Vidi sta nas ima, iz sjene

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Upravo tako.Mont0 je napisao/la:Jasta, za neke je timove Liga Prvaka i veceras
Da se malo nadovezem za ovu pricu oko prosjecnih igraca, ispodprosjecnih, iznadprosjecnih, koju su u par postova spominjali Kop i Melanholicar..
U vrijeme kada je Batigol igrao za Fiorentinu, bio je jedina velika zvijezda tima, iako sa istim nikad ne osvoji nista, jedini koji je svojim odnosom prema dresu zasluzio statuu ispred stadiona. I tada je bilo tzv. "polovnjaka" u Fiorentini, i dan danas ih ima, ali ima i dobrih igraca, koji dosta obecavaju..
Sa druge strane, ako pogledas ekipu Milana tada, ekipu Juventusa, Rome, Lazia..Svi su imali mnogo mnogo zvucnih imena u svojim sastavima..Pogledajmo danas..Moze se reci da samo Inter u Seriji A ima tim sastavljen od zvijezda, dok ovi gore pobrojani nisu aman nesto bolji od Fiorentine..Da ne nabrajamo sada sve igrace..
Sta zelim reci, prije je dobar dio svjetske fudbalske elite bio skoncentrisan u Italiji, moderni fudbal sa sobom nosi nesto novo, sta ekipe iz Italije ne mogu da prate, stoga i manje "velikih" igraca u Seriji A. Ja bih iskreno volio da je Juventus onaj od prije Calciopolia, da osvajaju sve sta se moze osvojiti, i da njihovi igraci zastupaju 50 posto repke Italije, ali..Isti je slucaj sa skoro svima..
Kad smo vec kod Batistute, poceo je trenersku karijeru, nadam se da ce jednog dana biti trener Fiorentine.
ova Parma mi je najdraza bila, jos kad vidjoh da trojica odose u Juve .ludnicaMaGiCa je napisao/la:Upravo tako.Mont0 je napisao/la:Jasta, za neke je timove Liga Prvaka i veceras
Da se malo nadovezem za ovu pricu oko prosjecnih igraca, ispodprosjecnih, iznadprosjecnih, koju su u par postova spominjali Kop i Melanholicar..
U vrijeme kada je Batigol igrao za Fiorentinu, bio je jedina velika zvijezda tima, iako sa istim nikad ne osvoji nista, jedini koji je svojim odnosom prema dresu zasluzio statuu ispred stadiona. I tada je bilo tzv. "polovnjaka" u Fiorentini, i dan danas ih ima, ali ima i dobrih igraca, koji dosta obecavaju..
Sa druge strane, ako pogledas ekipu Milana tada, ekipu Juventusa, Rome, Lazia..Svi su imali mnogo mnogo zvucnih imena u svojim sastavima..Pogledajmo danas..Moze se reci da samo Inter u Seriji A ima tim sastavljen od zvijezda, dok ovi gore pobrojani nisu aman nesto bolji od Fiorentine..Da ne nabrajamo sada sve igrace..
Sta zelim reci, prije je dobar dio svjetske fudbalske elite bio skoncentrisan u Italiji, moderni fudbal sa sobom nosi nesto novo, sta ekipe iz Italije ne mogu da prate, stoga i manje "velikih" igraca u Seriji A. Ja bih iskreno volio da je Juventus onaj od prije Calciopolia, da osvajaju sve sta se moze osvojiti, i da njihovi igraci zastupaju 50 posto repke Italije, ali..Isti je slucaj sa skoro svima..
Kad smo vec kod Batistute, poceo je trenersku karijeru, nadam se da ce jednog dana biti trener Fiorentine.
Kad se samo setim one sezone kad je Viola igrala LS pod Trapattonijem, koliko je jaka bila, a koliko su jaci bili i Roma i Lazio i Inter i Milan i Juve, pa i Parma.
Fiorentina: Heinrich, Batistuta, Amor, Rui Costa, Toldo (Chiesa, Di Livio i Mijatovic cini mi se da su isto igrali)...
Roma: Montella, Totti, Delvecchio, PSergio, Cafu, Candela, Aldair, Zago, Tommasi...
Lazio: Nesta, Mancini, Nedved, Mihajlovic, Stankovic, Salas, FCouto, Lombardo, Veron, Conceicao...
Inter: Ronaldo, Baggio, Vieri, Recoba, Zanetti, Peruzzi, Seedorf...
Milan: Boban, Bierhoff, Leonardo, Maldini, Gattuso, Ambrosini, Schevchenko, Weah, Albertini...
Parma: Ortega, Buffon, Thuram, Cannavaro, Benarivo, Crespo, Fuser, Boghossian...
Jbga, danas nema tog kvaliteta, ali je opet dosta jakih igraca koji igraju u Italiji.
Omasio si. Stam je dosao 2001. za Verona, A Balbo je tad igrao za Fiorentinu, pre i posle toga za Romu.muXmania je napisao/la:igro je tad u Laziu i Stam, u Romi Abel Balbo
Ovo boldirano, danas je na Curvi Fiesole bio transparent na kojem je pisalo "33 GODINE SE NE ZABORAVLJAJU... PONOSNI SMO ŠTO SMO BILI S VAMA" u cast jedne od navijackih podgrupa Fiorentine, Collettivo Autonomo Viola (CAV) koja se raspala prije par dana, iz do sada nepoznatih razloga. Jos jedan udarac za Italijansku tifo scenu, koju ce moderni fudbal prakticno unakaziti.Ja sam, ljudi, zadovoljan igrom. Poraz sam, iskreno, ocekivao, ali sam zadovoljan nasom predstavom. Na jedvite jade sam uspio sa pogledam tekmu, i ostao, ponavljam se, zadovoljan pravo.
Nema veze za Michelea, desava se autogol i najvecim stoperima danasnjice, ono je jednostavno moralo tako biti, i nema price..Lopta ga je slucajno pogodila..Igrali smo lijep fudbal, ali nam zavrsnica nije uopste bila na nivou..Imali smo priliku da ih sredimo pocetkom drugog poluvremena, Gila se spetljao i ciao tutti..
Behrami je danas bio bas izgubljen..Kada bi on imao neku konstantu u igri, mi bismo igrali mnogo brzi fudbal, jer je on mnogo brzi fudbaler od D'Agostina, i dobro pokriva odbranu..Kad smo kod odbrane, dobro se poboljsala, barem sto se mene tice, samo nam fali jos Seba da cupa nemoguce lopte
Steta za Super Maria, nadam se da nije nista ozbiljno..
Po meni je najveca nedoumica da li da igra Donadel, Behrami ili D'Agostino, jedan mora vani, dvojica mogu u ovakvom sistemu. Ukoliko smo vec odlucili da ne produzimo ugovor Donadelu, njega bih na klupu poslao,..Prica li se ista o ugovorima za igrace kojima istice na ljeto?
Jos samo jedna stvarcica, ocekivao sam da ce Mihajlovic danas da ispadne pravi mangup i u igru gurne De Silvestrija od prve minute..Nekako sam bio ubijedjen da bi on bio ta prevaga danas, mozda zvuci smijesno, ali sam stvarno vjerovao u to..ali dobro, najlakse je biti general poslije bitke, je li..
Zao mi je za CAV, ni ja pojma nisam imao, fakat :S
Sampdoriu tucemo ovom igrom, bez da nam pridju golu. Samo da se pristup iz zadnje dvije tekme ponovi.
Za kraj, moram pohvaliti Mutua, danas je blistao u pojedinim momentimaNi Montolivo nije los kao sto je znao biti pocetkom sezone..
Idemo naprijed, uigravaj se maksimalno za slijedecu sezonu, jer je ova, po pitanju Evrope, skoro i teoretski propala.
Pardon sto oduljih!
Uh, taj trener Porta je odlican, skoro pa k'o Mourinho kad je bio tamo ima statistiku, naravno sto se tice Portugalske lige.Mont0 je napisao/la:Ja nemam komentar!![]()
Bojim se da cemo odlaskom Mihajlovica dobiti samo nekoga goreg od njega, i opet drama..Spominjao se neki mladi trener Porta, da bi kao on mogao na kraju sezone preuzeti ekipu, sad ko je trener Porta, zaboravio sam, citao sam to prije par dana na oficijelnoj.
Villas Boas - to ti je "ucenik" Jose Mourinha, radio je sa Joseom u Portu, Chelseau i Interu kao njegov asistent...samo sto cisto sumnjam da ce on kod vas, jer radi fenomenalne rezultate sa Portom, pa bi on mogao i na bolje mnogo bolje mjesto...jer dosta toga je naucio od Josea i za koju godinu ce ako ovako nastavi biti jedan od najboljihMont0 je napisao/la:Ja nemam komentar!![]()
Bojim se da cemo odlaskom Mihajlovica dobiti samo nekoga goreg od njega, i opet drama..Spominjao se neki mladi trener Porta, da bi kao on mogao na kraju sezone preuzeti ekipu, sad ko je trener Porta, zaboravio sam, citao sam to prije par dana na oficijelnoj.
Mont0 je napisao/la:Ma doduse, bio je naslov tipa "Fiorentina zainteresovana.."
Ja se cesto lomim ovako, kontajuci ko bi mogao i ko bi bio dobar, i sjetim se neku vecer Javiera Irurete, sam sebi sam se smijao sat vremena
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.