BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Illmatic09
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Illmatic09 » 18 apr 2023, 17:50

kraljttbvb je napisao/la:
17 apr 2023, 13:49
Illmatic09 je napisao/la:
16 apr 2023, 21:25
Sa ili bez Hummelsa isto bi se desilo. Interesantno je kako su igrači Stuttgarta sa 10 igrača napravili presing da su se naši totalno pogubili, uspjeli su par puta i osvojiti loptu, a probijali su i prelako preko krila, a i kroz sredinu i dolazili do prilika. Mislim da nikad nisam gledao utakmicu gdje 10 igrača sa onakvom lakoćom dolazi do šesnaesterca protivničke ekipe.
To je zato sto je frajer furao taktiku "svi u napad, jedan je Hase", umjesto da ih je povukao nazad i dovrsio kontrama.

Vodis 2-0, imas igraca vise i ti i dalje furas krilne igrace i napadas...
Da, lagano su mogli kontrolirati utakmicu, pa ako se negdje ukaže prilika za napad to su mogli iskoristiti da zavše utakmicu sa vodstvom 3:0, pa i 4:0. Protiv 10 igrača, pogotovo protiv Stuttgarta koji nema kvalitet u ekipi, da bilo šta uradi u takvim okolnostima, se igra do kraja na osnovu kvaliteta i igračke sposobnosti, koju svakako posjeduju, da drže loptu u svom posjedu i igranja bez rizični pasova, a ono kako su oni gubili lopte u sredini je baš bilo zastrašujuće. Brandt otkad se vratio nakon povrede nije isti igrač, samo on je imao sigurno 5 izgubljeni lopti ili dodavanja najmanje.

Kehl daje izjavu da žele da napadnu prvo mjesto, ovo je trebao odma na početku izjaviti. Izjava baš sad i ne pomaže, niti vodi bilo čemu.

CarlitoBrigante
Kontakt:

Post Postao/la CarlitoBrigante » 19 apr 2023, 21:43

ledar je napisao/la:
17 apr 2023, 16:25
armando je napisao/la:
17 apr 2023, 11:52
CarlitoBrigante je napisao/la:
17 apr 2023, 11:34

Za obranu bih doveo čapljinskog Beckenbauera. Što ga više gledam, sve mi se više sviđa. McAllister se spominjao za vezu, što isto djeluje kao super opcija.
Ko je taj?
Vjerojatno misli na Šutala iz Dinama.
:thumbup:

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 21 apr 2023, 20:53

Sule i Schlotterbeck odradili finalni trening pred meč.
Sutra su na raspolaganju.

slika

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 22 apr 2023, 17:22

Druga "meč lopta" za BvB.

Sve oči uprte u ovih 11... :salut:

slika

AmirBvB
Kontakt:

Post Postao/la AmirBvB » 22 apr 2023, 17:40

Desperado09 je napisao/la:
22 apr 2023, 17:22
Druga "meč lopta" za BvB.

slika

eaglebvb09
Kontakt:

Post Postao/la eaglebvb09 » 22 apr 2023, 19:27

Nije mi jasno zasto Edo izvede Sholtija , vidjelo se da je Sholtiju bilo krivo zbog izmjene.
Malo ga Malen nokautiro , i Edo ga izvede!!
Ja Süleu nikako ne vjerujem , lik se toliko pogresno postavlja , a vjetovatno zbog njegove konstrukcije i tromosti .
Necemo valjda ovih 3:0 iz prvog djela tekme prosuti u nastavku?!
A znajuci BvB, ne bih ni da pomislim.

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 22 apr 2023, 20:55

Masterclaas utakmica u odnosu na prošlu. Igralo se baš onako kako se očekuje od ekipe koja se bori za prvo mjesto. Borbetnost, trka i želja za pobjedom do zadnje minute.
To je ta razlika u odbrani u odnosu na Stuttgart. Tu su Sule, Schlotti i Hummels kojih nije bilo u prošloj tekmi (Mats izašao na poluvremenu).
Sada imamo sve u svojim rukama. Od 5 tekmi 3 su kući (Wolfsburg, Gladbach, Mainz) i dvije u gostima ( Bochum, Augsburg).

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 23 apr 2023, 13:31

Imate desetljetnu priliku da dignete salataru, sad kad je crvena aždaja u nockdownu i glavinja. Ovisite sami o sebi, nešto se valjda naučilo iz slučajeva štrumfova i švaba, najzeznutije bi vam moglo bit kod fugera.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 23 apr 2023, 15:05

Kako je Malen proigrao, proigrala i ekipa...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 24 apr 2023, 05:24

ledar je napisao/la:
23 apr 2023, 13:31
Imate desetljetnu priliku da dignete salataru, sad kad je crvena aždaja u nockdownu i glavinja. Ovisite sami o sebi, nešto se valjda naučilo iz slučajeva štrumfova i švaba, najzeznutije bi vam moglo bit kod fugera.
Mene je vise strah ovih davljenika, jer ekipa ima mentalitet "lako cemo" kad igraju sa ovim slabijim ekipama.

Gore im je igrati iducu protiv Bohuma, nego da igraju protiv zahuktalog Leverkuzena.

Protiv Stutgarta sa igracem vise se zezaju, a protiv puno jaceg Frankfurta stisnu i zabiju im 4 gola...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 24 apr 2023, 05:42

Zasto se marius wolf ostavlja na klupi lik vam medzu 5 najboljih igraca..

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 24 apr 2023, 10:42

gruezi je napisao/la:
24 apr 2023, 05:42
Zasto se marius wolf ostavlja na klupi lik vam medzu 5 najboljih igraca..
Vjerovatno se Terzicu ne svidja njegova igra u defanzivi.

Mada je lik top po svemu, od toga da moze igrati na nekoliko pozicija (bek, krilo, veza), do cinjenice da je borben i jako zahvalan igrac :thumbup:

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 24 apr 2023, 11:21

Wolf je srčan, probojan igrač, ali ono što on može za.srat je na razini Upamecana u bayi. Za poraze od baye u ligi i leipziga u kupu on je jedan od glavnih krivaca.

Bochum isto može bit nezgodan, ali fuggeri su nagazna mina, doma su dobili bayu a na strani su izgubili ali su im uspjeli utrpat 3 komada. Od vas su na Iduni izgubili ali isto utrpali 3 komada, a za ogled s vama vratit će im se Dorsch i Berisha.

CarlitoBrigante
Kontakt:

Post Postao/la CarlitoBrigante » 24 apr 2023, 17:20

kraljttbvb je napisao/la:
23 apr 2023, 15:05
Kako je Malen proigrao, proigrala i ekipa...
Mora se desiti nešto neprirodno i nenormalno da Dortmund digne titulu. ;)

eaglebvb09
Kontakt:

Post Postao/la eaglebvb09 » 28 apr 2023, 05:36

Sta mislite u vezi tekme sa Bochum , uzmamo li laganini 3 boda , ili cemo napraviti kiks , a vise nemamo pravo na to.
Brinu me ta 2 gostovanja , Bochum i Augsburg , poslije 10 godina je biti ili ne biti!!
Ako ovu sansu prospemo , Bog dragi zna kad cemo je imati ponovo.
A najvise me brine izostanak Sholtija , Süle mi nekako skroz trom , ono bas kiks igrac.
Daj Boze da me razuvjeri.

eaglebvb09
Kontakt:

Post Postao/la eaglebvb09 » 28 apr 2023, 21:28

E Adeyemi mogao si se proslaviti sa hetrick , ovako mora to puno bolje u nastavku , i sa pogodjenim izmjenama.
Bochum se bukvalno nudi.

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 28 apr 2023, 23:03

Dosta promašaja i sudijske greške dovele do toga da smo se poskliznuli. 2 čista penala, na Adeyemiju faul i ruka Mašovica nisu dosuđena. Također i golman Rieman kao igrač utakmice krivac za samo jedan osvojen bod. Stvarno je šteta da sudijske greške utiču na borbu za titulu. Mislim da će se o ovome tek pričati i da će Stegeman nekako biti sankcionisan.

Pojedinačno ne mogu nikome zamjeriti, jer se ginulo na terenu. Možda jedino jokeri Reus i Moukuko bolje da nisu ulazili.

slika

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 29 apr 2023, 02:26

Haso i Kahn sjedili u Kölnu u VAR podrumu.

Edin je spomenuo da je i Can fauliran prije gola Bochuma, ali evo nigdje ne mogu naći snimak gdje to pokazuje 10tak sekundi prije, svi snimci pokazuju samo gol, a i ja sam zakasnio na prva dva gola. Can i jest bio fauliran bar 2 puta bez da je sudija svirao, a da ne spominjem ostalo. Jako loše suđenje, i čudi što nije pregledao ključne situacije. Ono sa Adeyemijem je čisti penal.

Prvo poluvrijeme dosta dobro odigrano, drugo već slabije. Sviđalo mi se što su prihvatili borbu za svaku loptu, to je ono što je falilo protiv Stuttgarta.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 29 apr 2023, 05:54

Illmatic09 je napisao/la:
29 apr 2023, 02:26
Haso i Kahn sjedili u Kölnu u VAR podrumu.

Edin je spomenuo da je i Can fauliran prije gola Bochuma, ali evo nigdje ne mogu naći snimak gdje to pokazuje 10tak sekundi prije, svi snimci pokazuju samo gol, a i ja sam zakasnio na prva dva gola. Can i jest bio fauliran bar 2 puta bez da je sudija svirao, a da ne spominjem ostalo. Jako loše suđenje, i čudi što nije pregledao ključne situacije. Ono sa Adeyemijem je čisti penal.

Prvo poluvrijeme dosta dobro odigrano, drugo već slabije. Sviđalo mi se što su prihvatili borbu za svaku loptu, to je ono što je falilo protiv Stuttgarta.
Can skočio, a lik ga sa ledja, dok je bio u zraku, gurnuo. Faul 100%.

Penal se morao svirati kad je onaj faulirao Adeyemija, pokupio ga bez gledanja gdje je lopta.

Ona ruka se i svira i ne svira, sudijsko ubjedjenje, još par minuta do kraja, Bajern bi sudiji završio karijeru da je ruku svirao kao penal.

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 29 apr 2023, 09:45

Nije čudo što Var soba nije reagovala...

https://fcbayern.com/schiedsrichter/de/ ... -abschluss
slikaslika

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.