RŠD Velež Mostar

aimar21
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la aimar21 » 24 apr 2023, 13:59

Što se tiče U21, mislim da će uz Šikala biti naprijed jedan. Ne vjerujem da će mu u vezi biti dvojica U21, pogotovo ako znamo da su izbor za drugog veznog Kadrić i Mućaj. Moguće je da će to biti Sijamija do poluvremena, a onda Anđušić. Tako najmanje štete po naš gol ima.

Što se tiče ovih bekova, mislim da Muminović nije dovoljno spreman jer je pauza bila baš duga. To što su mu produžili ugovor govori da se na njega računa ozbiljnije vjerovatno tek iduće sezone. Za Karamarka baš nemam informacije i nemam pojma šta je sa tim likom.
Od lijevih bekova, Ćuković je rovit i konstantno neizliječen pa ga vjerovatno zato nema. Par utakmica krene i onda nakon 10-15 minuta moraš potrošiti izmjenu na njega. Pavić je imao jako tešku povredu i meni je iznenađenje bilo kada je igrao prijateljsku protiv Blagaja. Mislim da on trenutno nije spreman za takmičarski fudbal i da je to razlog što ga nema.

P.S. nisam momak sa Velež TV :D
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 24 apr 2023, 15:13

aimar21 je napisao/la:
24 apr 2023, 08:14
Šteta prosutih bodova, ovaj put je to bilo solidno i mislim da smo mogli izvući bar neriješeno. Osim poklonjenog gola, ništa konkretno nisu napravili, a to im se ove sezone i nije baš dešavalo.

Kod nas standardne dječije bolesti. Ovo što nam se protiv njih dešava, ne dešava se više niti u jednoj utakmici. Nadam se samo da je Feja vidio da je Domić na beku najgore rješenje od svih lijevih bekova u Premijer, ali i u ligi Federacije. Pršeš također ne bi smio biti prva opcija, ali nažalost, sinoć nije imao nikakvu alternativu. Anđušić je trenutno spreman za 20 minuta ozbiljnog fudbala, a Halilović za 7. Kod gola nesretna situacija, umjesto Zeljkovića je mogao biti bilo koji drugi igrač i gol nije njegov, kao ni golmanov. Mi možemo imati zadnju liniju Cafu-Maldini-Nesta-Costacurta, ako im vezni red poklanja lopte, ovi su nazad nemoćni. Osjeti se nedostatak Dine i to je možda trenutno najveći peh jer su Šikalo i Pršeš nazad premekani. Tarik je ušao u finu formu i šteta je što je sinoć bio dosta nesiguran, ali mislim da je to strah od greške nakon prošlog derbija. Lauš stvarno dobar i igra sa mudima, šteta što mu ona lopta nije ušla.

Ako neko zna, mene zanima stanje sa kartonima. Neko sinoć na tribinama reče da nemamo Lauša, Šikala i Feje. Ako je tako, nadam se da će jedan U21 biti Nanić na golu, a drugi nam je problem. Možda Sijamija ili Kadrić do poluvremena. Čak možda ni Puce nije loša opcija uz Haskića.

Raspored nam je paklen, ali treba stisunti ovih nekoliko utakmica. Široki na strani nam u zadnje vrijeme dosta dobro leži. I dalje su više sretni nego spretni i uz pravi pristup ih možda možemo okrenuti. Nakon toga Borac kući. Znamo da sa njima možemo, pogotovo ako večeras dobiju Igman onda su se još malo odvojili. Onda Grbavica. Očekujem dosta težu utakmicu nego u kupu, imati će trener vremena da se još malo posloži. Ali kako mi budemo umorni, tako će i oni. I onda Sarajevo kući. Mislim da će nam ova utakmica biti najteža od navedenih. Iako je kod njih i dalje mnogo nezadovoljstva, utakmice dobijaju na individualni kvalitet i dosta su nezgodni. Pogotovo ako mi nastavimo biti ovako nekompletni.

O finalu Kupa ništa spektakularno. Sinoć smo vidjeli da se sa njima može igrati. Nadam se samo da će jedan lijevi bek, koji to zaista jeste, moći odigrati utakmicu. Nebitno da li je to Pavić ili Ćuković. Bilo bi dobro da Halilović digne spremnost na barem 60 kvalitetnih minuta. Kažu da je za Dinu sezona gotova i da je već otišao za Sarajevo. Obnovljena povreda zadnje lože koja se ne može operisati već mora strogo mirovati. Još mjesec je do utakmice i mi se moramo posvetiti plasmanu među 4, što je itekako ostvarivo...

Pljujemo po međugorcima što ubacuju baklje u teren (trebali su biti izbačeni nakon prve), a zaboravljamo da je i naš topovski završio u terenu i napravio lijepu rupu. To je nedopustivo i šta očekivati od gostiju, kada sami sebi štetimo. Teren je savršen i komšijama treba naplatiti svako moguće oštećenje koje je ostalo iza njih.
Ni meni nije jasno kako Feja nije skontao da Dinu MORA zamijeniti Zeljković u vezi, i protiv slabijih ekipa, a ne protiv Zrinjskog. Upravo zbog toga što su ova dvojica(Pršeš i Šikalo) mlitavi do Boga miloga. Pa Zeljković je na beku više lopti presjekao nego naš kompletan vezni red... Jedina zamjerka tu, ovo sve ostalo je silom prilika, i da je bilo ko od bekova spreman da valja, ne bi Domić vjerovatno minute zaigrao...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

1981ultra
Kontakt:

Post Postao/la 1981ultra » 24 apr 2023, 15:21

Neko je spomenuo dječije bolesti na derbijima, a akteri su manje više isti igrači Pršeš, Zvonić, Zeljković, prošli put Šikalo.
Zvonič je sinoć bio dobar. Ako smo ozbiljan klub a mislim da jesmo i da imamo posvećenog trenera on bi trebao već sada graditi tim za iduću sezonu, a u to možda i spada da ne gura Pavića, Muminovića i Ćukovića da bi pripreme dočekali potpuno fit. U sklapanje ekipe spada i dovođenje dvojice boljih igrača od Šikala za zaštićeno godište ili bar jednog iste kvalitete a da drugi bude malo bolji. Isto treba platiti privatnog trenera leaiu i povesti posebnu brigu o njemu jer je to ipak djete od 19 godina koji fizički odskače od šikala, alagića puca itd pa i od starijih igrača. Zahvaliti se Pršešu, Mućaju, Karamarku, Domiću i Zeljkoviću. Pokušati pripremiti mentalno i fizički Wallace i Hadžića i napraviti dva sistema i dovoditi igrače koji se uklapaju u taj sistem.

fanaticRA
Kontakt:

Post Postao/la fanaticRA » 24 apr 2023, 15:29

26.04.2023 18:30 Široki - Velež
Sabrija Topalović (Zenica) glavni arbitar

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 24 apr 2023, 15:32

fanaticRA je napisao/la:
24 apr 2023, 15:29
26.04.2023 18:30 Široki - Velež
Sabrija Topalović (Zenica) glavni arbitar
hahahahahahahahah čuj Sabrija :sick:
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 24 apr 2023, 15:34

Muminović se povrijedio nekad u 6 mjesecu, Pavić dok su oni bili u Antaliji bio intervju sa njim da je spreman i on je mislim 7 mjeseci već.Ti ligamenti obično nakon 6 mjeseci si u top formi..
Nije da nismo i mi imali igrača koji su se povrijedili na isti način pa se za 5 ili 6 mjeseci vratili u prvi tim..
Al dva su mi baš velika upitnika Karamarko i Hadzić,pa ja Hadzića ne sjećam se kad ga je poslao na zagrijavanje a imenom je trebao biti među 3 zimska pojačanja.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 24 apr 2023, 15:43

U ovoj ligi uopste ne treba trazit igrace sa "imenima", vec momke zeljne dokazivanja i napredovanja. Samo kad se sjetim ovog Hadzica i promasaja mislim protiv Borca, ne moze frajer meda. Treba nam vise igraca poput Lausa, momka nista ne veze za Mostar, a gine na terenu ko da je od malena u Velezu

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 24 apr 2023, 15:48

Što se tiče pojačanja, mislim da se već uveliko radi na tome, ali i da se o tome ne priča, kako bi i trebalo. Smatram da broj pojačanja i njihov kvalitet zavise od plasmana u Europu. Pojačanja povlače i budžet, a plasman diktira budžet. Već po samom dolasku nove Uprave, vidjeli smo da se ide u optimizaciju troškova i da se sigurno neće preplaćivati igrači. Mislim da će Feja dobiti dovoljno prostora da dovede igrače kakve želi, ali da će i njegove želje zavisiti od samog plasmana. Klub je uzeo u pola sezone, sa svim problemima koje smo imali. Mislim da će on sebi postaviti dosta optimistične ciljeve za sljedeću sezonu, ali i da će sami roster praviti prema svojim željama. Nadam se da ćemo uspjeti uigrati formacije sa trojicom i četvoricom nazad, tako da uz adekvatnu fizičku pripremu, možemo kombinovati tokom utakmice kako nam je volja...

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 24 apr 2023, 15:48

aimar21 je napisao/la:
24 apr 2023, 13:59
Što se tiče U21, mislim da će uz Šikala biti naprijed jedan. Ne vjerujem da će mu u vezi biti dvojica U21, pogotovo ako znamo da su izbor za drugog veznog Kadrić i Mućaj. Moguće je da će to biti Sijamija do poluvremena, a onda Anđušić. Tako najmanje štete po naš gol ima.

Što se tiče ovih bekova, mislim da Muminović nije dovoljno spreman jer je pauza bila baš duga. To što su mu produžili ugovor govori da se na njega računa ozbiljnije vjerovatno tek iduće sezone. Za Karamarka baš nemam informacije i nemam pojma šta je sa tim likom.
Od lijevih bekova, Ćuković je rovit i konstantno neizliječen pa ga vjerovatno zato nema. Par utakmica krene i onda nakon 10-15 minuta moraš potrošiti izmjenu na njega. Pavić je imao jako tešku povredu i meni je iznenađenje bilo kada je igrao prijateljsku protiv Blagaja. Mislim da on trenutno nije spreman za takmičarski fudbal i da je to razlog što ga nema.

Pa to su sve pretpostavke, ali niko da upita trenera i da odgovori jasno da svi znaju sta je u pitanju.

Cinjenica je da Muminovic vec dugo trenira s ekipom a nema ga ni na mapi. Necemo ga valjda cekati do sljedece sezone da upise prve ozbiljne minute pa da vidimo kakav je. U martu je odigrao dvije utakmice zaredom, protiv Sarajeva 10 minuta i protiv Sloge u kupu 25 minuta i poslije toga mu se gubi svaki trag.

Isto tako i Pavic, mislim da vec skoro mjesec dana trenira u fullu s ekipom a povrijedio se pocetkom septembra, znaci prije skoro punih 8 mjeseci. Ne moze mi niko reci da ne moze odigrati 10 minuta barem ako je sve ok s momkom.

Cukovic je bio rovit pred proslu utakmicu i poslije toga se vise nije spominjao. Receno je svi spremni osim one trojice i onda nema ni njega ni Pavica na klupi. Cukovic nije imao nikakvu tezu povredu da ne moze biti barem na klupi.

Dosta je pitanja koja niko ne postavlja a tome sluze pressice valjda.

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 24 apr 2023, 15:53

MostarskiSin je napisao/la:
24 apr 2023, 15:48
aimar21 je napisao/la:
24 apr 2023, 13:59

Pa to su sve pretpostavke, ali niko da upita trenera i da odgovori jasno da svi znaju sta je u pitanju.

Cinjenica je da Muminovic vec dugo trenira s ekipom a nema ga ni na mapi. Necemo ga valjda cekati do sljedece sezone da upise prve ozbiljne minute pa da vidimo kakav je. U martu je odigrao dvije utakmice zaredom, protiv Sarajeva 10 minuta i protiv Sloge u kupu 25 minuta i poslije toga mu se gubi svaki trag.

Isto tako i Pavic, mislim da vec skoro mjesec dana trenira u fullu s ekipom a povrijedio se pocetkom septembra, znaci prije skoro punih 8 mjeseci. Ne moze mi niko reci da ne moze odigrati 10 minuta barem ako je sve ok s momkom.

Cukovic je bio rovit pred proslu utakmicu i poslije toga se vise nije spominjao. Receno je svi spremni osim one trojice i onda nema ni njega ni Pavica na klupi. Cukovic nije imao nikakvu tezu povredu da ne moze biti barem na klupi.

Dosta je pitanja koja niko ne postavlja a tome sluze pressice valjda.
Slažem se da je dosta nejasnih stvari. I mene zanima ovo oko određenih igrača. U izjavi kaže da su samo trojica nespremna, a u toku utakmice nema igrača da izmjenu napravi. Što se tiče Pavića, stvarno mislim da je 8 mjeseci kratak period za oporavak od pokidanih ligamenata. Bar kod nas, na vrhunskom nivou možda nije. Imao sam dosta susreta sa tom vrstom povrede, pa znam kako ide... Jedno se oporaviti, drugo je biti spreman za takmičarske utakmice.

Prijedlog za klub je da se napravi zdravstveni bilten, kao intervju sa doktorom i kondicionim trenerom, pa da se jednom razjasne ove stvari oko pojedinih igrača.
Zadnja izmjena: aimar21, dana/u 24 apr 2023, 15:54, ukupno mijenjano 1 put.

1981ultra
Kontakt:

Post Postao/la 1981ultra » 24 apr 2023, 15:54

Isto tako smatram da je krajnje vrijeme da dovedemo bolje pomoćnike i stučni štab, dosta je više Avde daj nešto stručnije u pm, Avdo se 20 godina uhljebio u Velež na osnovu " dao je Veležu dosta" dao je i njemu Velež i nije Avdo iznad kluba. Dovesti mlade ljude željne rada i dokazivanja, ljude koji znaju savremene metode rada u fudbalskom svijetu. Avdo ne zna sastaviti rečenicu prostu rečenicu i da ti očekuješ da on sjedne upali neku utakmicu zapiše na papir nešto neku analizu ili tako nešto ili da pogleda neku edukaciju.

Mostarac45
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac45 » 24 apr 2023, 16:09

1981ultra je napisao/la:
24 apr 2023, 15:54
Isto tako smatram da je krajnje vrijeme da dovedemo bolje pomoćnike i stučni štab, dosta je više Avde daj nešto stručnije u pm, Avdo se 20 godina uhljebio u Velež na osnovu " dao je Veležu dosta" dao je i njemu Velež i nije Avdo iznad kluba. Dovesti mlade ljude željne rada i dokazivanja, ljude koji znaju savremene metode rada u fudbalskom svijetu. Avdo ne zna sastaviti rečenicu prostu rečenicu i da ti očekuješ da on sjedne upali neku utakmicu zapiše na papir nešto neku analizu ili tako nešto ili da pogleda neku edukaciju.
Nikad mladji strucni stab nije bio kralju, avdo je tu i treba da bude svojim iskustvom, eno pogledaj podcast sa fejom i sta kaze avdo je donio prvi netode treninga sa loptom, dok su ostali na pripremana trcali po planinama, neka avde dok ga god zdravlje sluzi nemi ne smeta.

Gr0hot
Kontakt:

Post Postao/la Gr0hot » 24 apr 2023, 16:52

1981ultra je napisao/la:
Avdo nam smeta??😁🫣

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 24 apr 2023, 16:54

Neka Avde, dobar je Avdo šta ima veze što je star čovjek ima znanje.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 24 apr 2023, 17:02

Mislim da veću pažnju treba posvetiti dijelu stručnog štaba koji je odgovoran za fizičku pripremu i oporavak igrača. Ako su Avdo i Mika dobri Feji, što bi nama smetali?

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 24 apr 2023, 17:06

1981ultra je napisao/la:
:facepalm:
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

fanaticRA
Kontakt:

Post Postao/la fanaticRA » 24 apr 2023, 17:08

Kako je moguće da debilosi unesu ovoliko pirotehnike? Nadam se da će nas savez kazniti dobrano kao i njih, pa će ubuduće biti oštrije kontrole na ulazu. Skidaj ih do gaća!! RAja koja je bila u Rumunjskoj kad smo (reprezentacija BiH) igrali ligu nacije prošle godine sa njima, su doživjeli pravom riječju pretres, gdje nismo mogli unesti apsolutno ništa.

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 24 apr 2023, 17:13

Isto onako kako prešetaju pola grada, a da ih nigdje policija ne stigne. Ptice na grani znaju da su miljenici policije, i da bi ti pola onih kornjača koje su ih štitile bile u kopu sa njima da nisu na smjeni. Posebno se majke treba najebati osiguranju na stadionu, stavi Salku Grbića na kapiju nek pretrese svakoga, pa neće ni qurac ponijet sa sobom na tribinu, a ne vatromet unijeti. Glavni problem smo mi, zato se i sere po nama ko stigne...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 24 apr 2023, 17:16

Klub navijača "Red Army" Mostar organizuje odlazak na utakmicu Široki Brijeg - Velež, koja se igra u srijedu od 18:30h. Prijave će se vršiti u Fan shopu KNRA danas i sutra od 19h do 22h.
Cijena prevoza: 15 KM.

SVI NA PECARU!
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Mostarac45
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac45 » 24 apr 2023, 17:23

*p!p!t@* je napisao/la:
24 apr 2023, 17:13
Isto onako kako prešetaju pola grada, a da ih nigdje policija ne stigne. Ptice na grani znaju da su miljenici policije, i da bi ti pola onih kornjača koje su ih štitile bile u kopu sa njima da nisu na smjeni. Posebno se majke treba najebati osiguranju na stadionu, stavi Salku Grbića na kapiju nek pretrese svakoga, pa neće ni qurac ponijet sa sobom na tribinu, a ne vatromet unijeti. Glavni problem smo mi, zato se i sere po nama ko stigne...
Sto posto security agenciji nogu u guzicu nabit, nama nema gdje ne turaju svoje ruke kaf nas pretresaju pod bb, a ovi nonsalantno box vatrometa unijeli

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.