica. Ko je danas gledao Caiceda, vidio je zbog cega smo trebali dat ono sto traze i jos 10 miliona na kafu. Yebena masina. :salut:

Ovaj prijelazni rok ce nam odlucit sudbinu zadnjih 5-6 sezona najmanje. Imas odlicnu bazu i kostur ekipe, bitno je samo da popunis rotaciju i dovedes jednog ili 2 igraca za prvih 11.
Dovesti napadaca drugacijih karakteristika od Jesusa pod broj 1, jer nam izgledaju smijesno napadi kad ganjamo rezultat i nabacuje se lopta 50x, a sve kepeci u kaznenom. Igrac tipa Girouda bi nam vrijedio vise nego Osimhen u tim situacijama.

Caicedo, Rice, napadac, desno krilo i desni bek. To bi vec bila ekipa za ozbiljne domete na bar 2 fronta.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 24 apr 2023, 09:21

Ne znam šta više pokušavaju. Ako je potrebna operacija, operiši ga i gotovo. Ovo je mučenje svih nas
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 25 apr 2023, 19:47

Nema ni Xhake sutra :thumbdown:
****...
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 25 apr 2023, 19:52

Sutra ako krene sa Vieirom u bilo kojoj kombinaciji zelim mu sve najgore u životu.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 25 apr 2023, 20:01

Rosicky je napisao/la:
25 apr 2023, 19:52
Sutra ako krene sa Vieirom u bilo kojoj kombinaciji zelim mu sve najgore u životu.
Inace kada ide protiv Pepa, udara ga trema. Bit ce nevidjene gluposti sutra.
⚜️~⚜️~⚜️

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 25 apr 2023, 21:43

Treba Maddisona uzeti ako Leicester već ispada, veoma dobar za relativno ok iznos za koji se može dovesti kada Leicester ispadne.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 25 apr 2023, 22:23

AA23 je napisao/la:
25 apr 2023, 21:43
Treba Maddisona uzeti ako Leicester već ispada, veoma dobar za relativno ok iznos za koji se može dovesti kada Leicester ispadne.
I gdje ce grati ?

Ja bi guzice dao da Haringa ode iz prvih 11 al to se nece desit

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 25 apr 2023, 23:02

Odegard je fascinantan koliko nema mobilnosti kada je na lopti.

Ove sezone jedino sto je popravio su ulasci u sesnaesterac i sut sa distance. Sto mu je znacajno popravilo statistiku na papiru.

Meni je najjace kako se onaj rahmetlija broj #10 jos uvijek spominje u nekim kombinacijama. :urnebes: :urnebes: Kud ga ne tusnusmo Villi za 30 mil :roll:
⚜️~⚜️~⚜️

Barcod
Kontakt:

Post Postao/la Barcod » 26 apr 2023, 14:17

Kakve su prognoze momci ?
Vlada li optimizam ili pesimizam
Dali je nerješeno dobar rezultat veceras ?

Ja sam totalno ravnodušan nekako sam se pomirio sa ovom sezonom ,i tim šta smo uradili jbg :clap: :kuknjava:
Arsenal All The Way !

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 26 apr 2023, 14:40

Pobjeda samo dolazi u obzir.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 26 apr 2023, 14:44

Marsal je napisao/la:
25 apr 2023, 19:47
Nema ni Xhake sutra :thumbdown:
****...
Dosao je s ekipom.

Mislim da ce on ovdje pocet od prve minute.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 26 apr 2023, 14:57

Barcod je napisao/la:
26 apr 2023, 14:17
Kakve su prognoze momci ?
Vlada li optimizam ili pesimizam
Dali je nerješeno dobar rezultat veceras ?

Ja sam totalno ravnodušan nekako sam se pomirio sa ovom sezonom ,i tim šta smo uradili jbg :clap: :kuknjava:
Sanse su ispod 5% da cemo pobijediti. Titula je gotova nakon sto nas je City 2 puta olahko prevrnuo u ligi i u kupu.
⚜️~⚜️~⚜️

Odgovori

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.