Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Asteriks
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Asteriks » 25 apr 2023, 23:01

The chances of a fatality in a motorcycle accident are approximately 30 times higher than in a car.
Prema analizama J.D. Power.
Motorcyclists face a higher risk of serious injuries or death when they are involved in collisions. In 2019, the National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) reported a total of 5,014 motorcycle accident fatalities, meaning that motorcyclists were 29 times more likely to be killed in a crash than other vehicle occupants
Itd.

Spaziti motoristu je vraski zeznuto jer imaju svoje posebne putanje, pojavljuju se niotkud iz mrtvog ugla, idu slalom te preticu nekad i na 20ak cm prostora sirine dva vozila u suprotnim trakama.

Pogotov nase uske kozje staze su smrtonosna podloga za takve manevre.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 apr 2023, 23:13

Ma logicno da je dosta rizicnije, svjestan je toga svako ko sjedne. Ali jebga kad je mocno. Samo da nea vas s autima koji nepazite, daleko manji bi ti brojevi bili.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 apr 2023, 23:14

Asteriks je napisao/la:
25 apr 2023, 23:01
The chances of a fatality in a motorcycle accident are approximately 30 times higher than in a car.
Prema analizama J.D. Power.
Motorcyclists face a higher risk of serious injuries or death when they are involved in collisions. In 2019, the National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) reported a total of 5,014 motorcycle accident fatalities, meaning that motorcyclists were 29 times more likely to be killed in a crash than other vehicle occupants
Itd.

Spaziti motoristu je vraski zeznuto jer imaju svoje posebne putanje, pojavljuju se niotkud iz mrtvog ugla, idu slalom te preticu nekad i na 20ak cm prostora sirine dva vozila u suprotnim trakama.

Pogotov nase uske kozje staze su smrtonosna podloga za takve manevre.
Bosna je raj na zemlji za motoristu, sve krivine, zanimljivo. Amerika je dosadna samo picis pravo.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 25 apr 2023, 23:24

Mah, volim rizikovat ali da tim radnjama ne ugrozavam ostale saucesnike. Ako cu voziti 200 km/h izabrat cu malu dionicu autoputa, neki drugi izazov - dzipijada i eto ga.

Motoristi svojim ubacivanjima stvaraju pomentnju u ionako gust i zapusen saobracaj po nasim cestama.

Pogotov su rizicne dionice na kojima je cesta siroka dovoljno tek da se nekako mimoidju dva vozila, bez prostora koji bi samom motoristi (u njegovom slalomu) spasio glavu.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 apr 2023, 23:32

Asteriks je napisao/la:
25 apr 2023, 23:24
Mah, volim rizikovat ali da tim radnjama ne ugrozavam ostale saucesnike. Ako cu voziti 200 km/h izabrat cu malu dionicu autoputa, neki drugi izazov - dzipijada i eto ga.

Motoristi svojim ubacivanjima stvaraju pomentnju u ionako gust i zapusen saobracaj po nasim cestama.

Pogotov su rizicne dionice na kojima je cesta siroka dovoljno tek da se nekako mimoidju dva vozila, bez prostora koji bi samom motoristi (u njegovom slalomu) spasio glavu.
A jeste zapeli za tih 200km, kao da je svaki pad, udes ili smrt uzrok toga. Od svih puteva u Bosni na koliko mjesta moze razviti brzinu od 200km svega ti, autoput i gdje jos? Eto taj lik pogino u Hadzicima, u Hadzicima nea gdje razviti brzinu 200km, nema teoretske sanse

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 25 apr 2023, 23:38

Ne, vec kazem ako cu ja popuhat auto na 200 km/h, otici cu na autoput i to mala dionica, ali i to rijetko.

A sto se tice puteva i mogucnosti, divljacima je sve autoban, recemo voze na relaciji Jablanica - Mostar i preko 150 km/h bez problema.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 25 apr 2023, 23:39, ukupno mijenjano 1 put.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 25 apr 2023, 23:39

Ljudino ako vozis zvijer od motora razvit ces tu brzinu i na M17 gdje je Max 100 na sat. Sve je do vozača i postivanja ograničenja, niko ne spori da mogu i ja biti kriv ali ako ti vozis motor u skladu s ograničenjem, postujes distanicu ja imam daleko vece sanse da reagujem i da te primjetim.

Razumijem ja adrenalin i sve to ali uvijek sam za onu "ne brze od zivota".

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 apr 2023, 23:47

chily-rz je napisao/la:
25 apr 2023, 23:39
Ljudino ako vozis zvijer od motora razvit ces tu brzinu i na M17 gdje je Max 100 na sat. Sve je do vozača i postivanja ograničenja, niko ne spori da mogu i ja biti kriv ali ako ti vozis motor u skladu s ograničenjem, postujes distanicu ja imam daleko vece sanse da reagujem i da te primjetim.

Razumijem ja adrenalin i sve to ali uvijek sam za onu "ne brze od zivota".
Gdje dodje M17? Od Stupa ka Ilidzi? Pa razvit ce je jedino nenormalna osoba, koja ne racuna da ga moze ufatit crveno, posto koliko se sjecam ima semafor na stupu pa na energoivnestu. Tako da su sanse toga minimalne

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 25 apr 2023, 23:54

alemsa je napisao/la:
25 apr 2023, 23:47

Gdje dodje M17? Od Stupa ka Ilidzi? Pa razvit ce je jedino nenormalna osoba, koja ne racuna da ga moze ufatit crveno, posto koliko se sjecam ima semafor na stupu pa na energoivnestu. Tako da su sanse toga minimalne
Jedino ako od Stupa do Ilidze ima 400 kilometara :mrgreen:

Dok nije došao prvi kilometar autoputa u narodu je vise nazivan autoputem. Ma da je realno je zvati i cestom smrti koliko je ljudi na istoj zivote ostavilo.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 apr 2023, 00:02

chily-rz je napisao/la:
25 apr 2023, 23:54
alemsa je napisao/la:
25 apr 2023, 23:47

Jedino ako od Stupa do Ilidze ima 400 kilometara :mrgreen:

Dok nije došao prvi kilometar autoputa u narodu je vise nazivan autoputem. Ma da je realno je zvati i cestom smrti koliko je ljudi na istoj zivote ostavilo.
Koliko se sjecam da ima semafor na energoivnestu, desno je autput za Blazuj, lijevo ilidza pejton. Ono se racuna kao autput prema blazuju, sjecam se kad se to pravilo, igrali lopte po ledu, upo sam ispod mosta u vodu tu u decembru.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 26 apr 2023, 00:09

alemsa je napisao/la:
26 apr 2023, 00:02

Koliko se sjecam da ima semafor na energoivnestu, desno je autput za Blazuj, lijevo ilidza pejton. Ono se racuna kao autput prema blazuju, sjecam se kad se to pravilo, igrali lopte po ledu, upo sam ispod mosta u vodu tu u decembru.
Magistralni put M-17 je magistralni put u Bosni i Hercegovini koji povezuje granični prijelaz GP Bosanski Šamac i granični prijelaz GP Doljani, preko Doboja, Zenice, Sarajeva, Mostara i Čapljine. Cesta je duga 400 km i u Bosanskom Šamcu se nadovezuje na hrvatsku Državnu cestu D7, a na graničnom prijelazu GP Doljani na hrvatsku Državnu cestu D9. Magistralni put M-17 je dio evropskog međunarodnog puta E73

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 26 apr 2023, 00:09

Šta se ovo na Haiti-u dešava?

Javno su linčovali i spalili 13 ljudi na ulici.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 apr 2023, 00:13

chily-rz je napisao/la:
26 apr 2023, 00:09
alemsa je napisao/la:
26 apr 2023, 00:02

Magistralni put M-17 je magistralni put u Bosni i Hercegovini koji povezuje granični prijelaz GP Bosanski Šamac i granični prijelaz GP Doljani, preko Doboja, Zenice, Sarajeva, Mostara i Čapljine. Cesta je duga 400 km i u Bosanskom Šamcu se nadovezuje na hrvatsku Državnu cestu D7, a na graničnom prijelazu GP Doljani na hrvatsku Državnu cestu D9. Magistralni put M-17 je dio evropskog međunarodnog puta E73
:rol:

Jeb.es mu mater ja gledo ovo :

slika

Ma van gradova ce tesko razviti (ima mijesta ali po % malo), s obzirom da su mu krivine svako malo

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 26 apr 2023, 00:26

Ma Aleme jarane da razvije i 140 rizikuje, cesta puna krivina, grbava na nekim mjestima a opet ima dionica gdje ima finog pravca taman da zavara vozača, nebitno bio to motor ili auto.

Iz iskustva znam da veliki broj vozača ima tu naviku da vozi dosta brze od dozvoljenog. Nije isto preticati nekog ko vozi 60 na sat ili nekog ko vozi 100 na sat. Ako onaj ispred tebe vozi po svim pravilima uključujući i toleranciju od 10 na sat svako preticanje je prekrsaj i odgovornost. Put je sam po sebi takav da i na mjestima gdje je dozvoljeno preticanje moras biti maksimalno oprezan jer nije najbolja preglednost i moras ocijeniti brzinu auta koje ti dolazi u susret jer moze neki indijanac vozit 140 pa Imas dosta manje vremena.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 apr 2023, 00:50

chily-rz je napisao/la:
26 apr 2023, 00:26
Ma Aleme jarane da razvije i 140 rizikuje, cesta puna krivina, grbava na nekim mjestima a opet ima dionica gdje ima finog pravca taman da zavara vozača, nebitno bio to motor ili auto.

Iz iskustva znam da veliki broj vozača ima tu naviku da vozi dosta brze od dozvoljenog. Nije isto preticati nekog ko vozi 60 na sat ili nekog ko vozi 100 na sat. Ako onaj ispred tebe vozi po svim pravilima uključujući i toleranciju od 10 na sat svako preticanje je prekrsaj i odgovornost. Put je sam po sebi takav da i na mjestima gdje je dozvoljeno preticanje moras biti maksimalno oprezan jer nije najbolja preglednost i moras ocijeniti brzinu auta koje ti dolazi u susret jer moze neki indijanac vozit 140 pa Imas dosta manje vremena.
Sve to stoji, ne poricem, ali stojim i dalje iza toga da ako je covjek trijezan na motoru da ce se rijetko sta desiti sopstvenom krivicom, jer ti mozak totalno drugacije fukcionise nego u autu, u autu se i zamislis i malo pogledas na telefon, i kroz prozor, na motoru ti se neka cula otvore, koja u autu ne mozes nikad spoznati, mozak radi kao neki scanner i gleda odakle bi mogla biti bilo kakva opasnost. Tako da je mnogo vise fokusiran na saobracaj, od prosjecnog vozaca auta. Kad se cugne onda "straha" nema, tad je i najbolji osjecaj (jebga ne valja ali je tako), onda se ti osjecas kao da si iznad situacije, i tad se desava mnogo losih stvari, ludog gasanja, testiranje skilla, uletanja u krivine itd.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 26 apr 2023, 08:13

CAGarfia je napisao/la:
26 apr 2023, 07:42

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 26 apr 2023, 08:33

CAGarfia je napisao/la:

Au bruke :mrgreen: Zapitao bi se čovjek kako je sada krindž našem Dodi, ali kad se sjetiš da on nema obraza grama, znaš odmah kako je :rol:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 26 apr 2023, 08:45

CAGarfia je napisao/la:

:shock: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 26 apr 2023, 09:03

rio_Ferdy88 je napisao/la:
26 apr 2023, 08:45
CAGarfia je napisao/la:

:shock: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Steta sto je prekinut snimak. Fali na kraju "A mi sve bazirali na to da on osvoji turnir".
Ocekivali vecu zaradu na kartama za finale, na kraju sipak.

Ruku na srce toliko mu se smucili, da je pustio Lajovicu.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa i 4 gosta.