Svaka cast, stoji znaci sto sam rekao za 25+% kirije, da je to slucaj ostajalo bi ti oko 500 eura. Da pusis, pijes, sipas gorivo, nekad u kafanu, nekad u restoran itd. od plate do plate, i dodje lik i pise ti kilometrske postove na logicnu konstantaciju jos ti govori da lupetas, svasta.RacioEmocionalan je napisao/la: ↑23 apr 2023, 10:18Evo ja cu ti reci da imam minimalnu placu trenutno u Njemackoj, koja je oko 2500€ bruto. Placam stan 350€ i svaki mjesec mogu oko 900€ komotno ustediti. Kasnije kad zavrsim doskolovavanje, ici ce mi placa preko 3000€ bruto.alemsa je napisao/la: ↑23 apr 2023, 00:59Pa to pitaj @asha i @numana ne mene. Ja sve sto sam rekao je bilo da osoba koja zaradjuje te cifre i radi te poslove (sto je @ash naveo) a placa kiriju preko 25% prihoda, da ce zivjeti od plate do plate. Recimo ovdje ko zaradjuje trenutno 3k, stan mu je (nakon ovih povisenih cijena), milju da nije u ghettu, plus ostali racuni i hrana, plus hocel popit koju pivu i sta vec, ostaje mu malo ili nista.
Doduse, ne pusim niti pijem, sebi kuham, ne kupujem gotova jela. Tako da u roku od godinu dana mogu preci u malo bolji stan i opremiti ga (bez kredita), te uzeti auto do 5000€ bez da ikakav Leasing ili Finanzierung uzimam, sve gotovinom.
Kad bih to mogao u Bosni? Nikad.
Btw. Svabija je daleko bolja po tom pitanju od Usa, mislim da je u Texasu minimalna satnica oko $8, od tog ne mozes zivjeti (da placas stan i ostalo). Doduse te poslove obicno rade srednjoskolci.