Veliki klubovi nemaju vremena da razvijaju igrače na tako bitnoj i usamljeničkoj poziciji - da je neki štoper ili bek koji igra u paru sa više igrača može ali 9ka sama da nosi napad ekipe koja se bori na 3 strane a nije odigrao prije toga 100 minuta profesionalnog fudbala ne može. Taj igrač kad zapne i kad bude gusto mora da ponudi, nema se kad da čeka ili razvija. Uredu ako ti je politika kluba farma, onda ok, dovedeš za 10, platiš ga još 10, a prodaš za 50 i super. Ako šta osvojiš još bolje. Ali to nije klub koji ima ambicije, ne samo ambicije nego i praksu, da osvaja sve trofeje.
Politika kluba mi se čini da ide logikom što više dovedem potencijalnih talenata za koje ću dati kikiriki to će biti veće šanse da ćemo potrefiti novog Messija, ali na žalost načekat će se, a i trener koji je pod konstantnim pritiskom nije lud da pušta nekog mu se uči na živim utakmicama. Fino je i krasno dovest nekog za 5 a on se pretvori u 120 miliona, ali fudbal nije igrica na računaru.
Recept za uspjeh su novac, strpljenje/vrijeme i znanje. Ko ne da pare on mora dati vrijeme i potrefiti pravog trenera+direktora, a onaj ko bi preko noći nešto za kikiriki, taj neće ništa dobiti. Nama navijačima ne odgovara da se to razvlači zato mi težimo da naši klubovi kupuju što skuplje i da imamo najbolje trenere. Meni je to ok da se čeka, ako je taj plan jasan i transparentan, ali ako mi muljaš ili ne znaš kako onda u upravi trebaju da padaju glave.