FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Zlaja83
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Zlaja83 » 24 apr 2023, 11:46

Nerminovic je napisao/la:
24 apr 2023, 09:58
Zlaja83 je napisao/la:
22 apr 2023, 19:32
Pratim Bayern preko 20god i ne pamtim ovakvu krizu. Svi su se pogubili, od uprave preko trenera do igraca. Dobro je netko rekao daj Boze da se mi i dogodine izvucemo iz ovoga stanja u koje smo upali, plasi me da nas ne zadesi sudbina Uniteda pa da pravimo skupe transfere koji ne garantuju uspjeh.

Mora se ulagati da bi imao kvalitet, ali sljedeci transferi moraju biti pogodak. Treba napadac i vezni, treba trener sa jasnom vizijom, treba se pozdraviti s nekim igracima, treba uprava da se procisti.

Ne razumijem Tuchela, svak ziv vidi da Muller ide iz greske u gresku, zar je moguce da on ne vidi, da ga mijenja tek kad je Mainz preokrenuo, i nije mu to jedina greska danas. Ne razumijem izjave da je ekipa iscrpljena, pa bar mi imamo siroku klupu, slobodnih dana im nije nedostajalo, ko da ostale top ekipe imaju povoljniji raspored, ne vidim da je City iscrpljen.

Nismo zasluzili da uzmemo ligu, kakvi god protivnici bili, mislim da svi jedva cekamo da ova sezona zavrsi.
Brate jedno vrijeme haman nismo mogli dobiti Getafea u UEFA kupu, primili smo 4 od Zenita kasnije i imali smo igrace poput Jan Schaludraffa i da ne pricam dalje
NIsam ni mislio na kvalitet igrača. Eto dobro spomenu Getafea, i ta ekipa je imala snage i borbenosti da okrene rezultat u svoju korist u zadnjim minutama i prođe dalje. Ekipa koja je istrčala protiv Mainza je kudikamo kvalitetnija, pa su se svejedno ugasili, nakon primljenog gola nisu prilike napravili, ja to iskreno ne pamtim. Puno slabija imena kvalitetom su igrala za Bayern, ali element borbenosti i želje je uvijek postojao. A kad gledaš po imenima kvalitetni smo, kad gledaš trenera kvalitetni smo, pa eto i legende kluba su na rukovodećim mjestima, ništa (sem izostanka napadača) nije nagovještavao ovakav ishod na početku sezone.

Jednostavno dogodio se niz negativnih događaja koji su doveli do trenutne krize u kojoj se nalazimo.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 apr 2023, 11:47

Lautaro ? Bolje onda ostaviti Chupa.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 24 apr 2023, 11:50

BenjooJutub je napisao/la:
24 apr 2023, 11:41
Klubu kao što je Bayern 50 mil za kojih je napustio klub ne bi trebalo da bude u prednosti u odnosu na to da igraju cijelu sezonu bez klasnog napadača.

Isto kao kad bi Real prodao Benzemu jer je star i jer se moze jos uvijek zaraditi na njemu, a u napadu da im igra Mariano Diaz dok ne nađu dostoju zamjenu za njega, bez obzira što na trgu nema kvalitetnih napadača.

Da je došao Haaland, ja bi lično pustio Lewata besplatno. Svi ostali napadači nisu dostojna zamjena... Možda jedino Lautaro, ali taj neće nigdje iz Intera.
Sam je htio da ide i grabio rukama i nogama da ode. Ne možeš ti na silu nekoga zadržavati. I precijenjujete njegov odlazak. Tim je zabio 79 golova u ligi, upali su u ogromnu krizu koju ne rješava samo napadač. Haaland je bio jedina opcija ali je čovjek koštao možda 200+ miliona kad se sve uzme u obzir. Nije da ga nisu probali dovesti.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Lenaa
Kontakt:

Post Postao/la Lenaa » 24 apr 2023, 11:52

Nije toliki problem prodaja Lewe, nego je veci sto se nije dovela zamjena.
Krenuti u sezonu sa Choupo-Moutingom je krajnje amaterski.
Posljedice toga su poznate,ispusili smo na svim frontovima.

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 24 apr 2023, 11:58

Bundesliga je napisao/la:
24 apr 2023, 11:50
BenjooJutub je napisao/la:
24 apr 2023, 11:41
Klubu kao što je Bayern 50 mil za kojih je napustio klub ne bi trebalo da bude u prednosti u odnosu na to da igraju cijelu sezonu bez klasnog napadača.

Isto kao kad bi Real prodao Benzemu jer je star i jer se moze jos uvijek zaraditi na njemu, a u napadu da im igra Mariano Diaz dok ne nađu dostoju zamjenu za njega, bez obzira što na trgu nema kvalitetnih napadača.

Da je došao Haaland, ja bi lično pustio Lewata besplatno. Svi ostali napadači nisu dostojna zamjena... Možda jedino Lautaro, ali taj neće nigdje iz Intera.
Sam je htio da ide i grabio rukama i nogama da ode. Ne možeš ti na silu nekoga zadržavati. I precijenjujete njegov odlazak. Tim je zabio 79 golova u ligi, upali su u ogromnu krizu koju ne rješava samo napadač. Haaland je bio jedina opcija ali je čovjek koštao možda 200+ miliona kad se sve uzme u obzir. Nije da ga nisu probali dovesti.
Mogao je ostati još godinu dana. I sa igrom preko k.urca bio bi korisniji od ovih balvana trenutno.

Nisam baš neko ko je stručan u fudbalsku taktiku, ali mislim da je uloga napadača u sistemu koji igra Bayern mnogo veća od samog postizanja golova. Od kako pratim klub, u napadu je uvijek bila klasa (Elber, Makaay, Toni, Gomez, Mandžo, Lewa) ne znam zbog čega se odlučilo čekati ovu godinu i igrati bez klasnog napadača? Nakon godinu dana čekanja, nema nikakve razlike na trgu. Ponuda napadača ista kao i lani.

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 24 apr 2023, 12:00

Saurman je napisao/la:
24 apr 2023, 11:47
Lautaro ? Bolje onda ostaviti Chupa.
Po meni je Lautaro bolji od Chupa. :guz:

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 24 apr 2023, 12:13

Naravno da je Lautaro bolji od Čupa ali on sa 1,74 cm nije tip kakav bayi treba. Bayo skoro uvijek napada na postavljenu obranu i treba nekog ko će se izborit između 2 protivnička stopera ili zakucat glavom nakon ubačaja sa krila.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 24 apr 2023, 12:24

Ne znam zašto samo ja vidim da nije problem u napadaču, kada je sa Nagelsmanom Čupo super posao odrađivao. Godinama jesmo igrali uvijek sa tim klasičnim napadačem i gotovo svaki je bio golgeter bolji nego bilo gdje drugo jer mu je i sistem igre bio takav. Bar do Tuhela nije... Odbrana nam je bila najjača pod Nagelsmanom, a preko noći postade rupa. I ne spominjte Lewu, kada taj isti Lewa gotovo nikad u jačim utakmicama nije bio nikakva prevaga, i ako postigne gol u jačoj utakmici to bude za 2 ili treći gol.
Mia San Mia

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 24 apr 2023, 12:34

Lewandowski je gotov igrač, šta vam je?!

Na početku je igr'o na svježinu i sve je izgledalo top, ali u zadnje vrijeme je u kanalu, i sumnjam da će iz njega izaći. Ostaje tu naravno poneka majstorija, ali godine čine svoje. On onakvom Jedinstvu nije uspio zabit' iz igre 180 minuta.

Nikakav Lautaro ne dolazi u obzir. Ti favelaši su "opasni", nikad ne znaš šta im se mota po glavi. To, a on i fizičkim predispozicijama ne odgovara Bayernu. Kako rekoše kolege, nama treba drugačiji tip napadača, robustan da nosa 2 na ledjima.

Osimhen je dobar, ali je (za naše) vjerovatno preskup. Zavisi kakva će atmosfera bit' u Juventusu, Vlahović će vjerovatno bit' prvi pik.

Gdje god da bacimo udicu, odraće nas. :zviz:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Eusebio13

Post Postao/la Eusebio13 » 24 apr 2023, 12:39

Vlahovic je odlicna opcija

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 24 apr 2023, 12:47

Lautaro je taraba od igraca, bas nam fali jos jedan mentalni i fizicki kepec u napadu.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 24 apr 2023, 12:58

Ma jasno je da ce Bayern uzeti Kolo Muanija.
On nece bit više od 60m a Bayern ima dosta igrača koji bi mogli ući u taj transfer.

Elber111
Kontakt:

Post Postao/la Elber111 » 24 apr 2023, 13:15

Rosicky je napisao/la:
24 apr 2023, 12:58
Ma jasno je da ce Bayern uzeti Kolo Muanija.
On nece bit više od 60m a Bayern ima dosta igrača koji bi mogli ući u taj transfer.
Nevjerujem,po meni Muani nije dobra opcija.
I jovic je imao dobru sezonu pa nestao,Silva isto u Leipzigu ni sjena onoga sto je bio u Frankfurtu.
Nije isto igrati na postavljenu odbranu i ovo sto igra Frankfurt.
Po meni Osmihen,eventualno Vlahovic.
Pise se i o tom napadacu Benfice Ramos cini mi se.
Realno trenutno je vrlo malo napadaca koji bi nam bas odgovarali onih pravih devetki.
Ja bi bas volio da nadju i jos jednog veznjaka tipa Thiago jer nam takav igrac bas treba.
Mada i takvih nema nesto na trzistu.

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 24 apr 2023, 13:30

Po meni Hojlund bi bio najbolje rjesenje, najvise zbog cijene, te fizickih predispozicija, takodje zbog nevjerovatne brzine i zbog mentaliteta, Danci i Nijemci su slicni... jedino malo mora poradit na zavrsnici, a to ce doci s vremenom... Kolo Muani je vise krilni igrač, Osimhen je bolesno skup, Ramos je portugalac, portugalci i Bayern to nije kombinacija koja obećava... Vlahovic je enigma, u Juvetu nista posebno, a cijena astronomska... tako da, najlogicnije je Hojlund, ali vjerovatno ce dovest nekog od 100 miliona, cisto da smire malo javnost...

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 24 apr 2023, 13:40

Za prodaju Lewe tajming je bio dobar, ili ove, kako jest, ili već iduće godine, i taj slučaj je meni ok. Problem je što nisi doveo drugog napadača. Ne mogu i ne razumijem tu logiku, da igrača od 50 golova ne zamjeniš nikakvim drugim igračem, ili što je još poraznije zamjeniš ga sa krilom koji ne dobaci 15, 20 golova, mogli su tako i dovesti centralnog beka i reći ovo je zamjena za Lewu, i reći ovaj skače u napadu kao Lewa. To je meni ludilo za koje se ne mogu načuditi da se desilo jednom takvom klubu. Ima jedno opravdanje za tako nešto, a to je da vjeruješ treneru i njegovom sistemu koji će tako nešto da zaobiđe i neutrališe, ali... ali taj isti je otjeran ko pašče kad je bilo najpotrebnije da ne bude tako, tako da je to ludilo na kvadrat.

Na ovo par mjeseci se možete uvjeriti zašto je Lewa košto toliko i dao toliko golova a Čupo je bio vječna rezerva gdje god je igrao. To je ono što se plaća. Mi to nismo htjeli platiti, kockali smo se i popušili. Jednostavno je tako. Za tu kocku neko treba da plati glavom. Ako ne plati doći će neki drugi "lewa/nagelsman" slučaj za koji ćemo isto tako pjeniti kad još jedna godina propadne u aprilu.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 24 apr 2023, 14:24

Muani i Hojlund su najrealnije opcije. Muani bi se odmah odlicno uklopio u french connection u Bayernu.

Sto se tice Ocean Mana, sumnjam da ce taj postati igrac Bayerna. Nece ovi nasi dati 150 za njega, nema sanse.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 24 apr 2023, 14:31

Balon je napisao/la:
24 apr 2023, 14:24
Muani i Hojlund su najrealnije opcije. Muani bi se odmah odlicno uklopio u french connection u Bayernu.

Sto se tice Ocean Mana, sumnjam da ce taj postati igrac Bayerna. Nece ovi nasi dati 150 za njega, nema sanse.
Niti trebaju dati toliko za njega. Odigrao jednu sezonu kako treba i cijene ga na 150 miliona. Nije to Haaland pa da znaš na čemu si. Da daš i 200 miliona za njega neće biti promašaj. A za Osimhena ne možeš biti siguran.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 24 apr 2023, 14:46

Neće biti tektonskih promjena, niti se imaju silni milioni da se to podrži, zaplatit će neko ko je nebitan i idemo dalje.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 24 apr 2023, 14:56

Na kraju će doć Icardi. :cool:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 24 apr 2023, 14:57

Za Muanija je vaša uprava već rekla da nije tip napadača kojeg tražite. A Hojlund se nameće kao moguće rješenje, samo opet koji je bio rezon lani uzeti Tela za velke pare kad se znalo da je još premlad za glavnu rolu, bilo bi bolje da se uzeo neki 20-godišnjak koji bi imao veće šanse da se odmah nametne.

Slažem se sa @sljivom, nemate vi sad neke ogromne pare da se bjesomučni troši ko chelsea, biće sigurno nekih promjena ali kostur je taj koji je.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.